Hoće li Kejt krenuti stopama Megan Markl?

Kontroverza oko montirane porodične fotografije Kejt Midlton ne samo da je pokrenula pitanja o autentičnosti slike, već je i podstakla spekulacije na internetu o tajnama, zdravlju princeze od Velsa, a kao najveća noćna mora Britanaca odjekuje termin "Kejt-gejt" koji označava potencijalni odlazak princeze iz kraljevske porodice.

Svijet 16.03.2024 | 21:52
Hoće li Kejt krenuti stopama Megan Markl?

Britanska kraljevska porodica rijetko se javno izvinjava, ali se upravo to dogodilo nakon naizgled bezazlene fotografije za Dan majki na kojoj su Kejt Midlton, princeza od Velsa, i njeno troje dece, piše Nova.rs.

Ovaj naizgled jednostavan čin dijeljenja porodičnog portreta prerastao je u medijsku pomamu nazvanu "Kejt-gejt", koja je prožeta pitanjima o autentičnosti fotografije, Kejtinom zdravlju i načinu na koji palata postupa sa situacijom.

Skandal sa fotografijom

Na Dan majki u Velikoj Britaniji, Kensingtonska palata je objavila fotografiju Kejt sa princom Džordžom, princezom Šarlotom i princom Luijem. Ovo je bilo prvo zvanično pojavljivanje vojvotkinje od Kembridža otkako je dva mjeseca prije toga bila podvrgnuta operaciji abdomena.

Međutim, korisnici društvenih mreža i novinske kuće ubrzo su uočili neslaganja na fotografiji, što je dovelo do toga da je fotografija uklonjena zbog sumnje u digitalnu manipulaciju.

Samo dan kasnije, Kejt je ponudila izvinjenje i priznala da je sama montirala fotografiju.

"Kao i mnogi fotografi amateri, povremeno eksperimentišem sa montažom", navela je ona u objavi na društvenim mrežama.

Iako sada znamo da je fotografija uređena, još postoje ključni detalji koji ostaju nejasni, na primjer kada je snimljena, koje promjene su napravljene ili da li je u pitanju kombinacija više slika.

Kejt-gejt

Kontroverza oko fotografija ponovo je podstakla zabrinutost oko Kejtinog zdravlja, posebno pošto se nastavlja njeno odsustvo sa javnih dužnosti. Nedostatak transparentnosti palate u vezi sa uređivanjem fotografija i Kejtinim zdravljem samo je pojačao javnu brigu.

Kejtino izvinjenje, koje je trebalo da uguši spekulacije, izazvalo je više pitanja nego odgovora. Ćutanje palate o ovim stvarima samo je potpalilo plamen onlajn spekulacija, pretvarajući jednostavnu porodičnu fotografiju u punu noćnu moru za odnose s javnošću. Tako je i nastao termin "Kejt-gejt".

Može li Kejt da razočara milione ljudi

U pitanju je naziv za odlazak Kejt Midlton iz kraljevske porodice, kao što je to učinila Megan Markl. Tada je popularan bio termin "Megzit".

Postavlja se pitanje da li su strahovi Britanaca da će ostati bez voljene princeze opravdani?

U neku ruku da, jer ona ne bi bila prva princeza od Velsa koja bi to učinila. Da li je u pitanju prevara princa Vilijama, razvod ili nešto treće, vjerovatno nećemo saznati u skorije vrijeme.

Kako se sve više šuška o navodnoj ljubavnici princa Vilijama – Rouz Hanburi i nervnom slomu koji je Kejt takođe navodno zbog nje doživjela, nije nemoguće da je u toku postupak razvoda princa i princeze od Velsa.

Bakingemska palata, ipak, insistira na tome da se radi samo o oporavku od operacije, kao i da će se Kejt nakon Uskrsa vratiti dužnostima.

Markiza od Čolmondelija, Sara Rouz, godinama je hvaljena zbog svog stila, izazivajući divljenje gdje god se pojavi, uključujući i vjenčanje princa i princeze od Velsa. Ipak, kako javnost od decembra nije vidjela Kejt Midlton, počele su da kruže razne teorije zavjere.

Jedna od njih je da je razlog "nestanka" princeze upravo Sara Rouz Čolmondeli, za koju se već nekoliko mjeseci priča da je ljubavnica princa Vilijama. Sada, postoje navodi da je ona bila u automobilu sa Vilijamom, a ne Kejt.

Bivša manekenka (39) radila je za konzervativnog poslanika Majkla Gouva, ali sada vodi imanje svog muža, Dejvida Roksevidža, 7. markiza od Čolmondelija.

Par ima troje dece – blizance Aleksandra i Olivera, koji imaju 15 godina i osmogodišnju ćerku Ajris. Porodica živi u Hoton Holu u Norfolku. Sara Rouz se mjesecima u medijima pominje kao ljubavnica princa Vilijama, što je sada povezano sa nestankom Kejt Midlton. Korisnici društvenih mreža kažu i da postoje dokazi da je juče u automobilu sa Vilijamom bila ljubavnica, a ne Kejt.

(Nova.rs) Foto: profimedia

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Zaboga

16.03.2024 23:44

Boli nas k..ac .za njom ,treba da brinemo hoce li nam rudonja krenti stopama Idi Amina

ODGOVORITE
Name

Micko

17.03.2024 01:45

Moze neko da objasni nama laicima u cemu je problem oko slike?

ODGOVORITE
Name

neznam

17.03.2024 06:03

Sta vas zabrinjava a kod nas se desetine razvode dnevno .

ODGOVORITE
Name

Pa

17.03.2024 07:56

Mare (Megan) i Kate treba da se vrate!

ODGOVORITE
Name

disident

17.03.2024 08:00

Princezu smjestiti kod nas u neku sigurnu kućuuu. Hitnooo!!

ODGOVORITE
Name

disident

17.03.2024 08:04

Ima mnogo razloga zašto ovo kažem. Prvo žena je komplet opremljena , ima nakit, torbice, kaputiće, cipelice za narednih pet generacija. Njo treba jedan naš zgodan momak koji će kao i svaki srpski domaćin raditi da prehrani porodicu.

ODGOVORITE
Name

Dario Djapa

17.03.2024 08:14

Princeza vam je rekla istinu

ODGOVORITE