Sarajlijama podrška iz Banjaluke (VIDEO)

Više hiljada gradjana okupilo se danas ispred zajedničkih institucija BiH.

Republika Srpska 11.06.2013 | 20:25
Sarajlijama podrška iz Banjaluke (VIDEO)
Više hiljada gradjana okupilo se danas ispred zajedničkih institucija BiH. Zahtjevaju hitno donošenje Zakona o jedinstvenom matičnom broju, na nivou BiH, kao i osnivanje Fonda za liječenje van BiH, u koji će poslanici i ministri ulaćivati 30% svojih plata. Jedan od zahtjeva je amnestiranje od svake vrste odgovornosti onih koji su učestvovali u nedavnoj blokadi Parlamentarne skupštine BiH, a čuli su se i prijedlozi da se zahtjevi demonstranata prošire i rješavanjem pitanja “Sejdić-Finci”. Osim Sarajlija i gradjana iz još nekoliko gradova Federacije BiH protestima su se pridružili i Banjalučani. Došli su da podrže zahtjeve u vezi jedinstvenog matičnog broja, ali i da skrenu pažnju na svoj problem. Sa paraloma ,,Park je naš'' u Sarajevo je stiglo desetak Banjalučana. Među okuopljenim građanima najviše je bilo studenata, ali su im se pridružili i stariji sugrađani kao i profesori. Smatraju da je krajnje vrijeme za bunt, kako bi se, kako kažu, neodgovrni političari natjerali da rade svoj posao. Iako se ispred Zajedničkih institucija BiH okupilo više hiljada građana jake policijske snage nisu im dozvolile da priđu ni blizu ulaza u zgradu Parlamentarne skupštine i Savjeta ministara. Prilaz tim instiucijama bio je onemogućen i novinarskim ekipama. (BN TV) [jwplayer config="Out-of-the-Box_copy" mediaid="34747"]

Komentari / 506

Ostavite komentar
Name

@ѕоm

25.04.2024 13:14

Да си ишо у школу знао би.:))

ODGOVORITE
Name

Som

11.06.2013 21:52

Koja je to matematika, takva se ne uci ni u jednoj skoli.

ODGOVORITE
Name

Soma

11.06.2013 21:59

Gledam po sportskim dogadajima, vijestima, novinama,pa cak i spomenicima iz proslog rata tamo gdje se mogu procitat iimena, tamo u federaciji sve mijesana imena ima srba, muslimana, hrvata.... Nije mi jasno, kako to?

ODGOVORITE
Name

Рз

11.06.2013 20:55

Матични број нема никакве везе са било чим до рушења РС. Ко није прочитао бар Госпођицу од И. Андрића, или живио у Сарајеву тај може да се превари. Овдје се не ради о животу 92 већ да нам се не врати 91, 41, 18... Југа је била добра за оне који су пристали да уновче 1000000 срба за казан чорбе. У осталом мање нас је погинуло под турцима него што су нас поубијали ти што трже ЈМБ заједно са католицима. Срби држите се само чињеница, математика каже да се на основу онога што је било, може се израчунати шта нас чека. Одступање је веома мало. Дакле у математици нема предрасуда. Драго ми је то Срби полако прихватају......

ODGOVORITE
Name

domaci stranac

11.06.2013 19:28

@sa; jeste, tesko je priznati istinu ! Treba mjenjati vlast i otpustiti cjelu skupstinu i parlament !!! Parlament i skupstinu je pregazilo vrjeme, sve sto oni izglasavaju moze narod da sam pripremi i zavrsi. Glasanje elektronski, kao elektronsko bankarstvo, predloge zakona putem maila ili SMS-om. Ali ne to nije dobro !!! To je fuj !!! Ostali bi bez plata od 10 000 KM. Od tolike plate mozes platiti 4 IT inzinjera ili 6 IT operatora .

ODGOVORITE
Name

12

11.06.2013 18:52

Sve sto je u cilju razdvajanja srba i muslimana podrzavam osim rata jer nevini stradaju.

ODGOVORITE
Name

Bivsi Sarajlija

11.06.2013 18:07

@Sarajlija Ja ne kazem da je 150000 Srba pobijeno u Sarajvu ja samo kazem da oni vise ne zive tu, a sto se tice Banja Luke i drhuh gradova pod kontrolom Srba istina je da su se Bosnjaci iseli ja to neosparavam. Sarajevo je bilo drugi grad po broju Srba u bivsoj Jugoslavuji i zato da je ostalo multientcko kao sto je bilo, me be vec imali gradjansku BiH. @SA Istina je da su crkve ostale neostecene u Sarejevu ali nije problem u tome, preblem je sto nema vise vjernika. U Teheranu ima vise crkava nego u mnogim hrscanskim gradovima ali su prazne.

ODGOVORITE
Name

BiH

11.06.2013 18:09

Mislio sam uvek da smo mi bosnjaci zaostali,a kad vidim ove kometare i srpsku politiku jos su u ratu 92,de ljudi vise se smirite..svi mi znamo da vi vise volite sami ziveti i niskim drug8m,a sta ces kad nam je bog naredio braco da moramo ziveti skupa:)))))

ODGOVORITE
Name

patriota

11.06.2013 18:13

I bio si u pravu,jeste.....

ODGOVORITE
Name

sa

11.06.2013 18:14

Patriota@ Pa reci nam koliko je pojedeno u BL-u?prijedoru?opsada nego sta.posrtoje snimci.cijeli svijet to zna.znam da ti je tesko pogledati istini u oci.bolno je.istina se zna.suplja je zaista kada nemas argumente vec samo isprana srpsuka matrica koja nigdje vise ne prilazi.cak i Bg prihvata istinu.pruhvatiti ces i ti.polako,treba ti samo malo vremena

ODGOVORITE
Name

jack nicholson

11.06.2013 17:07

ja sam nekada poceo da citam i gledam srpske medie sa namjerom da shvatim ovaj narod ali sada jos manje razumijem. Srbija ide ka priznanju Kosova za ulazak u EU dok Srbi u BiH kroz RS imaju sva moguca zagarantovana prava trebaju samo par sitnica da se dogovore u zajednickim institucijama BiH i da imamo jednog predstavnika u EU (sto od nas trazi cijeli svijet) i imali bi sasvim drugi zivot i standard ovde. Ako neko unisti RS onda ce to biti Srbi sami.

ODGOVORITE
Name

Sarajlija

11.06.2013 15:38

Prika niko ne spori da nije bilo zrtava prvi od svih predsjednika(kojeg ne podrzavam) Alija se izvinuo u ime ARBIH svim zrtvama,pa prijatelju kazem ti izuzmi Grbavicu 1,2 Ilidzu ilijas vrace ne moram ti pricati da jedan dio Dobrinje i sada u sastavu RS takodjer i Lukavica ponavljam zrtvi je bilo ali ta manipulacija brojkama je strasna,a to pomirenje valjda treba da krene od agresora nisu valjda vanzemaljci 3i po godine terorisali Sarajevo da ne pricamo da vlada RS nije usvojila rezoluciju o srebrenici o okupaciji Bihaca i Gorazda o progonu iz Bijeljinje Banja Luke Prijedora Visegrada itd da ne pricamo no zar mislis da treba graditi buducnost na mrznji ovo je 21 vijek valjda ovo treba gradit na nekim gospodskim manirima

ODGOVORITE
Name

sa

11.06.2013 16:56

Sarajevo nista gore nego Banja Luka,misleci sa etnickim ciscenjem,sa jedinom razlikom da je Sa drzano u opsadi 4.godine i granatirano,a BL nije.popis ce.pokazati sve to ko je gdje i koliko je.koga ostalo.p.s u Sa nije srusena ni jedna crkva.koliko nije srusenih dzamija uBL-u?!

ODGOVORITE
Name

Никола

11.06.2013 16:08

@sa Није него. Јака ствар за цркве у Сарајеву,кад нема више ко ићи у њих. У Бања Луци нису побијени цивили покопавани испод депонија,да би се смакао траг,као што се гле чуда,баш дешавало у Сарајеву са побијеним Србима... И данас дан се мало копа,мало зауставља копање,а понајвише прекопава,и мудро ћути о свему томе...

ODGOVORITE
Name

patriota

11.06.2013 17:10

Da i sa jos jednom razlikom sto u Banjaluci noc nije pojela na desetine porodica kao sto je u Sarajevu bila hajka na sve sto je srpsko,posto vam vojne akcije nisu isle od ruke,okomili ste se tokom te "opsade" o kojoj pricas na sve sto je srpko i bespomocno,a ti sada nekome dijelis lekcije,kako te nije sramota,dokle vise te suplje price u koje ni sebe ne mozes da ubjedis.

ODGOVORITE
Name

Тоти

11.06.2013 17:15

AU ; Ако ти незнаш ми знамо у Републици Српској

ODGOVORITE
Name

domaci stranac

11.06.2013 16:15

Sto se tice dzamija i rusenja, to smo kamen dali za obnovu mosta u Mostaru da se spoji istocni Mostar sa zapadnim Mostarom kao sto su bile i vezane zastave. U svakom JMBG treba da stoji naciaj (srbi oznaceni sa brojem 3) i naravno savezna drzava ili ti entitet. Pod entiteti kao sto je Brcko i hrvatska federacija, a moze i broj kante (kantona, svajcarci moji, od svajcarske ostadose samo volovi). Npr. datum rodjenja: 0101001 (01.01.2001), celjade musko 1, srbin 3, drzava 1 (broj za kantin 00, ako je Brcko 01), GOTOVO, Zavrseno. uzivaj.

ODGOVORITE
Name

AU

11.06.2013 17:35

@Toti I ja sam iz RS, ne brini... Tako da iz prve ruke znam kakvo je sranje. Mislis da je uspjesno upravljanje toliko broj nezaposlenih, skole i bolnice kao stale, javno prevoz kao zaprezna kola, 50km autoputa kojih se gradi vise od 10 godina, neravnomjeran razvoj istoka i zapada, pojedini poslanici i ostali narodni predstavnici imaju i preko 10 000km mjesecnih primanja, prosjecna penzija od 280km, mito i korupcija na svakom cosku, zivot sr svodi na skupljanje "stela", itd... Ti to zoves dobrim upravljanjem zemljom?

ODGOVORITE
Name

Bole

12.06.2013 17:37

Ne zele muslumani i katolici u BiH da zive zajedno jedni sa drugima i sa srbima. Oni zele da se ukine RS da bi oni mogli da rade na teritoriji kompletne BiH sta god zele. Pogodite onda sta bi se desilo sa srbima u Bih. Zato srbi branimo Republiku Srpsku. Federacijo daleko ti kuca.

ODGOVORITE
Name

SRB-IN

11.06.2013 14:21

@necovjek iz Sarajeva nismo mi protiv svih, niko nas ne interesuje...mi smo za slobodu...a u Sarajevu ne vidimo slobodu za nas...vidimo transparnete protiv Republike Srpske...vidimo Sud BiH koji amnestira zlocine nad Srbima...vidimo vehabije i Al kaidu koja cak napada i na USA, sta mi da ocekujemo?...vidimo etnicki cist grad u kome ne smijes ni reci da volis Republiku Srpsku...ne vidimo u tom gradu nista dobro za nas...Sarajevo je bas onakvo kako ga Bosnjaci zele i zamisljaju...za nas grad koncetracionih logora...nekaznjenih zlocanaca...mi sa vama necemo i to nije protiv svih...sjecamo se mi vremena kada su nas progonili, zabranjivali da radimo, ubijali...zbog svega toga od nas imate mahanje...vi radite sa sobom sta hocete...

ODGOVORITE
Name

Никола

11.06.2013 14:38

@čovjek iz Sarajeva Пази мајке ти,компромис,али да буде по твом? Како да не,хоћеш и музичку жељу приде? Ја знам да би ти желео да је то компромис,али то компромис није. За случај да ниси приметио,постоји РС и имамо свако право да тражимо не само ЈМБГ за РС,већ и далеко више од тога. А то нам гарантује фамозни устав БиХ кога су вам свима тако пуна уста,а кад треба нешто конкретизовати-појела маца. Е ту настаје проблем,а то не пролази. Нити ће проћи. Ако неће проћи по нашем,неће вала ни по вашем.

ODGOVORITE
Name

Sarajlija

11.06.2013 14:47

@ SRB-IN Zalosno je kada vidim tvoj komentar prestani zivjeti u 92 godini okreni se buducnosti i o kakvim ti lazima pricas pa u Sarajevu sada ne zivi 300 000 ljudi znaci li to da je prije rata u Sa zivjelo 80% Srba? daj pobogu pa RS je kompletna ociscena od nesrba zasto to ne spominjes to je proslost ne treba je zaboraviti ali pobogu jel na tome treba graditi suzivot p.s Ilijas Vogosca Grbavica Grbavica 2 i Vrace su prije rata bile iskljucivo naselja/opstine gdje su zivjeli Srbi potpisivanjem dejtonskog sporazuma tamo je naredjeno iseljavanje citavog Srpskog stanovnista (96 godina) kako se moze desiti progon ukoliko je citav rat sarajevo bilo opkoljeno kuda bi ti ljudi izlazili ? nemoj da bude smjesan zrtva si medija tipa PTPC i Glasa Srpske

ODGOVORITE
Name

Никола

11.06.2013 14:54

@SRB-IN Управо тако,више него одлично речено.

ODGOVORITE
Name

Bivsi Sarajlija

11.06.2013 14:57

@ Sarajlija Izgleda da si ti iz matematike imao jedincu. 150000 od predratnih 480000 stanovnika nije 80% nego 32%. P.S. Nadam se da ti nije kasno da ides u vecernju skolu.

ODGOVORITE
Name

SRB-IN

11.06.2013 14:58

ja cu da zivim kako ja hocu...imam pravo na to jer ja sam zrtva etnickog ciscenja, terora i progona...ja sam zrtva svega onog sto ti smatras borbom za slobodu...ja sam bio ta smetnja koja se morala odkloniti...o tvom Sarajevu sam napisao sta mislim...RTRS uopste ne gledam a od novina citam "Vecernje novosti", "Blic" i "Nezavisne"...ti zivi kako hoces imas pravo na to...ali nikada nece biti promjenjene cinjenice koje sam vec pisao...u Republiku Srpsku je povratak veci bar 20 puta od povratka u Sarajevo, mozda mislis da je bolje zivjeti u Bratuncu nego u Hadzicima?...zasto je to tako znamo svi...ali ti ni drugi kao ti to nikada nece priznati...ZATO SA VAMA NIKAD VISE ZAJEDNO...ZAPAMTI!!!

ODGOVORITE
Name

12

11.06.2013 15:03

Nije prvi put da se granice prekrajaju i uredjuju po novim pravilima. Dejtonskim sporazumom je potpisano uredjenje kakvo je sada to znaci da je BiH sastavljena od 2 entiteta i distrikta. RS je pocela izdavati JMB tako i disktrikt sta sad ovi iz Federacije zele ? Da se neko iz BN vodi u Tuzli hahahah pa samo 80.000 hiljada vojnika je izginulo a o civilima da ne pricam ,raseljeno itd. Nema niko u RS ko je nrmalan da to pozeli. Neka se donese JMB na nivo Federacije i problem je rijesen. Nema nikakve podrske iz Banjaluke Sarajevu a ako SLUCAJNO ima to su pojedinci ili grupice u sluzbi zapada. Odnosno dolara ili evrica

ODGOVORITE
Name

sa

11.06.2013 16:02

O cemu vi to?zakon o JMBG je postojao svo ovo vrijeme sa registracionim podr.Ustavni sud je osporio samo nazive opstina koje su promojenjene.Politicari i RS-a su to iskoristili da mijenjaju registraciona podr. I time je nastao problem.tacno je da je RS isvojio zakon,alu je tacno i to da ce ga ukinupti Ustavni sud i proglasiti nevazecim izdate JMBG i time ce se opet imati problema

ODGOVORITE
Name

Sarajlija

11.06.2013 15:12

Bivsi Sarajlija Pale,Istocno Sarajevo i okolna mjesta su prije rata bile u sklopu Sarajeva ako iz popisa izuzmes ta mjesta i mjesta koja sam ti naveo u proslom postu jel ti i dalje smatras da je tu vrsen progon te kolicine stanovnika o kojoj pricas ,zlocina je bilo i to je sigurno tacno organizovano NIJE carsija je mala sve se sazna u sekundi..valjda ti to znas !? SRB-IN iskreno mi je zao svake nevine zrtve tako i tebe no dobro znas da su Bosnjaci najvece zrtve rata 100X vec iko drugi i zivi kako hoces smatram jedino da na nasoj djeci ostaje svijet ako mislis da im treba usadjivat mrznju prema drugom cim se rodi samo sto se drugacije zove onda ce biti da ja ne vladam sobom

ODGOVORITE
Name

Др

11.06.2013 16:13

Како они из Сарајева пјевуше исту песму коју су у рату научили.Као ајде да заједно рушимо власт,а онда јединствени матични број.Срби су наивни ,јели?Нећеш имати јединствену босну никад више.Превише сте ви Србима бацали лажи а и нема вам више ни Чавића.Република Српска је домовина а све остало к...

ODGOVORITE
Name

AU

11.06.2013 16:14

Treba organizovati proteste ispred austrijske ambasade, sa zahtjevom da se uvede austrijska uprava u BiH... Ne znamo mi sami, bice da nismo naucili...

ODGOVORITE
Name

Bivsi Sarajlija

11.06.2013 15:26

@ Sarajlija Ja se samo pozivam na na popis od 1991. Pale su jedno vece selo a Isttocno Sarajevo je prije rata imalo nekoliko hiljada. Cinjenice je da je nestalo 150000 Srba is Srajeva i kada Bosnjaci priznaju to mocicemo da gradimo zajednicku BiH. Ako ja nisam u pravu zasto se Bosnjaci sprostavljaju popisu stanovnistva po naiconalnoj osnovi jer ce se vidjeti, kada se uporede podaci predratnog Sarejeva( bez Pala i Istocnog Srajeva) sa ovim sadasnjim koliko je Srba ostalo u Sarjevu. P.S. Samo za rekord ja sam rodjen u opstini ne opcini Centar Sarajevo kaio moji roditelji.

ODGOVORITE
Name

samo tako

11.06.2013 15:31

nemojte se svađati nego gledajte budućnost..imam dovoljno godina da vam mogu to reći,rs niko ne želi ukinuti niti srbe tlaćiti..problem je što politićari pominju pripajanje srbiji, a šta sada, niko to ne pominje a punili su glavu sa tim isto kao i što sada prićaju o nezavisnoj rs a od tog ništa..Srbija u mrskoj Evropi sa jasnim standardima,godine prolaze a vi djeco nemate ni kinte,roditelji neznaju kako platiti namete, račune od jadne i neredovne plate lijećimo se po bolnicama npr.Doboj gdje je kao u štali ali ok je to možete tako do groba dok dodik tihić i slićni dave se šniclama po kojekakvim egzotićnim mjestima a vi truhnite za kompjuterom i slušajte kako vaši vršnjaci vrište po uređenim sportskim centrima akva parkovima izletištima itd mi ostajemo ovdje u ovom jadu..objašnjavajući jedni drugima kako je bilo prije 21god u to će vam život proći,pozz

ODGOVORITE
Name

čovjek iz Sarajeva

11.06.2013 14:13

@Nikola žalosno, al fakat žalosno. Stari, valjala je Juga jer je bilo kako SRB-IN kaže. Jel se neko malo nešto pođe protiviti, zna se gdje završi. Šta vama treba da se desi da skontate da NE može biti po vašem? Nema šanse da to prođe u Bosni. Mora biti kompromis, jednog dana morate otvoriti oči, jer glupo je živiti u mraku. Sam protiv svih...niđe veze

ODGOVORITE
Name

Bole

12.06.2013 17:23

Ako je istina da su hrvati i bosnjaci nastali od srba onda mi se gadi sto sam srbin. Nadam se da nisu.

ODGOVORITE
Name

čovjek iz Sarajeva

11.06.2013 13:39

Jugostalgičaru, iskreno da ti kažem, da su imalo civilizirani bili političari tog vremena, da nije bilo megalomana, egoista, foteljaša, nacionalista, ostala bi Yuga cijela i bilo bi nam po mjeri. Parirali bi svima regionalno i u svijetu. Ovako smo zadnja stoka. I ispaštamo mi djeca i ispaštat će naša djeca. Što se mene tiče, može stavitit kakav god broj, i ne mora ništa značiti, al nek bude jedan-jedinstven. Nek se zna da je Bosna i Hercegovina. Da smo svi isti sa istim pravima.

ODGOVORITE
Name

SRB-IN

11.06.2013 13:49

sa Bosnjacima protestvovati da ukinemo Republiku Srpsku?!!...pa nismo sa kruske pali...mozete kupiti neke medije, ali ne mozete 1 300 000 Srba iz Republike Srpske...od 1 300 000 bar 800 000 su zrtve etnickog ciscenja 150 000 je protjerano iz tog Sarajeva i niko odgovarao nije...i sada da zajedno unistavamo Republiku Srpsku...ne budite smijesni...

ODGOVORITE
Name

Никола

11.06.2013 13:51

@Indigooo Видиш синко,за разлику од тебе ја сам у тој Југославији живео мало дуже. Оно што ти могу рећи је да је то била ДРЖАВА,за разлику од свих потоњих банана државица насталих из ње. Држава,са свим законима,правима итд... Држава у којој си могао да радиш одмах по завршеном школовању,и да дочекаш пензију довољно читав да заправо уживаш у њој. Али некима се није свидела. И нестаде... И сад ти исти нуде наводно то исто,само у паковању што се зове БиХ? Па није та омладина тамо репа без корена-њихови су стари,родбина,пријатељи итд. рушили Југославију... А и њима су исти ти тада,као и данас,обећавали некакво благостање... И после би шта би. Историја се понавља,чак су и чобани исти,само сад млађе овце шишају...

ODGOVORITE
Name

Никола

11.06.2013 13:56

@čovjek iz Sarajeva Сарајлијо,пази што си наиван,можда ти неко и поверује. Ето,исто тако ни нас није брига за тај број,док год имамо једно регистрационо подручје за РС. А ти тамо додељуј који хоћеш,заиста није нас брига.

ODGOVORITE
Name

nk

11.06.2013 13:17

Zanimljivo kako sad zakon o jmbg krši teritorijalnu zamišljenost, a kada su uvodili pdv, prošao je glat. Tada niko ne pomenu teritorije. Misliš specijalce u civilu da pošalje.

ODGOVORITE
Name

Никола

11.06.2013 13:20

Пази најновији талас инстант ''грађанства''... Све је то лепо,али где то грађанство беше кад се распаде Југославија? Другу сте онда песму певали... Све то за шта се наводно залажете је обезбеђивала Југославија,а сад се покушава прогурати некаква недостојна замена у виду "грађанске" БиХ?! Онај који то гура је тотално безобразан и свакако гони свој интерес у целој причи,а онај који у то верује или је луд или на платном списку неке НВО. ЈМБГ за РС,а нека у Федерацији раде шта им воља. Кад им досади,донеће уредбу као што је и РС донела.

ODGOVORITE
Name

Indigooo

11.06.2013 13:27

@Nikola Čovječe, na protestima ima ljudi, koji nisu imali nikakve veze sa Jugom, jedino što smo rođeni u njoj i nedugo nakon toga se raspalo. Vidiš li ti koliko omladine ima tamo? Kao da je neko odlučivao od nas hoće li se rascijepiti ili ne. Ovo nije pitanje šta je nekada bilo, prestani živjeti u 92. Živi u 2013. gdje nam je svima loše.

ODGOVORITE
Name

M

11.06.2013 12:24

svu bandu obarati hitno!i u RS i u federaciji!

ODGOVORITE
Name

kokuz

11.06.2013 12:38

Predlažem presedniku Dodiku da pošalje specijalce da oslobode demonstrante iz Banja Luke

ODGOVORITE
Name

čovjek iz Sarajeva

11.06.2013 12:39

Ljudi iz RS-a uzdignite se od nacionalizma. Okupite se i dignite svoj glas. Nemojte da nas kao stoku tretiraju zbog svojih fotelja. Da nas truju lažima. Dajte da živimo kako ljudi, da radimo, da napredujemo, da nam svima bude ljepše...

ODGOVORITE
Name

zoki

11.06.2013 12:51

Ma ljudi moji nije bitno jesi li iz Republike Srpske ili si iz Federacije mi smo u istim govnima .Digni mo se svi zajedno i ovu vladajucu bandu rastjerajmo.Ima pametnijih ljudi koji ce povesti narod u bolju buducnost da narodu i djeci bude bolje.Izbio je cas narode ujedinimo se i tjerajmo ovu bagru sa vlasti.Nakrali su se od naroda i njihova praunucad mogu od ukradenog da zive.Smrt Fasismu Sloboda Narodu.

ODGOVORITE
Name

Realn

11.06.2013 13:06

Ja licno ne podrzavam Dodika ali ovaj zakon o JMBG prelazi granice entiteta tako da na mala vrata, zagovornici "gradenske "BiH, hoce to da proguraju. Juga koja nije bila ni blizu jedan covjek jedan glas, gdje niko nikoga nije mogao majorizovati, pa je ta ista smetala ovim zagovorncima "gradanske" BiH.

ODGOVORITE
Name

@ѕоm

25.04.2024 13:14

Да си ишо у школу знао би.:))

ODGOVORITE
Name

Som

11.06.2013 21:52

Koja je to matematika, takva se ne uci ni u jednoj skoli.

ODGOVORITE
Name

Soma

11.06.2013 21:59

Gledam po sportskim dogadajima, vijestima, novinama,pa cak i spomenicima iz proslog rata tamo gdje se mogu procitat iimena, tamo u federaciji sve mijesana imena ima srba, muslimana, hrvata.... Nije mi jasno, kako to?

ODGOVORITE
Name

Рз

11.06.2013 20:55

Матични број нема никакве везе са било чим до рушења РС. Ко није прочитао бар Госпођицу од И. Андрића, или живио у Сарајеву тај може да се превари. Овдје се не ради о животу 92 већ да нам се не врати 91, 41, 18... Југа је била добра за оне који су пристали да уновче 1000000 срба за казан чорбе. У осталом мање нас је погинуло под турцима него што су нас поубијали ти што трже ЈМБ заједно са католицима. Срби држите се само чињеница, математика каже да се на основу онога што је било, може се израчунати шта нас чека. Одступање је веома мало. Дакле у математици нема предрасуда. Драго ми је то Срби полако прихватају......

ODGOVORITE
Name

domaci stranac

11.06.2013 19:28

@sa; jeste, tesko je priznati istinu ! Treba mjenjati vlast i otpustiti cjelu skupstinu i parlament !!! Parlament i skupstinu je pregazilo vrjeme, sve sto oni izglasavaju moze narod da sam pripremi i zavrsi. Glasanje elektronski, kao elektronsko bankarstvo, predloge zakona putem maila ili SMS-om. Ali ne to nije dobro !!! To je fuj !!! Ostali bi bez plata od 10 000 KM. Od tolike plate mozes platiti 4 IT inzinjera ili 6 IT operatora .

ODGOVORITE
Name

12

11.06.2013 18:52

Sve sto je u cilju razdvajanja srba i muslimana podrzavam osim rata jer nevini stradaju.

ODGOVORITE
Name

Bivsi Sarajlija

11.06.2013 18:07

@Sarajlija Ja ne kazem da je 150000 Srba pobijeno u Sarajvu ja samo kazem da oni vise ne zive tu, a sto se tice Banja Luke i drhuh gradova pod kontrolom Srba istina je da su se Bosnjaci iseli ja to neosparavam. Sarajevo je bilo drugi grad po broju Srba u bivsoj Jugoslavuji i zato da je ostalo multientcko kao sto je bilo, me be vec imali gradjansku BiH. @SA Istina je da su crkve ostale neostecene u Sarejevu ali nije problem u tome, preblem je sto nema vise vjernika. U Teheranu ima vise crkava nego u mnogim hrscanskim gradovima ali su prazne.

ODGOVORITE
Name

BiH

11.06.2013 18:09

Mislio sam uvek da smo mi bosnjaci zaostali,a kad vidim ove kometare i srpsku politiku jos su u ratu 92,de ljudi vise se smirite..svi mi znamo da vi vise volite sami ziveti i niskim drug8m,a sta ces kad nam je bog naredio braco da moramo ziveti skupa:)))))

ODGOVORITE
Name

patriota

11.06.2013 18:13

I bio si u pravu,jeste.....

ODGOVORITE
Name

sa

11.06.2013 18:14

Patriota@ Pa reci nam koliko je pojedeno u BL-u?prijedoru?opsada nego sta.posrtoje snimci.cijeli svijet to zna.znam da ti je tesko pogledati istini u oci.bolno je.istina se zna.suplja je zaista kada nemas argumente vec samo isprana srpsuka matrica koja nigdje vise ne prilazi.cak i Bg prihvata istinu.pruhvatiti ces i ti.polako,treba ti samo malo vremena

ODGOVORITE
Name

jack nicholson

11.06.2013 17:07

ja sam nekada poceo da citam i gledam srpske medie sa namjerom da shvatim ovaj narod ali sada jos manje razumijem. Srbija ide ka priznanju Kosova za ulazak u EU dok Srbi u BiH kroz RS imaju sva moguca zagarantovana prava trebaju samo par sitnica da se dogovore u zajednickim institucijama BiH i da imamo jednog predstavnika u EU (sto od nas trazi cijeli svijet) i imali bi sasvim drugi zivot i standard ovde. Ako neko unisti RS onda ce to biti Srbi sami.

ODGOVORITE
Name

Sarajlija

11.06.2013 15:38

Prika niko ne spori da nije bilo zrtava prvi od svih predsjednika(kojeg ne podrzavam) Alija se izvinuo u ime ARBIH svim zrtvama,pa prijatelju kazem ti izuzmi Grbavicu 1,2 Ilidzu ilijas vrace ne moram ti pricati da jedan dio Dobrinje i sada u sastavu RS takodjer i Lukavica ponavljam zrtvi je bilo ali ta manipulacija brojkama je strasna,a to pomirenje valjda treba da krene od agresora nisu valjda vanzemaljci 3i po godine terorisali Sarajevo da ne pricamo da vlada RS nije usvojila rezoluciju o srebrenici o okupaciji Bihaca i Gorazda o progonu iz Bijeljinje Banja Luke Prijedora Visegrada itd da ne pricamo no zar mislis da treba graditi buducnost na mrznji ovo je 21 vijek valjda ovo treba gradit na nekim gospodskim manirima

ODGOVORITE
Name

sa

11.06.2013 16:56

Sarajevo nista gore nego Banja Luka,misleci sa etnickim ciscenjem,sa jedinom razlikom da je Sa drzano u opsadi 4.godine i granatirano,a BL nije.popis ce.pokazati sve to ko je gdje i koliko je.koga ostalo.p.s u Sa nije srusena ni jedna crkva.koliko nije srusenih dzamija uBL-u?!

ODGOVORITE
Name

Никола

11.06.2013 16:08

@sa Није него. Јака ствар за цркве у Сарајеву,кад нема више ко ићи у њих. У Бања Луци нису побијени цивили покопавани испод депонија,да би се смакао траг,као што се гле чуда,баш дешавало у Сарајеву са побијеним Србима... И данас дан се мало копа,мало зауставља копање,а понајвише прекопава,и мудро ћути о свему томе...

ODGOVORITE
Name

patriota

11.06.2013 17:10

Da i sa jos jednom razlikom sto u Banjaluci noc nije pojela na desetine porodica kao sto je u Sarajevu bila hajka na sve sto je srpsko,posto vam vojne akcije nisu isle od ruke,okomili ste se tokom te "opsade" o kojoj pricas na sve sto je srpko i bespomocno,a ti sada nekome dijelis lekcije,kako te nije sramota,dokle vise te suplje price u koje ni sebe ne mozes da ubjedis.

ODGOVORITE
Name

Тоти

11.06.2013 17:15

AU ; Ако ти незнаш ми знамо у Републици Српској

ODGOVORITE
Name

domaci stranac

11.06.2013 16:15

Sto se tice dzamija i rusenja, to smo kamen dali za obnovu mosta u Mostaru da se spoji istocni Mostar sa zapadnim Mostarom kao sto su bile i vezane zastave. U svakom JMBG treba da stoji naciaj (srbi oznaceni sa brojem 3) i naravno savezna drzava ili ti entitet. Pod entiteti kao sto je Brcko i hrvatska federacija, a moze i broj kante (kantona, svajcarci moji, od svajcarske ostadose samo volovi). Npr. datum rodjenja: 0101001 (01.01.2001), celjade musko 1, srbin 3, drzava 1 (broj za kantin 00, ako je Brcko 01), GOTOVO, Zavrseno. uzivaj.

