Stravičan udes na auto-putu, oko 100 vozila učestvovalo

Dvoje supružnika i jedan vozač kamiona poginuli su danas u teškim saobraćajnim udesima na auto-putevima Italije, do kojih je došlo u svega nekoliko sati razmaka.

Svijet 05.02.2024 | 20:32
Stravičan udes na auto-putu, oko 100 vozila učestvovalo

Kako je Blic pisao, u dvije nesreće je stradalo najmanje tri osobe, dok je više od 50 osoba povrijeđeno, prema posljednjim pisanjima medija.

Dvoje supružnika je stradalo u sudaru 20 vozila, dok mediji prenose da su ostali zaglavljeni ispod kamiona, te da im nije bilo spasa, prenosi Ansa.

Kako prenose, 3 osobe su zadobile teže tjelesne povrede, dok su ostali prošli sa lakšim.

U drugom lančanom sudaru, do kog je došlo oko 11.55 (po lokalnom vremenu) na auto-putu A22, u kom je učestvovalo oko 100 vozila, poginula je jedna osoba — neidentifikovani vozač kamiona.

Magla je otežala akcije spasavanja, dok su mnogi učesnici ostali zarobljeni u svojim vozilima.

– Kriva je magla – ponavljali su policajci i spasioci tokom spasavanja.

U lančanom sudaru su učestvovali kamioni, automobili, kombiji, kao i dva auto-transportera.

U istoj regiji je danas došlo do 11 odvojenih saobraćajnih nesreća, uslijed vremenskih nepogoda koje su smanjile vidljivost.

(Blic) FOTO: FOTOLIVE/FOTOGRAMMA / ZUMA PRESS / PROFIMEDIA

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Feršo

05.02.2024 22:33

Kad pročitam naslov: Stravičan udes na autoputu učestvovalo 20 vozila, odmah znam da nije kod nas. Em nemamo nešto auto puteva a i to što imamo vozači masovno zaobilaze. Svakih deset minuta naiđe po jedan automobil tako da lančanih udesa ne može ni biti. Možda sam malo pretjerao ali nije ni daleko od istine.

ODGOVORITE
Name

Gg

05.02.2024 22:41

Jel to bilo u bangladešu

ODGOVORITE
Name

.

06.02.2024 01:53

Sve po standardima EU, molim lijepo! Policija i spasioci ponavljaju da je za sve kriva magla. Dakle, dragi kandidati za EU, raspi*dite punom brzinom u oblak magle i krivac ima da bude magla i niko drugi. Magla nema obavezno osiguranje, tako da nemate od koga naplatiti polomljeni auto ili poginule.

ODGOVORITE