Teror se nastavlja: Privedeni radnici pošte na KiM

Kancelarija za KiM saopštila je da su privedeni radnici "Pošte" u Goraždevcu s ciljem da se spreči isplata penzija i plata. Sinoć je i obijena i opljačkana pošta u Ugljaru kod Kosova Polja. Kancelarija za KiM ocenjuje da se nastavlja teror Aljbina Kurtija.

Srbija 03.02.2024 | 15:32
Teror se nastavlja: Privedeni radnici pošte na KiM

Nakon što je saopšteno da je obijena i opljačkana pošta u Ugljaru, Kancelarija za KiM saopštava i da su vozač V. M. i njegov pratilac V. P. privedeni od strane tzv. kosovske policije, a potom je i od upravnice "Pošte" u Goraždevcu zatraženo da pođe u stanicu i da izjavu.

Kako se ističe, akcija Kurtijeve policije sprovedena je kako bi bila onemogućena isplata penzija žiteljima te srpske enklave, a sa jasnim ciljem da se srpskom narodu onemogući opstanak na vekovnim ognjištima.

"Kurtijevi drumski razbojnici u policijskim uniformama satima su u Peći ispitivali privedene radnike pošte, i očigledno je da je u Prištini doneta odluka da se Srbima do kraja ukinu sva ljudska prava", saopšteno je iz Kancelarije za KiM.

Ističu da Kancelarija za Kosovo i Metohiju "u realnom vremenu informiše relevantne međunarodne činioce o teroru koji se proteklih dana pojačano odvija na Kosovu i Metohiji", kao i da očekuju hitnu i oštru reakciju kako bi se zaustavio pokušaj progona srpskog stanovništva iz Pokrajine.

"Pozivamo naše građane na Kosovu i Metohiji da ne nasedaju na provokacije i da izdrže, jer Srbija će pronaći način da im omogući isplatu plata, penzija i socijalnih davanja. Zločinačkom delovanju Aljbina Kurtija, koji na ovaj način ne demonstrira silu već nervozu i strah zbog popuštanja međunarodne podrške njegovom režimu, staće se na put, a njegova strahovlada se neumitno bliži kraju", zaljučuje se u saopštenju.

Predstavnici Srpske liste ocenili su danas da su poslednji potezi premijera u Prištini Aljbina Kurtija "Oluja za Srbe, a bez ispaljenog metka protiv srpske zajednice".

JP “Pošta Srbije” osudilo hapšenje svojih radnika

JP “Pošta Srbije” osudilo je u saopštenju hapšenje svojih radnika na KiM.

"Vozač V. M. i njegov pratilac V. P., zaposleni u našem preduzeću, neosnovano su privedeni od strane Kurtijeve policije, što jasno ukazuje na politički motivisano i nezakonito postupanje. Takođe, zahtevanje izjave od upravnice Pošte u Goraždevcu predstavlja dodatni pritisak na našu instituciju i pokušaj destabilizacije poslovanja", saopšteno je iz "Pošte Srbije".

V. d. direktora JP "Pošta Srbije" Zoran Đorđević poslao je pismo ambasadorima zemalja Kvinte u kome je zatražio njihovu hitnu reakciju i preduzimanje konkretnih aktivnosti koje bi dovele do puštanja uhapšenih radnika na slobodu.

(RTS) Foto: Kancelarija za KiM

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Uh

03.02.2024 15:51

Valuta je Euro, kome to ne odgovara

ODGOVORITE
Name

Re

03.02.2024 16:46

Pa i kod nas je KM odstampan na osnovu DEM tj Euro, pa zivimo. A nasi politicari nisu gadljivi na pare

ODGOVORITE
Name

X

03.02.2024 16:56

Teror.

ODGOVORITE
Name

Istina

03.02.2024 20:43

Ili prihvatiti ili otići,nema treće. Ipak mislim da je recimo Srbima koji su ostali u Hrvatskoj na svome,bolje nego onima koji su otišli u Srbiju!

ODGOVORITE