ODGOVORITE
Name

AU

11.06.2013 17:35

@Toti I ja sam iz RS, ne brini... Tako da iz prve ruke znam kakvo je sranje. Mislis da je uspjesno upravljanje toliko broj nezaposlenih, skole i bolnice kao stale, javno prevoz kao zaprezna kola, 50km autoputa kojih se gradi vise od 10 godina, neravnomjeran razvoj istoka i zapada, pojedini poslanici i ostali narodni predstavnici imaju i preko 10 000km mjesecnih primanja, prosjecna penzija od 280km, mito i korupcija na svakom cosku, zivot sr svodi na skupljanje "stela", itd... Ti to zoves dobrim upravljanjem zemljom?

ODGOVORITE
Name

Bole

12.06.2013 17:37

Ne zele muslumani i katolici u BiH da zive zajedno jedni sa drugima i sa srbima. Oni zele da se ukine RS da bi oni mogli da rade na teritoriji kompletne BiH sta god zele. Pogodite onda sta bi se desilo sa srbima u Bih. Zato srbi branimo Republiku Srpsku. Federacijo daleko ti kuca.

ODGOVORITE
Name

SRB-IN

11.06.2013 14:21

@necovjek iz Sarajeva nismo mi protiv svih, niko nas ne interesuje...mi smo za slobodu...a u Sarajevu ne vidimo slobodu za nas...vidimo transparnete protiv Republike Srpske...vidimo Sud BiH koji amnestira zlocine nad Srbima...vidimo vehabije i Al kaidu koja cak napada i na USA, sta mi da ocekujemo?...vidimo etnicki cist grad u kome ne smijes ni reci da volis Republiku Srpsku...ne vidimo u tom gradu nista dobro za nas...Sarajevo je bas onakvo kako ga Bosnjaci zele i zamisljaju...za nas grad koncetracionih logora...nekaznjenih zlocanaca...mi sa vama necemo i to nije protiv svih...sjecamo se mi vremena kada su nas progonili, zabranjivali da radimo, ubijali...zbog svega toga od nas imate mahanje...vi radite sa sobom sta hocete...

ODGOVORITE
Name

Никола

11.06.2013 14:38

@čovjek iz Sarajeva Пази мајке ти,компромис,али да буде по твом? Како да не,хоћеш и музичку жељу приде? Ја знам да би ти желео да је то компромис,али то компромис није. За случај да ниси приметио,постоји РС и имамо свако право да тражимо не само ЈМБГ за РС,већ и далеко више од тога. А то нам гарантује фамозни устав БиХ кога су вам свима тако пуна уста,а кад треба нешто конкретизовати-појела маца. Е ту настаје проблем,а то не пролази. Нити ће проћи. Ако неће проћи по нашем,неће вала ни по вашем.

ODGOVORITE
Name

Sarajlija

11.06.2013 14:47

@ SRB-IN Zalosno je kada vidim tvoj komentar prestani zivjeti u 92 godini okreni se buducnosti i o kakvim ti lazima pricas pa u Sarajevu sada ne zivi 300 000 ljudi znaci li to da je prije rata u Sa zivjelo 80% Srba? daj pobogu pa RS je kompletna ociscena od nesrba zasto to ne spominjes to je proslost ne treba je zaboraviti ali pobogu jel na tome treba graditi suzivot p.s Ilijas Vogosca Grbavica Grbavica 2 i Vrace su prije rata bile iskljucivo naselja/opstine gdje su zivjeli Srbi potpisivanjem dejtonskog sporazuma tamo je naredjeno iseljavanje citavog Srpskog stanovnista (96 godina) kako se moze desiti progon ukoliko je citav rat sarajevo bilo opkoljeno kuda bi ti ljudi izlazili ? nemoj da bude smjesan zrtva si medija tipa PTPC i Glasa Srpske

ODGOVORITE
Name

Никола

11.06.2013 14:54

@SRB-IN Управо тако,више него одлично речено.

ODGOVORITE
Name

Bivsi Sarajlija

11.06.2013 14:57

@ Sarajlija Izgleda da si ti iz matematike imao jedincu. 150000 od predratnih 480000 stanovnika nije 80% nego 32%. P.S. Nadam se da ti nije kasno da ides u vecernju skolu.

ODGOVORITE
Name

SRB-IN

11.06.2013 14:58

ja cu da zivim kako ja hocu...imam pravo na to jer ja sam zrtva etnickog ciscenja, terora i progona...ja sam zrtva svega onog sto ti smatras borbom za slobodu...ja sam bio ta smetnja koja se morala odkloniti...o tvom Sarajevu sam napisao sta mislim...RTRS uopste ne gledam a od novina citam "Vecernje novosti", "Blic" i "Nezavisne"...ti zivi kako hoces imas pravo na to...ali nikada nece biti promjenjene cinjenice koje sam vec pisao...u Republiku Srpsku je povratak veci bar 20 puta od povratka u Sarajevo, mozda mislis da je bolje zivjeti u Bratuncu nego u Hadzicima?...zasto je to tako znamo svi...ali ti ni drugi kao ti to nikada nece priznati...ZATO SA VAMA NIKAD VISE ZAJEDNO...ZAPAMTI!!!

ODGOVORITE
Name

12

11.06.2013 15:03

Nije prvi put da se granice prekrajaju i uredjuju po novim pravilima. Dejtonskim sporazumom je potpisano uredjenje kakvo je sada to znaci da je BiH sastavljena od 2 entiteta i distrikta. RS je pocela izdavati JMB tako i disktrikt sta sad ovi iz Federacije zele ? Da se neko iz BN vodi u Tuzli hahahah pa samo 80.000 hiljada vojnika je izginulo a o civilima da ne pricam ,raseljeno itd. Nema niko u RS ko je nrmalan da to pozeli. Neka se donese JMB na nivo Federacije i problem je rijesen. Nema nikakve podrske iz Banjaluke Sarajevu a ako SLUCAJNO ima to su pojedinci ili grupice u sluzbi zapada. Odnosno dolara ili evrica

ODGOVORITE
Name

sa

11.06.2013 16:02

O cemu vi to?zakon o JMBG je postojao svo ovo vrijeme sa registracionim podr.Ustavni sud je osporio samo nazive opstina koje su promojenjene.Politicari i RS-a su to iskoristili da mijenjaju registraciona podr. I time je nastao problem.tacno je da je RS isvojio zakon,alu je tacno i to da ce ga ukinupti Ustavni sud i proglasiti nevazecim izdate JMBG i time ce se opet imati problema

ODGOVORITE
Name

Sarajlija

11.06.2013 15:12

Bivsi Sarajlija Pale,Istocno Sarajevo i okolna mjesta su prije rata bile u sklopu Sarajeva ako iz popisa izuzmes ta mjesta i mjesta koja sam ti naveo u proslom postu jel ti i dalje smatras da je tu vrsen progon te kolicine stanovnika o kojoj pricas ,zlocina je bilo i to je sigurno tacno organizovano NIJE carsija je mala sve se sazna u sekundi..valjda ti to znas !? SRB-IN iskreno mi je zao svake nevine zrtve tako i tebe no dobro znas da su Bosnjaci najvece zrtve rata 100X vec iko drugi i zivi kako hoces smatram jedino da na nasoj djeci ostaje svijet ako mislis da im treba usadjivat mrznju prema drugom cim se rodi samo sto se drugacije zove onda ce biti da ja ne vladam sobom

ODGOVORITE
Name

Др

11.06.2013 16:13

Како они из Сарајева пјевуше исту песму коју су у рату научили.Као ајде да заједно рушимо власт,а онда јединствени матични број.Срби су наивни ,јели?Нећеш имати јединствену босну никад више.Превише сте ви Србима бацали лажи а и нема вам више ни Чавића.Република Српска је домовина а све остало к...

ODGOVORITE
Name

AU

11.06.2013 16:14

Treba organizovati proteste ispred austrijske ambasade, sa zahtjevom da se uvede austrijska uprava u BiH... Ne znamo mi sami, bice da nismo naucili...

ODGOVORITE
Name

Bivsi Sarajlija

11.06.2013 15:26

@ Sarajlija Ja se samo pozivam na na popis od 1991. Pale su jedno vece selo a Isttocno Sarajevo je prije rata imalo nekoliko hiljada. Cinjenice je da je nestalo 150000 Srba is Srajeva i kada Bosnjaci priznaju to mocicemo da gradimo zajednicku BiH. Ako ja nisam u pravu zasto se Bosnjaci sprostavljaju popisu stanovnistva po naiconalnoj osnovi jer ce se vidjeti, kada se uporede podaci predratnog Sarejeva( bez Pala i Istocnog Srajeva) sa ovim sadasnjim koliko je Srba ostalo u Sarjevu. P.S. Samo za rekord ja sam rodjen u opstini ne opcini Centar Sarajevo kaio moji roditelji.

ODGOVORITE
Name

samo tako

11.06.2013 15:31

nemojte se svađati nego gledajte budućnost..imam dovoljno godina da vam mogu to reći,rs niko ne želi ukinuti niti srbe tlaćiti..problem je što politićari pominju pripajanje srbiji, a šta sada, niko to ne pominje a punili su glavu sa tim isto kao i što sada prićaju o nezavisnoj rs a od tog ništa..Srbija u mrskoj Evropi sa jasnim standardima,godine prolaze a vi djeco nemate ni kinte,roditelji neznaju kako platiti namete, račune od jadne i neredovne plate lijećimo se po bolnicama npr.Doboj gdje je kao u štali ali ok je to možete tako do groba dok dodik tihić i slićni dave se šniclama po kojekakvim egzotićnim mjestima a vi truhnite za kompjuterom i slušajte kako vaši vršnjaci vrište po uređenim sportskim centrima akva parkovima izletištima itd mi ostajemo ovdje u ovom jadu..objašnjavajući jedni drugima kako je bilo prije 21god u to će vam život proći,pozz

ODGOVORITE
Name

čovjek iz Sarajeva

11.06.2013 14:13

@Nikola žalosno, al fakat žalosno. Stari, valjala je Juga jer je bilo kako SRB-IN kaže. Jel se neko malo nešto pođe protiviti, zna se gdje završi. Šta vama treba da se desi da skontate da NE može biti po vašem? Nema šanse da to prođe u Bosni. Mora biti kompromis, jednog dana morate otvoriti oči, jer glupo je živiti u mraku. Sam protiv svih...niđe veze

ODGOVORITE
Name

Bole

12.06.2013 17:23

Ako je istina da su hrvati i bosnjaci nastali od srba onda mi se gadi sto sam srbin. Nadam se da nisu.

ODGOVORITE
Name

čovjek iz Sarajeva

11.06.2013 13:39

Jugostalgičaru, iskreno da ti kažem, da su imalo civilizirani bili političari tog vremena, da nije bilo megalomana, egoista, foteljaša, nacionalista, ostala bi Yuga cijela i bilo bi nam po mjeri. Parirali bi svima regionalno i u svijetu. Ovako smo zadnja stoka. I ispaštamo mi djeca i ispaštat će naša djeca. Što se mene tiče, može stavitit kakav god broj, i ne mora ništa značiti, al nek bude jedan-jedinstven. Nek se zna da je Bosna i Hercegovina. Da smo svi isti sa istim pravima.

ODGOVORITE
Name

SRB-IN

11.06.2013 13:49

sa Bosnjacima protestvovati da ukinemo Republiku Srpsku?!!...pa nismo sa kruske pali...mozete kupiti neke medije, ali ne mozete 1 300 000 Srba iz Republike Srpske...od 1 300 000 bar 800 000 su zrtve etnickog ciscenja 150 000 je protjerano iz tog Sarajeva i niko odgovarao nije...i sada da zajedno unistavamo Republiku Srpsku...ne budite smijesni...

ODGOVORITE
Name

Никола

11.06.2013 13:51

@Indigooo Видиш синко,за разлику од тебе ја сам у тој Југославији живео мало дуже. Оно што ти могу рећи је да је то била ДРЖАВА,за разлику од свих потоњих банана државица насталих из ње. Држава,са свим законима,правима итд... Држава у којој си могао да радиш одмах по завршеном школовању,и да дочекаш пензију довољно читав да заправо уживаш у њој. Али некима се није свидела. И нестаде... И сад ти исти нуде наводно то исто,само у паковању што се зове БиХ? Па није та омладина тамо репа без корена-њихови су стари,родбина,пријатељи итд. рушили Југославију... А и њима су исти ти тада,као и данас,обећавали некакво благостање... И после би шта би. Историја се понавља,чак су и чобани исти,само сад млађе овце шишају...

ODGOVORITE
Name

Никола

11.06.2013 13:56

@čovjek iz Sarajeva Сарајлијо,пази што си наиван,можда ти неко и поверује. Ето,исто тако ни нас није брига за тај број,док год имамо једно регистрационо подручје за РС. А ти тамо додељуј који хоћеш,заиста није нас брига.

ODGOVORITE
Name

nk

11.06.2013 13:17

Zanimljivo kako sad zakon o jmbg krši teritorijalnu zamišljenost, a kada su uvodili pdv, prošao je glat. Tada niko ne pomenu teritorije. Misliš specijalce u civilu da pošalje.

ODGOVORITE
Name

Никола

11.06.2013 13:20

Пази најновији талас инстант ''грађанства''... Све је то лепо,али где то грађанство беше кад се распаде Југославија? Другу сте онда песму певали... Све то за шта се наводно залажете је обезбеђивала Југославија,а сад се покушава прогурати некаква недостојна замена у виду "грађанске" БиХ?! Онај који то гура је тотално безобразан и свакако гони свој интерес у целој причи,а онај који у то верује или је луд или на платном списку неке НВО. ЈМБГ за РС,а нека у Федерацији раде шта им воља. Кад им досади,донеће уредбу као што је и РС донела.

ODGOVORITE
Name

Indigooo

11.06.2013 13:27

@Nikola Čovječe, na protestima ima ljudi, koji nisu imali nikakve veze sa Jugom, jedino što smo rođeni u njoj i nedugo nakon toga se raspalo. Vidiš li ti koliko omladine ima tamo? Kao da je neko odlučivao od nas hoće li se rascijepiti ili ne. Ovo nije pitanje šta je nekada bilo, prestani živjeti u 92. Živi u 2013. gdje nam je svima loše.

ODGOVORITE
Name

M

11.06.2013 12:24

svu bandu obarati hitno!i u RS i u federaciji!

ODGOVORITE
Name

kokuz

11.06.2013 12:38

Predlažem presedniku Dodiku da pošalje specijalce da oslobode demonstrante iz Banja Luke

ODGOVORITE
Name

čovjek iz Sarajeva

11.06.2013 12:39

Ljudi iz RS-a uzdignite se od nacionalizma. Okupite se i dignite svoj glas. Nemojte da nas kao stoku tretiraju zbog svojih fotelja. Da nas truju lažima. Dajte da živimo kako ljudi, da radimo, da napredujemo, da nam svima bude ljepše...

ODGOVORITE
Name

zoki

11.06.2013 12:51

Ma ljudi moji nije bitno jesi li iz Republike Srpske ili si iz Federacije mi smo u istim govnima .Digni mo se svi zajedno i ovu vladajucu bandu rastjerajmo.Ima pametnijih ljudi koji ce povesti narod u bolju buducnost da narodu i djeci bude bolje.Izbio je cas narode ujedinimo se i tjerajmo ovu bagru sa vlasti.Nakrali su se od naroda i njihova praunucad mogu od ukradenog da zive.Smrt Fasismu Sloboda Narodu.

ODGOVORITE
Name

Realn

11.06.2013 13:06

Ja licno ne podrzavam Dodika ali ovaj zakon o JMBG prelazi granice entiteta tako da na mala vrata, zagovornici "gradenske "BiH, hoce to da proguraju. Juga koja nije bila ni blizu jedan covjek jedan glas, gdje niko nikoga nije mogao majorizovati, pa je ta ista smetala ovim zagovorncima "gradanske" BiH.

ODGOVORITE
Name

@ѕоm

25.04.2024 13:14

Да си ишо у школу знао би.:))

ODGOVORITE
Name

Som

11.06.2013 21:52

Koja je to matematika, takva se ne uci ni u jednoj skoli.

ODGOVORITE
Name

Soma

11.06.2013 21:59

Gledam po sportskim dogadajima, vijestima, novinama,pa cak i spomenicima iz proslog rata tamo gdje se mogu procitat iimena, tamo u federaciji sve mijesana imena ima srba, muslimana, hrvata.... Nije mi jasno, kako to?

ODGOVORITE
Name

Рз

11.06.2013 20:55

Матични број нема никакве везе са било чим до рушења РС. Ко није прочитао бар Госпођицу од И. Андрића, или живио у Сарајеву тај може да се превари. Овдје се не ради о животу 92 већ да нам се не врати 91, 41, 18... Југа је била добра за оне који су пристали да уновче 1000000 срба за казан чорбе. У осталом мање нас је погинуло под турцима него што су нас поубијали ти што трже ЈМБ заједно са католицима. Срби држите се само чињеница, математика каже да се на основу онога што је било, може се израчунати шта нас чека. Одступање је веома мало. Дакле у математици нема предрасуда. Драго ми је то Срби полако прихватају......

ODGOVORITE
Name

domaci stranac

11.06.2013 19:28

@sa; jeste, tesko je priznati istinu ! Treba mjenjati vlast i otpustiti cjelu skupstinu i parlament !!! Parlament i skupstinu je pregazilo vrjeme, sve sto oni izglasavaju moze narod da sam pripremi i zavrsi. Glasanje elektronski, kao elektronsko bankarstvo, predloge zakona putem maila ili SMS-om. Ali ne to nije dobro !!! To je fuj !!! Ostali bi bez plata od 10 000 KM. Od tolike plate mozes platiti 4 IT inzinjera ili 6 IT operatora .

ODGOVORITE
Name

12

11.06.2013 18:52

Sve sto je u cilju razdvajanja srba i muslimana podrzavam osim rata jer nevini stradaju.

ODGOVORITE
Name

Bivsi Sarajlija

11.06.2013 18:07

@Sarajlija Ja ne kazem da je 150000 Srba pobijeno u Sarajvu ja samo kazem da oni vise ne zive tu, a sto se tice Banja Luke i drhuh gradova pod kontrolom Srba istina je da su se Bosnjaci iseli ja to neosparavam. Sarajevo je bilo drugi grad po broju Srba u bivsoj Jugoslavuji i zato da je ostalo multientcko kao sto je bilo, me be vec imali gradjansku BiH. @SA Istina je da su crkve ostale neostecene u Sarejevu ali nije problem u tome, preblem je sto nema vise vjernika. U Teheranu ima vise crkava nego u mnogim hrscanskim gradovima ali su prazne.

ODGOVORITE
Name

BiH

11.06.2013 18:09

Mislio sam uvek da smo mi bosnjaci zaostali,a kad vidim ove kometare i srpsku politiku jos su u ratu 92,de ljudi vise se smirite..svi mi znamo da vi vise volite sami ziveti i niskim drug8m,a sta ces kad nam je bog naredio braco da moramo ziveti skupa:)))))

ODGOVORITE
Name

patriota

11.06.2013 18:13

I bio si u pravu,jeste.....

ODGOVORITE
Name

sa

11.06.2013 18:14

Patriota@ Pa reci nam koliko je pojedeno u BL-u?prijedoru?opsada nego sta.posrtoje snimci.cijeli svijet to zna.znam da ti je tesko pogledati istini u oci.bolno je.istina se zna.suplja je zaista kada nemas argumente vec samo isprana srpsuka matrica koja nigdje vise ne prilazi.cak i Bg prihvata istinu.pruhvatiti ces i ti.polako,treba ti samo malo vremena

ODGOVORITE
Name

jack nicholson

11.06.2013 17:07

ja sam nekada poceo da citam i gledam srpske medie sa namjerom da shvatim ovaj narod ali sada jos manje razumijem. Srbija ide ka priznanju Kosova za ulazak u EU dok Srbi u BiH kroz RS imaju sva moguca zagarantovana prava trebaju samo par sitnica da se dogovore u zajednickim institucijama BiH i da imamo jednog predstavnika u EU (sto od nas trazi cijeli svijet) i imali bi sasvim drugi zivot i standard ovde. Ako neko unisti RS onda ce to biti Srbi sami.

ODGOVORITE
Name

Sarajlija

11.06.2013 15:38

Prika niko ne spori da nije bilo zrtava prvi od svih predsjednika(kojeg ne podrzavam) Alija se izvinuo u ime ARBIH svim zrtvama,pa prijatelju kazem ti izuzmi Grbavicu 1,2 Ilidzu ilijas vrace ne moram ti pricati da jedan dio Dobrinje i sada u sastavu RS takodjer i Lukavica ponavljam zrtvi je bilo ali ta manipulacija brojkama je strasna,a to pomirenje valjda treba da krene od agresora nisu valjda vanzemaljci 3i po godine terorisali Sarajevo da ne pricamo da vlada RS nije usvojila rezoluciju o srebrenici o okupaciji Bihaca i Gorazda o progonu iz Bijeljinje Banja Luke Prijedora Visegrada itd da ne pricamo no zar mislis da treba graditi buducnost na mrznji ovo je 21 vijek valjda ovo treba gradit na nekim gospodskim manirima

ODGOVORITE
Name

sa

11.06.2013 16:56

Sarajevo nista gore nego Banja Luka,misleci sa etnickim ciscenjem,sa jedinom razlikom da je Sa drzano u opsadi 4.godine i granatirano,a BL nije.popis ce.pokazati sve to ko je gdje i koliko je.koga ostalo.p.s u Sa nije srusena ni jedna crkva.koliko nije srusenih dzamija uBL-u?!

ODGOVORITE
Name

Никола

11.06.2013 16:08

@sa Није него. Јака ствар за цркве у Сарајеву,кад нема више ко ићи у њих. У Бања Луци нису побијени цивили покопавани испод депонија,да би се смакао траг,као што се гле чуда,баш дешавало у Сарајеву са побијеним Србима... И данас дан се мало копа,мало зауставља копање,а понајвише прекопава,и мудро ћути о свему томе...

ODGOVORITE
Name

patriota

11.06.2013 17:10

Da i sa jos jednom razlikom sto u Banjaluci noc nije pojela na desetine porodica kao sto je u Sarajevu bila hajka na sve sto je srpsko,posto vam vojne akcije nisu isle od ruke,okomili ste se tokom te "opsade" o kojoj pricas na sve sto je srpko i bespomocno,a ti sada nekome dijelis lekcije,kako te nije sramota,dokle vise te suplje price u koje ni sebe ne mozes da ubjedis.

ODGOVORITE
Name

Тоти

11.06.2013 17:15

AU ; Ако ти незнаш ми знамо у Републици Српској

ODGOVORITE
Name

domaci stranac

11.06.2013 16:15

Sto se tice dzamija i rusenja, to smo kamen dali za obnovu mosta u Mostaru da se spoji istocni Mostar sa zapadnim Mostarom kao sto su bile i vezane zastave. U svakom JMBG treba da stoji naciaj (srbi oznaceni sa brojem 3) i naravno savezna drzava ili ti entitet. Pod entiteti kao sto je Brcko i hrvatska federacija, a moze i broj kante (kantona, svajcarci moji, od svajcarske ostadose samo volovi). Npr. datum rodjenja: 0101001 (01.01.2001), celjade musko 1, srbin 3, drzava 1 (broj za kantin 00, ako je Brcko 01), GOTOVO, Zavrseno. uzivaj.

ODGOVORITE
Name

AU

11.06.2013 17:35

@Toti I ja sam iz RS, ne brini... Tako da iz prve ruke znam kakvo je sranje. Mislis da je uspjesno upravljanje toliko broj nezaposlenih, skole i bolnice kao stale, javno prevoz kao zaprezna kola, 50km autoputa kojih se gradi vise od 10 godina, neravnomjeran razvoj istoka i zapada, pojedini poslanici i ostali narodni predstavnici imaju i preko 10 000km mjesecnih primanja, prosjecna penzija od 280km, mito i korupcija na svakom cosku, zivot sr svodi na skupljanje "stela", itd... Ti to zoves dobrim upravljanjem zemljom?

ODGOVORITE
Name

Bole

12.06.2013 17:37

Ne zele muslumani i katolici u BiH da zive zajedno jedni sa drugima i sa srbima. Oni zele da se ukine RS da bi oni mogli da rade na teritoriji kompletne BiH sta god zele. Pogodite onda sta bi se desilo sa srbima u Bih. Zato srbi branimo Republiku Srpsku. Federacijo daleko ti kuca.

ODGOVORITE
Name

SRB-IN

11.06.2013 14:21

@necovjek iz Sarajeva nismo mi protiv svih, niko nas ne interesuje...mi smo za slobodu...a u Sarajevu ne vidimo slobodu za nas...vidimo transparnete protiv Republike Srpske...vidimo Sud BiH koji amnestira zlocine nad Srbima...vidimo vehabije i Al kaidu koja cak napada i na USA, sta mi da ocekujemo?...vidimo etnicki cist grad u kome ne smijes ni reci da volis Republiku Srpsku...ne vidimo u tom gradu nista dobro za nas...Sarajevo je bas onakvo kako ga Bosnjaci zele i zamisljaju...za nas grad koncetracionih logora...nekaznjenih zlocanaca...mi sa vama necemo i to nije protiv svih...sjecamo se mi vremena kada su nas progonili, zabranjivali da radimo, ubijali...zbog svega toga od nas imate mahanje...vi radite sa sobom sta hocete...

ODGOVORITE
Name

Никола

11.06.2013 14:38

@čovjek iz Sarajeva Пази мајке ти,компромис,али да буде по твом? Како да не,хоћеш и музичку жељу приде? Ја знам да би ти желео да је то компромис,али то компромис није. За случај да ниси приметио,постоји РС и имамо свако право да тражимо не само ЈМБГ за РС,већ и далеко више од тога. А то нам гарантује фамозни устав БиХ кога су вам свима тако пуна уста,а кад треба нешто конкретизовати-појела маца. Е ту настаје проблем,а то не пролази. Нити ће проћи. Ако неће проћи по нашем,неће вала ни по вашем.

ODGOVORITE
Name

Sarajlija

11.06.2013 14:47

@ SRB-IN Zalosno je kada vidim tvoj komentar prestani zivjeti u 92 godini okreni se buducnosti i o kakvim ti lazima pricas pa u Sarajevu sada ne zivi 300 000 ljudi znaci li to da je prije rata u Sa zivjelo 80% Srba? daj pobogu pa RS je kompletna ociscena od nesrba zasto to ne spominjes to je proslost ne treba je zaboraviti ali pobogu jel na tome treba graditi suzivot p.s Ilijas Vogosca Grbavica Grbavica 2 i Vrace su prije rata bile iskljucivo naselja/opstine gdje su zivjeli Srbi potpisivanjem dejtonskog sporazuma tamo je naredjeno iseljavanje citavog Srpskog stanovnista (96 godina) kako se moze desiti progon ukoliko je citav rat sarajevo bilo opkoljeno kuda bi ti ljudi izlazili ? nemoj da bude smjesan zrtva si medija tipa PTPC i Glasa Srpske

ODGOVORITE
Name

Никола

11.06.2013 14:54

@SRB-IN Управо тако,више него одлично речено.

ODGOVORITE
Name

Bivsi Sarajlija

11.06.2013 14:57

@ Sarajlija Izgleda da si ti iz matematike imao jedincu. 150000 od predratnih 480000 stanovnika nije 80% nego 32%. P.S. Nadam se da ti nije kasno da ides u vecernju skolu.

ODGOVORITE
Name

SRB-IN

11.06.2013 14:58

ja cu da zivim kako ja hocu...imam pravo na to jer ja sam zrtva etnickog ciscenja, terora i progona...ja sam zrtva svega onog sto ti smatras borbom za slobodu...ja sam bio ta smetnja koja se morala odkloniti...o tvom Sarajevu sam napisao sta mislim...RTRS uopste ne gledam a od novina citam "Vecernje novosti", "Blic" i "Nezavisne"...ti zivi kako hoces imas pravo na to...ali nikada nece biti promjenjene cinjenice koje sam vec pisao...u Republiku Srpsku je povratak veci bar 20 puta od povratka u Sarajevo, mozda mislis da je bolje zivjeti u Bratuncu nego u Hadzicima?...zasto je to tako znamo svi...ali ti ni drugi kao ti to nikada nece priznati...ZATO SA VAMA NIKAD VISE ZAJEDNO...ZAPAMTI!!!

ODGOVORITE
Name

12

11.06.2013 15:03

Nije prvi put da se granice prekrajaju i uredjuju po novim pravilima. Dejtonskim sporazumom je potpisano uredjenje kakvo je sada to znaci da je BiH sastavljena od 2 entiteta i distrikta. RS je pocela izdavati JMB tako i disktrikt sta sad ovi iz Federacije zele ? Da se neko iz BN vodi u Tuzli hahahah pa samo 80.000 hiljada vojnika je izginulo a o civilima da ne pricam ,raseljeno itd. Nema niko u RS ko je nrmalan da to pozeli. Neka se donese JMB na nivo Federacije i problem je rijesen. Nema nikakve podrske iz Banjaluke Sarajevu a ako SLUCAJNO ima to su pojedinci ili grupice u sluzbi zapada. Odnosno dolara ili evrica

ODGOVORITE
Name

sa

11.06.2013 16:02

O cemu vi to?zakon o JMBG je postojao svo ovo vrijeme sa registracionim podr.Ustavni sud je osporio samo nazive opstina koje su promojenjene.Politicari i RS-a su to iskoristili da mijenjaju registraciona podr. I time je nastao problem.tacno je da je RS isvojio zakon,alu je tacno i to da ce ga ukinupti Ustavni sud i proglasiti nevazecim izdate JMBG i time ce se opet imati problema

ODGOVORITE
Name

Sarajlija

11.06.2013 15:12

Bivsi Sarajlija Pale,Istocno Sarajevo i okolna mjesta su prije rata bile u sklopu Sarajeva ako iz popisa izuzmes ta mjesta i mjesta koja sam ti naveo u proslom postu jel ti i dalje smatras da je tu vrsen progon te kolicine stanovnika o kojoj pricas ,zlocina je bilo i to je sigurno tacno organizovano NIJE carsija je mala sve se sazna u sekundi..valjda ti to znas !? SRB-IN iskreno mi je zao svake nevine zrtve tako i tebe no dobro znas da su Bosnjaci najvece zrtve rata 100X vec iko drugi i zivi kako hoces smatram jedino da na nasoj djeci ostaje svijet ako mislis da im treba usadjivat mrznju prema drugom cim se rodi samo sto se drugacije zove onda ce biti da ja ne vladam sobom

ODGOVORITE
Name

Др

11.06.2013 16:13

Како они из Сарајева пјевуше исту песму коју су у рату научили.Као ајде да заједно рушимо власт,а онда јединствени матични број.Срби су наивни ,јели?Нећеш имати јединствену босну никад више.Превише сте ви Србима бацали лажи а и нема вам више ни Чавића.Република Српска је домовина а све остало к...

ODGOVORITE
Name

AU

11.06.2013 16:14

Treba organizovati proteste ispred austrijske ambasade, sa zahtjevom da se uvede austrijska uprava u BiH... Ne znamo mi sami, bice da nismo naucili...

ODGOVORITE
Name

Bivsi Sarajlija

11.06.2013 15:26

@ Sarajlija Ja se samo pozivam na na popis od 1991. Pale su jedno vece selo a Isttocno Sarajevo je prije rata imalo nekoliko hiljada. Cinjenice je da je nestalo 150000 Srba is Srajeva i kada Bosnjaci priznaju to mocicemo da gradimo zajednicku BiH. Ako ja nisam u pravu zasto se Bosnjaci sprostavljaju popisu stanovnistva po naiconalnoj osnovi jer ce se vidjeti, kada se uporede podaci predratnog Sarejeva( bez Pala i Istocnog Srajeva) sa ovim sadasnjim koliko je Srba ostalo u Sarjevu. P.S. Samo za rekord ja sam rodjen u opstini ne opcini Centar Sarajevo kaio moji roditelji.

