Detalji: Uhapšen muškarac (32) zbog fima ''Nedelja''

Lj.M. je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Srbija 03.02.2024 | 18:35
Detalji: Uhapšen muškarac (32) zbog fima ''Nedelja''

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave za tehniku, Službe za borbu protiv visokotehnološkog kriminala u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu, Posebnim javnim tužilaštvom za visokotehnološki kriminal uhapsili su Lj.M. (1992) iz Paraćina, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo ''neovlašćeno iskorišćavanje autorskog djela ili predmeta srodnog prava'', saopšteno je danas iz MUP-a.

Osumnjičeni je na svom Facebook profilu i YouTube nalogu objavio autorsko djelo film "Nedelja" i na taj način omogućio preuzimanje velikom broju korisnika navedenih internet platformi.

Pretresom stana koji osumnjičeni koristi, policijski službenici su pronašli predmete u vezi sa krivičnim djelom koje mu se stavlja na teret. Lj.M. je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, Posebnom javnom tužilaštvu za visokotehnološki kriminal, piše Tanjug.

Zakonske posledice dela

Neovlašćeno iskorišćavanje autorskog dela predstavlja ozbiljno krivično delo, a osumnjičeni će se suočiti sa krivičnom prijavom i odgovarajućim zakonskim posledicama ukoliko bude proglašen krivim. Ovo podseća na ozbiljnost situacije kada je reč o zaštiti autorskih prava i borbi protiv ilegalnog distribuiranja autorskih dela putem interneta.
 
Zaštita autorskih prava u digitalnom dobu

Suočeni sa sve većim izazovima u zaštiti autorskih prava u digitalnom dobu, nadležne institucije preduzimaju odlučne korake u borbi protiv nelegalnog distribuiranja autorskih dela putem interneta. Ovakvi slučajevi predstavljaju podsećanje na važnost poštovanja autorskih prava i odgovornog korišćenja digitalnog sadržaja.

(Agencije) Foto: Dnevni avaz

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Ww

03.02.2024 19:29

Kakvo umjetničko djelo, kakav umjetnik. O Srbijo još snimite film "Kuća, pos'o".

ODGOVORITE
Name

Za Ww

04.02.2024 09:07

😂😂😂😂😂

Name

534675

04.02.2024 13:46

Sve ove današnje devojke se sparuju s parama, i idu na parenje da se pare sa Nemačkom.

Name

Igor

03.02.2024 20:03

Treba pohapsiti ove što su snimili film zbog zaglupljivanja naroda

ODGOVORITE
Name

Darko BL

04.02.2024 09:06

Ja sam tako u naslovu shvatio. I sta kazu jer taj uhapšeni dio ekipe ili reziser ili scenarista? Sljedeci je vjerovatno o Prijovicki.

Name

Prika bn

04.02.2024 07:14

Čovjek je bio dobar pevač nema šta. Al šta je bio još. Toliko sportista, naučnika, uspešnih ljudi, čeka na film.

ODGOVORITE
Name

Re

04.02.2024 09:09

Pa zna se ko će gledati ovaj film i zbog koga je sniman, a i kome je glavni lik bio junak! Ja ga, sigurno neću gledati niti me ne zanima, kao ni ta vrsta muzike!