Potresna priča dede male Danke Ilić iz Bora

Deda Danke Ilić je rekao za Blic da, što se tiče informacija, najviše vjeruje Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Srbija 15.04.2024 | 07:33
Potresna priča dede male Danke Ilić iz Bora

Samo da se pronađe tijelo naše Danke, da znamo šta su joj ovi monstrumi napravili i da je dostojanstveno sahranimo i da znamo gdje možemo da je posjećujemo, kaže Milan Ilić, deda ubijene Danke Ilić (2) iz Bora za čijim tijelom se traga već deset dana pošto je otkriveno da su je Dejan Dragijević i Srđan Janković prvo udarili kolima, a zatim i usmrtili.

Deda Danke Ilić je rekao za Blic da, što se tiče informacija, najviše vjeruje Ministarstvu unutrašnjih poslova.

– U svakom momentu, ako nas interesuje bilo kakva informacija, njihova vrata su otvorena za nas. Mi se svaki drugi dan interesujemo. I dalje se traga za tijelom. Vidjeli ste i sami, po priči ova dva monstruma, ne razumijem ih šta su to uradili – kaže Ilić.

Dankin brat vraćen u porodicu, krenuo ponovo u vrtić

Prema njegovim riječima, Dankin brat koji je u trenutku nestanka bio sa njom u Banjskom polju, odveden je u jednom momentu u hraniteljsku porodicu pošto su, kako on tvrdi, njegovi roditelji bili osumnjičeni.

– Dankin brat, moj unuk, vraćen je roditeljima i našoj porodici poslije ispitivanja. Odmah, drugi ili treći dan su nam vratili dijete. Bio je u hraniteljskoj porodici. Po zakonu je to bilo, to je procedura jer su moja snajka i sin bili osumnjičeni. Dok se nije riješila stvar, dijete je moralo da bude tamo – kaže on.

Prema njegovim riječima, mališan ima tri godine i dva mjeseca i još uvek nije svjestan šta se dogodilo sa njegovom sestrom Dankom.

– Dijete je još uvek. Po neki put spomene Danku, a to nama slomi srce. Vratili smo ga u vrtić, svi pokušavamo da živimo normalno, a samo čekamo svakog trenutka da nam jave da su je pronašli – kaže Dankin deda.

Ne znamo kako da operemo ljagu sa porodice

– Teško mi je da gledam razne privatne detektive i ljude koji dolaze na televiziju i tamo svašta pričaju za moju porodicu i mene. Ja sam dijete grada Bora, svi me znaju i svi se čude takvim izjavama da smo alkoholičari, da smo kockari, da je snajka opljačkala pumpu, da je napravila manjak. To je strašno. Ne znamo kako da operemo ljagu sa naše porodice i zato jedva čekam da dođe prava istina, pa ćemo poslije, ako Bog da, da istjeramo pravdu na vidjelo – kaže Milan.

On je istakao i da roditelji Danke od trenutka nestanka žive zajedno i da se nisu razdvajali.

– Oni su normalno živjeli sve vrijeme i dok je bilo ispitivanje. Znači, oni se nisu razdvajali. To je totalna laž – kaže Milan Ilić.

Milan se potom zahvalio policajcima i gradonačelniku Bora, Aleksandru Milikiću.

– Ljudi su na terenu i svaka im čast. Ja sam od prvog dana kada je Danka nestala bio sa njima. To je nevjerovatno kako je sve to brzo organizovano i mogu da se javno zahvalim gradonačelniku Bora koji je prvi bio gore i koji je prvi organizovao dolazak građana Banjskog polja koji su se odmah dali u potragu – kaže Ilić.

(Srpskainfo) Foto:  Fejsbuk, MUP/RINGIER

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Panjik

15.04.2024 08:52

Lijepa curica prse ce mi puknit

ODGOVORITE
Name

Re

15.04.2024 08:58

Kad komentarises trebao bi voditi računa šta si napisao.

Name

Maro

15.04.2024 11:22

ZA OVAKO DJELO NEMA KAZNE DA DOBIJU SVAKA KAZNA JE MALA .

Name

Za upisano Re

15.04.2024 15:50

Dabogda iti doceko .

Name

+

15.04.2024 10:37

Kakva tuga i nepravda. Sunce malo. Da nevino dijete to doživi. I Porodica. I sva Nacija. Neka je Anđeli čuvaju. Iz RS.

ODGOVORITE
Name

Gospa

15.04.2024 13:30

NETREBA NIKOGA KRIVITI DOK ISTINA NE IZADJE NA VIDJELO SVASTA SE PISE O RODITELJIMA I PORODICI NEMOJTE IM SIPATI SO NA RANU AKO NISU KRIVI!!!

ODGOVORITE