ODGOVORITE
Name

samo tako

11.06.2013 15:31

nemojte se svađati nego gledajte budućnost..imam dovoljno godina da vam mogu to reći,rs niko ne želi ukinuti niti srbe tlaćiti..problem je što politićari pominju pripajanje srbiji, a šta sada, niko to ne pominje a punili su glavu sa tim isto kao i što sada prićaju o nezavisnoj rs a od tog ništa..Srbija u mrskoj Evropi sa jasnim standardima,godine prolaze a vi djeco nemate ni kinte,roditelji neznaju kako platiti namete, račune od jadne i neredovne plate lijećimo se po bolnicama npr.Doboj gdje je kao u štali ali ok je to možete tako do groba dok dodik tihić i slićni dave se šniclama po kojekakvim egzotićnim mjestima a vi truhnite za kompjuterom i slušajte kako vaši vršnjaci vrište po uređenim sportskim centrima akva parkovima izletištima itd mi ostajemo ovdje u ovom jadu..objašnjavajući jedni drugima kako je bilo prije 21god u to će vam život proći,pozz

ODGOVORITE
Name

čovjek iz Sarajeva

11.06.2013 14:13

@Nikola žalosno, al fakat žalosno. Stari, valjala je Juga jer je bilo kako SRB-IN kaže. Jel se neko malo nešto pođe protiviti, zna se gdje završi. Šta vama treba da se desi da skontate da NE može biti po vašem? Nema šanse da to prođe u Bosni. Mora biti kompromis, jednog dana morate otvoriti oči, jer glupo je živiti u mraku. Sam protiv svih...niđe veze

ODGOVORITE
Name

Bole

12.06.2013 17:23

Ako je istina da su hrvati i bosnjaci nastali od srba onda mi se gadi sto sam srbin. Nadam se da nisu.

ODGOVORITE
Name

čovjek iz Sarajeva

11.06.2013 13:39

Jugostalgičaru, iskreno da ti kažem, da su imalo civilizirani bili političari tog vremena, da nije bilo megalomana, egoista, foteljaša, nacionalista, ostala bi Yuga cijela i bilo bi nam po mjeri. Parirali bi svima regionalno i u svijetu. Ovako smo zadnja stoka. I ispaštamo mi djeca i ispaštat će naša djeca. Što se mene tiče, može stavitit kakav god broj, i ne mora ništa značiti, al nek bude jedan-jedinstven. Nek se zna da je Bosna i Hercegovina. Da smo svi isti sa istim pravima.

ODGOVORITE
Name

SRB-IN

11.06.2013 13:49

sa Bosnjacima protestvovati da ukinemo Republiku Srpsku?!!...pa nismo sa kruske pali...mozete kupiti neke medije, ali ne mozete 1 300 000 Srba iz Republike Srpske...od 1 300 000 bar 800 000 su zrtve etnickog ciscenja 150 000 je protjerano iz tog Sarajeva i niko odgovarao nije...i sada da zajedno unistavamo Republiku Srpsku...ne budite smijesni...

ODGOVORITE
Name

Никола

11.06.2013 13:51

@Indigooo Видиш синко,за разлику од тебе ја сам у тој Југославији живео мало дуже. Оно што ти могу рећи је да је то била ДРЖАВА,за разлику од свих потоњих банана државица насталих из ње. Држава,са свим законима,правима итд... Држава у којој си могао да радиш одмах по завршеном школовању,и да дочекаш пензију довољно читав да заправо уживаш у њој. Али некима се није свидела. И нестаде... И сад ти исти нуде наводно то исто,само у паковању што се зове БиХ? Па није та омладина тамо репа без корена-њихови су стари,родбина,пријатељи итд. рушили Југославију... А и њима су исти ти тада,као и данас,обећавали некакво благостање... И после би шта би. Историја се понавља,чак су и чобани исти,само сад млађе овце шишају...

ODGOVORITE
Name

Никола

11.06.2013 13:56

@čovjek iz Sarajeva Сарајлијо,пази што си наиван,можда ти неко и поверује. Ето,исто тако ни нас није брига за тај број,док год имамо једно регистрационо подручје за РС. А ти тамо додељуј који хоћеш,заиста није нас брига.

ODGOVORITE
Name

nk

11.06.2013 13:17

Zanimljivo kako sad zakon o jmbg krši teritorijalnu zamišljenost, a kada su uvodili pdv, prošao je glat. Tada niko ne pomenu teritorije. Misliš specijalce u civilu da pošalje.

ODGOVORITE
Name

Никола

11.06.2013 13:20

Пази најновији талас инстант ''грађанства''... Све је то лепо,али где то грађанство беше кад се распаде Југославија? Другу сте онда песму певали... Све то за шта се наводно залажете је обезбеђивала Југославија,а сад се покушава прогурати некаква недостојна замена у виду "грађанске" БиХ?! Онај који то гура је тотално безобразан и свакако гони свој интерес у целој причи,а онај који у то верује или је луд или на платном списку неке НВО. ЈМБГ за РС,а нека у Федерацији раде шта им воља. Кад им досади,донеће уредбу као што је и РС донела.

ODGOVORITE
Name

Indigooo

11.06.2013 13:27

@Nikola Čovječe, na protestima ima ljudi, koji nisu imali nikakve veze sa Jugom, jedino što smo rođeni u njoj i nedugo nakon toga se raspalo. Vidiš li ti koliko omladine ima tamo? Kao da je neko odlučivao od nas hoće li se rascijepiti ili ne. Ovo nije pitanje šta je nekada bilo, prestani živjeti u 92. Živi u 2013. gdje nam je svima loše.

ODGOVORITE
Name

M

11.06.2013 12:24

svu bandu obarati hitno!i u RS i u federaciji!

ODGOVORITE
Name

kokuz

11.06.2013 12:38

Predlažem presedniku Dodiku da pošalje specijalce da oslobode demonstrante iz Banja Luke

ODGOVORITE
Name

čovjek iz Sarajeva

11.06.2013 12:39

Ljudi iz RS-a uzdignite se od nacionalizma. Okupite se i dignite svoj glas. Nemojte da nas kao stoku tretiraju zbog svojih fotelja. Da nas truju lažima. Dajte da živimo kako ljudi, da radimo, da napredujemo, da nam svima bude ljepše...

ODGOVORITE
Name

zoki

11.06.2013 12:51

Ma ljudi moji nije bitno jesi li iz Republike Srpske ili si iz Federacije mi smo u istim govnima .Digni mo se svi zajedno i ovu vladajucu bandu rastjerajmo.Ima pametnijih ljudi koji ce povesti narod u bolju buducnost da narodu i djeci bude bolje.Izbio je cas narode ujedinimo se i tjerajmo ovu bagru sa vlasti.Nakrali su se od naroda i njihova praunucad mogu od ukradenog da zive.Smrt Fasismu Sloboda Narodu.

ODGOVORITE
Name

Realn

11.06.2013 13:06

Ja licno ne podrzavam Dodika ali ovaj zakon o JMBG prelazi granice entiteta tako da na mala vrata, zagovornici "gradenske "BiH, hoce to da proguraju. Juga koja nije bila ni blizu jedan covjek jedan glas, gdje niko nikoga nije mogao majorizovati, pa je ta ista smetala ovim zagovorncima "gradanske" BiH.

ODGOVORITE
Name

@ѕоm

25.04.2024 13:14

Да си ишо у школу знао би.:))

ODGOVORITE
Name

Som

11.06.2013 21:52

Koja je to matematika, takva se ne uci ni u jednoj skoli.

ODGOVORITE
Name

Soma

11.06.2013 21:59

Gledam po sportskim dogadajima, vijestima, novinama,pa cak i spomenicima iz proslog rata tamo gdje se mogu procitat iimena, tamo u federaciji sve mijesana imena ima srba, muslimana, hrvata.... Nije mi jasno, kako to?

ODGOVORITE
Name

Рз

11.06.2013 20:55

Матични број нема никакве везе са било чим до рушења РС. Ко није прочитао бар Госпођицу од И. Андрића, или живио у Сарајеву тај може да се превари. Овдје се не ради о животу 92 већ да нам се не врати 91, 41, 18... Југа је била добра за оне који су пристали да уновче 1000000 срба за казан чорбе. У осталом мање нас је погинуло под турцима него што су нас поубијали ти што трже ЈМБ заједно са католицима. Срби држите се само чињеница, математика каже да се на основу онога што је било, може се израчунати шта нас чека. Одступање је веома мало. Дакле у математици нема предрасуда. Драго ми је то Срби полако прихватају......

ODGOVORITE
Name

domaci stranac

11.06.2013 19:28

@sa; jeste, tesko je priznati istinu ! Treba mjenjati vlast i otpustiti cjelu skupstinu i parlament !!! Parlament i skupstinu je pregazilo vrjeme, sve sto oni izglasavaju moze narod da sam pripremi i zavrsi. Glasanje elektronski, kao elektronsko bankarstvo, predloge zakona putem maila ili SMS-om. Ali ne to nije dobro !!! To je fuj !!! Ostali bi bez plata od 10 000 KM. Od tolike plate mozes platiti 4 IT inzinjera ili 6 IT operatora .

ODGOVORITE
Name

12

11.06.2013 18:52

Sve sto je u cilju razdvajanja srba i muslimana podrzavam osim rata jer nevini stradaju.

ODGOVORITE
Name

Bivsi Sarajlija

11.06.2013 18:07

@Sarajlija Ja ne kazem da je 150000 Srba pobijeno u Sarajvu ja samo kazem da oni vise ne zive tu, a sto se tice Banja Luke i drhuh gradova pod kontrolom Srba istina je da su se Bosnjaci iseli ja to neosparavam. Sarajevo je bilo drugi grad po broju Srba u bivsoj Jugoslavuji i zato da je ostalo multientcko kao sto je bilo, me be vec imali gradjansku BiH. @SA Istina je da su crkve ostale neostecene u Sarejevu ali nije problem u tome, preblem je sto nema vise vjernika. U Teheranu ima vise crkava nego u mnogim hrscanskim gradovima ali su prazne.

ODGOVORITE
Name

BiH

11.06.2013 18:09

Mislio sam uvek da smo mi bosnjaci zaostali,a kad vidim ove kometare i srpsku politiku jos su u ratu 92,de ljudi vise se smirite..svi mi znamo da vi vise volite sami ziveti i niskim drug8m,a sta ces kad nam je bog naredio braco da moramo ziveti skupa:)))))

ODGOVORITE
Name

patriota

11.06.2013 18:13

I bio si u pravu,jeste.....

ODGOVORITE
Name

sa

11.06.2013 18:14

Patriota@ Pa reci nam koliko je pojedeno u BL-u?prijedoru?opsada nego sta.posrtoje snimci.cijeli svijet to zna.znam da ti je tesko pogledati istini u oci.bolno je.istina se zna.suplja je zaista kada nemas argumente vec samo isprana srpsuka matrica koja nigdje vise ne prilazi.cak i Bg prihvata istinu.pruhvatiti ces i ti.polako,treba ti samo malo vremena

ODGOVORITE
Name

jack nicholson

11.06.2013 17:07

ja sam nekada poceo da citam i gledam srpske medie sa namjerom da shvatim ovaj narod ali sada jos manje razumijem. Srbija ide ka priznanju Kosova za ulazak u EU dok Srbi u BiH kroz RS imaju sva moguca zagarantovana prava trebaju samo par sitnica da se dogovore u zajednickim institucijama BiH i da imamo jednog predstavnika u EU (sto od nas trazi cijeli svijet) i imali bi sasvim drugi zivot i standard ovde. Ako neko unisti RS onda ce to biti Srbi sami.

ODGOVORITE
Name

Sarajlija

11.06.2013 15:38

Prika niko ne spori da nije bilo zrtava prvi od svih predsjednika(kojeg ne podrzavam) Alija se izvinuo u ime ARBIH svim zrtvama,pa prijatelju kazem ti izuzmi Grbavicu 1,2 Ilidzu ilijas vrace ne moram ti pricati da jedan dio Dobrinje i sada u sastavu RS takodjer i Lukavica ponavljam zrtvi je bilo ali ta manipulacija brojkama je strasna,a to pomirenje valjda treba da krene od agresora nisu valjda vanzemaljci 3i po godine terorisali Sarajevo da ne pricamo da vlada RS nije usvojila rezoluciju o srebrenici o okupaciji Bihaca i Gorazda o progonu iz Bijeljinje Banja Luke Prijedora Visegrada itd da ne pricamo no zar mislis da treba graditi buducnost na mrznji ovo je 21 vijek valjda ovo treba gradit na nekim gospodskim manirima

ODGOVORITE
Name

sa

11.06.2013 16:56

Sarajevo nista gore nego Banja Luka,misleci sa etnickim ciscenjem,sa jedinom razlikom da je Sa drzano u opsadi 4.godine i granatirano,a BL nije.popis ce.pokazati sve to ko je gdje i koliko je.koga ostalo.p.s u Sa nije srusena ni jedna crkva.koliko nije srusenih dzamija uBL-u?!

ODGOVORITE
Name

Никола

11.06.2013 16:08

@sa Није него. Јака ствар за цркве у Сарајеву,кад нема више ко ићи у њих. У Бања Луци нису побијени цивили покопавани испод депонија,да би се смакао траг,као што се гле чуда,баш дешавало у Сарајеву са побијеним Србима... И данас дан се мало копа,мало зауставља копање,а понајвише прекопава,и мудро ћути о свему томе...

ODGOVORITE
Name

patriota

11.06.2013 17:10

Da i sa jos jednom razlikom sto u Banjaluci noc nije pojela na desetine porodica kao sto je u Sarajevu bila hajka na sve sto je srpsko,posto vam vojne akcije nisu isle od ruke,okomili ste se tokom te "opsade" o kojoj pricas na sve sto je srpko i bespomocno,a ti sada nekome dijelis lekcije,kako te nije sramota,dokle vise te suplje price u koje ni sebe ne mozes da ubjedis.

ODGOVORITE
Name

Тоти

11.06.2013 17:15

AU ; Ако ти незнаш ми знамо у Републици Српској

ODGOVORITE
Name

domaci stranac

11.06.2013 16:15

Sto se tice dzamija i rusenja, to smo kamen dali za obnovu mosta u Mostaru da se spoji istocni Mostar sa zapadnim Mostarom kao sto su bile i vezane zastave. U svakom JMBG treba da stoji naciaj (srbi oznaceni sa brojem 3) i naravno savezna drzava ili ti entitet. Pod entiteti kao sto je Brcko i hrvatska federacija, a moze i broj kante (kantona, svajcarci moji, od svajcarske ostadose samo volovi). Npr. datum rodjenja: 0101001 (01.01.2001), celjade musko 1, srbin 3, drzava 1 (broj za kantin 00, ako je Brcko 01), GOTOVO, Zavrseno. uzivaj.

ODGOVORITE
Name

AU

11.06.2013 17:35

@Toti I ja sam iz RS, ne brini... Tako da iz prve ruke znam kakvo je sranje. Mislis da je uspjesno upravljanje toliko broj nezaposlenih, skole i bolnice kao stale, javno prevoz kao zaprezna kola, 50km autoputa kojih se gradi vise od 10 godina, neravnomjeran razvoj istoka i zapada, pojedini poslanici i ostali narodni predstavnici imaju i preko 10 000km mjesecnih primanja, prosjecna penzija od 280km, mito i korupcija na svakom cosku, zivot sr svodi na skupljanje "stela", itd... Ti to zoves dobrim upravljanjem zemljom?

ODGOVORITE
Name

Bole

12.06.2013 17:37

Ne zele muslumani i katolici u BiH da zive zajedno jedni sa drugima i sa srbima. Oni zele da se ukine RS da bi oni mogli da rade na teritoriji kompletne BiH sta god zele. Pogodite onda sta bi se desilo sa srbima u Bih. Zato srbi branimo Republiku Srpsku. Federacijo daleko ti kuca.

ODGOVORITE
Name

SRB-IN

11.06.2013 14:21

@necovjek iz Sarajeva nismo mi protiv svih, niko nas ne interesuje...mi smo za slobodu...a u Sarajevu ne vidimo slobodu za nas...vidimo transparnete protiv Republike Srpske...vidimo Sud BiH koji amnestira zlocine nad Srbima...vidimo vehabije i Al kaidu koja cak napada i na USA, sta mi da ocekujemo?...vidimo etnicki cist grad u kome ne smijes ni reci da volis Republiku Srpsku...ne vidimo u tom gradu nista dobro za nas...Sarajevo je bas onakvo kako ga Bosnjaci zele i zamisljaju...za nas grad koncetracionih logora...nekaznjenih zlocanaca...mi sa vama necemo i to nije protiv svih...sjecamo se mi vremena kada su nas progonili, zabranjivali da radimo, ubijali...zbog svega toga od nas imate mahanje...vi radite sa sobom sta hocete...

ODGOVORITE
Name

Никола

11.06.2013 14:38

@čovjek iz Sarajeva Пази мајке ти,компромис,али да буде по твом? Како да не,хоћеш и музичку жељу приде? Ја знам да би ти желео да је то компромис,али то компромис није. За случај да ниси приметио,постоји РС и имамо свако право да тражимо не само ЈМБГ за РС,већ и далеко више од тога. А то нам гарантује фамозни устав БиХ кога су вам свима тако пуна уста,а кад треба нешто конкретизовати-појела маца. Е ту настаје проблем,а то не пролази. Нити ће проћи. Ако неће проћи по нашем,неће вала ни по вашем.

ODGOVORITE
Name

Sarajlija

11.06.2013 14:47

@ SRB-IN Zalosno je kada vidim tvoj komentar prestani zivjeti u 92 godini okreni se buducnosti i o kakvim ti lazima pricas pa u Sarajevu sada ne zivi 300 000 ljudi znaci li to da je prije rata u Sa zivjelo 80% Srba? daj pobogu pa RS je kompletna ociscena od nesrba zasto to ne spominjes to je proslost ne treba je zaboraviti ali pobogu jel na tome treba graditi suzivot p.s Ilijas Vogosca Grbavica Grbavica 2 i Vrace su prije rata bile iskljucivo naselja/opstine gdje su zivjeli Srbi potpisivanjem dejtonskog sporazuma tamo je naredjeno iseljavanje citavog Srpskog stanovnista (96 godina) kako se moze desiti progon ukoliko je citav rat sarajevo bilo opkoljeno kuda bi ti ljudi izlazili ? nemoj da bude smjesan zrtva si medija tipa PTPC i Glasa Srpske

ODGOVORITE
Name

Никола

11.06.2013 14:54

@SRB-IN Управо тако,више него одлично речено.

ODGOVORITE
Name

Bivsi Sarajlija

11.06.2013 14:57

@ Sarajlija Izgleda da si ti iz matematike imao jedincu. 150000 od predratnih 480000 stanovnika nije 80% nego 32%. P.S. Nadam se da ti nije kasno da ides u vecernju skolu.

ODGOVORITE
Name

SRB-IN

11.06.2013 14:58

ja cu da zivim kako ja hocu...imam pravo na to jer ja sam zrtva etnickog ciscenja, terora i progona...ja sam zrtva svega onog sto ti smatras borbom za slobodu...ja sam bio ta smetnja koja se morala odkloniti...o tvom Sarajevu sam napisao sta mislim...RTRS uopste ne gledam a od novina citam "Vecernje novosti", "Blic" i "Nezavisne"...ti zivi kako hoces imas pravo na to...ali nikada nece biti promjenjene cinjenice koje sam vec pisao...u Republiku Srpsku je povratak veci bar 20 puta od povratka u Sarajevo, mozda mislis da je bolje zivjeti u Bratuncu nego u Hadzicima?...zasto je to tako znamo svi...ali ti ni drugi kao ti to nikada nece priznati...ZATO SA VAMA NIKAD VISE ZAJEDNO...ZAPAMTI!!!

ODGOVORITE
Name

12

11.06.2013 15:03

Nije prvi put da se granice prekrajaju i uredjuju po novim pravilima. Dejtonskim sporazumom je potpisano uredjenje kakvo je sada to znaci da je BiH sastavljena od 2 entiteta i distrikta. RS je pocela izdavati JMB tako i disktrikt sta sad ovi iz Federacije zele ? Da se neko iz BN vodi u Tuzli hahahah pa samo 80.000 hiljada vojnika je izginulo a o civilima da ne pricam ,raseljeno itd. Nema niko u RS ko je nrmalan da to pozeli. Neka se donese JMB na nivo Federacije i problem je rijesen. Nema nikakve podrske iz Banjaluke Sarajevu a ako SLUCAJNO ima to su pojedinci ili grupice u sluzbi zapada. Odnosno dolara ili evrica

ODGOVORITE
Name

sa

11.06.2013 16:02

O cemu vi to?zakon o JMBG je postojao svo ovo vrijeme sa registracionim podr.Ustavni sud je osporio samo nazive opstina koje su promojenjene.Politicari i RS-a su to iskoristili da mijenjaju registraciona podr. I time je nastao problem.tacno je da je RS isvojio zakon,alu je tacno i to da ce ga ukinupti Ustavni sud i proglasiti nevazecim izdate JMBG i time ce se opet imati problema

ODGOVORITE
Name

Sarajlija

11.06.2013 15:12

Bivsi Sarajlija Pale,Istocno Sarajevo i okolna mjesta su prije rata bile u sklopu Sarajeva ako iz popisa izuzmes ta mjesta i mjesta koja sam ti naveo u proslom postu jel ti i dalje smatras da je tu vrsen progon te kolicine stanovnika o kojoj pricas ,zlocina je bilo i to je sigurno tacno organizovano NIJE carsija je mala sve se sazna u sekundi..valjda ti to znas !? SRB-IN iskreno mi je zao svake nevine zrtve tako i tebe no dobro znas da su Bosnjaci najvece zrtve rata 100X vec iko drugi i zivi kako hoces smatram jedino da na nasoj djeci ostaje svijet ako mislis da im treba usadjivat mrznju prema drugom cim se rodi samo sto se drugacije zove onda ce biti da ja ne vladam sobom

ODGOVORITE
Name

Др

11.06.2013 16:13

Како они из Сарајева пјевуше исту песму коју су у рату научили.Као ајде да заједно рушимо власт,а онда јединствени матични број.Срби су наивни ,јели?Нећеш имати јединствену босну никад више.Превише сте ви Србима бацали лажи а и нема вам више ни Чавића.Република Српска је домовина а све остало к...

ODGOVORITE
Name

AU

11.06.2013 16:14

Treba organizovati proteste ispred austrijske ambasade, sa zahtjevom da se uvede austrijska uprava u BiH... Ne znamo mi sami, bice da nismo naucili...

ODGOVORITE
Name

Bivsi Sarajlija

11.06.2013 15:26

@ Sarajlija Ja se samo pozivam na na popis od 1991. Pale su jedno vece selo a Isttocno Sarajevo je prije rata imalo nekoliko hiljada. Cinjenice je da je nestalo 150000 Srba is Srajeva i kada Bosnjaci priznaju to mocicemo da gradimo zajednicku BiH. Ako ja nisam u pravu zasto se Bosnjaci sprostavljaju popisu stanovnistva po naiconalnoj osnovi jer ce se vidjeti, kada se uporede podaci predratnog Sarejeva( bez Pala i Istocnog Srajeva) sa ovim sadasnjim koliko je Srba ostalo u Sarjevu. P.S. Samo za rekord ja sam rodjen u opstini ne opcini Centar Sarajevo kaio moji roditelji.

ODGOVORITE
Name

samo tako

11.06.2013 15:31

nemojte se svađati nego gledajte budućnost..imam dovoljno godina da vam mogu to reći,rs niko ne želi ukinuti niti srbe tlaćiti..problem je što politićari pominju pripajanje srbiji, a šta sada, niko to ne pominje a punili su glavu sa tim isto kao i što sada prićaju o nezavisnoj rs a od tog ništa..Srbija u mrskoj Evropi sa jasnim standardima,godine prolaze a vi djeco nemate ni kinte,roditelji neznaju kako platiti namete, račune od jadne i neredovne plate lijećimo se po bolnicama npr.Doboj gdje je kao u štali ali ok je to možete tako do groba dok dodik tihić i slićni dave se šniclama po kojekakvim egzotićnim mjestima a vi truhnite za kompjuterom i slušajte kako vaši vršnjaci vrište po uređenim sportskim centrima akva parkovima izletištima itd mi ostajemo ovdje u ovom jadu..objašnjavajući jedni drugima kako je bilo prije 21god u to će vam život proći,pozz

ODGOVORITE
Name

čovjek iz Sarajeva

11.06.2013 14:13

@Nikola žalosno, al fakat žalosno. Stari, valjala je Juga jer je bilo kako SRB-IN kaže. Jel se neko malo nešto pođe protiviti, zna se gdje završi. Šta vama treba da se desi da skontate da NE može biti po vašem? Nema šanse da to prođe u Bosni. Mora biti kompromis, jednog dana morate otvoriti oči, jer glupo je živiti u mraku. Sam protiv svih...niđe veze

ODGOVORITE
Name

Bole

12.06.2013 17:23

Ako je istina da su hrvati i bosnjaci nastali od srba onda mi se gadi sto sam srbin. Nadam se da nisu.

ODGOVORITE
Name

čovjek iz Sarajeva

11.06.2013 13:39

Jugostalgičaru, iskreno da ti kažem, da su imalo civilizirani bili političari tog vremena, da nije bilo megalomana, egoista, foteljaša, nacionalista, ostala bi Yuga cijela i bilo bi nam po mjeri. Parirali bi svima regionalno i u svijetu. Ovako smo zadnja stoka. I ispaštamo mi djeca i ispaštat će naša djeca. Što se mene tiče, može stavitit kakav god broj, i ne mora ništa značiti, al nek bude jedan-jedinstven. Nek se zna da je Bosna i Hercegovina. Da smo svi isti sa istim pravima.

ODGOVORITE
Name

SRB-IN

11.06.2013 13:49

sa Bosnjacima protestvovati da ukinemo Republiku Srpsku?!!...pa nismo sa kruske pali...mozete kupiti neke medije, ali ne mozete 1 300 000 Srba iz Republike Srpske...od 1 300 000 bar 800 000 su zrtve etnickog ciscenja 150 000 je protjerano iz tog Sarajeva i niko odgovarao nije...i sada da zajedno unistavamo Republiku Srpsku...ne budite smijesni...

ODGOVORITE
Name

Никола

11.06.2013 13:51

@Indigooo Видиш синко,за разлику од тебе ја сам у тој Југославији живео мало дуже. Оно што ти могу рећи је да је то била ДРЖАВА,за разлику од свих потоњих банана државица насталих из ње. Држава,са свим законима,правима итд... Држава у којој си могао да радиш одмах по завршеном школовању,и да дочекаш пензију довољно читав да заправо уживаш у њој. Али некима се није свидела. И нестаде... И сад ти исти нуде наводно то исто,само у паковању што се зове БиХ? Па није та омладина тамо репа без корена-њихови су стари,родбина,пријатељи итд. рушили Југославију... А и њима су исти ти тада,као и данас,обећавали некакво благостање... И после би шта би. Историја се понавља,чак су и чобани исти,само сад млађе овце шишају...

ODGOVORITE
Name

Никола

11.06.2013 13:56

@čovjek iz Sarajeva Сарајлијо,пази што си наиван,можда ти неко и поверује. Ето,исто тако ни нас није брига за тај број,док год имамо једно регистрационо подручје за РС. А ти тамо додељуј који хоћеш,заиста није нас брига.

ODGOVORITE
Name

nk

11.06.2013 13:17

Zanimljivo kako sad zakon o jmbg krši teritorijalnu zamišljenost, a kada su uvodili pdv, prošao je glat. Tada niko ne pomenu teritorije. Misliš specijalce u civilu da pošalje.

ODGOVORITE
Name

Никола

11.06.2013 13:20

Пази најновији талас инстант ''грађанства''... Све је то лепо,али где то грађанство беше кад се распаде Југославија? Другу сте онда песму певали... Све то за шта се наводно залажете је обезбеђивала Југославија,а сад се покушава прогурати некаква недостојна замена у виду "грађанске" БиХ?! Онај који то гура је тотално безобразан и свакако гони свој интерес у целој причи,а онај који у то верује или је луд или на платном списку неке НВО. ЈМБГ за РС,а нека у Федерацији раде шта им воља. Кад им досади,донеће уредбу као што је и РС донела.

ODGOVORITE
Name

Indigooo

11.06.2013 13:27

@Nikola Čovječe, na protestima ima ljudi, koji nisu imali nikakve veze sa Jugom, jedino što smo rođeni u njoj i nedugo nakon toga se raspalo. Vidiš li ti koliko omladine ima tamo? Kao da je neko odlučivao od nas hoće li se rascijepiti ili ne. Ovo nije pitanje šta je nekada bilo, prestani živjeti u 92. Živi u 2013. gdje nam je svima loše.

ODGOVORITE
Name

M

11.06.2013 12:24

svu bandu obarati hitno!i u RS i u federaciji!

ODGOVORITE
Name

kokuz

11.06.2013 12:38

Predlažem presedniku Dodiku da pošalje specijalce da oslobode demonstrante iz Banja Luke

ODGOVORITE
Name

čovjek iz Sarajeva

11.06.2013 12:39

Ljudi iz RS-a uzdignite se od nacionalizma. Okupite se i dignite svoj glas. Nemojte da nas kao stoku tretiraju zbog svojih fotelja. Da nas truju lažima. Dajte da živimo kako ljudi, da radimo, da napredujemo, da nam svima bude ljepše...

ODGOVORITE
Name

zoki

11.06.2013 12:51

Ma ljudi moji nije bitno jesi li iz Republike Srpske ili si iz Federacije mi smo u istim govnima .Digni mo se svi zajedno i ovu vladajucu bandu rastjerajmo.Ima pametnijih ljudi koji ce povesti narod u bolju buducnost da narodu i djeci bude bolje.Izbio je cas narode ujedinimo se i tjerajmo ovu bagru sa vlasti.Nakrali su se od naroda i njihova praunucad mogu od ukradenog da zive.Smrt Fasismu Sloboda Narodu.

ODGOVORITE
Name

Realn

11.06.2013 13:06

Ja licno ne podrzavam Dodika ali ovaj zakon o JMBG prelazi granice entiteta tako da na mala vrata, zagovornici "gradenske "BiH, hoce to da proguraju. Juga koja nije bila ni blizu jedan covjek jedan glas, gdje niko nikoga nije mogao majorizovati, pa je ta ista smetala ovim zagovorncima "gradanske" BiH.

ODGOVORITE
Name

@ѕоm

25.04.2024 13:14

Да си ишо у школу знао би.:))

ODGOVORITE
Name

Som

11.06.2013 21:52

Koja je to matematika, takva se ne uci ni u jednoj skoli.

ODGOVORITE
Name

Soma

11.06.2013 21:59

Gledam po sportskim dogadajima, vijestima, novinama,pa cak i spomenicima iz proslog rata tamo gdje se mogu procitat iimena, tamo u federaciji sve mijesana imena ima srba, muslimana, hrvata.... Nije mi jasno, kako to?

ODGOVORITE
Name

Рз

11.06.2013 20:55

Матични број нема никакве везе са било чим до рушења РС. Ко није прочитао бар Госпођицу од И. Андрића, или живио у Сарајеву тај може да се превари. Овдје се не ради о животу 92 већ да нам се не врати 91, 41, 18... Југа је била добра за оне који су пристали да уновче 1000000 срба за казан чорбе. У осталом мање нас је погинуло под турцима него што су нас поубијали ти што трже ЈМБ заједно са католицима. Срби држите се само чињеница, математика каже да се на основу онога што је било, може се израчунати шта нас чека. Одступање је веома мало. Дакле у математици нема предрасуда. Драго ми је то Срби полако прихватају......

ODGOVORITE
Name

domaci stranac

11.06.2013 19:28

@sa; jeste, tesko je priznati istinu ! Treba mjenjati vlast i otpustiti cjelu skupstinu i parlament !!! Parlament i skupstinu je pregazilo vrjeme, sve sto oni izglasavaju moze narod da sam pripremi i zavrsi. Glasanje elektronski, kao elektronsko bankarstvo, predloge zakona putem maila ili SMS-om. Ali ne to nije dobro !!! To je fuj !!! Ostali bi bez plata od 10 000 KM. Od tolike plate mozes platiti 4 IT inzinjera ili 6 IT operatora .

ODGOVORITE
Name

12

11.06.2013 18:52

Sve sto je u cilju razdvajanja srba i muslimana podrzavam osim rata jer nevini stradaju.

ODGOVORITE
Name

Bivsi Sarajlija

11.06.2013 18:07

@Sarajlija Ja ne kazem da je 150000 Srba pobijeno u Sarajvu ja samo kazem da oni vise ne zive tu, a sto se tice Banja Luke i drhuh gradova pod kontrolom Srba istina je da su se Bosnjaci iseli ja to neosparavam. Sarajevo je bilo drugi grad po broju Srba u bivsoj Jugoslavuji i zato da je ostalo multientcko kao sto je bilo, me be vec imali gradjansku BiH. @SA Istina je da su crkve ostale neostecene u Sarejevu ali nije problem u tome, preblem je sto nema vise vjernika. U Teheranu ima vise crkava nego u mnogim hrscanskim gradovima ali su prazne.

ODGOVORITE
Name

BiH

11.06.2013 18:09

Mislio sam uvek da smo mi bosnjaci zaostali,a kad vidim ove kometare i srpsku politiku jos su u ratu 92,de ljudi vise se smirite..svi mi znamo da vi vise volite sami ziveti i niskim drug8m,a sta ces kad nam je bog naredio braco da moramo ziveti skupa:)))))

ODGOVORITE
Name

patriota

11.06.2013 18:13

I bio si u pravu,jeste.....

ODGOVORITE
Name

sa

11.06.2013 18:14

Patriota@ Pa reci nam koliko je pojedeno u BL-u?prijedoru?opsada nego sta.posrtoje snimci.cijeli svijet to zna.znam da ti je tesko pogledati istini u oci.bolno je.istina se zna.suplja je zaista kada nemas argumente vec samo isprana srpsuka matrica koja nigdje vise ne prilazi.cak i Bg prihvata istinu.pruhvatiti ces i ti.polako,treba ti samo malo vremena

ODGOVORITE
Name

jack nicholson

11.06.2013 17:07

ja sam nekada poceo da citam i gledam srpske medie sa namjerom da shvatim ovaj narod ali sada jos manje razumijem. Srbija ide ka priznanju Kosova za ulazak u EU dok Srbi u BiH kroz RS imaju sva moguca zagarantovana prava trebaju samo par sitnica da se dogovore u zajednickim institucijama BiH i da imamo jednog predstavnika u EU (sto od nas trazi cijeli svijet) i imali bi sasvim drugi zivot i standard ovde. Ako neko unisti RS onda ce to biti Srbi sami.

ODGOVORITE
Name

Sarajlija

11.06.2013 15:38

Prika niko ne spori da nije bilo zrtava prvi od svih predsjednika(kojeg ne podrzavam) Alija se izvinuo u ime ARBIH svim zrtvama,pa prijatelju kazem ti izuzmi Grbavicu 1,2 Ilidzu ilijas vrace ne moram ti pricati da jedan dio Dobrinje i sada u sastavu RS takodjer i Lukavica ponavljam zrtvi je bilo ali ta manipulacija brojkama je strasna,a to pomirenje valjda treba da krene od agresora nisu valjda vanzemaljci 3i po godine terorisali Sarajevo da ne pricamo da vlada RS nije usvojila rezoluciju o srebrenici o okupaciji Bihaca i Gorazda o progonu iz Bijeljinje Banja Luke Prijedora Visegrada itd da ne pricamo no zar mislis da treba graditi buducnost na mrznji ovo je 21 vijek valjda ovo treba gradit na nekim gospodskim manirima

ODGOVORITE
Name

sa

11.06.2013 16:56

Sarajevo nista gore nego Banja Luka,misleci sa etnickim ciscenjem,sa jedinom razlikom da je Sa drzano u opsadi 4.godine i granatirano,a BL nije.popis ce.pokazati sve to ko je gdje i koliko je.koga ostalo.p.s u Sa nije srusena ni jedna crkva.koliko nije srusenih dzamija uBL-u?!

ODGOVORITE
Name

Никола

11.06.2013 16:08

@sa Није него. Јака ствар за цркве у Сарајеву,кад нема више ко ићи у њих. У Бања Луци нису побијени цивили покопавани испод депонија,да би се смакао траг,као што се гле чуда,баш дешавало у Сарајеву са побијеним Србима... И данас дан се мало копа,мало зауставља копање,а понајвише прекопава,и мудро ћути о свему томе...

ODGOVORITE
Name

patriota

11.06.2013 17:10

Da i sa jos jednom razlikom sto u Banjaluci noc nije pojela na desetine porodica kao sto je u Sarajevu bila hajka na sve sto je srpsko,posto vam vojne akcije nisu isle od ruke,okomili ste se tokom te "opsade" o kojoj pricas na sve sto je srpko i bespomocno,a ti sada nekome dijelis lekcije,kako te nije sramota,dokle vise te suplje price u koje ni sebe ne mozes da ubjedis.

ODGOVORITE
Name

Тоти

11.06.2013 17:15

AU ; Ако ти незнаш ми знамо у Републици Српској

ODGOVORITE
Name

domaci stranac

11.06.2013 16:15

Sto se tice dzamija i rusenja, to smo kamen dali za obnovu mosta u Mostaru da se spoji istocni Mostar sa zapadnim Mostarom kao sto su bile i vezane zastave. U svakom JMBG treba da stoji naciaj (srbi oznaceni sa brojem 3) i naravno savezna drzava ili ti entitet. Pod entiteti kao sto je Brcko i hrvatska federacija, a moze i broj kante (kantona, svajcarci moji, od svajcarske ostadose samo volovi). Npr. datum rodjenja: 0101001 (01.01.2001), celjade musko 1, srbin 3, drzava 1 (broj za kantin 00, ako je Brcko 01), GOTOVO, Zavrseno. uzivaj.

ODGOVORITE
Name

AU

11.06.2013 17:35

@Toti I ja sam iz RS, ne brini... Tako da iz prve ruke znam kakvo je sranje. Mislis da je uspjesno upravljanje toliko broj nezaposlenih, skole i bolnice kao stale, javno prevoz kao zaprezna kola, 50km autoputa kojih se gradi vise od 10 godina, neravnomjeran razvoj istoka i zapada, pojedini poslanici i ostali narodni predstavnici imaju i preko 10 000km mjesecnih primanja, prosjecna penzija od 280km, mito i korupcija na svakom cosku, zivot sr svodi na skupljanje "stela", itd... Ti to zoves dobrim upravljanjem zemljom?

ODGOVORITE
Name

Bole

12.06.2013 17:37

Ne zele muslumani i katolici u BiH da zive zajedno jedni sa drugima i sa srbima. Oni zele da se ukine RS da bi oni mogli da rade na teritoriji kompletne BiH sta god zele. Pogodite onda sta bi se desilo sa srbima u Bih. Zato srbi branimo Republiku Srpsku. Federacijo daleko ti kuca.

ODGOVORITE
Name

SRB-IN

11.06.2013 14:21

@necovjek iz Sarajeva nismo mi protiv svih, niko nas ne interesuje...mi smo za slobodu...a u Sarajevu ne vidimo slobodu za nas...vidimo transparnete protiv Republike Srpske...vidimo Sud BiH koji amnestira zlocine nad Srbima...vidimo vehabije i Al kaidu koja cak napada i na USA, sta mi da ocekujemo?...vidimo etnicki cist grad u kome ne smijes ni reci da volis Republiku Srpsku...ne vidimo u tom gradu nista dobro za nas...Sarajevo je bas onakvo kako ga Bosnjaci zele i zamisljaju...za nas grad koncetracionih logora...nekaznjenih zlocanaca...mi sa vama necemo i to nije protiv svih...sjecamo se mi vremena kada su nas progonili, zabranjivali da radimo, ubijali...zbog svega toga od nas imate mahanje...vi radite sa sobom sta hocete...

ODGOVORITE
Name

Никола

11.06.2013 14:38

@čovjek iz Sarajeva Пази мајке ти,компромис,али да буде по твом? Како да не,хоћеш и музичку жељу приде? Ја знам да би ти желео да је то компромис,али то компромис није. За случај да ниси приметио,постоји РС и имамо свако право да тражимо не само ЈМБГ за РС,већ и далеко више од тога. А то нам гарантује фамозни устав БиХ кога су вам свима тако пуна уста,а кад треба нешто конкретизовати-појела маца. Е ту настаје проблем,а то не пролази. Нити ће проћи. Ако неће проћи по нашем,неће вала ни по вашем.

ODGOVORITE
Name

Sarajlija

11.06.2013 14:47

@ SRB-IN Zalosno je kada vidim tvoj komentar prestani zivjeti u 92 godini okreni se buducnosti i o kakvim ti lazima pricas pa u Sarajevu sada ne zivi 300 000 ljudi znaci li to da je prije rata u Sa zivjelo 80% Srba? daj pobogu pa RS je kompletna ociscena od nesrba zasto to ne spominjes to je proslost ne treba je zaboraviti ali pobogu jel na tome treba graditi suzivot p.s Ilijas Vogosca Grbavica Grbavica 2 i Vrace su prije rata bile iskljucivo naselja/opstine gdje su zivjeli Srbi potpisivanjem dejtonskog sporazuma tamo je naredjeno iseljavanje citavog Srpskog stanovnista (96 godina) kako se moze desiti progon ukoliko je citav rat sarajevo bilo opkoljeno kuda bi ti ljudi izlazili ? nemoj da bude smjesan zrtva si medija tipa PTPC i Glasa Srpske

ODGOVORITE
Name

Никола

11.06.2013 14:54

@SRB-IN Управо тако,више него одлично речено.

ODGOVORITE
Name

Bivsi Sarajlija

11.06.2013 14:57

@ Sarajlija Izgleda da si ti iz matematike imao jedincu. 150000 od predratnih 480000 stanovnika nije 80% nego 32%. P.S. Nadam se da ti nije kasno da ides u vecernju skolu.

ODGOVORITE
Name

SRB-IN

11.06.2013 14:58

ja cu da zivim kako ja hocu...imam pravo na to jer ja sam zrtva etnickog ciscenja, terora i progona...ja sam zrtva svega onog sto ti smatras borbom za slobodu...ja sam bio ta smetnja koja se morala odkloniti...o tvom Sarajevu sam napisao sta mislim...RTRS uopste ne gledam a od novina citam "Vecernje novosti", "Blic" i "Nezavisne"...ti zivi kako hoces imas pravo na to...ali nikada nece biti promjenjene cinjenice koje sam vec pisao...u Republiku Srpsku je povratak veci bar 20 puta od povratka u Sarajevo, mozda mislis da je bolje zivjeti u Bratuncu nego u Hadzicima?...zasto je to tako znamo svi...ali ti ni drugi kao ti to nikada nece priznati...ZATO SA VAMA NIKAD VISE ZAJEDNO...ZAPAMTI!!!

ODGOVORITE
Name

12

11.06.2013 15:03

Nije prvi put da se granice prekrajaju i uredjuju po novim pravilima. Dejtonskim sporazumom je potpisano uredjenje kakvo je sada to znaci da je BiH sastavljena od 2 entiteta i distrikta. RS je pocela izdavati JMB tako i disktrikt sta sad ovi iz Federacije zele ? Da se neko iz BN vodi u Tuzli hahahah pa samo 80.000 hiljada vojnika je izginulo a o civilima da ne pricam ,raseljeno itd. Nema niko u RS ko je nrmalan da to pozeli. Neka se donese JMB na nivo Federacije i problem je rijesen. Nema nikakve podrske iz Banjaluke Sarajevu a ako SLUCAJNO ima to su pojedinci ili grupice u sluzbi zapada. Odnosno dolara ili evrica

ODGOVORITE
Name

sa

11.06.2013 16:02

O cemu vi to?zakon o JMBG je postojao svo ovo vrijeme sa registracionim podr.Ustavni sud je osporio samo nazive opstina koje su promojenjene.Politicari i RS-a su to iskoristili da mijenjaju registraciona podr. I time je nastao problem.tacno je da je RS isvojio zakon,alu je tacno i to da ce ga ukinupti Ustavni sud i proglasiti nevazecim izdate JMBG i time ce se opet imati problema

ODGOVORITE
Name

Sarajlija

11.06.2013 15:12

Bivsi Sarajlija Pale,Istocno Sarajevo i okolna mjesta su prije rata bile u sklopu Sarajeva ako iz popisa izuzmes ta mjesta i mjesta koja sam ti naveo u proslom postu jel ti i dalje smatras da je tu vrsen progon te kolicine stanovnika o kojoj pricas ,zlocina je bilo i to je sigurno tacno organizovano NIJE carsija je mala sve se sazna u sekundi..valjda ti to znas !? SRB-IN iskreno mi je zao svake nevine zrtve tako i tebe no dobro znas da su Bosnjaci najvece zrtve rata 100X vec iko drugi i zivi kako hoces smatram jedino da na nasoj djeci ostaje svijet ako mislis da im treba usadjivat mrznju prema drugom cim se rodi samo sto se drugacije zove onda ce biti da ja ne vladam sobom

ODGOVORITE
Name

Др

11.06.2013 16:13

Како они из Сарајева пјевуше исту песму коју су у рату научили.Као ајде да заједно рушимо власт,а онда јединствени матични број.Срби су наивни ,јели?Нећеш имати јединствену босну никад више.Превише сте ви Србима бацали лажи а и нема вам више ни Чавића.Република Српска је домовина а све остало к...

ODGOVORITE
Name

AU

11.06.2013 16:14

Treba organizovati proteste ispred austrijske ambasade, sa zahtjevom da se uvede austrijska uprava u BiH... Ne znamo mi sami, bice da nismo naucili...

ODGOVORITE
Name

Bivsi Sarajlija

11.06.2013 15:26

@ Sarajlija Ja se samo pozivam na na popis od 1991. Pale su jedno vece selo a Isttocno Sarajevo je prije rata imalo nekoliko hiljada. Cinjenice je da je nestalo 150000 Srba is Srajeva i kada Bosnjaci priznaju to mocicemo da gradimo zajednicku BiH. Ako ja nisam u pravu zasto se Bosnjaci sprostavljaju popisu stanovnistva po naiconalnoj osnovi jer ce se vidjeti, kada se uporede podaci predratnog Sarejeva( bez Pala i Istocnog Srajeva) sa ovim sadasnjim koliko je Srba ostalo u Sarjevu. P.S. Samo za rekord ja sam rodjen u opstini ne opcini Centar Sarajevo kaio moji roditelji.

ODGOVORITE
Name

samo tako

11.06.2013 15:31

nemojte se svađati nego gledajte budućnost..imam dovoljno godina da vam mogu to reći,rs niko ne želi ukinuti niti srbe tlaćiti..problem je što politićari pominju pripajanje srbiji, a šta sada, niko to ne pominje a punili su glavu sa tim isto kao i što sada prićaju o nezavisnoj rs a od tog ništa..Srbija u mrskoj Evropi sa jasnim standardima,godine prolaze a vi djeco nemate ni kinte,roditelji neznaju kako platiti namete, račune od jadne i neredovne plate lijećimo se po bolnicama npr.Doboj gdje je kao u štali ali ok je to možete tako do groba dok dodik tihić i slićni dave se šniclama po kojekakvim egzotićnim mjestima a vi truhnite za kompjuterom i slušajte kako vaši vršnjaci vrište po uređenim sportskim centrima akva parkovima izletištima itd mi ostajemo ovdje u ovom jadu..objašnjavajući jedni drugima kako je bilo prije 21god u to će vam život proći,pozz

ODGOVORITE
Name

čovjek iz Sarajeva

11.06.2013 14:13

@Nikola žalosno, al fakat žalosno. Stari, valjala je Juga jer je bilo kako SRB-IN kaže. Jel se neko malo nešto pođe protiviti, zna se gdje završi. Šta vama treba da se desi da skontate da NE može biti po vašem? Nema šanse da to prođe u Bosni. Mora biti kompromis, jednog dana morate otvoriti oči, jer glupo je živiti u mraku. Sam protiv svih...niđe veze

ODGOVORITE
Name

Bole

12.06.2013 17:23

Ako je istina da su hrvati i bosnjaci nastali od srba onda mi se gadi sto sam srbin. Nadam se da nisu.

ODGOVORITE
Name

čovjek iz Sarajeva

11.06.2013 13:39

Jugostalgičaru, iskreno da ti kažem, da su imalo civilizirani bili političari tog vremena, da nije bilo megalomana, egoista, foteljaša, nacionalista, ostala bi Yuga cijela i bilo bi nam po mjeri. Parirali bi svima regionalno i u svijetu. Ovako smo zadnja stoka. I ispaštamo mi djeca i ispaštat će naša djeca. Što se mene tiče, može stavitit kakav god broj, i ne mora ništa značiti, al nek bude jedan-jedinstven. Nek se zna da je Bosna i Hercegovina. Da smo svi isti sa istim pravima.

ODGOVORITE
Name

SRB-IN

11.06.2013 13:49

sa Bosnjacima protestvovati da ukinemo Republiku Srpsku?!!...pa nismo sa kruske pali...mozete kupiti neke medije, ali ne mozete 1 300 000 Srba iz Republike Srpske...od 1 300 000 bar 800 000 su zrtve etnickog ciscenja 150 000 je protjerano iz tog Sarajeva i niko odgovarao nije...i sada da zajedno unistavamo Republiku Srpsku...ne budite smijesni...

ODGOVORITE
Name

Никола

11.06.2013 13:51

@Indigooo Видиш синко,за разлику од тебе ја сам у тој Југославији живео мало дуже. Оно што ти могу рећи је да је то била ДРЖАВА,за разлику од свих потоњих банана државица насталих из ње. Држава,са свим законима,правима итд... Држава у којој си могао да радиш одмах по завршеном школовању,и да дочекаш пензију довољно читав да заправо уживаш у њој. Али некима се није свидела. И нестаде... И сад ти исти нуде наводно то исто,само у паковању што се зове БиХ? Па није та омладина тамо репа без корена-њихови су стари,родбина,пријатељи итд. рушили Југославију... А и њима су исти ти тада,као и данас,обећавали некакво благостање... И после би шта би. Историја се понавља,чак су и чобани исти,само сад млађе овце шишају...

ODGOVORITE
Name

Никола

11.06.2013 13:56

@čovjek iz Sarajeva Сарајлијо,пази што си наиван,можда ти неко и поверује. Ето,исто тако ни нас није брига за тај број,док год имамо једно регистрационо подручје за РС. А ти тамо додељуј који хоћеш,заиста није нас брига.

ODGOVORITE
Name

nk

11.06.2013 13:17

Zanimljivo kako sad zakon o jmbg krši teritorijalnu zamišljenost, a kada su uvodili pdv, prošao je glat. Tada niko ne pomenu teritorije. Misliš specijalce u civilu da pošalje.

ODGOVORITE
Name

Никола

11.06.2013 13:20

Пази најновији талас инстант ''грађанства''... Све је то лепо,али где то грађанство беше кад се распаде Југославија? Другу сте онда песму певали... Све то за шта се наводно залажете је обезбеђивала Југославија,а сад се покушава прогурати некаква недостојна замена у виду "грађанске" БиХ?! Онај који то гура је тотално безобразан и свакако гони свој интерес у целој причи,а онај који у то верује или је луд или на платном списку неке НВО. ЈМБГ за РС,а нека у Федерацији раде шта им воља. Кад им досади,донеће уредбу као што је и РС донела.

ODGOVORITE
Name

Indigooo

11.06.2013 13:27

@Nikola Čovječe, na protestima ima ljudi, koji nisu imali nikakve veze sa Jugom, jedino što smo rođeni u njoj i nedugo nakon toga se raspalo. Vidiš li ti koliko omladine ima tamo? Kao da je neko odlučivao od nas hoće li se rascijepiti ili ne. Ovo nije pitanje šta je nekada bilo, prestani živjeti u 92. Živi u 2013. gdje nam je svima loše.

ODGOVORITE
Name

M

11.06.2013 12:24

svu bandu obarati hitno!i u RS i u federaciji!

ODGOVORITE
Name

kokuz

11.06.2013 12:38

Predlažem presedniku Dodiku da pošalje specijalce da oslobode demonstrante iz Banja Luke

ODGOVORITE
Name

čovjek iz Sarajeva

11.06.2013 12:39

Ljudi iz RS-a uzdignite se od nacionalizma. Okupite se i dignite svoj glas. Nemojte da nas kao stoku tretiraju zbog svojih fotelja. Da nas truju lažima. Dajte da živimo kako ljudi, da radimo, da napredujemo, da nam svima bude ljepše...

ODGOVORITE
Name

zoki

11.06.2013 12:51

Ma ljudi moji nije bitno jesi li iz Republike Srpske ili si iz Federacije mi smo u istim govnima .Digni mo se svi zajedno i ovu vladajucu bandu rastjerajmo.Ima pametnijih ljudi koji ce povesti narod u bolju buducnost da narodu i djeci bude bolje.Izbio je cas narode ujedinimo se i tjerajmo ovu bagru sa vlasti.Nakrali su se od naroda i njihova praunucad mogu od ukradenog da zive.Smrt Fasismu Sloboda Narodu.

ODGOVORITE
Name

Realn

11.06.2013 13:06

Ja licno ne podrzavam Dodika ali ovaj zakon o JMBG prelazi granice entiteta tako da na mala vrata, zagovornici "gradenske "BiH, hoce to da proguraju. Juga koja nije bila ni blizu jedan covjek jedan glas, gdje niko nikoga nije mogao majorizovati, pa je ta ista smetala ovim zagovorncima "gradanske" BiH.

ODGOVORITE
Name

@ѕоm

25.04.2024 13:14

Да си ишо у школу знао би.:))

ODGOVORITE
Name

Som

11.06.2013 21:52

Koja je to matematika, takva se ne uci ni u jednoj skoli.

ODGOVORITE
Name

Soma

11.06.2013 21:59

Gledam po sportskim dogadajima, vijestima, novinama,pa cak i spomenicima iz proslog rata tamo gdje se mogu procitat iimena, tamo u federaciji sve mijesana imena ima srba, muslimana, hrvata.... Nije mi jasno, kako to?

ODGOVORITE
Name

Рз

11.06.2013 20:55

Матични број нема никакве везе са било чим до рушења РС. Ко није прочитао бар Госпођицу од И. Андрића, или живио у Сарајеву тај може да се превари. Овдје се не ради о животу 92 већ да нам се не врати 91, 41, 18... Југа је била добра за оне који су пристали да уновче 1000000 срба за казан чорбе. У осталом мање нас је погинуло под турцима него што су нас поубијали ти што трже ЈМБ заједно са католицима. Срби држите се само чињеница, математика каже да се на основу онога што је било, може се израчунати шта нас чека. Одступање је веома мало. Дакле у математици нема предрасуда. Драго ми је то Срби полако прихватају......

ODGOVORITE
Name

domaci stranac

11.06.2013 19:28

@sa; jeste, tesko je priznati istinu ! Treba mjenjati vlast i otpustiti cjelu skupstinu i parlament !!! Parlament i skupstinu je pregazilo vrjeme, sve sto oni izglasavaju moze narod da sam pripremi i zavrsi. Glasanje elektronski, kao elektronsko bankarstvo, predloge zakona putem maila ili SMS-om. Ali ne to nije dobro !!! To je fuj !!! Ostali bi bez plata od 10 000 KM. Od tolike plate mozes platiti 4 IT inzinjera ili 6 IT operatora .

ODGOVORITE
Name

12

11.06.2013 18:52

Sve sto je u cilju razdvajanja srba i muslimana podrzavam osim rata jer nevini stradaju.

ODGOVORITE
Name

Bivsi Sarajlija

11.06.2013 18:07

@Sarajlija Ja ne kazem da je 150000 Srba pobijeno u Sarajvu ja samo kazem da oni vise ne zive tu, a sto se tice Banja Luke i drhuh gradova pod kontrolom Srba istina je da su se Bosnjaci iseli ja to neosparavam. Sarajevo je bilo drugi grad po broju Srba u bivsoj Jugoslavuji i zato da je ostalo multientcko kao sto je bilo, me be vec imali gradjansku BiH. @SA Istina je da su crkve ostale neostecene u Sarejevu ali nije problem u tome, preblem je sto nema vise vjernika. U Teheranu ima vise crkava nego u mnogim hrscanskim gradovima ali su prazne.

ODGOVORITE
Name

BiH

11.06.2013 18:09

Mislio sam uvek da smo mi bosnjaci zaostali,a kad vidim ove kometare i srpsku politiku jos su u ratu 92,de ljudi vise se smirite..svi mi znamo da vi vise volite sami ziveti i niskim drug8m,a sta ces kad nam je bog naredio braco da moramo ziveti skupa:)))))

ODGOVORITE
Name

patriota

11.06.2013 18:13

I bio si u pravu,jeste.....

ODGOVORITE
Name

sa

11.06.2013 18:14

Patriota@ Pa reci nam koliko je pojedeno u BL-u?prijedoru?opsada nego sta.posrtoje snimci.cijeli svijet to zna.znam da ti je tesko pogledati istini u oci.bolno je.istina se zna.suplja je zaista kada nemas argumente vec samo isprana srpsuka matrica koja nigdje vise ne prilazi.cak i Bg prihvata istinu.pruhvatiti ces i ti.polako,treba ti samo malo vremena

ODGOVORITE
Name

jack nicholson

11.06.2013 17:07

ja sam nekada poceo da citam i gledam srpske medie sa namjerom da shvatim ovaj narod ali sada jos manje razumijem. Srbija ide ka priznanju Kosova za ulazak u EU dok Srbi u BiH kroz RS imaju sva moguca zagarantovana prava trebaju samo par sitnica da se dogovore u zajednickim institucijama BiH i da imamo jednog predstavnika u EU (sto od nas trazi cijeli svijet) i imali bi sasvim drugi zivot i standard ovde. Ako neko unisti RS onda ce to biti Srbi sami.

ODGOVORITE
Name

Sarajlija

11.06.2013 15:38

Prika niko ne spori da nije bilo zrtava prvi od svih predsjednika(kojeg ne podrzavam) Alija se izvinuo u ime ARBIH svim zrtvama,pa prijatelju kazem ti izuzmi Grbavicu 1,2 Ilidzu ilijas vrace ne moram ti pricati da jedan dio Dobrinje i sada u sastavu RS takodjer i Lukavica ponavljam zrtvi je bilo ali ta manipulacija brojkama je strasna,a to pomirenje valjda treba da krene od agresora nisu valjda vanzemaljci 3i po godine terorisali Sarajevo da ne pricamo da vlada RS nije usvojila rezoluciju o srebrenici o okupaciji Bihaca i Gorazda o progonu iz Bijeljinje Banja Luke Prijedora Visegrada itd da ne pricamo no zar mislis da treba graditi buducnost na mrznji ovo je 21 vijek valjda ovo treba gradit na nekim gospodskim manirima

ODGOVORITE
Name

sa

11.06.2013 16:56

Sarajevo nista gore nego Banja Luka,misleci sa etnickim ciscenjem,sa jedinom razlikom da je Sa drzano u opsadi 4.godine i granatirano,a BL nije.popis ce.pokazati sve to ko je gdje i koliko je.koga ostalo.p.s u Sa nije srusena ni jedna crkva.koliko nije srusenih dzamija uBL-u?!

ODGOVORITE
Name

Никола

11.06.2013 16:08

@sa Није него. Јака ствар за цркве у Сарајеву,кад нема више ко ићи у њих. У Бања Луци нису побијени цивили покопавани испод депонија,да би се смакао траг,као што се гле чуда,баш дешавало у Сарајеву са побијеним Србима... И данас дан се мало копа,мало зауставља копање,а понајвише прекопава,и мудро ћути о свему томе...

ODGOVORITE
Name

patriota

11.06.2013 17:10

Da i sa jos jednom razlikom sto u Banjaluci noc nije pojela na desetine porodica kao sto je u Sarajevu bila hajka na sve sto je srpsko,posto vam vojne akcije nisu isle od ruke,okomili ste se tokom te "opsade" o kojoj pricas na sve sto je srpko i bespomocno,a ti sada nekome dijelis lekcije,kako te nije sramota,dokle vise te suplje price u koje ni sebe ne mozes da ubjedis.

ODGOVORITE
Name

Тоти

11.06.2013 17:15

AU ; Ако ти незнаш ми знамо у Републици Српској

ODGOVORITE
Name

domaci stranac

11.06.2013 16:15

Sto se tice dzamija i rusenja, to smo kamen dali za obnovu mosta u Mostaru da se spoji istocni Mostar sa zapadnim Mostarom kao sto su bile i vezane zastave. U svakom JMBG treba da stoji naciaj (srbi oznaceni sa brojem 3) i naravno savezna drzava ili ti entitet. Pod entiteti kao sto je Brcko i hrvatska federacija, a moze i broj kante (kantona, svajcarci moji, od svajcarske ostadose samo volovi). Npr. datum rodjenja: 0101001 (01.01.2001), celjade musko 1, srbin 3, drzava 1 (broj za kantin 00, ako je Brcko 01), GOTOVO, Zavrseno. uzivaj.

ODGOVORITE
Name

AU

11.06.2013 17:35

@Toti I ja sam iz RS, ne brini... Tako da iz prve ruke znam kakvo je sranje. Mislis da je uspjesno upravljanje toliko broj nezaposlenih, skole i bolnice kao stale, javno prevoz kao zaprezna kola, 50km autoputa kojih se gradi vise od 10 godina, neravnomjeran razvoj istoka i zapada, pojedini poslanici i ostali narodni predstavnici imaju i preko 10 000km mjesecnih primanja, prosjecna penzija od 280km, mito i korupcija na svakom cosku, zivot sr svodi na skupljanje "stela", itd... Ti to zoves dobrim upravljanjem zemljom?

ODGOVORITE
Name

Bole

12.06.2013 17:37

Ne zele muslumani i katolici u BiH da zive zajedno jedni sa drugima i sa srbima. Oni zele da se ukine RS da bi oni mogli da rade na teritoriji kompletne BiH sta god zele. Pogodite onda sta bi se desilo sa srbima u Bih. Zato srbi branimo Republiku Srpsku. Federacijo daleko ti kuca.

ODGOVORITE
Name

SRB-IN

11.06.2013 14:21

@necovjek iz Sarajeva nismo mi protiv svih, niko nas ne interesuje...mi smo za slobodu...a u Sarajevu ne vidimo slobodu za nas...vidimo transparnete protiv Republike Srpske...vidimo Sud BiH koji amnestira zlocine nad Srbima...vidimo vehabije i Al kaidu koja cak napada i na USA, sta mi da ocekujemo?...vidimo etnicki cist grad u kome ne smijes ni reci da volis Republiku Srpsku...ne vidimo u tom gradu nista dobro za nas...Sarajevo je bas onakvo kako ga Bosnjaci zele i zamisljaju...za nas grad koncetracionih logora...nekaznjenih zlocanaca...mi sa vama necemo i to nije protiv svih...sjecamo se mi vremena kada su nas progonili, zabranjivali da radimo, ubijali...zbog svega toga od nas imate mahanje...vi radite sa sobom sta hocete...

ODGOVORITE
Name

Никола

11.06.2013 14:38

@čovjek iz Sarajeva Пази мајке ти,компромис,али да буде по твом? Како да не,хоћеш и музичку жељу приде? Ја знам да би ти желео да је то компромис,али то компромис није. За случај да ниси приметио,постоји РС и имамо свако право да тражимо не само ЈМБГ за РС,већ и далеко више од тога. А то нам гарантује фамозни устав БиХ кога су вам свима тако пуна уста,а кад треба нешто конкретизовати-појела маца. Е ту настаје проблем,а то не пролази. Нити ће проћи. Ако неће проћи по нашем,неће вала ни по вашем.

ODGOVORITE
Name

Sarajlija

11.06.2013 14:47

@ SRB-IN Zalosno je kada vidim tvoj komentar prestani zivjeti u 92 godini okreni se buducnosti i o kakvim ti lazima pricas pa u Sarajevu sada ne zivi 300 000 ljudi znaci li to da je prije rata u Sa zivjelo 80% Srba? daj pobogu pa RS je kompletna ociscena od nesrba zasto to ne spominjes to je proslost ne treba je zaboraviti ali pobogu jel na tome treba graditi suzivot p.s Ilijas Vogosca Grbavica Grbavica 2 i Vrace su prije rata bile iskljucivo naselja/opstine gdje su zivjeli Srbi potpisivanjem dejtonskog sporazuma tamo je naredjeno iseljavanje citavog Srpskog stanovnista (96 godina) kako se moze desiti progon ukoliko je citav rat sarajevo bilo opkoljeno kuda bi ti ljudi izlazili ? nemoj da bude smjesan zrtva si medija tipa PTPC i Glasa Srpske

ODGOVORITE
Name

Никола

11.06.2013 14:54

@SRB-IN Управо тако,више него одлично речено.

ODGOVORITE
Name

Bivsi Sarajlija

11.06.2013 14:57

@ Sarajlija Izgleda da si ti iz matematike imao jedincu. 150000 od predratnih 480000 stanovnika nije 80% nego 32%. P.S. Nadam se da ti nije kasno da ides u vecernju skolu.

ODGOVORITE
Name

SRB-IN

11.06.2013 14:58

ja cu da zivim kako ja hocu...imam pravo na to jer ja sam zrtva etnickog ciscenja, terora i progona...ja sam zrtva svega onog sto ti smatras borbom za slobodu...ja sam bio ta smetnja koja se morala odkloniti...o tvom Sarajevu sam napisao sta mislim...RTRS uopste ne gledam a od novina citam "Vecernje novosti", "Blic" i "Nezavisne"...ti zivi kako hoces imas pravo na to...ali nikada nece biti promjenjene cinjenice koje sam vec pisao...u Republiku Srpsku je povratak veci bar 20 puta od povratka u Sarajevo, mozda mislis da je bolje zivjeti u Bratuncu nego u Hadzicima?...zasto je to tako znamo svi...ali ti ni drugi kao ti to nikada nece priznati...ZATO SA VAMA NIKAD VISE ZAJEDNO...ZAPAMTI!!!

ODGOVORITE
Name

12

11.06.2013 15:03

Nije prvi put da se granice prekrajaju i uredjuju po novim pravilima. Dejtonskim sporazumom je potpisano uredjenje kakvo je sada to znaci da je BiH sastavljena od 2 entiteta i distrikta. RS je pocela izdavati JMB tako i disktrikt sta sad ovi iz Federacije zele ? Da se neko iz BN vodi u Tuzli hahahah pa samo 80.000 hiljada vojnika je izginulo a o civilima da ne pricam ,raseljeno itd. Nema niko u RS ko je nrmalan da to pozeli. Neka se donese JMB na nivo Federacije i problem je rijesen. Nema nikakve podrske iz Banjaluke Sarajevu a ako SLUCAJNO ima to su pojedinci ili grupice u sluzbi zapada. Odnosno dolara ili evrica

ODGOVORITE
Name

sa

11.06.2013 16:02

O cemu vi to?zakon o JMBG je postojao svo ovo vrijeme sa registracionim podr.Ustavni sud je osporio samo nazive opstina koje su promojenjene.Politicari i RS-a su to iskoristili da mijenjaju registraciona podr. I time je nastao problem.tacno je da je RS isvojio zakon,alu je tacno i to da ce ga ukinupti Ustavni sud i proglasiti nevazecim izdate JMBG i time ce se opet imati problema

ODGOVORITE
Name

Sarajlija

11.06.2013 15:12

Bivsi Sarajlija Pale,Istocno Sarajevo i okolna mjesta su prije rata bile u sklopu Sarajeva ako iz popisa izuzmes ta mjesta i mjesta koja sam ti naveo u proslom postu jel ti i dalje smatras da je tu vrsen progon te kolicine stanovnika o kojoj pricas ,zlocina je bilo i to je sigurno tacno organizovano NIJE carsija je mala sve se sazna u sekundi..valjda ti to znas !? SRB-IN iskreno mi je zao svake nevine zrtve tako i tebe no dobro znas da su Bosnjaci najvece zrtve rata 100X vec iko drugi i zivi kako hoces smatram jedino da na nasoj djeci ostaje svijet ako mislis da im treba usadjivat mrznju prema drugom cim se rodi samo sto se drugacije zove onda ce biti da ja ne vladam sobom

ODGOVORITE
Name

Др

11.06.2013 16:13

Како они из Сарајева пјевуше исту песму коју су у рату научили.Као ајде да заједно рушимо власт,а онда јединствени матични број.Срби су наивни ,јели?Нећеш имати јединствену босну никад више.Превише сте ви Србима бацали лажи а и нема вам више ни Чавића.Република Српска је домовина а све остало к...

ODGOVORITE
Name

AU

11.06.2013 16:14

Treba organizovati proteste ispred austrijske ambasade, sa zahtjevom da se uvede austrijska uprava u BiH... Ne znamo mi sami, bice da nismo naucili...

ODGOVORITE
Name

Bivsi Sarajlija

11.06.2013 15:26

@ Sarajlija Ja se samo pozivam na na popis od 1991. Pale su jedno vece selo a Isttocno Sarajevo je prije rata imalo nekoliko hiljada. Cinjenice je da je nestalo 150000 Srba is Srajeva i kada Bosnjaci priznaju to mocicemo da gradimo zajednicku BiH. Ako ja nisam u pravu zasto se Bosnjaci sprostavljaju popisu stanovnistva po naiconalnoj osnovi jer ce se vidjeti, kada se uporede podaci predratnog Sarejeva( bez Pala i Istocnog Srajeva) sa ovim sadasnjim koliko je Srba ostalo u Sarjevu. P.S. Samo za rekord ja sam rodjen u opstini ne opcini Centar Sarajevo kaio moji roditelji.

ODGOVORITE
Name

samo tako

11.06.2013 15:31

nemojte se svađati nego gledajte budućnost..imam dovoljno godina da vam mogu to reći,rs niko ne želi ukinuti niti srbe tlaćiti..problem je što politićari pominju pripajanje srbiji, a šta sada, niko to ne pominje a punili su glavu sa tim isto kao i što sada prićaju o nezavisnoj rs a od tog ništa..Srbija u mrskoj Evropi sa jasnim standardima,godine prolaze a vi djeco nemate ni kinte,roditelji neznaju kako platiti namete, račune od jadne i neredovne plate lijećimo se po bolnicama npr.Doboj gdje je kao u štali ali ok je to možete tako do groba dok dodik tihić i slićni dave se šniclama po kojekakvim egzotićnim mjestima a vi truhnite za kompjuterom i slušajte kako vaši vršnjaci vrište po uređenim sportskim centrima akva parkovima izletištima itd mi ostajemo ovdje u ovom jadu..objašnjavajući jedni drugima kako je bilo prije 21god u to će vam život proći,pozz

ODGOVORITE
Name

čovjek iz Sarajeva

11.06.2013 14:13

@Nikola žalosno, al fakat žalosno. Stari, valjala je Juga jer je bilo kako SRB-IN kaže. Jel se neko malo nešto pođe protiviti, zna se gdje završi. Šta vama treba da se desi da skontate da NE može biti po vašem? Nema šanse da to prođe u Bosni. Mora biti kompromis, jednog dana morate otvoriti oči, jer glupo je živiti u mraku. Sam protiv svih...niđe veze

ODGOVORITE
Name

Bole

12.06.2013 17:23

Ako je istina da su hrvati i bosnjaci nastali od srba onda mi se gadi sto sam srbin. Nadam se da nisu.

ODGOVORITE
Name

čovjek iz Sarajeva

11.06.2013 13:39

Jugostalgičaru, iskreno da ti kažem, da su imalo civilizirani bili političari tog vremena, da nije bilo megalomana, egoista, foteljaša, nacionalista, ostala bi Yuga cijela i bilo bi nam po mjeri. Parirali bi svima regionalno i u svijetu. Ovako smo zadnja stoka. I ispaštamo mi djeca i ispaštat će naša djeca. Što se mene tiče, može stavitit kakav god broj, i ne mora ništa značiti, al nek bude jedan-jedinstven. Nek se zna da je Bosna i Hercegovina. Da smo svi isti sa istim pravima.

ODGOVORITE
Name

SRB-IN

11.06.2013 13:49

sa Bosnjacima protestvovati da ukinemo Republiku Srpsku?!!...pa nismo sa kruske pali...mozete kupiti neke medije, ali ne mozete 1 300 000 Srba iz Republike Srpske...od 1 300 000 bar 800 000 su zrtve etnickog ciscenja 150 000 je protjerano iz tog Sarajeva i niko odgovarao nije...i sada da zajedno unistavamo Republiku Srpsku...ne budite smijesni...

ODGOVORITE
Name

Никола

11.06.2013 13:51

@Indigooo Видиш синко,за разлику од тебе ја сам у тој Југославији живео мало дуже. Оно што ти могу рећи је да је то била ДРЖАВА,за разлику од свих потоњих банана државица насталих из ње. Држава,са свим законима,правима итд... Држава у којој си могао да радиш одмах по завршеном школовању,и да дочекаш пензију довољно читав да заправо уживаш у њој. Али некима се није свидела. И нестаде... И сад ти исти нуде наводно то исто,само у паковању што се зове БиХ? Па није та омладина тамо репа без корена-њихови су стари,родбина,пријатељи итд. рушили Југославију... А и њима су исти ти тада,као и данас,обећавали некакво благостање... И после би шта би. Историја се понавља,чак су и чобани исти,само сад млађе овце шишају...

ODGOVORITE
Name

Никола

11.06.2013 13:56

@čovjek iz Sarajeva Сарајлијо,пази што си наиван,можда ти неко и поверује. Ето,исто тако ни нас није брига за тај број,док год имамо једно регистрационо подручје за РС. А ти тамо додељуј који хоћеш,заиста није нас брига.

ODGOVORITE
Name

nk

11.06.2013 13:17

Zanimljivo kako sad zakon o jmbg krši teritorijalnu zamišljenost, a kada su uvodili pdv, prošao je glat. Tada niko ne pomenu teritorije. Misliš specijalce u civilu da pošalje.

ODGOVORITE
Name

Никола

11.06.2013 13:20

Пази најновији талас инстант ''грађанства''... Све је то лепо,али где то грађанство беше кад се распаде Југославија? Другу сте онда песму певали... Све то за шта се наводно залажете је обезбеђивала Југославија,а сад се покушава прогурати некаква недостојна замена у виду "грађанске" БиХ?! Онај који то гура је тотално безобразан и свакако гони свој интерес у целој причи,а онај који у то верује или је луд или на платном списку неке НВО. ЈМБГ за РС,а нека у Федерацији раде шта им воља. Кад им досади,донеће уредбу као што је и РС донела.

ODGOVORITE
Name

Indigooo

11.06.2013 13:27

@Nikola Čovječe, na protestima ima ljudi, koji nisu imali nikakve veze sa Jugom, jedino što smo rođeni u njoj i nedugo nakon toga se raspalo. Vidiš li ti koliko omladine ima tamo? Kao da je neko odlučivao od nas hoće li se rascijepiti ili ne. Ovo nije pitanje šta je nekada bilo, prestani živjeti u 92. Živi u 2013. gdje nam je svima loše.

ODGOVORITE
Name

M

11.06.2013 12:24

svu bandu obarati hitno!i u RS i u federaciji!

ODGOVORITE
Name

kokuz

11.06.2013 12:38

Predlažem presedniku Dodiku da pošalje specijalce da oslobode demonstrante iz Banja Luke

ODGOVORITE
Name

čovjek iz Sarajeva

11.06.2013 12:39

Ljudi iz RS-a uzdignite se od nacionalizma. Okupite se i dignite svoj glas. Nemojte da nas kao stoku tretiraju zbog svojih fotelja. Da nas truju lažima. Dajte da živimo kako ljudi, da radimo, da napredujemo, da nam svima bude ljepše...

ODGOVORITE
Name

zoki

11.06.2013 12:51

Ma ljudi moji nije bitno jesi li iz Republike Srpske ili si iz Federacije mi smo u istim govnima .Digni mo se svi zajedno i ovu vladajucu bandu rastjerajmo.Ima pametnijih ljudi koji ce povesti narod u bolju buducnost da narodu i djeci bude bolje.Izbio je cas narode ujedinimo se i tjerajmo ovu bagru sa vlasti.Nakrali su se od naroda i njihova praunucad mogu od ukradenog da zive.Smrt Fasismu Sloboda Narodu.

ODGOVORITE
Name

Realn

11.06.2013 13:06

Ja licno ne podrzavam Dodika ali ovaj zakon o JMBG prelazi granice entiteta tako da na mala vrata, zagovornici "gradenske "BiH, hoce to da proguraju. Juga koja nije bila ni blizu jedan covjek jedan glas, gdje niko nikoga nije mogao majorizovati, pa je ta ista smetala ovim zagovorncima "gradanske" BiH.

ODGOVORITE
Name

@ѕоm

25.04.2024 13:14

Да си ишо у школу знао би.:))

ODGOVORITE
Name

Som

11.06.2013 21:52

Koja je to matematika, takva se ne uci ni u jednoj skoli.

ODGOVORITE
Name

Soma

11.06.2013 21:59

Gledam po sportskim dogadajima, vijestima, novinama,pa cak i spomenicima iz proslog rata tamo gdje se mogu procitat iimena, tamo u federaciji sve mijesana imena ima srba, muslimana, hrvata.... Nije mi jasno, kako to?

ODGOVORITE
Name

Рз

11.06.2013 20:55

Матични број нема никакве везе са било чим до рушења РС. Ко није прочитао бар Госпођицу од И. Андрића, или живио у Сарајеву тај може да се превари. Овдје се не ради о животу 92 већ да нам се не врати 91, 41, 18... Југа је била добра за оне који су пристали да уновче 1000000 срба за казан чорбе. У осталом мање нас је погинуло под турцима него што су нас поубијали ти што трже ЈМБ заједно са католицима. Срби држите се само чињеница, математика каже да се на основу онога што је било, може се израчунати шта нас чека. Одступање је веома мало. Дакле у математици нема предрасуда. Драго ми је то Срби полако прихватају......

ODGOVORITE
Name

domaci stranac

11.06.2013 19:28

@sa; jeste, tesko je priznati istinu ! Treba mjenjati vlast i otpustiti cjelu skupstinu i parlament !!! Parlament i skupstinu je pregazilo vrjeme, sve sto oni izglasavaju moze narod da sam pripremi i zavrsi. Glasanje elektronski, kao elektronsko bankarstvo, predloge zakona putem maila ili SMS-om. Ali ne to nije dobro !!! To je fuj !!! Ostali bi bez plata od 10 000 KM. Od tolike plate mozes platiti 4 IT inzinjera ili 6 IT operatora .

ODGOVORITE
Name

12

11.06.2013 18:52

Sve sto je u cilju razdvajanja srba i muslimana podrzavam osim rata jer nevini stradaju.

ODGOVORITE
Name

Bivsi Sarajlija

11.06.2013 18:07

@Sarajlija Ja ne kazem da je 150000 Srba pobijeno u Sarajvu ja samo kazem da oni vise ne zive tu, a sto se tice Banja Luke i drhuh gradova pod kontrolom Srba istina je da su se Bosnjaci iseli ja to neosparavam. Sarajevo je bilo drugi grad po broju Srba u bivsoj Jugoslavuji i zato da je ostalo multientcko kao sto je bilo, me be vec imali gradjansku BiH. @SA Istina je da su crkve ostale neostecene u Sarejevu ali nije problem u tome, preblem je sto nema vise vjernika. U Teheranu ima vise crkava nego u mnogim hrscanskim gradovima ali su prazne.

ODGOVORITE
Name

BiH

11.06.2013 18:09

Mislio sam uvek da smo mi bosnjaci zaostali,a kad vidim ove kometare i srpsku politiku jos su u ratu 92,de ljudi vise se smirite..svi mi znamo da vi vise volite sami ziveti i niskim drug8m,a sta ces kad nam je bog naredio braco da moramo ziveti skupa:)))))

ODGOVORITE
Name

patriota

11.06.2013 18:13

I bio si u pravu,jeste.....

ODGOVORITE
Name

sa

11.06.2013 18:14

Patriota@ Pa reci nam koliko je pojedeno u BL-u?prijedoru?opsada nego sta.posrtoje snimci.cijeli svijet to zna.znam da ti je tesko pogledati istini u oci.bolno je.istina se zna.suplja je zaista kada nemas argumente vec samo isprana srpsuka matrica koja nigdje vise ne prilazi.cak i Bg prihvata istinu.pruhvatiti ces i ti.polako,treba ti samo malo vremena

ODGOVORITE
Name

jack nicholson

11.06.2013 17:07

ja sam nekada poceo da citam i gledam srpske medie sa namjerom da shvatim ovaj narod ali sada jos manje razumijem. Srbija ide ka priznanju Kosova za ulazak u EU dok Srbi u BiH kroz RS imaju sva moguca zagarantovana prava trebaju samo par sitnica da se dogovore u zajednickim institucijama BiH i da imamo jednog predstavnika u EU (sto od nas trazi cijeli svijet) i imali bi sasvim drugi zivot i standard ovde. Ako neko unisti RS onda ce to biti Srbi sami.

ODGOVORITE
Name

Sarajlija

11.06.2013 15:38

Prika niko ne spori da nije bilo zrtava prvi od svih predsjednika(kojeg ne podrzavam) Alija se izvinuo u ime ARBIH svim zrtvama,pa prijatelju kazem ti izuzmi Grbavicu 1,2 Ilidzu ilijas vrace ne moram ti pricati da jedan dio Dobrinje i sada u sastavu RS takodjer i Lukavica ponavljam zrtvi je bilo ali ta manipulacija brojkama je strasna,a to pomirenje valjda treba da krene od agresora nisu valjda vanzemaljci 3i po godine terorisali Sarajevo da ne pricamo da vlada RS nije usvojila rezoluciju o srebrenici o okupaciji Bihaca i Gorazda o progonu iz Bijeljinje Banja Luke Prijedora Visegrada itd da ne pricamo no zar mislis da treba graditi buducnost na mrznji ovo je 21 vijek valjda ovo treba gradit na nekim gospodskim manirima

ODGOVORITE
Name

sa

11.06.2013 16:56

Sarajevo nista gore nego Banja Luka,misleci sa etnickim ciscenjem,sa jedinom razlikom da je Sa drzano u opsadi 4.godine i granatirano,a BL nije.popis ce.pokazati sve to ko je gdje i koliko je.koga ostalo.p.s u Sa nije srusena ni jedna crkva.koliko nije srusenih dzamija uBL-u?!

ODGOVORITE
Name

Никола

11.06.2013 16:08

@sa Није него. Јака ствар за цркве у Сарајеву,кад нема више ко ићи у њих. У Бања Луци нису побијени цивили покопавани испод депонија,да би се смакао траг,као што се гле чуда,баш дешавало у Сарајеву са побијеним Србима... И данас дан се мало копа,мало зауставља копање,а понајвише прекопава,и мудро ћути о свему томе...

ODGOVORITE
Name

patriota

11.06.2013 17:10

Da i sa jos jednom razlikom sto u Banjaluci noc nije pojela na desetine porodica kao sto je u Sarajevu bila hajka na sve sto je srpsko,posto vam vojne akcije nisu isle od ruke,okomili ste se tokom te "opsade" o kojoj pricas na sve sto je srpko i bespomocno,a ti sada nekome dijelis lekcije,kako te nije sramota,dokle vise te suplje price u koje ni sebe ne mozes da ubjedis.

ODGOVORITE
Name

Тоти

11.06.2013 17:15

AU ; Ако ти незнаш ми знамо у Републици Српској

ODGOVORITE
Name

domaci stranac

11.06.2013 16:15

Sto se tice dzamija i rusenja, to smo kamen dali za obnovu mosta u Mostaru da se spoji istocni Mostar sa zapadnim Mostarom kao sto su bile i vezane zastave. U svakom JMBG treba da stoji naciaj (srbi oznaceni sa brojem 3) i naravno savezna drzava ili ti entitet. Pod entiteti kao sto je Brcko i hrvatska federacija, a moze i broj kante (kantona, svajcarci moji, od svajcarske ostadose samo volovi). Npr. datum rodjenja: 0101001 (01.01.2001), celjade musko 1, srbin 3, drzava 1 (broj za kantin 00, ako je Brcko 01), GOTOVO, Zavrseno. uzivaj.

ODGOVORITE
Name

AU

11.06.2013 17:35

@Toti I ja sam iz RS, ne brini... Tako da iz prve ruke znam kakvo je sranje. Mislis da je uspjesno upravljanje toliko broj nezaposlenih, skole i bolnice kao stale, javno prevoz kao zaprezna kola, 50km autoputa kojih se gradi vise od 10 godina, neravnomjeran razvoj istoka i zapada, pojedini poslanici i ostali narodni predstavnici imaju i preko 10 000km mjesecnih primanja, prosjecna penzija od 280km, mito i korupcija na svakom cosku, zivot sr svodi na skupljanje "stela", itd... Ti to zoves dobrim upravljanjem zemljom?

ODGOVORITE
Name

Bole

12.06.2013 17:37

Ne zele muslumani i katolici u BiH da zive zajedno jedni sa drugima i sa srbima. Oni zele da se ukine RS da bi oni mogli da rade na teritoriji kompletne BiH sta god zele. Pogodite onda sta bi se desilo sa srbima u Bih. Zato srbi branimo Republiku Srpsku. Federacijo daleko ti kuca.

ODGOVORITE
Name

SRB-IN

11.06.2013 14:21

@necovjek iz Sarajeva nismo mi protiv svih, niko nas ne interesuje...mi smo za slobodu...a u Sarajevu ne vidimo slobodu za nas...vidimo transparnete protiv Republike Srpske...vidimo Sud BiH koji amnestira zlocine nad Srbima...vidimo vehabije i Al kaidu koja cak napada i na USA, sta mi da ocekujemo?...vidimo etnicki cist grad u kome ne smijes ni reci da volis Republiku Srpsku...ne vidimo u tom gradu nista dobro za nas...Sarajevo je bas onakvo kako ga Bosnjaci zele i zamisljaju...za nas grad koncetracionih logora...nekaznjenih zlocanaca...mi sa vama necemo i to nije protiv svih...sjecamo se mi vremena kada su nas progonili, zabranjivali da radimo, ubijali...zbog svega toga od nas imate mahanje...vi radite sa sobom sta hocete...

ODGOVORITE
Name

Никола

11.06.2013 14:38

@čovjek iz Sarajeva Пази мајке ти,компромис,али да буде по твом? Како да не,хоћеш и музичку жељу приде? Ја знам да би ти желео да је то компромис,али то компромис није. За случај да ниси приметио,постоји РС и имамо свако право да тражимо не само ЈМБГ за РС,већ и далеко више од тога. А то нам гарантује фамозни устав БиХ кога су вам свима тако пуна уста,а кад треба нешто конкретизовати-појела маца. Е ту настаје проблем,а то не пролази. Нити ће проћи. Ако неће проћи по нашем,неће вала ни по вашем.

ODGOVORITE
Name

Sarajlija

11.06.2013 14:47

@ SRB-IN Zalosno je kada vidim tvoj komentar prestani zivjeti u 92 godini okreni se buducnosti i o kakvim ti lazima pricas pa u Sarajevu sada ne zivi 300 000 ljudi znaci li to da je prije rata u Sa zivjelo 80% Srba? daj pobogu pa RS je kompletna ociscena od nesrba zasto to ne spominjes to je proslost ne treba je zaboraviti ali pobogu jel na tome treba graditi suzivot p.s Ilijas Vogosca Grbavica Grbavica 2 i Vrace su prije rata bile iskljucivo naselja/opstine gdje su zivjeli Srbi potpisivanjem dejtonskog sporazuma tamo je naredjeno iseljavanje citavog Srpskog stanovnista (96 godina) kako se moze desiti progon ukoliko je citav rat sarajevo bilo opkoljeno kuda bi ti ljudi izlazili ? nemoj da bude smjesan zrtva si medija tipa PTPC i Glasa Srpske

ODGOVORITE
Name

Никола

11.06.2013 14:54

@SRB-IN Управо тако,више него одлично речено.

ODGOVORITE
Name

Bivsi Sarajlija

11.06.2013 14:57

@ Sarajlija Izgleda da si ti iz matematike imao jedincu. 150000 od predratnih 480000 stanovnika nije 80% nego 32%. P.S. Nadam se da ti nije kasno da ides u vecernju skolu.

ODGOVORITE
Name

SRB-IN

11.06.2013 14:58

ja cu da zivim kako ja hocu...imam pravo na to jer ja sam zrtva etnickog ciscenja, terora i progona...ja sam zrtva svega onog sto ti smatras borbom za slobodu...ja sam bio ta smetnja koja se morala odkloniti...o tvom Sarajevu sam napisao sta mislim...RTRS uopste ne gledam a od novina citam "Vecernje novosti", "Blic" i "Nezavisne"...ti zivi kako hoces imas pravo na to...ali nikada nece biti promjenjene cinjenice koje sam vec pisao...u Republiku Srpsku je povratak veci bar 20 puta od povratka u Sarajevo, mozda mislis da je bolje zivjeti u Bratuncu nego u Hadzicima?...zasto je to tako znamo svi...ali ti ni drugi kao ti to nikada nece priznati...ZATO SA VAMA NIKAD VISE ZAJEDNO...ZAPAMTI!!!

ODGOVORITE
Name

12

11.06.2013 15:03

Nije prvi put da se granice prekrajaju i uredjuju po novim pravilima. Dejtonskim sporazumom je potpisano uredjenje kakvo je sada to znaci da je BiH sastavljena od 2 entiteta i distrikta. RS je pocela izdavati JMB tako i disktrikt sta sad ovi iz Federacije zele ? Da se neko iz BN vodi u Tuzli hahahah pa samo 80.000 hiljada vojnika je izginulo a o civilima da ne pricam ,raseljeno itd. Nema niko u RS ko je nrmalan da to pozeli. Neka se donese JMB na nivo Federacije i problem je rijesen. Nema nikakve podrske iz Banjaluke Sarajevu a ako SLUCAJNO ima to su pojedinci ili grupice u sluzbi zapada. Odnosno dolara ili evrica

ODGOVORITE
Name

sa

11.06.2013 16:02

O cemu vi to?zakon o JMBG je postojao svo ovo vrijeme sa registracionim podr.Ustavni sud je osporio samo nazive opstina koje su promojenjene.Politicari i RS-a su to iskoristili da mijenjaju registraciona podr. I time je nastao problem.tacno je da je RS isvojio zakon,alu je tacno i to da ce ga ukinupti Ustavni sud i proglasiti nevazecim izdate JMBG i time ce se opet imati problema

ODGOVORITE
Name

Sarajlija

11.06.2013 15:12

Bivsi Sarajlija Pale,Istocno Sarajevo i okolna mjesta su prije rata bile u sklopu Sarajeva ako iz popisa izuzmes ta mjesta i mjesta koja sam ti naveo u proslom postu jel ti i dalje smatras da je tu vrsen progon te kolicine stanovnika o kojoj pricas ,zlocina je bilo i to je sigurno tacno organizovano NIJE carsija je mala sve se sazna u sekundi..valjda ti to znas !? SRB-IN iskreno mi je zao svake nevine zrtve tako i tebe no dobro znas da su Bosnjaci najvece zrtve rata 100X vec iko drugi i zivi kako hoces smatram jedino da na nasoj djeci ostaje svijet ako mislis da im treba usadjivat mrznju prema drugom cim se rodi samo sto se drugacije zove onda ce biti da ja ne vladam sobom

ODGOVORITE
Name

Др

11.06.2013 16:13

Како они из Сарајева пјевуше исту песму коју су у рату научили.Као ајде да заједно рушимо власт,а онда јединствени матични број.Срби су наивни ,јели?Нећеш имати јединствену босну никад више.Превише сте ви Србима бацали лажи а и нема вам више ни Чавића.Република Српска је домовина а све остало к...

ODGOVORITE
Name

AU

11.06.2013 16:14

Treba organizovati proteste ispred austrijske ambasade, sa zahtjevom da se uvede austrijska uprava u BiH... Ne znamo mi sami, bice da nismo naucili...

ODGOVORITE
Name

Bivsi Sarajlija

11.06.2013 15:26

@ Sarajlija Ja se samo pozivam na na popis od 1991. Pale su jedno vece selo a Isttocno Sarajevo je prije rata imalo nekoliko hiljada. Cinjenice je da je nestalo 150000 Srba is Srajeva i kada Bosnjaci priznaju to mocicemo da gradimo zajednicku BiH. Ako ja nisam u pravu zasto se Bosnjaci sprostavljaju popisu stanovnistva po naiconalnoj osnovi jer ce se vidjeti, kada se uporede podaci predratnog Sarejeva( bez Pala i Istocnog Srajeva) sa ovim sadasnjim koliko je Srba ostalo u Sarjevu. P.S. Samo za rekord ja sam rodjen u opstini ne opcini Centar Sarajevo kaio moji roditelji.

ODGOVORITE
Name

samo tako

11.06.2013 15:31

nemojte se svađati nego gledajte budućnost..imam dovoljno godina da vam mogu to reći,rs niko ne želi ukinuti niti srbe tlaćiti..problem je što politićari pominju pripajanje srbiji, a šta sada, niko to ne pominje a punili su glavu sa tim isto kao i što sada prićaju o nezavisnoj rs a od tog ništa..Srbija u mrskoj Evropi sa jasnim standardima,godine prolaze a vi djeco nemate ni kinte,roditelji neznaju kako platiti namete, račune od jadne i neredovne plate lijećimo se po bolnicama npr.Doboj gdje je kao u štali ali ok je to možete tako do groba dok dodik tihić i slićni dave se šniclama po kojekakvim egzotićnim mjestima a vi truhnite za kompjuterom i slušajte kako vaši vršnjaci vrište po uređenim sportskim centrima akva parkovima izletištima itd mi ostajemo ovdje u ovom jadu..objašnjavajući jedni drugima kako je bilo prije 21god u to će vam život proći,pozz

ODGOVORITE
Name

čovjek iz Sarajeva

11.06.2013 14:13

@Nikola žalosno, al fakat žalosno. Stari, valjala je Juga jer je bilo kako SRB-IN kaže. Jel se neko malo nešto pođe protiviti, zna se gdje završi. Šta vama treba da se desi da skontate da NE može biti po vašem? Nema šanse da to prođe u Bosni. Mora biti kompromis, jednog dana morate otvoriti oči, jer glupo je živiti u mraku. Sam protiv svih...niđe veze

ODGOVORITE
Name

Bole

12.06.2013 17:23

Ako je istina da su hrvati i bosnjaci nastali od srba onda mi se gadi sto sam srbin. Nadam se da nisu.

ODGOVORITE
Name

čovjek iz Sarajeva

11.06.2013 13:39

Jugostalgičaru, iskreno da ti kažem, da su imalo civilizirani bili političari tog vremena, da nije bilo megalomana, egoista, foteljaša, nacionalista, ostala bi Yuga cijela i bilo bi nam po mjeri. Parirali bi svima regionalno i u svijetu. Ovako smo zadnja stoka. I ispaštamo mi djeca i ispaštat će naša djeca. Što se mene tiče, može stavitit kakav god broj, i ne mora ništa značiti, al nek bude jedan-jedinstven. Nek se zna da je Bosna i Hercegovina. Da smo svi isti sa istim pravima.

ODGOVORITE
Name

SRB-IN

11.06.2013 13:49

sa Bosnjacima protestvovati da ukinemo Republiku Srpsku?!!...pa nismo sa kruske pali...mozete kupiti neke medije, ali ne mozete 1 300 000 Srba iz Republike Srpske...od 1 300 000 bar 800 000 su zrtve etnickog ciscenja 150 000 je protjerano iz tog Sarajeva i niko odgovarao nije...i sada da zajedno unistavamo Republiku Srpsku...ne budite smijesni...

ODGOVORITE
Name

Никола

11.06.2013 13:51

@Indigooo Видиш синко,за разлику од тебе ја сам у тој Југославији живео мало дуже. Оно што ти могу рећи је да је то била ДРЖАВА,за разлику од свих потоњих банана државица насталих из ње. Држава,са свим законима,правима итд... Држава у којој си могао да радиш одмах по завршеном школовању,и да дочекаш пензију довољно читав да заправо уживаш у њој. Али некима се није свидела. И нестаде... И сад ти исти нуде наводно то исто,само у паковању што се зове БиХ? Па није та омладина тамо репа без корена-њихови су стари,родбина,пријатељи итд. рушили Југославију... А и њима су исти ти тада,као и данас,обећавали некакво благостање... И после би шта би. Историја се понавља,чак су и чобани исти,само сад млађе овце шишају...

ODGOVORITE
Name

Никола

11.06.2013 13:56

@čovjek iz Sarajeva Сарајлијо,пази што си наиван,можда ти неко и поверује. Ето,исто тако ни нас није брига за тај број,док год имамо једно регистрационо подручје за РС. А ти тамо додељуј који хоћеш,заиста није нас брига.

ODGOVORITE
Name

nk

11.06.2013 13:17

Zanimljivo kako sad zakon o jmbg krši teritorijalnu zamišljenost, a kada su uvodili pdv, prošao je glat. Tada niko ne pomenu teritorije. Misliš specijalce u civilu da pošalje.

ODGOVORITE
Name

Никола

11.06.2013 13:20

Пази најновији талас инстант ''грађанства''... Све је то лепо,али где то грађанство беше кад се распаде Југославија? Другу сте онда песму певали... Све то за шта се наводно залажете је обезбеђивала Југославија,а сад се покушава прогурати некаква недостојна замена у виду "грађанске" БиХ?! Онај који то гура је тотално безобразан и свакако гони свој интерес у целој причи,а онај који у то верује или је луд или на платном списку неке НВО. ЈМБГ за РС,а нека у Федерацији раде шта им воља. Кад им досади,донеће уредбу као што је и РС донела.

ODGOVORITE
Name

Indigooo

11.06.2013 13:27

@Nikola Čovječe, na protestima ima ljudi, koji nisu imali nikakve veze sa Jugom, jedino što smo rođeni u njoj i nedugo nakon toga se raspalo. Vidiš li ti koliko omladine ima tamo? Kao da je neko odlučivao od nas hoće li se rascijepiti ili ne. Ovo nije pitanje šta je nekada bilo, prestani živjeti u 92. Živi u 2013. gdje nam je svima loše.

ODGOVORITE
Name

M

11.06.2013 12:24

svu bandu obarati hitno!i u RS i u federaciji!

ODGOVORITE
Name

kokuz

11.06.2013 12:38

Predlažem presedniku Dodiku da pošalje specijalce da oslobode demonstrante iz Banja Luke

ODGOVORITE
Name

čovjek iz Sarajeva

11.06.2013 12:39

Ljudi iz RS-a uzdignite se od nacionalizma. Okupite se i dignite svoj glas. Nemojte da nas kao stoku tretiraju zbog svojih fotelja. Da nas truju lažima. Dajte da živimo kako ljudi, da radimo, da napredujemo, da nam svima bude ljepše...

ODGOVORITE
Name

zoki

11.06.2013 12:51

Ma ljudi moji nije bitno jesi li iz Republike Srpske ili si iz Federacije mi smo u istim govnima .Digni mo se svi zajedno i ovu vladajucu bandu rastjerajmo.Ima pametnijih ljudi koji ce povesti narod u bolju buducnost da narodu i djeci bude bolje.Izbio je cas narode ujedinimo se i tjerajmo ovu bagru sa vlasti.Nakrali su se od naroda i njihova praunucad mogu od ukradenog da zive.Smrt Fasismu Sloboda Narodu.

ODGOVORITE
Name

Realn

11.06.2013 13:06

Ja licno ne podrzavam Dodika ali ovaj zakon o JMBG prelazi granice entiteta tako da na mala vrata, zagovornici "gradenske "BiH, hoce to da proguraju. Juga koja nije bila ni blizu jedan covjek jedan glas, gdje niko nikoga nije mogao majorizovati, pa je ta ista smetala ovim zagovorncima "gradanske" BiH.

ODGOVORITE
Name

@ѕоm

25.04.2024 13:14

Да си ишо у школу знао би.:))

ODGOVORITE
Name

Som

11.06.2013 21:52

Koja je to matematika, takva se ne uci ni u jednoj skoli.

ODGOVORITE
Name

Soma

11.06.2013 21:59

Gledam po sportskim dogadajima, vijestima, novinama,pa cak i spomenicima iz proslog rata tamo gdje se mogu procitat iimena, tamo u federaciji sve mijesana imena ima srba, muslimana, hrvata.... Nije mi jasno, kako to?

ODGOVORITE
Name

Рз

11.06.2013 20:55

Матични број нема никакве везе са било чим до рушења РС. Ко није прочитао бар Госпођицу од И. Андрића, или живио у Сарајеву тај може да се превари. Овдје се не ради о животу 92 већ да нам се не врати 91, 41, 18... Југа је била добра за оне који су пристали да уновче 1000000 срба за казан чорбе. У осталом мање нас је погинуло под турцима него што су нас поубијали ти што трже ЈМБ заједно са католицима. Срби држите се само чињеница, математика каже да се на основу онога што је било, може се израчунати шта нас чека. Одступање је веома мало. Дакле у математици нема предрасуда. Драго ми је то Срби полако прихватају......

ODGOVORITE
Name

domaci stranac

11.06.2013 19:28

@sa; jeste, tesko je priznati istinu ! Treba mjenjati vlast i otpustiti cjelu skupstinu i parlament !!! Parlament i skupstinu je pregazilo vrjeme, sve sto oni izglasavaju moze narod da sam pripremi i zavrsi. Glasanje elektronski, kao elektronsko bankarstvo, predloge zakona putem maila ili SMS-om. Ali ne to nije dobro !!! To je fuj !!! Ostali bi bez plata od 10 000 KM. Od tolike plate mozes platiti 4 IT inzinjera ili 6 IT operatora .

ODGOVORITE
Name

12

11.06.2013 18:52

Sve sto je u cilju razdvajanja srba i muslimana podrzavam osim rata jer nevini stradaju.

ODGOVORITE
Name

Bivsi Sarajlija

11.06.2013 18:07

@Sarajlija Ja ne kazem da je 150000 Srba pobijeno u Sarajvu ja samo kazem da oni vise ne zive tu, a sto se tice Banja Luke i drhuh gradova pod kontrolom Srba istina je da su se Bosnjaci iseli ja to neosparavam. Sarajevo je bilo drugi grad po broju Srba u bivsoj Jugoslavuji i zato da je ostalo multientcko kao sto je bilo, me be vec imali gradjansku BiH. @SA Istina je da su crkve ostale neostecene u Sarejevu ali nije problem u tome, preblem je sto nema vise vjernika. U Teheranu ima vise crkava nego u mnogim hrscanskim gradovima ali su prazne.

ODGOVORITE
Name

BiH

11.06.2013 18:09

Mislio sam uvek da smo mi bosnjaci zaostali,a kad vidim ove kometare i srpsku politiku jos su u ratu 92,de ljudi vise se smirite..svi mi znamo da vi vise volite sami ziveti i niskim drug8m,a sta ces kad nam je bog naredio braco da moramo ziveti skupa:)))))

ODGOVORITE
Name

patriota

11.06.2013 18:13

I bio si u pravu,jeste.....

ODGOVORITE
Name

sa

11.06.2013 18:14

Patriota@ Pa reci nam koliko je pojedeno u BL-u?prijedoru?opsada nego sta.posrtoje snimci.cijeli svijet to zna.znam da ti je tesko pogledati istini u oci.bolno je.istina se zna.suplja je zaista kada nemas argumente vec samo isprana srpsuka matrica koja nigdje vise ne prilazi.cak i Bg prihvata istinu.pruhvatiti ces i ti.polako,treba ti samo malo vremena

ODGOVORITE
Name

jack nicholson

11.06.2013 17:07

ja sam nekada poceo da citam i gledam srpske medie sa namjerom da shvatim ovaj narod ali sada jos manje razumijem. Srbija ide ka priznanju Kosova za ulazak u EU dok Srbi u BiH kroz RS imaju sva moguca zagarantovana prava trebaju samo par sitnica da se dogovore u zajednickim institucijama BiH i da imamo jednog predstavnika u EU (sto od nas trazi cijeli svijet) i imali bi sasvim drugi zivot i standard ovde. Ako neko unisti RS onda ce to biti Srbi sami.

ODGOVORITE
Name

Sarajlija

11.06.2013 15:38

Prika niko ne spori da nije bilo zrtava prvi od svih predsjednika(kojeg ne podrzavam) Alija se izvinuo u ime ARBIH svim zrtvama,pa prijatelju kazem ti izuzmi Grbavicu 1,2 Ilidzu ilijas vrace ne moram ti pricati da jedan dio Dobrinje i sada u sastavu RS takodjer i Lukavica ponavljam zrtvi je bilo ali ta manipulacija brojkama je strasna,a to pomirenje valjda treba da krene od agresora nisu valjda vanzemaljci 3i po godine terorisali Sarajevo da ne pricamo da vlada RS nije usvojila rezoluciju o srebrenici o okupaciji Bihaca i Gorazda o progonu iz Bijeljinje Banja Luke Prijedora Visegrada itd da ne pricamo no zar mislis da treba graditi buducnost na mrznji ovo je 21 vijek valjda ovo treba gradit na nekim gospodskim manirima

ODGOVORITE
Name

sa

11.06.2013 16:56

Sarajevo nista gore nego Banja Luka,misleci sa etnickim ciscenjem,sa jedinom razlikom da je Sa drzano u opsadi 4.godine i granatirano,a BL nije.popis ce.pokazati sve to ko je gdje i koliko je.koga ostalo.p.s u Sa nije srusena ni jedna crkva.koliko nije srusenih dzamija uBL-u?!

ODGOVORITE
Name

Никола

11.06.2013 16:08

@sa Није него. Јака ствар за цркве у Сарајеву,кад нема више ко ићи у њих. У Бања Луци нису побијени цивили покопавани испод депонија,да би се смакао траг,као што се гле чуда,баш дешавало у Сарајеву са побијеним Србима... И данас дан се мало копа,мало зауставља копање,а понајвише прекопава,и мудро ћути о свему томе...

ODGOVORITE
Name

patriota

11.06.2013 17:10

Da i sa jos jednom razlikom sto u Banjaluci noc nije pojela na desetine porodica kao sto je u Sarajevu bila hajka na sve sto je srpsko,posto vam vojne akcije nisu isle od ruke,okomili ste se tokom te "opsade" o kojoj pricas na sve sto je srpko i bespomocno,a ti sada nekome dijelis lekcije,kako te nije sramota,dokle vise te suplje price u koje ni sebe ne mozes da ubjedis.

ODGOVORITE
Name

Тоти

11.06.2013 17:15

AU ; Ако ти незнаш ми знамо у Републици Српској

ODGOVORITE
Name

domaci stranac

11.06.2013 16:15

Sto se tice dzamija i rusenja, to smo kamen dali za obnovu mosta u Mostaru da se spoji istocni Mostar sa zapadnim Mostarom kao sto su bile i vezane zastave. U svakom JMBG treba da stoji naciaj (srbi oznaceni sa brojem 3) i naravno savezna drzava ili ti entitet. Pod entiteti kao sto je Brcko i hrvatska federacija, a moze i broj kante (kantona, svajcarci moji, od svajcarske ostadose samo volovi). Npr. datum rodjenja: 0101001 (01.01.2001), celjade musko 1, srbin 3, drzava 1 (broj za kantin 00, ako je Brcko 01), GOTOVO, Zavrseno. uzivaj.

ODGOVORITE
Name

AU

11.06.2013 17:35

@Toti I ja sam iz RS, ne brini... Tako da iz prve ruke znam kakvo je sranje. Mislis da je uspjesno upravljanje toliko broj nezaposlenih, skole i bolnice kao stale, javno prevoz kao zaprezna kola, 50km autoputa kojih se gradi vise od 10 godina, neravnomjeran razvoj istoka i zapada, pojedini poslanici i ostali narodni predstavnici imaju i preko 10 000km mjesecnih primanja, prosjecna penzija od 280km, mito i korupcija na svakom cosku, zivot sr svodi na skupljanje "stela", itd... Ti to zoves dobrim upravljanjem zemljom?

ODGOVORITE
Name

Bole

12.06.2013 17:37

Ne zele muslumani i katolici u BiH da zive zajedno jedni sa drugima i sa srbima. Oni zele da se ukine RS da bi oni mogli da rade na teritoriji kompletne BiH sta god zele. Pogodite onda sta bi se desilo sa srbima u Bih. Zato srbi branimo Republiku Srpsku. Federacijo daleko ti kuca.

ODGOVORITE
Name

SRB-IN

11.06.2013 14:21

@necovjek iz Sarajeva nismo mi protiv svih, niko nas ne interesuje...mi smo za slobodu...a u Sarajevu ne vidimo slobodu za nas...vidimo transparnete protiv Republike Srpske...vidimo Sud BiH koji amnestira zlocine nad Srbima...vidimo vehabije i Al kaidu koja cak napada i na USA, sta mi da ocekujemo?...vidimo etnicki cist grad u kome ne smijes ni reci da volis Republiku Srpsku...ne vidimo u tom gradu nista dobro za nas...Sarajevo je bas onakvo kako ga Bosnjaci zele i zamisljaju...za nas grad koncetracionih logora...nekaznjenih zlocanaca...mi sa vama necemo i to nije protiv svih...sjecamo se mi vremena kada su nas progonili, zabranjivali da radimo, ubijali...zbog svega toga od nas imate mahanje...vi radite sa sobom sta hocete...

ODGOVORITE
Name

Никола

11.06.2013 14:38

@čovjek iz Sarajeva Пази мајке ти,компромис,али да буде по твом? Како да не,хоћеш и музичку жељу приде? Ја знам да би ти желео да је то компромис,али то компромис није. За случај да ниси приметио,постоји РС и имамо свако право да тражимо не само ЈМБГ за РС,већ и далеко више од тога. А то нам гарантује фамозни устав БиХ кога су вам свима тако пуна уста,а кад треба нешто конкретизовати-појела маца. Е ту настаје проблем,а то не пролази. Нити ће проћи. Ако неће проћи по нашем,неће вала ни по вашем.

ODGOVORITE
Name

Sarajlija

11.06.2013 14:47

@ SRB-IN Zalosno je kada vidim tvoj komentar prestani zivjeti u 92 godini okreni se buducnosti i o kakvim ti lazima pricas pa u Sarajevu sada ne zivi 300 000 ljudi znaci li to da je prije rata u Sa zivjelo 80% Srba? daj pobogu pa RS je kompletna ociscena od nesrba zasto to ne spominjes to je proslost ne treba je zaboraviti ali pobogu jel na tome treba graditi suzivot p.s Ilijas Vogosca Grbavica Grbavica 2 i Vrace su prije rata bile iskljucivo naselja/opstine gdje su zivjeli Srbi potpisivanjem dejtonskog sporazuma tamo je naredjeno iseljavanje citavog Srpskog stanovnista (96 godina) kako se moze desiti progon ukoliko je citav rat sarajevo bilo opkoljeno kuda bi ti ljudi izlazili ? nemoj da bude smjesan zrtva si medija tipa PTPC i Glasa Srpske

ODGOVORITE
Name

Никола

11.06.2013 14:54

@SRB-IN Управо тако,више него одлично речено.

ODGOVORITE
Name

Bivsi Sarajlija

11.06.2013 14:57

@ Sarajlija Izgleda da si ti iz matematike imao jedincu. 150000 od predratnih 480000 stanovnika nije 80% nego 32%. P.S. Nadam se da ti nije kasno da ides u vecernju skolu.

ODGOVORITE
Name

SRB-IN

11.06.2013 14:58

ja cu da zivim kako ja hocu...imam pravo na to jer ja sam zrtva etnickog ciscenja, terora i progona...ja sam zrtva svega onog sto ti smatras borbom za slobodu...ja sam bio ta smetnja koja se morala odkloniti...o tvom Sarajevu sam napisao sta mislim...RTRS uopste ne gledam a od novina citam "Vecernje novosti", "Blic" i "Nezavisne"...ti zivi kako hoces imas pravo na to...ali nikada nece biti promjenjene cinjenice koje sam vec pisao...u Republiku Srpsku je povratak veci bar 20 puta od povratka u Sarajevo, mozda mislis da je bolje zivjeti u Bratuncu nego u Hadzicima?...zasto je to tako znamo svi...ali ti ni drugi kao ti to nikada nece priznati...ZATO SA VAMA NIKAD VISE ZAJEDNO...ZAPAMTI!!!

ODGOVORITE
Name

12

11.06.2013 15:03

Nije prvi put da se granice prekrajaju i uredjuju po novim pravilima. Dejtonskim sporazumom je potpisano uredjenje kakvo je sada to znaci da je BiH sastavljena od 2 entiteta i distrikta. RS je pocela izdavati JMB tako i disktrikt sta sad ovi iz Federacije zele ? Da se neko iz BN vodi u Tuzli hahahah pa samo 80.000 hiljada vojnika je izginulo a o civilima da ne pricam ,raseljeno itd. Nema niko u RS ko je nrmalan da to pozeli. Neka se donese JMB na nivo Federacije i problem je rijesen. Nema nikakve podrske iz Banjaluke Sarajevu a ako SLUCAJNO ima to su pojedinci ili grupice u sluzbi zapada. Odnosno dolara ili evrica

ODGOVORITE
Name

sa

11.06.2013 16:02

O cemu vi to?zakon o JMBG je postojao svo ovo vrijeme sa registracionim podr.Ustavni sud je osporio samo nazive opstina koje su promojenjene.Politicari i RS-a su to iskoristili da mijenjaju registraciona podr. I time je nastao problem.tacno je da je RS isvojio zakon,alu je tacno i to da ce ga ukinupti Ustavni sud i proglasiti nevazecim izdate JMBG i time ce se opet imati problema

ODGOVORITE
Name

Sarajlija

11.06.2013 15:12

Bivsi Sarajlija Pale,Istocno Sarajevo i okolna mjesta su prije rata bile u sklopu Sarajeva ako iz popisa izuzmes ta mjesta i mjesta koja sam ti naveo u proslom postu jel ti i dalje smatras da je tu vrsen progon te kolicine stanovnika o kojoj pricas ,zlocina je bilo i to je sigurno tacno organizovano NIJE carsija je mala sve se sazna u sekundi..valjda ti to znas !? SRB-IN iskreno mi je zao svake nevine zrtve tako i tebe no dobro znas da su Bosnjaci najvece zrtve rata 100X vec iko drugi i zivi kako hoces smatram jedino da na nasoj djeci ostaje svijet ako mislis da im treba usadjivat mrznju prema drugom cim se rodi samo sto se drugacije zove onda ce biti da ja ne vladam sobom

ODGOVORITE
Name

Др

11.06.2013 16:13

Како они из Сарајева пјевуше исту песму коју су у рату научили.Као ајде да заједно рушимо власт,а онда јединствени матични број.Срби су наивни ,јели?Нећеш имати јединствену босну никад више.Превише сте ви Србима бацали лажи а и нема вам више ни Чавића.Република Српска је домовина а све остало к...

ODGOVORITE
Name

AU

11.06.2013 16:14

Treba organizovati proteste ispred austrijske ambasade, sa zahtjevom da se uvede austrijska uprava u BiH... Ne znamo mi sami, bice da nismo naucili...

ODGOVORITE
Name

Bivsi Sarajlija

11.06.2013 15:26

@ Sarajlija Ja se samo pozivam na na popis od 1991. Pale su jedno vece selo a Isttocno Sarajevo je prije rata imalo nekoliko hiljada. Cinjenice je da je nestalo 150000 Srba is Srajeva i kada Bosnjaci priznaju to mocicemo da gradimo zajednicku BiH. Ako ja nisam u pravu zasto se Bosnjaci sprostavljaju popisu stanovnistva po naiconalnoj osnovi jer ce se vidjeti, kada se uporede podaci predratnog Sarejeva( bez Pala i Istocnog Srajeva) sa ovim sadasnjim koliko je Srba ostalo u Sarjevu. P.S. Samo za rekord ja sam rodjen u opstini ne opcini Centar Sarajevo kaio moji roditelji.

ODGOVORITE
Name

samo tako

11.06.2013 15:31

nemojte se svađati nego gledajte budućnost..imam dovoljno godina da vam mogu to reći,rs niko ne želi ukinuti niti srbe tlaćiti..problem je što politićari pominju pripajanje srbiji, a šta sada, niko to ne pominje a punili su glavu sa tim isto kao i što sada prićaju o nezavisnoj rs a od tog ništa..Srbija u mrskoj Evropi sa jasnim standardima,godine prolaze a vi djeco nemate ni kinte,roditelji neznaju kako platiti namete, račune od jadne i neredovne plate lijećimo se po bolnicama npr.Doboj gdje je kao u štali ali ok je to možete tako do groba dok dodik tihić i slićni dave se šniclama po kojekakvim egzotićnim mjestima a vi truhnite za kompjuterom i slušajte kako vaši vršnjaci vrište po uređenim sportskim centrima akva parkovima izletištima itd mi ostajemo ovdje u ovom jadu..objašnjavajući jedni drugima kako je bilo prije 21god u to će vam život proći,pozz

ODGOVORITE
Name

čovjek iz Sarajeva

11.06.2013 14:13

@Nikola žalosno, al fakat žalosno. Stari, valjala je Juga jer je bilo kako SRB-IN kaže. Jel se neko malo nešto pođe protiviti, zna se gdje završi. Šta vama treba da se desi da skontate da NE može biti po vašem? Nema šanse da to prođe u Bosni. Mora biti kompromis, jednog dana morate otvoriti oči, jer glupo je živiti u mraku. Sam protiv svih...niđe veze

ODGOVORITE
Name

Bole

12.06.2013 17:23

Ako je istina da su hrvati i bosnjaci nastali od srba onda mi se gadi sto sam srbin. Nadam se da nisu.

ODGOVORITE
Name

čovjek iz Sarajeva

11.06.2013 13:39

Jugostalgičaru, iskreno da ti kažem, da su imalo civilizirani bili političari tog vremena, da nije bilo megalomana, egoista, foteljaša, nacionalista, ostala bi Yuga cijela i bilo bi nam po mjeri. Parirali bi svima regionalno i u svijetu. Ovako smo zadnja stoka. I ispaštamo mi djeca i ispaštat će naša djeca. Što se mene tiče, može stavitit kakav god broj, i ne mora ništa značiti, al nek bude jedan-jedinstven. Nek se zna da je Bosna i Hercegovina. Da smo svi isti sa istim pravima.

ODGOVORITE
Name

SRB-IN

11.06.2013 13:49

sa Bosnjacima protestvovati da ukinemo Republiku Srpsku?!!...pa nismo sa kruske pali...mozete kupiti neke medije, ali ne mozete 1 300 000 Srba iz Republike Srpske...od 1 300 000 bar 800 000 su zrtve etnickog ciscenja 150 000 je protjerano iz tog Sarajeva i niko odgovarao nije...i sada da zajedno unistavamo Republiku Srpsku...ne budite smijesni...

ODGOVORITE
Name

Никола

11.06.2013 13:51

@Indigooo Видиш синко,за разлику од тебе ја сам у тој Југославији живео мало дуже. Оно што ти могу рећи је да је то била ДРЖАВА,за разлику од свих потоњих банана државица насталих из ње. Држава,са свим законима,правима итд... Држава у којој си могао да радиш одмах по завршеном школовању,и да дочекаш пензију довољно читав да заправо уживаш у њој. Али некима се није свидела. И нестаде... И сад ти исти нуде наводно то исто,само у паковању што се зове БиХ? Па није та омладина тамо репа без корена-њихови су стари,родбина,пријатељи итд. рушили Југославију... А и њима су исти ти тада,као и данас,обећавали некакво благостање... И после би шта би. Историја се понавља,чак су и чобани исти,само сад млађе овце шишају...

ODGOVORITE
Name

Никола

11.06.2013 13:56

@čovjek iz Sarajeva Сарајлијо,пази што си наиван,можда ти неко и поверује. Ето,исто тако ни нас није брига за тај број,док год имамо једно регистрационо подручје за РС. А ти тамо додељуј који хоћеш,заиста није нас брига.

ODGOVORITE
Name

nk

11.06.2013 13:17

Zanimljivo kako sad zakon o jmbg krši teritorijalnu zamišljenost, a kada su uvodili pdv, prošao je glat. Tada niko ne pomenu teritorije. Misliš specijalce u civilu da pošalje.

ODGOVORITE
Name

Никола

11.06.2013 13:20

Пази најновији талас инстант ''грађанства''... Све је то лепо,али где то грађанство беше кад се распаде Југославија? Другу сте онда песму певали... Све то за шта се наводно залажете је обезбеђивала Југославија,а сад се покушава прогурати некаква недостојна замена у виду "грађанске" БиХ?! Онај који то гура је тотално безобразан и свакако гони свој интерес у целој причи,а онај који у то верује или је луд или на платном списку неке НВО. ЈМБГ за РС,а нека у Федерацији раде шта им воља. Кад им досади,донеће уредбу као што је и РС донела.

ODGOVORITE
Name

Indigooo

11.06.2013 13:27

@Nikola Čovječe, na protestima ima ljudi, koji nisu imali nikakve veze sa Jugom, jedino što smo rođeni u njoj i nedugo nakon toga se raspalo. Vidiš li ti koliko omladine ima tamo? Kao da je neko odlučivao od nas hoće li se rascijepiti ili ne. Ovo nije pitanje šta je nekada bilo, prestani živjeti u 92. Živi u 2013. gdje nam je svima loše.

ODGOVORITE
Name

M

11.06.2013 12:24

svu bandu obarati hitno!i u RS i u federaciji!

ODGOVORITE
Name

kokuz

11.06.2013 12:38

Predlažem presedniku Dodiku da pošalje specijalce da oslobode demonstrante iz Banja Luke

ODGOVORITE
Name

čovjek iz Sarajeva

11.06.2013 12:39

Ljudi iz RS-a uzdignite se od nacionalizma. Okupite se i dignite svoj glas. Nemojte da nas kao stoku tretiraju zbog svojih fotelja. Da nas truju lažima. Dajte da živimo kako ljudi, da radimo, da napredujemo, da nam svima bude ljepše...

ODGOVORITE
Name

zoki

11.06.2013 12:51

Ma ljudi moji nije bitno jesi li iz Republike Srpske ili si iz Federacije mi smo u istim govnima .Digni mo se svi zajedno i ovu vladajucu bandu rastjerajmo.Ima pametnijih ljudi koji ce povesti narod u bolju buducnost da narodu i djeci bude bolje.Izbio je cas narode ujedinimo se i tjerajmo ovu bagru sa vlasti.Nakrali su se od naroda i njihova praunucad mogu od ukradenog da zive.Smrt Fasismu Sloboda Narodu.

ODGOVORITE
Name

Realn

11.06.2013 13:06

Ja licno ne podrzavam Dodika ali ovaj zakon o JMBG prelazi granice entiteta tako da na mala vrata, zagovornici "gradenske "BiH, hoce to da proguraju. Juga koja nije bila ni blizu jedan covjek jedan glas, gdje niko nikoga nije mogao majorizovati, pa je ta ista smetala ovim zagovorncima "gradanske" BiH.

ODGOVORITE
Name

@ѕоm

25.04.2024 13:14

Да си ишо у школу знао би.:))

ODGOVORITE
Name

Som

11.06.2013 21:52

Koja je to matematika, takva se ne uci ni u jednoj skoli.

ODGOVORITE
Name

Soma

11.06.2013 21:59

Gledam po sportskim dogadajima, vijestima, novinama,pa cak i spomenicima iz proslog rata tamo gdje se mogu procitat iimena, tamo u federaciji sve mijesana imena ima srba, muslimana, hrvata.... Nije mi jasno, kako to?

ODGOVORITE
Name

Рз

11.06.2013 20:55

Матични број нема никакве везе са било чим до рушења РС. Ко није прочитао бар Госпођицу од И. Андрића, или живио у Сарајеву тај може да се превари. Овдје се не ради о животу 92 већ да нам се не врати 91, 41, 18... Југа је била добра за оне који су пристали да уновче 1000000 срба за казан чорбе. У осталом мање нас је погинуло под турцима него што су нас поубијали ти што трже ЈМБ заједно са католицима. Срби држите се само чињеница, математика каже да се на основу онога што је било, може се израчунати шта нас чека. Одступање је веома мало. Дакле у математици нема предрасуда. Драго ми је то Срби полако прихватају......

ODGOVORITE
Name

domaci stranac

11.06.2013 19:28

@sa; jeste, tesko je priznati istinu ! Treba mjenjati vlast i otpustiti cjelu skupstinu i parlament !!! Parlament i skupstinu je pregazilo vrjeme, sve sto oni izglasavaju moze narod da sam pripremi i zavrsi. Glasanje elektronski, kao elektronsko bankarstvo, predloge zakona putem maila ili SMS-om. Ali ne to nije dobro !!! To je fuj !!! Ostali bi bez plata od 10 000 KM. Od tolike plate mozes platiti 4 IT inzinjera ili 6 IT operatora .

ODGOVORITE
Name

12

11.06.2013 18:52

Sve sto je u cilju razdvajanja srba i muslimana podrzavam osim rata jer nevini stradaju.

ODGOVORITE
Name

Bivsi Sarajlija

11.06.2013 18:07

@Sarajlija Ja ne kazem da je 150000 Srba pobijeno u Sarajvu ja samo kazem da oni vise ne zive tu, a sto se tice Banja Luke i drhuh gradova pod kontrolom Srba istina je da su se Bosnjaci iseli ja to neosparavam. Sarajevo je bilo drugi grad po broju Srba u bivsoj Jugoslavuji i zato da je ostalo multientcko kao sto je bilo, me be vec imali gradjansku BiH. @SA Istina je da su crkve ostale neostecene u Sarejevu ali nije problem u tome, preblem je sto nema vise vjernika. U Teheranu ima vise crkava nego u mnogim hrscanskim gradovima ali su prazne.

ODGOVORITE
Name

BiH

11.06.2013 18:09

Mislio sam uvek da smo mi bosnjaci zaostali,a kad vidim ove kometare i srpsku politiku jos su u ratu 92,de ljudi vise se smirite..svi mi znamo da vi vise volite sami ziveti i niskim drug8m,a sta ces kad nam je bog naredio braco da moramo ziveti skupa:)))))

ODGOVORITE
Name

patriota

11.06.2013 18:13

I bio si u pravu,jeste.....

ODGOVORITE
Name

sa

11.06.2013 18:14

Patriota@ Pa reci nam koliko je pojedeno u BL-u?prijedoru?opsada nego sta.posrtoje snimci.cijeli svijet to zna.znam da ti je tesko pogledati istini u oci.bolno je.istina se zna.suplja je zaista kada nemas argumente vec samo isprana srpsuka matrica koja nigdje vise ne prilazi.cak i Bg prihvata istinu.pruhvatiti ces i ti.polako,treba ti samo malo vremena

ODGOVORITE
Name

jack nicholson

11.06.2013 17:07

ja sam nekada poceo da citam i gledam srpske medie sa namjerom da shvatim ovaj narod ali sada jos manje razumijem. Srbija ide ka priznanju Kosova za ulazak u EU dok Srbi u BiH kroz RS imaju sva moguca zagarantovana prava trebaju samo par sitnica da se dogovore u zajednickim institucijama BiH i da imamo jednog predstavnika u EU (sto od nas trazi cijeli svijet) i imali bi sasvim drugi zivot i standard ovde. Ako neko unisti RS onda ce to biti Srbi sami.

ODGOVORITE
Name

Sarajlija

11.06.2013 15:38

Prika niko ne spori da nije bilo zrtava prvi od svih predsjednika(kojeg ne podrzavam) Alija se izvinuo u ime ARBIH svim zrtvama,pa prijatelju kazem ti izuzmi Grbavicu 1,2 Ilidzu ilijas vrace ne moram ti pricati da jedan dio Dobrinje i sada u sastavu RS takodjer i Lukavica ponavljam zrtvi je bilo ali ta manipulacija brojkama je strasna,a to pomirenje valjda treba da krene od agresora nisu valjda vanzemaljci 3i po godine terorisali Sarajevo da ne pricamo da vlada RS nije usvojila rezoluciju o srebrenici o okupaciji Bihaca i Gorazda o progonu iz Bijeljinje Banja Luke Prijedora Visegrada itd da ne pricamo no zar mislis da treba graditi buducnost na mrznji ovo je 21 vijek valjda ovo treba gradit na nekim gospodskim manirima

ODGOVORITE
Name

sa

11.06.2013 16:56

Sarajevo nista gore nego Banja Luka,misleci sa etnickim ciscenjem,sa jedinom razlikom da je Sa drzano u opsadi 4.godine i granatirano,a BL nije.popis ce.pokazati sve to ko je gdje i koliko je.koga ostalo.p.s u Sa nije srusena ni jedna crkva.koliko nije srusenih dzamija uBL-u?!

ODGOVORITE
Name

Никола

11.06.2013 16:08

@sa Није него. Јака ствар за цркве у Сарајеву,кад нема више ко ићи у њих. У Бања Луци нису побијени цивили покопавани испод депонија,да би се смакао траг,као што се гле чуда,баш дешавало у Сарајеву са побијеним Србима... И данас дан се мало копа,мало зауставља копање,а понајвише прекопава,и мудро ћути о свему томе...

ODGOVORITE
Name

patriota

11.06.2013 17:10

Da i sa jos jednom razlikom sto u Banjaluci noc nije pojela na desetine porodica kao sto je u Sarajevu bila hajka na sve sto je srpsko,posto vam vojne akcije nisu isle od ruke,okomili ste se tokom te "opsade" o kojoj pricas na sve sto je srpko i bespomocno,a ti sada nekome dijelis lekcije,kako te nije sramota,dokle vise te suplje price u koje ni sebe ne mozes da ubjedis.

ODGOVORITE
Name

Тоти

11.06.2013 17:15

AU ; Ако ти незнаш ми знамо у Републици Српској

ODGOVORITE
Name

domaci stranac

11.06.2013 16:15

Sto se tice dzamija i rusenja, to smo kamen dali za obnovu mosta u Mostaru da se spoji istocni Mostar sa zapadnim Mostarom kao sto su bile i vezane zastave. U svakom JMBG treba da stoji naciaj (srbi oznaceni sa brojem 3) i naravno savezna drzava ili ti entitet. Pod entiteti kao sto je Brcko i hrvatska federacija, a moze i broj kante (kantona, svajcarci moji, od svajcarske ostadose samo volovi). Npr. datum rodjenja: 0101001 (01.01.2001), celjade musko 1, srbin 3, drzava 1 (broj za kantin 00, ako je Brcko 01), GOTOVO, Zavrseno. uzivaj.

ODGOVORITE
Name

AU

11.06.2013 17:35

@Toti I ja sam iz RS, ne brini... Tako da iz prve ruke znam kakvo je sranje. Mislis da je uspjesno upravljanje toliko broj nezaposlenih, skole i bolnice kao stale, javno prevoz kao zaprezna kola, 50km autoputa kojih se gradi vise od 10 godina, neravnomjeran razvoj istoka i zapada, pojedini poslanici i ostali narodni predstavnici imaju i preko 10 000km mjesecnih primanja, prosjecna penzija od 280km, mito i korupcija na svakom cosku, zivot sr svodi na skupljanje "stela", itd... Ti to zoves dobrim upravljanjem zemljom?

ODGOVORITE
Name

Bole

12.06.2013 17:37

Ne zele muslumani i katolici u BiH da zive zajedno jedni sa drugima i sa srbima. Oni zele da se ukine RS da bi oni mogli da rade na teritoriji kompletne BiH sta god zele. Pogodite onda sta bi se desilo sa srbima u Bih. Zato srbi branimo Republiku Srpsku. Federacijo daleko ti kuca.

ODGOVORITE
Name

SRB-IN

11.06.2013 14:21

@necovjek iz Sarajeva nismo mi protiv svih, niko nas ne interesuje...mi smo za slobodu...a u Sarajevu ne vidimo slobodu za nas...vidimo transparnete protiv Republike Srpske...vidimo Sud BiH koji amnestira zlocine nad Srbima...vidimo vehabije i Al kaidu koja cak napada i na USA, sta mi da ocekujemo?...vidimo etnicki cist grad u kome ne smijes ni reci da volis Republiku Srpsku...ne vidimo u tom gradu nista dobro za nas...Sarajevo je bas onakvo kako ga Bosnjaci zele i zamisljaju...za nas grad koncetracionih logora...nekaznjenih zlocanaca...mi sa vama necemo i to nije protiv svih...sjecamo se mi vremena kada su nas progonili, zabranjivali da radimo, ubijali...zbog svega toga od nas imate mahanje...vi radite sa sobom sta hocete...

ODGOVORITE
Name

Никола

11.06.2013 14:38

@čovjek iz Sarajeva Пази мајке ти,компромис,али да буде по твом? Како да не,хоћеш и музичку жељу приде? Ја знам да би ти желео да је то компромис,али то компромис није. За случај да ниси приметио,постоји РС и имамо свако право да тражимо не само ЈМБГ за РС,већ и далеко више од тога. А то нам гарантује фамозни устав БиХ кога су вам свима тако пуна уста,а кад треба нешто конкретизовати-појела маца. Е ту настаје проблем,а то не пролази. Нити ће проћи. Ако неће проћи по нашем,неће вала ни по вашем.

ODGOVORITE
Name

Sarajlija

11.06.2013 14:47

@ SRB-IN Zalosno je kada vidim tvoj komentar prestani zivjeti u 92 godini okreni se buducnosti i o kakvim ti lazima pricas pa u Sarajevu sada ne zivi 300 000 ljudi znaci li to da je prije rata u Sa zivjelo 80% Srba? daj pobogu pa RS je kompletna ociscena od nesrba zasto to ne spominjes to je proslost ne treba je zaboraviti ali pobogu jel na tome treba graditi suzivot p.s Ilijas Vogosca Grbavica Grbavica 2 i Vrace su prije rata bile iskljucivo naselja/opstine gdje su zivjeli Srbi potpisivanjem dejtonskog sporazuma tamo je naredjeno iseljavanje citavog Srpskog stanovnista (96 godina) kako se moze desiti progon ukoliko je citav rat sarajevo bilo opkoljeno kuda bi ti ljudi izlazili ? nemoj da bude smjesan zrtva si medija tipa PTPC i Glasa Srpske

ODGOVORITE
Name

Никола

11.06.2013 14:54

@SRB-IN Управо тако,више него одлично речено.

ODGOVORITE
Name

Bivsi Sarajlija

11.06.2013 14:57

@ Sarajlija Izgleda da si ti iz matematike imao jedincu. 150000 od predratnih 480000 stanovnika nije 80% nego 32%. P.S. Nadam se da ti nije kasno da ides u vecernju skolu.

ODGOVORITE
Name

SRB-IN

11.06.2013 14:58

ja cu da zivim kako ja hocu...imam pravo na to jer ja sam zrtva etnickog ciscenja, terora i progona...ja sam zrtva svega onog sto ti smatras borbom za slobodu...ja sam bio ta smetnja koja se morala odkloniti...o tvom Sarajevu sam napisao sta mislim...RTRS uopste ne gledam a od novina citam "Vecernje novosti", "Blic" i "Nezavisne"...ti zivi kako hoces imas pravo na to...ali nikada nece biti promjenjene cinjenice koje sam vec pisao...u Republiku Srpsku je povratak veci bar 20 puta od povratka u Sarajevo, mozda mislis da je bolje zivjeti u Bratuncu nego u Hadzicima?...zasto je to tako znamo svi...ali ti ni drugi kao ti to nikada nece priznati...ZATO SA VAMA NIKAD VISE ZAJEDNO...ZAPAMTI!!!

ODGOVORITE
Name

12

11.06.2013 15:03

Nije prvi put da se granice prekrajaju i uredjuju po novim pravilima. Dejtonskim sporazumom je potpisano uredjenje kakvo je sada to znaci da je BiH sastavljena od 2 entiteta i distrikta. RS je pocela izdavati JMB tako i disktrikt sta sad ovi iz Federacije zele ? Da se neko iz BN vodi u Tuzli hahahah pa samo 80.000 hiljada vojnika je izginulo a o civilima da ne pricam ,raseljeno itd. Nema niko u RS ko je nrmalan da to pozeli. Neka se donese JMB na nivo Federacije i problem je rijesen. Nema nikakve podrske iz Banjaluke Sarajevu a ako SLUCAJNO ima to su pojedinci ili grupice u sluzbi zapada. Odnosno dolara ili evrica

ODGOVORITE
Name

sa

11.06.2013 16:02

O cemu vi to?zakon o JMBG je postojao svo ovo vrijeme sa registracionim podr.Ustavni sud je osporio samo nazive opstina koje su promojenjene.Politicari i RS-a su to iskoristili da mijenjaju registraciona podr. I time je nastao problem.tacno je da je RS isvojio zakon,alu je tacno i to da ce ga ukinupti Ustavni sud i proglasiti nevazecim izdate JMBG i time ce se opet imati problema

ODGOVORITE
Name

Sarajlija

11.06.2013 15:12

Bivsi Sarajlija Pale,Istocno Sarajevo i okolna mjesta su prije rata bile u sklopu Sarajeva ako iz popisa izuzmes ta mjesta i mjesta koja sam ti naveo u proslom postu jel ti i dalje smatras da je tu vrsen progon te kolicine stanovnika o kojoj pricas ,zlocina je bilo i to je sigurno tacno organizovano NIJE carsija je mala sve se sazna u sekundi..valjda ti to znas !? SRB-IN iskreno mi je zao svake nevine zrtve tako i tebe no dobro znas da su Bosnjaci najvece zrtve rata 100X vec iko drugi i zivi kako hoces smatram jedino da na nasoj djeci ostaje svijet ako mislis da im treba usadjivat mrznju prema drugom cim se rodi samo sto se drugacije zove onda ce biti da ja ne vladam sobom

ODGOVORITE
Name

Др

11.06.2013 16:13

Како они из Сарајева пјевуше исту песму коју су у рату научили.Као ајде да заједно рушимо власт,а онда јединствени матични број.Срби су наивни ,јели?Нећеш имати јединствену босну никад више.Превише сте ви Србима бацали лажи а и нема вам више ни Чавића.Република Српска је домовина а све остало к...

ODGOVORITE
Name

AU

11.06.2013 16:14

Treba organizovati proteste ispred austrijske ambasade, sa zahtjevom da se uvede austrijska uprava u BiH... Ne znamo mi sami, bice da nismo naucili...

ODGOVORITE
Name

Bivsi Sarajlija

11.06.2013 15:26

@ Sarajlija Ja se samo pozivam na na popis od 1991. Pale su jedno vece selo a Isttocno Sarajevo je prije rata imalo nekoliko hiljada. Cinjenice je da je nestalo 150000 Srba is Srajeva i kada Bosnjaci priznaju to mocicemo da gradimo zajednicku BiH. Ako ja nisam u pravu zasto se Bosnjaci sprostavljaju popisu stanovnistva po naiconalnoj osnovi jer ce se vidjeti, kada se uporede podaci predratnog Sarejeva( bez Pala i Istocnog Srajeva) sa ovim sadasnjim koliko je Srba ostalo u Sarjevu. P.S. Samo za rekord ja sam rodjen u opstini ne opcini Centar Sarajevo kaio moji roditelji.

ODGOVORITE
Name

samo tako

11.06.2013 15:31

nemojte se svađati nego gledajte budućnost..imam dovoljno godina da vam mogu to reći,rs niko ne želi ukinuti niti srbe tlaćiti..problem je što politićari pominju pripajanje srbiji, a šta sada, niko to ne pominje a punili su glavu sa tim isto kao i što sada prićaju o nezavisnoj rs a od tog ništa..Srbija u mrskoj Evropi sa jasnim standardima,godine prolaze a vi djeco nemate ni kinte,roditelji neznaju kako platiti namete, račune od jadne i neredovne plate lijećimo se po bolnicama npr.Doboj gdje je kao u štali ali ok je to možete tako do groba dok dodik tihić i slićni dave se šniclama po kojekakvim egzotićnim mjestima a vi truhnite za kompjuterom i slušajte kako vaši vršnjaci vrište po uređenim sportskim centrima akva parkovima izletištima itd mi ostajemo ovdje u ovom jadu..objašnjavajući jedni drugima kako je bilo prije 21god u to će vam život proći,pozz

ODGOVORITE
Name

čovjek iz Sarajeva

11.06.2013 14:13

@Nikola žalosno, al fakat žalosno. Stari, valjala je Juga jer je bilo kako SRB-IN kaže. Jel se neko malo nešto pođe protiviti, zna se gdje završi. Šta vama treba da se desi da skontate da NE može biti po vašem? Nema šanse da to prođe u Bosni. Mora biti kompromis, jednog dana morate otvoriti oči, jer glupo je živiti u mraku. Sam protiv svih...niđe veze

ODGOVORITE
Name

Bole

12.06.2013 17:23

Ako je istina da su hrvati i bosnjaci nastali od srba onda mi se gadi sto sam srbin. Nadam se da nisu.

ODGOVORITE
Name

čovjek iz Sarajeva

11.06.2013 13:39

Jugostalgičaru, iskreno da ti kažem, da su imalo civilizirani bili političari tog vremena, da nije bilo megalomana, egoista, foteljaša, nacionalista, ostala bi Yuga cijela i bilo bi nam po mjeri. Parirali bi svima regionalno i u svijetu. Ovako smo zadnja stoka. I ispaštamo mi djeca i ispaštat će naša djeca. Što se mene tiče, može stavitit kakav god broj, i ne mora ništa značiti, al nek bude jedan-jedinstven. Nek se zna da je Bosna i Hercegovina. Da smo svi isti sa istim pravima.

ODGOVORITE
Name

SRB-IN

11.06.2013 13:49

sa Bosnjacima protestvovati da ukinemo Republiku Srpsku?!!...pa nismo sa kruske pali...mozete kupiti neke medije, ali ne mozete 1 300 000 Srba iz Republike Srpske...od 1 300 000 bar 800 000 su zrtve etnickog ciscenja 150 000 je protjerano iz tog Sarajeva i niko odgovarao nije...i sada da zajedno unistavamo Republiku Srpsku...ne budite smijesni...

ODGOVORITE
Name

Никола

11.06.2013 13:51

@Indigooo Видиш синко,за разлику од тебе ја сам у тој Југославији живео мало дуже. Оно што ти могу рећи је да је то била ДРЖАВА,за разлику од свих потоњих банана државица насталих из ње. Држава,са свим законима,правима итд... Држава у којој си могао да радиш одмах по завршеном школовању,и да дочекаш пензију довољно читав да заправо уживаш у њој. Али некима се није свидела. И нестаде... И сад ти исти нуде наводно то исто,само у паковању што се зове БиХ? Па није та омладина тамо репа без корена-њихови су стари,родбина,пријатељи итд. рушили Југославију... А и њима су исти ти тада,као и данас,обећавали некакво благостање... И после би шта би. Историја се понавља,чак су и чобани исти,само сад млађе овце шишају...

ODGOVORITE
Name

Никола

11.06.2013 13:56

@čovjek iz Sarajeva Сарајлијо,пази што си наиван,можда ти неко и поверује. Ето,исто тако ни нас није брига за тај број,док год имамо једно регистрационо подручје за РС. А ти тамо додељуј који хоћеш,заиста није нас брига.

ODGOVORITE
Name

nk

11.06.2013 13:17

Zanimljivo kako sad zakon o jmbg krši teritorijalnu zamišljenost, a kada su uvodili pdv, prošao je glat. Tada niko ne pomenu teritorije. Misliš specijalce u civilu da pošalje.

ODGOVORITE
Name

Никола

11.06.2013 13:20

Пази најновији талас инстант ''грађанства''... Све је то лепо,али где то грађанство беше кад се распаде Југославија? Другу сте онда песму певали... Све то за шта се наводно залажете је обезбеђивала Југославија,а сад се покушава прогурати некаква недостојна замена у виду "грађанске" БиХ?! Онај који то гура је тотално безобразан и свакако гони свој интерес у целој причи,а онај који у то верује или је луд или на платном списку неке НВО. ЈМБГ за РС,а нека у Федерацији раде шта им воља. Кад им досади,донеће уредбу као што је и РС донела.

ODGOVORITE
Name

Indigooo

11.06.2013 13:27

@Nikola Čovječe, na protestima ima ljudi, koji nisu imali nikakve veze sa Jugom, jedino što smo rođeni u njoj i nedugo nakon toga se raspalo. Vidiš li ti koliko omladine ima tamo? Kao da je neko odlučivao od nas hoće li se rascijepiti ili ne. Ovo nije pitanje šta je nekada bilo, prestani živjeti u 92. Živi u 2013. gdje nam je svima loše.

ODGOVORITE
Name

M

11.06.2013 12:24

svu bandu obarati hitno!i u RS i u federaciji!

ODGOVORITE
Name

kokuz

11.06.2013 12:38

Predlažem presedniku Dodiku da pošalje specijalce da oslobode demonstrante iz Banja Luke

ODGOVORITE
Name

čovjek iz Sarajeva

11.06.2013 12:39

Ljudi iz RS-a uzdignite se od nacionalizma. Okupite se i dignite svoj glas. Nemojte da nas kao stoku tretiraju zbog svojih fotelja. Da nas truju lažima. Dajte da živimo kako ljudi, da radimo, da napredujemo, da nam svima bude ljepše...

ODGOVORITE
Name

zoki

11.06.2013 12:51

Ma ljudi moji nije bitno jesi li iz Republike Srpske ili si iz Federacije mi smo u istim govnima .Digni mo se svi zajedno i ovu vladajucu bandu rastjerajmo.Ima pametnijih ljudi koji ce povesti narod u bolju buducnost da narodu i djeci bude bolje.Izbio je cas narode ujedinimo se i tjerajmo ovu bagru sa vlasti.Nakrali su se od naroda i njihova praunucad mogu od ukradenog da zive.Smrt Fasismu Sloboda Narodu.

ODGOVORITE
Name

Realn

11.06.2013 13:06

Ja licno ne podrzavam Dodika ali ovaj zakon o JMBG prelazi granice entiteta tako da na mala vrata, zagovornici "gradenske "BiH, hoce to da proguraju. Juga koja nije bila ni blizu jedan covjek jedan glas, gdje niko nikoga nije mogao majorizovati, pa je ta ista smetala ovim zagovorncima "gradanske" BiH.

ODGOVORITE
Name

@ѕоm

25.04.2024 13:14

Да си ишо у школу знао би.:))

ODGOVORITE
Name

Som

11.06.2013 21:52

Koja je to matematika, takva se ne uci ni u jednoj skoli.

ODGOVORITE
Name

Soma

11.06.2013 21:59

Gledam po sportskim dogadajima, vijestima, novinama,pa cak i spomenicima iz proslog rata tamo gdje se mogu procitat iimena, tamo u federaciji sve mijesana imena ima srba, muslimana, hrvata.... Nije mi jasno, kako to?

ODGOVORITE
Name

Рз

11.06.2013 20:55

Матични број нема никакве везе са било чим до рушења РС. Ко није прочитао бар Госпођицу од И. Андрића, или живио у Сарајеву тај може да се превари. Овдје се не ради о животу 92 већ да нам се не врати 91, 41, 18... Југа је била добра за оне који су пристали да уновче 1000000 срба за казан чорбе. У осталом мање нас је погинуло под турцима него што су нас поубијали ти што трже ЈМБ заједно са католицима. Срби држите се само чињеница, математика каже да се на основу онога што је било, може се израчунати шта нас чека. Одступање је веома мало. Дакле у математици нема предрасуда. Драго ми је то Срби полако прихватају......

ODGOVORITE
Name

domaci stranac

11.06.2013 19:28

@sa; jeste, tesko je priznati istinu ! Treba mjenjati vlast i otpustiti cjelu skupstinu i parlament !!! Parlament i skupstinu je pregazilo vrjeme, sve sto oni izglasavaju moze narod da sam pripremi i zavrsi. Glasanje elektronski, kao elektronsko bankarstvo, predloge zakona putem maila ili SMS-om. Ali ne to nije dobro !!! To je fuj !!! Ostali bi bez plata od 10 000 KM. Od tolike plate mozes platiti 4 IT inzinjera ili 6 IT operatora .

ODGOVORITE
Name

12

11.06.2013 18:52

Sve sto je u cilju razdvajanja srba i muslimana podrzavam osim rata jer nevini stradaju.

ODGOVORITE
Name

Bivsi Sarajlija

11.06.2013 18:07

@Sarajlija Ja ne kazem da je 150000 Srba pobijeno u Sarajvu ja samo kazem da oni vise ne zive tu, a sto se tice Banja Luke i drhuh gradova pod kontrolom Srba istina je da su se Bosnjaci iseli ja to neosparavam. Sarajevo je bilo drugi grad po broju Srba u bivsoj Jugoslavuji i zato da je ostalo multientcko kao sto je bilo, me be vec imali gradjansku BiH. @SA Istina je da su crkve ostale neostecene u Sarejevu ali nije problem u tome, preblem je sto nema vise vjernika. U Teheranu ima vise crkava nego u mnogim hrscanskim gradovima ali su prazne.

ODGOVORITE
Name

BiH

11.06.2013 18:09

Mislio sam uvek da smo mi bosnjaci zaostali,a kad vidim ove kometare i srpsku politiku jos su u ratu 92,de ljudi vise se smirite..svi mi znamo da vi vise volite sami ziveti i niskim drug8m,a sta ces kad nam je bog naredio braco da moramo ziveti skupa:)))))

ODGOVORITE
Name

patriota

11.06.2013 18:13

I bio si u pravu,jeste.....

ODGOVORITE
Name

sa

11.06.2013 18:14

Patriota@ Pa reci nam koliko je pojedeno u BL-u?prijedoru?opsada nego sta.posrtoje snimci.cijeli svijet to zna.znam da ti je tesko pogledati istini u oci.bolno je.istina se zna.suplja je zaista kada nemas argumente vec samo isprana srpsuka matrica koja nigdje vise ne prilazi.cak i Bg prihvata istinu.pruhvatiti ces i ti.polako,treba ti samo malo vremena

ODGOVORITE
Name

jack nicholson

11.06.2013 17:07

ja sam nekada poceo da citam i gledam srpske medie sa namjerom da shvatim ovaj narod ali sada jos manje razumijem. Srbija ide ka priznanju Kosova za ulazak u EU dok Srbi u BiH kroz RS imaju sva moguca zagarantovana prava trebaju samo par sitnica da se dogovore u zajednickim institucijama BiH i da imamo jednog predstavnika u EU (sto od nas trazi cijeli svijet) i imali bi sasvim drugi zivot i standard ovde. Ako neko unisti RS onda ce to biti Srbi sami.

ODGOVORITE
Name

Sarajlija

11.06.2013 15:38

Prika niko ne spori da nije bilo zrtava prvi od svih predsjednika(kojeg ne podrzavam) Alija se izvinuo u ime ARBIH svim zrtvama,pa prijatelju kazem ti izuzmi Grbavicu 1,2 Ilidzu ilijas vrace ne moram ti pricati da jedan dio Dobrinje i sada u sastavu RS takodjer i Lukavica ponavljam zrtvi je bilo ali ta manipulacija brojkama je strasna,a to pomirenje valjda treba da krene od agresora nisu valjda vanzemaljci 3i po godine terorisali Sarajevo da ne pricamo da vlada RS nije usvojila rezoluciju o srebrenici o okupaciji Bihaca i Gorazda o progonu iz Bijeljinje Banja Luke Prijedora Visegrada itd da ne pricamo no zar mislis da treba graditi buducnost na mrznji ovo je 21 vijek valjda ovo treba gradit na nekim gospodskim manirima

ODGOVORITE
Name

sa

11.06.2013 16:56

Sarajevo nista gore nego Banja Luka,misleci sa etnickim ciscenjem,sa jedinom razlikom da je Sa drzano u opsadi 4.godine i granatirano,a BL nije.popis ce.pokazati sve to ko je gdje i koliko je.koga ostalo.p.s u Sa nije srusena ni jedna crkva.koliko nije srusenih dzamija uBL-u?!

ODGOVORITE
Name

Никола

11.06.2013 16:08

@sa Није него. Јака ствар за цркве у Сарајеву,кад нема више ко ићи у њих. У Бања Луци нису побијени цивили покопавани испод депонија,да би се смакао траг,као што се гле чуда,баш дешавало у Сарајеву са побијеним Србима... И данас дан се мало копа,мало зауставља копање,а понајвише прекопава,и мудро ћути о свему томе...

ODGOVORITE
Name

patriota

11.06.2013 17:10

Da i sa jos jednom razlikom sto u Banjaluci noc nije pojela na desetine porodica kao sto je u Sarajevu bila hajka na sve sto je srpsko,posto vam vojne akcije nisu isle od ruke,okomili ste se tokom te "opsade" o kojoj pricas na sve sto je srpko i bespomocno,a ti sada nekome dijelis lekcije,kako te nije sramota,dokle vise te suplje price u koje ni sebe ne mozes da ubjedis.

ODGOVORITE
Name

Тоти

11.06.2013 17:15

AU ; Ако ти незнаш ми знамо у Републици Српској

ODGOVORITE
Name

domaci stranac

11.06.2013 16:15

Sto se tice dzamija i rusenja, to smo kamen dali za obnovu mosta u Mostaru da se spoji istocni Mostar sa zapadnim Mostarom kao sto su bile i vezane zastave. U svakom JMBG treba da stoji naciaj (srbi oznaceni sa brojem 3) i naravno savezna drzava ili ti entitet. Pod entiteti kao sto je Brcko i hrvatska federacija, a moze i broj kante (kantona, svajcarci moji, od svajcarske ostadose samo volovi). Npr. datum rodjenja: 0101001 (01.01.2001), celjade musko 1, srbin 3, drzava 1 (broj za kantin 00, ako je Brcko 01), GOTOVO, Zavrseno. uzivaj.

ODGOVORITE
Name

AU

11.06.2013 17:35

@Toti I ja sam iz RS, ne brini... Tako da iz prve ruke znam kakvo je sranje. Mislis da je uspjesno upravljanje toliko broj nezaposlenih, skole i bolnice kao stale, javno prevoz kao zaprezna kola, 50km autoputa kojih se gradi vise od 10 godina, neravnomjeran razvoj istoka i zapada, pojedini poslanici i ostali narodni predstavnici imaju i preko 10 000km mjesecnih primanja, prosjecna penzija od 280km, mito i korupcija na svakom cosku, zivot sr svodi na skupljanje "stela", itd... Ti to zoves dobrim upravljanjem zemljom?

ODGOVORITE
Name

Bole

12.06.2013 17:37

Ne zele muslumani i katolici u BiH da zive zajedno jedni sa drugima i sa srbima. Oni zele da se ukine RS da bi oni mogli da rade na teritoriji kompletne BiH sta god zele. Pogodite onda sta bi se desilo sa srbima u Bih. Zato srbi branimo Republiku Srpsku. Federacijo daleko ti kuca.

ODGOVORITE
Name

SRB-IN

11.06.2013 14:21

@necovjek iz Sarajeva nismo mi protiv svih, niko nas ne interesuje...mi smo za slobodu...a u Sarajevu ne vidimo slobodu za nas...vidimo transparnete protiv Republike Srpske...vidimo Sud BiH koji amnestira zlocine nad Srbima...vidimo vehabije i Al kaidu koja cak napada i na USA, sta mi da ocekujemo?...vidimo etnicki cist grad u kome ne smijes ni reci da volis Republiku Srpsku...ne vidimo u tom gradu nista dobro za nas...Sarajevo je bas onakvo kako ga Bosnjaci zele i zamisljaju...za nas grad koncetracionih logora...nekaznjenih zlocanaca...mi sa vama necemo i to nije protiv svih...sjecamo se mi vremena kada su nas progonili, zabranjivali da radimo, ubijali...zbog svega toga od nas imate mahanje...vi radite sa sobom sta hocete...

ODGOVORITE
Name

Никола

11.06.2013 14:38

@čovjek iz Sarajeva Пази мајке ти,компромис,али да буде по твом? Како да не,хоћеш и музичку жељу приде? Ја знам да би ти желео да је то компромис,али то компромис није. За случај да ниси приметио,постоји РС и имамо свако право да тражимо не само ЈМБГ за РС,већ и далеко више од тога. А то нам гарантује фамозни устав БиХ кога су вам свима тако пуна уста,а кад треба нешто конкретизовати-појела маца. Е ту настаје проблем,а то не пролази. Нити ће проћи. Ако неће проћи по нашем,неће вала ни по вашем.

ODGOVORITE
Name

Sarajlija

11.06.2013 14:47

@ SRB-IN Zalosno je kada vidim tvoj komentar prestani zivjeti u 92 godini okreni se buducnosti i o kakvim ti lazima pricas pa u Sarajevu sada ne zivi 300 000 ljudi znaci li to da je prije rata u Sa zivjelo 80% Srba? daj pobogu pa RS je kompletna ociscena od nesrba zasto to ne spominjes to je proslost ne treba je zaboraviti ali pobogu jel na tome treba graditi suzivot p.s Ilijas Vogosca Grbavica Grbavica 2 i Vrace su prije rata bile iskljucivo naselja/opstine gdje su zivjeli Srbi potpisivanjem dejtonskog sporazuma tamo je naredjeno iseljavanje citavog Srpskog stanovnista (96 godina) kako se moze desiti progon ukoliko je citav rat sarajevo bilo opkoljeno kuda bi ti ljudi izlazili ? nemoj da bude smjesan zrtva si medija tipa PTPC i Glasa Srpske

ODGOVORITE
Name

Никола

11.06.2013 14:54

@SRB-IN Управо тако,више него одлично речено.

ODGOVORITE
Name

Bivsi Sarajlija

11.06.2013 14:57

@ Sarajlija Izgleda da si ti iz matematike imao jedincu. 150000 od predratnih 480000 stanovnika nije 80% nego 32%. P.S. Nadam se da ti nije kasno da ides u vecernju skolu.

ODGOVORITE
Name

SRB-IN

11.06.2013 14:58

ja cu da zivim kako ja hocu...imam pravo na to jer ja sam zrtva etnickog ciscenja, terora i progona...ja sam zrtva svega onog sto ti smatras borbom za slobodu...ja sam bio ta smetnja koja se morala odkloniti...o tvom Sarajevu sam napisao sta mislim...RTRS uopste ne gledam a od novina citam "Vecernje novosti", "Blic" i "Nezavisne"...ti zivi kako hoces imas pravo na to...ali nikada nece biti promjenjene cinjenice koje sam vec pisao...u Republiku Srpsku je povratak veci bar 20 puta od povratka u Sarajevo, mozda mislis da je bolje zivjeti u Bratuncu nego u Hadzicima?...zasto je to tako znamo svi...ali ti ni drugi kao ti to nikada nece priznati...ZATO SA VAMA NIKAD VISE ZAJEDNO...ZAPAMTI!!!

ODGOVORITE
Name

12

11.06.2013 15:03

Nije prvi put da se granice prekrajaju i uredjuju po novim pravilima. Dejtonskim sporazumom je potpisano uredjenje kakvo je sada to znaci da je BiH sastavljena od 2 entiteta i distrikta. RS je pocela izdavati JMB tako i disktrikt sta sad ovi iz Federacije zele ? Da se neko iz BN vodi u Tuzli hahahah pa samo 80.000 hiljada vojnika je izginulo a o civilima da ne pricam ,raseljeno itd. Nema niko u RS ko je nrmalan da to pozeli. Neka se donese JMB na nivo Federacije i problem je rijesen. Nema nikakve podrske iz Banjaluke Sarajevu a ako SLUCAJNO ima to su pojedinci ili grupice u sluzbi zapada. Odnosno dolara ili evrica

ODGOVORITE
Name

sa

11.06.2013 16:02

O cemu vi to?zakon o JMBG je postojao svo ovo vrijeme sa registracionim podr.Ustavni sud je osporio samo nazive opstina koje su promojenjene.Politicari i RS-a su to iskoristili da mijenjaju registraciona podr. I time je nastao problem.tacno je da je RS isvojio zakon,alu je tacno i to da ce ga ukinupti Ustavni sud i proglasiti nevazecim izdate JMBG i time ce se opet imati problema

ODGOVORITE
Name

Sarajlija

11.06.2013 15:12

Bivsi Sarajlija Pale,Istocno Sarajevo i okolna mjesta su prije rata bile u sklopu Sarajeva ako iz popisa izuzmes ta mjesta i mjesta koja sam ti naveo u proslom postu jel ti i dalje smatras da je tu vrsen progon te kolicine stanovnika o kojoj pricas ,zlocina je bilo i to je sigurno tacno organizovano NIJE carsija je mala sve se sazna u sekundi..valjda ti to znas !? SRB-IN iskreno mi je zao svake nevine zrtve tako i tebe no dobro znas da su Bosnjaci najvece zrtve rata 100X vec iko drugi i zivi kako hoces smatram jedino da na nasoj djeci ostaje svijet ako mislis da im treba usadjivat mrznju prema drugom cim se rodi samo sto se drugacije zove onda ce biti da ja ne vladam sobom

ODGOVORITE
Name

Др

11.06.2013 16:13

Како они из Сарајева пјевуше исту песму коју су у рату научили.Као ајде да заједно рушимо власт,а онда јединствени матични број.Срби су наивни ,јели?Нећеш имати јединствену босну никад више.Превише сте ви Србима бацали лажи а и нема вам више ни Чавића.Република Српска је домовина а све остало к...

ODGOVORITE
Name

AU

11.06.2013 16:14

Treba organizovati proteste ispred austrijske ambasade, sa zahtjevom da se uvede austrijska uprava u BiH... Ne znamo mi sami, bice da nismo naucili...

ODGOVORITE
Name

Bivsi Sarajlija

11.06.2013 15:26

@ Sarajlija Ja se samo pozivam na na popis od 1991. Pale su jedno vece selo a Isttocno Sarajevo je prije rata imalo nekoliko hiljada. Cinjenice je da je nestalo 150000 Srba is Srajeva i kada Bosnjaci priznaju to mocicemo da gradimo zajednicku BiH. Ako ja nisam u pravu zasto se Bosnjaci sprostavljaju popisu stanovnistva po naiconalnoj osnovi jer ce se vidjeti, kada se uporede podaci predratnog Sarejeva( bez Pala i Istocnog Srajeva) sa ovim sadasnjim koliko je Srba ostalo u Sarjevu. P.S. Samo za rekord ja sam rodjen u opstini ne opcini Centar Sarajevo kaio moji roditelji.

ODGOVORITE
Name

samo tako

11.06.2013 15:31

nemojte se svađati nego gledajte budućnost..imam dovoljno godina da vam mogu to reći,rs niko ne želi ukinuti niti srbe tlaćiti..problem je što politićari pominju pripajanje srbiji, a šta sada, niko to ne pominje a punili su glavu sa tim isto kao i što sada prićaju o nezavisnoj rs a od tog ništa..Srbija u mrskoj Evropi sa jasnim standardima,godine prolaze a vi djeco nemate ni kinte,roditelji neznaju kako platiti namete, račune od jadne i neredovne plate lijećimo se po bolnicama npr.Doboj gdje je kao u štali ali ok je to možete tako do groba dok dodik tihić i slićni dave se šniclama po kojekakvim egzotićnim mjestima a vi truhnite za kompjuterom i slušajte kako vaši vršnjaci vrište po uređenim sportskim centrima akva parkovima izletištima itd mi ostajemo ovdje u ovom jadu..objašnjavajući jedni drugima kako je bilo prije 21god u to će vam život proći,pozz

ODGOVORITE
Name

čovjek iz Sarajeva

11.06.2013 14:13

@Nikola žalosno, al fakat žalosno. Stari, valjala je Juga jer je bilo kako SRB-IN kaže. Jel se neko malo nešto pođe protiviti, zna se gdje završi. Šta vama treba da se desi da skontate da NE može biti po vašem? Nema šanse da to prođe u Bosni. Mora biti kompromis, jednog dana morate otvoriti oči, jer glupo je živiti u mraku. Sam protiv svih...niđe veze

ODGOVORITE
Name

Bole

12.06.2013 17:23

Ako je istina da su hrvati i bosnjaci nastali od srba onda mi se gadi sto sam srbin. Nadam se da nisu.

ODGOVORITE
Name

čovjek iz Sarajeva

11.06.2013 13:39

Jugostalgičaru, iskreno da ti kažem, da su imalo civilizirani bili političari tog vremena, da nije bilo megalomana, egoista, foteljaša, nacionalista, ostala bi Yuga cijela i bilo bi nam po mjeri. Parirali bi svima regionalno i u svijetu. Ovako smo zadnja stoka. I ispaštamo mi djeca i ispaštat će naša djeca. Što se mene tiče, može stavitit kakav god broj, i ne mora ništa značiti, al nek bude jedan-jedinstven. Nek se zna da je Bosna i Hercegovina. Da smo svi isti sa istim pravima.

ODGOVORITE
Name

SRB-IN

11.06.2013 13:49

sa Bosnjacima protestvovati da ukinemo Republiku Srpsku?!!...pa nismo sa kruske pali...mozete kupiti neke medije, ali ne mozete 1 300 000 Srba iz Republike Srpske...od 1 300 000 bar 800 000 su zrtve etnickog ciscenja 150 000 je protjerano iz tog Sarajeva i niko odgovarao nije...i sada da zajedno unistavamo Republiku Srpsku...ne budite smijesni...

ODGOVORITE
Name

Никола

11.06.2013 13:51

@Indigooo Видиш синко,за разлику од тебе ја сам у тој Југославији живео мало дуже. Оно што ти могу рећи је да је то била ДРЖАВА,за разлику од свих потоњих банана државица насталих из ње. Држава,са свим законима,правима итд... Држава у којој си могао да радиш одмах по завршеном школовању,и да дочекаш пензију довољно читав да заправо уживаш у њој. Али некима се није свидела. И нестаде... И сад ти исти нуде наводно то исто,само у паковању што се зове БиХ? Па није та омладина тамо репа без корена-њихови су стари,родбина,пријатељи итд. рушили Југославију... А и њима су исти ти тада,као и данас,обећавали некакво благостање... И после би шта би. Историја се понавља,чак су и чобани исти,само сад млађе овце шишају...

ODGOVORITE
Name

Никола

11.06.2013 13:56

@čovjek iz Sarajeva Сарајлијо,пази што си наиван,можда ти неко и поверује. Ето,исто тако ни нас није брига за тај број,док год имамо једно регистрационо подручје за РС. А ти тамо додељуј који хоћеш,заиста није нас брига.

ODGOVORITE
Name

nk

11.06.2013 13:17

Zanimljivo kako sad zakon o jmbg krši teritorijalnu zamišljenost, a kada su uvodili pdv, prošao je glat. Tada niko ne pomenu teritorije. Misliš specijalce u civilu da pošalje.

ODGOVORITE
Name

Никола

11.06.2013 13:20

Пази најновији талас инстант ''грађанства''... Све је то лепо,али где то грађанство беше кад се распаде Југославија? Другу сте онда песму певали... Све то за шта се наводно залажете је обезбеђивала Југославија,а сад се покушава прогурати некаква недостојна замена у виду "грађанске" БиХ?! Онај који то гура је тотално безобразан и свакако гони свој интерес у целој причи,а онај који у то верује или је луд или на платном списку неке НВО. ЈМБГ за РС,а нека у Федерацији раде шта им воља. Кад им досади,донеће уредбу као што је и РС донела.

ODGOVORITE
Name

Indigooo

11.06.2013 13:27

@Nikola Čovječe, na protestima ima ljudi, koji nisu imali nikakve veze sa Jugom, jedino što smo rođeni u njoj i nedugo nakon toga se raspalo. Vidiš li ti koliko omladine ima tamo? Kao da je neko odlučivao od nas hoće li se rascijepiti ili ne. Ovo nije pitanje šta je nekada bilo, prestani živjeti u 92. Živi u 2013. gdje nam je svima loše.

ODGOVORITE
Name

M

11.06.2013 12:24

svu bandu obarati hitno!i u RS i u federaciji!

ODGOVORITE
Name

kokuz

11.06.2013 12:38

Predlažem presedniku Dodiku da pošalje specijalce da oslobode demonstrante iz Banja Luke

ODGOVORITE
Name

čovjek iz Sarajeva

11.06.2013 12:39

Ljudi iz RS-a uzdignite se od nacionalizma. Okupite se i dignite svoj glas. Nemojte da nas kao stoku tretiraju zbog svojih fotelja. Da nas truju lažima. Dajte da živimo kako ljudi, da radimo, da napredujemo, da nam svima bude ljepše...

ODGOVORITE
Name

zoki

11.06.2013 12:51

Ma ljudi moji nije bitno jesi li iz Republike Srpske ili si iz Federacije mi smo u istim govnima .Digni mo se svi zajedno i ovu vladajucu bandu rastjerajmo.Ima pametnijih ljudi koji ce povesti narod u bolju buducnost da narodu i djeci bude bolje.Izbio je cas narode ujedinimo se i tjerajmo ovu bagru sa vlasti.Nakrali su se od naroda i njihova praunucad mogu od ukradenog da zive.Smrt Fasismu Sloboda Narodu.

ODGOVORITE
Name

Realn

11.06.2013 13:06

Ja licno ne podrzavam Dodika ali ovaj zakon o JMBG prelazi granice entiteta tako da na mala vrata, zagovornici "gradenske "BiH, hoce to da proguraju. Juga koja nije bila ni blizu jedan covjek jedan glas, gdje niko nikoga nije mogao majorizovati, pa je ta ista smetala ovim zagovorncima "gradanske" BiH.

ODGOVORITE
Name

@ѕоm

25.04.2024 13:14

Да си ишо у школу знао би.:))

ODGOVORITE
Name

Som

11.06.2013 21:52

Koja je to matematika, takva se ne uci ni u jednoj skoli.

ODGOVORITE
Name

Soma

11.06.2013 21:59

Gledam po sportskim dogadajima, vijestima, novinama,pa cak i spomenicima iz proslog rata tamo gdje se mogu procitat iimena, tamo u federaciji sve mijesana imena ima srba, muslimana, hrvata.... Nije mi jasno, kako to?

ODGOVORITE
Name

Рз

11.06.2013 20:55

Матични број нема никакве везе са било чим до рушења РС. Ко није прочитао бар Госпођицу од И. Андрића, или живио у Сарајеву тај може да се превари. Овдје се не ради о животу 92 већ да нам се не врати 91, 41, 18... Југа је била добра за оне који су пристали да уновче 1000000 срба за казан чорбе. У осталом мање нас је погинуло под турцима него што су нас поубијали ти што трже ЈМБ заједно са католицима. Срби држите се само чињеница, математика каже да се на основу онога што је било, може се израчунати шта нас чека. Одступање је веома мало. Дакле у математици нема предрасуда. Драго ми је то Срби полако прихватају......

ODGOVORITE
Name

domaci stranac

11.06.2013 19:28

@sa; jeste, tesko je priznati istinu ! Treba mjenjati vlast i otpustiti cjelu skupstinu i parlament !!! Parlament i skupstinu je pregazilo vrjeme, sve sto oni izglasavaju moze narod da sam pripremi i zavrsi. Glasanje elektronski, kao elektronsko bankarstvo, predloge zakona putem maila ili SMS-om. Ali ne to nije dobro !!! To je fuj !!! Ostali bi bez plata od 10 000 KM. Od tolike plate mozes platiti 4 IT inzinjera ili 6 IT operatora .

ODGOVORITE
Name

12

11.06.2013 18:52

Sve sto je u cilju razdvajanja srba i muslimana podrzavam osim rata jer nevini stradaju.

ODGOVORITE
Name

Bivsi Sarajlija

11.06.2013 18:07

@Sarajlija Ja ne kazem da je 150000 Srba pobijeno u Sarajvu ja samo kazem da oni vise ne zive tu, a sto se tice Banja Luke i drhuh gradova pod kontrolom Srba istina je da su se Bosnjaci iseli ja to neosparavam. Sarajevo je bilo drugi grad po broju Srba u bivsoj Jugoslavuji i zato da je ostalo multientcko kao sto je bilo, me be vec imali gradjansku BiH. @SA Istina je da su crkve ostale neostecene u Sarejevu ali nije problem u tome, preblem je sto nema vise vjernika. U Teheranu ima vise crkava nego u mnogim hrscanskim gradovima ali su prazne.

ODGOVORITE
Name

BiH

11.06.2013 18:09

Mislio sam uvek da smo mi bosnjaci zaostali,a kad vidim ove kometare i srpsku politiku jos su u ratu 92,de ljudi vise se smirite..svi mi znamo da vi vise volite sami ziveti i niskim drug8m,a sta ces kad nam je bog naredio braco da moramo ziveti skupa:)))))

ODGOVORITE
Name

patriota

11.06.2013 18:13

I bio si u pravu,jeste.....

ODGOVORITE
Name

sa

11.06.2013 18:14

Patriota@ Pa reci nam koliko je pojedeno u BL-u?prijedoru?opsada nego sta.posrtoje snimci.cijeli svijet to zna.znam da ti je tesko pogledati istini u oci.bolno je.istina se zna.suplja je zaista kada nemas argumente vec samo isprana srpsuka matrica koja nigdje vise ne prilazi.cak i Bg prihvata istinu.pruhvatiti ces i ti.polako,treba ti samo malo vremena

ODGOVORITE
Name

jack nicholson

11.06.2013 17:07

ja sam nekada poceo da citam i gledam srpske medie sa namjerom da shvatim ovaj narod ali sada jos manje razumijem. Srbija ide ka priznanju Kosova za ulazak u EU dok Srbi u BiH kroz RS imaju sva moguca zagarantovana prava trebaju samo par sitnica da se dogovore u zajednickim institucijama BiH i da imamo jednog predstavnika u EU (sto od nas trazi cijeli svijet) i imali bi sasvim drugi zivot i standard ovde. Ako neko unisti RS onda ce to biti Srbi sami.

ODGOVORITE
Name

Sarajlija

11.06.2013 15:38

Prika niko ne spori da nije bilo zrtava prvi od svih predsjednika(kojeg ne podrzavam) Alija se izvinuo u ime ARBIH svim zrtvama,pa prijatelju kazem ti izuzmi Grbavicu 1,2 Ilidzu ilijas vrace ne moram ti pricati da jedan dio Dobrinje i sada u sastavu RS takodjer i Lukavica ponavljam zrtvi je bilo ali ta manipulacija brojkama je strasna,a to pomirenje valjda treba da krene od agresora nisu valjda vanzemaljci 3i po godine terorisali Sarajevo da ne pricamo da vlada RS nije usvojila rezoluciju o srebrenici o okupaciji Bihaca i Gorazda o progonu iz Bijeljinje Banja Luke Prijedora Visegrada itd da ne pricamo no zar mislis da treba graditi buducnost na mrznji ovo je 21 vijek valjda ovo treba gradit na nekim gospodskim manirima

ODGOVORITE
Name

sa

11.06.2013 16:56

Sarajevo nista gore nego Banja Luka,misleci sa etnickim ciscenjem,sa jedinom razlikom da je Sa drzano u opsadi 4.godine i granatirano,a BL nije.popis ce.pokazati sve to ko je gdje i koliko je.koga ostalo.p.s u Sa nije srusena ni jedna crkva.koliko nije srusenih dzamija uBL-u?!

ODGOVORITE
Name

Никола

11.06.2013 16:08

@sa Није него. Јака ствар за цркве у Сарајеву,кад нема више ко ићи у њих. У Бања Луци нису побијени цивили покопавани испод депонија,да би се смакао траг,као што се гле чуда,баш дешавало у Сарајеву са побијеним Србима... И данас дан се мало копа,мало зауставља копање,а понајвише прекопава,и мудро ћути о свему томе...

ODGOVORITE
Name

patriota

11.06.2013 17:10

Da i sa jos jednom razlikom sto u Banjaluci noc nije pojela na desetine porodica kao sto je u Sarajevu bila hajka na sve sto je srpsko,posto vam vojne akcije nisu isle od ruke,okomili ste se tokom te "opsade" o kojoj pricas na sve sto je srpko i bespomocno,a ti sada nekome dijelis lekcije,kako te nije sramota,dokle vise te suplje price u koje ni sebe ne mozes da ubjedis.

ODGOVORITE
Name

Тоти

11.06.2013 17:15

AU ; Ако ти незнаш ми знамо у Републици Српској

ODGOVORITE
Name

domaci stranac

11.06.2013 16:15

Sto se tice dzamija i rusenja, to smo kamen dali za obnovu mosta u Mostaru da se spoji istocni Mostar sa zapadnim Mostarom kao sto su bile i vezane zastave. U svakom JMBG treba da stoji naciaj (srbi oznaceni sa brojem 3) i naravno savezna drzava ili ti entitet. Pod entiteti kao sto je Brcko i hrvatska federacija, a moze i broj kante (kantona, svajcarci moji, od svajcarske ostadose samo volovi). Npr. datum rodjenja: 0101001 (01.01.2001), celjade musko 1, srbin 3, drzava 1 (broj za kantin 00, ako je Brcko 01), GOTOVO, Zavrseno. uzivaj.

ODGOVORITE
Name

AU

11.06.2013 17:35

@Toti I ja sam iz RS, ne brini... Tako da iz prve ruke znam kakvo je sranje. Mislis da je uspjesno upravljanje toliko broj nezaposlenih, skole i bolnice kao stale, javno prevoz kao zaprezna kola, 50km autoputa kojih se gradi vise od 10 godina, neravnomjeran razvoj istoka i zapada, pojedini poslanici i ostali narodni predstavnici imaju i preko 10 000km mjesecnih primanja, prosjecna penzija od 280km, mito i korupcija na svakom cosku, zivot sr svodi na skupljanje "stela", itd... Ti to zoves dobrim upravljanjem zemljom?

ODGOVORITE
Name

Bole

12.06.2013 17:37

Ne zele muslumani i katolici u BiH da zive zajedno jedni sa drugima i sa srbima. Oni zele da se ukine RS da bi oni mogli da rade na teritoriji kompletne BiH sta god zele. Pogodite onda sta bi se desilo sa srbima u Bih. Zato srbi branimo Republiku Srpsku. Federacijo daleko ti kuca.

ODGOVORITE
Name

SRB-IN

11.06.2013 14:21

@necovjek iz Sarajeva nismo mi protiv svih, niko nas ne interesuje...mi smo za slobodu...a u Sarajevu ne vidimo slobodu za nas...vidimo transparnete protiv Republike Srpske...vidimo Sud BiH koji amnestira zlocine nad Srbima...vidimo vehabije i Al kaidu koja cak napada i na USA, sta mi da ocekujemo?...vidimo etnicki cist grad u kome ne smijes ni reci da volis Republiku Srpsku...ne vidimo u tom gradu nista dobro za nas...Sarajevo je bas onakvo kako ga Bosnjaci zele i zamisljaju...za nas grad koncetracionih logora...nekaznjenih zlocanaca...mi sa vama necemo i to nije protiv svih...sjecamo se mi vremena kada su nas progonili, zabranjivali da radimo, ubijali...zbog svega toga od nas imate mahanje...vi radite sa sobom sta hocete...

ODGOVORITE
Name

Никола

11.06.2013 14:38

@čovjek iz Sarajeva Пази мајке ти,компромис,али да буде по твом? Како да не,хоћеш и музичку жељу приде? Ја знам да би ти желео да је то компромис,али то компромис није. За случај да ниси приметио,постоји РС и имамо свако право да тражимо не само ЈМБГ за РС,већ и далеко више од тога. А то нам гарантује фамозни устав БиХ кога су вам свима тако пуна уста,а кад треба нешто конкретизовати-појела маца. Е ту настаје проблем,а то не пролази. Нити ће проћи. Ако неће проћи по нашем,неће вала ни по вашем.

ODGOVORITE
Name

Sarajlija

11.06.2013 14:47

@ SRB-IN Zalosno je kada vidim tvoj komentar prestani zivjeti u 92 godini okreni se buducnosti i o kakvim ti lazima pricas pa u Sarajevu sada ne zivi 300 000 ljudi znaci li to da je prije rata u Sa zivjelo 80% Srba? daj pobogu pa RS je kompletna ociscena od nesrba zasto to ne spominjes to je proslost ne treba je zaboraviti ali pobogu jel na tome treba graditi suzivot p.s Ilijas Vogosca Grbavica Grbavica 2 i Vrace su prije rata bile iskljucivo naselja/opstine gdje su zivjeli Srbi potpisivanjem dejtonskog sporazuma tamo je naredjeno iseljavanje citavog Srpskog stanovnista (96 godina) kako se moze desiti progon ukoliko je citav rat sarajevo bilo opkoljeno kuda bi ti ljudi izlazili ? nemoj da bude smjesan zrtva si medija tipa PTPC i Glasa Srpske

ODGOVORITE
Name

Никола

11.06.2013 14:54

@SRB-IN Управо тако,више него одлично речено.

ODGOVORITE
Name

Bivsi Sarajlija

11.06.2013 14:57

@ Sarajlija Izgleda da si ti iz matematike imao jedincu. 150000 od predratnih 480000 stanovnika nije 80% nego 32%. P.S. Nadam se da ti nije kasno da ides u vecernju skolu.

ODGOVORITE
Name

SRB-IN

11.06.2013 14:58

ja cu da zivim kako ja hocu...imam pravo na to jer ja sam zrtva etnickog ciscenja, terora i progona...ja sam zrtva svega onog sto ti smatras borbom za slobodu...ja sam bio ta smetnja koja se morala odkloniti...o tvom Sarajevu sam napisao sta mislim...RTRS uopste ne gledam a od novina citam "Vecernje novosti", "Blic" i "Nezavisne"...ti zivi kako hoces imas pravo na to...ali nikada nece biti promjenjene cinjenice koje sam vec pisao...u Republiku Srpsku je povratak veci bar 20 puta od povratka u Sarajevo, mozda mislis da je bolje zivjeti u Bratuncu nego u Hadzicima?...zasto je to tako znamo svi...ali ti ni drugi kao ti to nikada nece priznati...ZATO SA VAMA NIKAD VISE ZAJEDNO...ZAPAMTI!!!

ODGOVORITE
Name

12

11.06.2013 15:03

Nije prvi put da se granice prekrajaju i uredjuju po novim pravilima. Dejtonskim sporazumom je potpisano uredjenje kakvo je sada to znaci da je BiH sastavljena od 2 entiteta i distrikta. RS je pocela izdavati JMB tako i disktrikt sta sad ovi iz Federacije zele ? Da se neko iz BN vodi u Tuzli hahahah pa samo 80.000 hiljada vojnika je izginulo a o civilima da ne pricam ,raseljeno itd. Nema niko u RS ko je nrmalan da to pozeli. Neka se donese JMB na nivo Federacije i problem je rijesen. Nema nikakve podrske iz Banjaluke Sarajevu a ako SLUCAJNO ima to su pojedinci ili grupice u sluzbi zapada. Odnosno dolara ili evrica

ODGOVORITE
Name

sa

11.06.2013 16:02

O cemu vi to?zakon o JMBG je postojao svo ovo vrijeme sa registracionim podr.Ustavni sud je osporio samo nazive opstina koje su promojenjene.Politicari i RS-a su to iskoristili da mijenjaju registraciona podr. I time je nastao problem.tacno je da je RS isvojio zakon,alu je tacno i to da ce ga ukinupti Ustavni sud i proglasiti nevazecim izdate JMBG i time ce se opet imati problema

ODGOVORITE
Name

Sarajlija

11.06.2013 15:12

Bivsi Sarajlija Pale,Istocno Sarajevo i okolna mjesta su prije rata bile u sklopu Sarajeva ako iz popisa izuzmes ta mjesta i mjesta koja sam ti naveo u proslom postu jel ti i dalje smatras da je tu vrsen progon te kolicine stanovnika o kojoj pricas ,zlocina je bilo i to je sigurno tacno organizovano NIJE carsija je mala sve se sazna u sekundi..valjda ti to znas !? SRB-IN iskreno mi je zao svake nevine zrtve tako i tebe no dobro znas da su Bosnjaci najvece zrtve rata 100X vec iko drugi i zivi kako hoces smatram jedino da na nasoj djeci ostaje svijet ako mislis da im treba usadjivat mrznju prema drugom cim se rodi samo sto se drugacije zove onda ce biti da ja ne vladam sobom

ODGOVORITE
Name

Др

11.06.2013 16:13

Како они из Сарајева пјевуше исту песму коју су у рату научили.Као ајде да заједно рушимо власт,а онда јединствени матични број.Срби су наивни ,јели?Нећеш имати јединствену босну никад више.Превише сте ви Србима бацали лажи а и нема вам више ни Чавића.Република Српска је домовина а све остало к...

ODGOVORITE
Name

AU

11.06.2013 16:14

Treba organizovati proteste ispred austrijske ambasade, sa zahtjevom da se uvede austrijska uprava u BiH... Ne znamo mi sami, bice da nismo naucili...

ODGOVORITE
Name

Bivsi Sarajlija

11.06.2013 15:26

@ Sarajlija Ja se samo pozivam na na popis od 1991. Pale su jedno vece selo a Isttocno Sarajevo je prije rata imalo nekoliko hiljada. Cinjenice je da je nestalo 150000 Srba is Srajeva i kada Bosnjaci priznaju to mocicemo da gradimo zajednicku BiH. Ako ja nisam u pravu zasto se Bosnjaci sprostavljaju popisu stanovnistva po naiconalnoj osnovi jer ce se vidjeti, kada se uporede podaci predratnog Sarejeva( bez Pala i Istocnog Srajeva) sa ovim sadasnjim koliko je Srba ostalo u Sarjevu. P.S. Samo za rekord ja sam rodjen u opstini ne opcini Centar Sarajevo kaio moji roditelji.

ODGOVORITE
Name

samo tako

11.06.2013 15:31

nemojte se svađati nego gledajte budućnost..imam dovoljno godina da vam mogu to reći,rs niko ne želi ukinuti niti srbe tlaćiti..problem je što politićari pominju pripajanje srbiji, a šta sada, niko to ne pominje a punili su glavu sa tim isto kao i što sada prićaju o nezavisnoj rs a od tog ništa..Srbija u mrskoj Evropi sa jasnim standardima,godine prolaze a vi djeco nemate ni kinte,roditelji neznaju kako platiti namete, račune od jadne i neredovne plate lijećimo se po bolnicama npr.Doboj gdje je kao u štali ali ok je to možete tako do groba dok dodik tihić i slićni dave se šniclama po kojekakvim egzotićnim mjestima a vi truhnite za kompjuterom i slušajte kako vaši vršnjaci vrište po uređenim sportskim centrima akva parkovima izletištima itd mi ostajemo ovdje u ovom jadu..objašnjavajući jedni drugima kako je bilo prije 21god u to će vam život proći,pozz

ODGOVORITE
Name

čovjek iz Sarajeva

11.06.2013 14:13

@Nikola žalosno, al fakat žalosno. Stari, valjala je Juga jer je bilo kako SRB-IN kaže. Jel se neko malo nešto pođe protiviti, zna se gdje završi. Šta vama treba da se desi da skontate da NE može biti po vašem? Nema šanse da to prođe u Bosni. Mora biti kompromis, jednog dana morate otvoriti oči, jer glupo je živiti u mraku. Sam protiv svih...niđe veze

ODGOVORITE
Name

Bole

12.06.2013 17:23

Ako je istina da su hrvati i bosnjaci nastali od srba onda mi se gadi sto sam srbin. Nadam se da nisu.

ODGOVORITE
Name

čovjek iz Sarajeva

11.06.2013 13:39

Jugostalgičaru, iskreno da ti kažem, da su imalo civilizirani bili političari tog vremena, da nije bilo megalomana, egoista, foteljaša, nacionalista, ostala bi Yuga cijela i bilo bi nam po mjeri. Parirali bi svima regionalno i u svijetu. Ovako smo zadnja stoka. I ispaštamo mi djeca i ispaštat će naša djeca. Što se mene tiče, može stavitit kakav god broj, i ne mora ništa značiti, al nek bude jedan-jedinstven. Nek se zna da je Bosna i Hercegovina. Da smo svi isti sa istim pravima.

ODGOVORITE
Name

SRB-IN

11.06.2013 13:49

sa Bosnjacima protestvovati da ukinemo Republiku Srpsku?!!...pa nismo sa kruske pali...mozete kupiti neke medije, ali ne mozete 1 300 000 Srba iz Republike Srpske...od 1 300 000 bar 800 000 su zrtve etnickog ciscenja 150 000 je protjerano iz tog Sarajeva i niko odgovarao nije...i sada da zajedno unistavamo Republiku Srpsku...ne budite smijesni...

ODGOVORITE
Name

Никола

11.06.2013 13:51

@Indigooo Видиш синко,за разлику од тебе ја сам у тој Југославији живео мало дуже. Оно што ти могу рећи је да је то била ДРЖАВА,за разлику од свих потоњих банана државица насталих из ње. Држава,са свим законима,правима итд... Држава у којој си могао да радиш одмах по завршеном школовању,и да дочекаш пензију довољно читав да заправо уживаш у њој. Али некима се није свидела. И нестаде... И сад ти исти нуде наводно то исто,само у паковању што се зове БиХ? Па није та омладина тамо репа без корена-њихови су стари,родбина,пријатељи итд. рушили Југославију... А и њима су исти ти тада,као и данас,обећавали некакво благостање... И после би шта би. Историја се понавља,чак су и чобани исти,само сад млађе овце шишају...

ODGOVORITE
Name

Никола

11.06.2013 13:56

@čovjek iz Sarajeva Сарајлијо,пази што си наиван,можда ти неко и поверује. Ето,исто тако ни нас није брига за тај број,док год имамо једно регистрационо подручје за РС. А ти тамо додељуј који хоћеш,заиста није нас брига.

ODGOVORITE
Name

nk

11.06.2013 13:17

Zanimljivo kako sad zakon o jmbg krši teritorijalnu zamišljenost, a kada su uvodili pdv, prošao je glat. Tada niko ne pomenu teritorije. Misliš specijalce u civilu da pošalje.

ODGOVORITE
Name

Никола

11.06.2013 13:20

Пази најновији талас инстант ''грађанства''... Све је то лепо,али где то грађанство беше кад се распаде Југославија? Другу сте онда песму певали... Све то за шта се наводно залажете је обезбеђивала Југославија,а сад се покушава прогурати некаква недостојна замена у виду "грађанске" БиХ?! Онај који то гура је тотално безобразан и свакако гони свој интерес у целој причи,а онај који у то верује или је луд или на платном списку неке НВО. ЈМБГ за РС,а нека у Федерацији раде шта им воља. Кад им досади,донеће уредбу као што је и РС донела.

ODGOVORITE
Name

Indigooo

11.06.2013 13:27

@Nikola Čovječe, na protestima ima ljudi, koji nisu imali nikakve veze sa Jugom, jedino što smo rođeni u njoj i nedugo nakon toga se raspalo. Vidiš li ti koliko omladine ima tamo? Kao da je neko odlučivao od nas hoće li se rascijepiti ili ne. Ovo nije pitanje šta je nekada bilo, prestani živjeti u 92. Živi u 2013. gdje nam je svima loše.

ODGOVORITE
Name

M

11.06.2013 12:24

svu bandu obarati hitno!i u RS i u federaciji!

ODGOVORITE
Name

kokuz

11.06.2013 12:38

Predlažem presedniku Dodiku da pošalje specijalce da oslobode demonstrante iz Banja Luke

ODGOVORITE
Name

čovjek iz Sarajeva

11.06.2013 12:39

Ljudi iz RS-a uzdignite se od nacionalizma. Okupite se i dignite svoj glas. Nemojte da nas kao stoku tretiraju zbog svojih fotelja. Da nas truju lažima. Dajte da živimo kako ljudi, da radimo, da napredujemo, da nam svima bude ljepše...

ODGOVORITE
Name

zoki

11.06.2013 12:51

Ma ljudi moji nije bitno jesi li iz Republike Srpske ili si iz Federacije mi smo u istim govnima .Digni mo se svi zajedno i ovu vladajucu bandu rastjerajmo.Ima pametnijih ljudi koji ce povesti narod u bolju buducnost da narodu i djeci bude bolje.Izbio je cas narode ujedinimo se i tjerajmo ovu bagru sa vlasti.Nakrali su se od naroda i njihova praunucad mogu od ukradenog da zive.Smrt Fasismu Sloboda Narodu.

ODGOVORITE
Name

Realn

11.06.2013 13:06

Ja licno ne podrzavam Dodika ali ovaj zakon o JMBG prelazi granice entiteta tako da na mala vrata, zagovornici "gradenske "BiH, hoce to da proguraju. Juga koja nije bila ni blizu jedan covjek jedan glas, gdje niko nikoga nije mogao majorizovati, pa je ta ista smetala ovim zagovorncima "gradanske" BiH.

ODGOVORITE