Žena zatražila razvod od muža jer se retko tušira i pere zube!

Jedna žena iz Turske je nedavno tužila sudu svog muža, tvrdeći da se retko tuširao, da je smrdeo na znoj i da pere zube samo jednom ili dva puta nedeljno.

Zanimljivosti 01.02.2024 | 15:41
Žena zatražila razvod od muža jer se retko tušira i pere zube!

Žena, identifikovana samo kao A.I. od strane turskih medija, podnela je zahtev za razvod od svog supruga C.I., navodeći kao glavni razlog njegovu nevođenje lične higijene.

Advokat tužioca rekao je 19. porodičnom sudu u Ankari da je optuženi nosio istu odeću najmanje 5 dana zaredom, retko se tuširao i da je stalno zaudarao na znoj. Privedeni su svedoci koji su potvrdili ove tvrdnje, uključujući zajedničke poznanike, pa čak i neke od suprugovih saradnika.

Svi su dali izjave kojima potvrđuju lošu ličnu higijenu optuženog. Sud je odobrio zahtev žene za razvod i takođe je naložio mužu da joj isplati 500.000 turskih lira (16.500 dolara) kao kompenzaciju svom sada već bivšem supružniku zbog toga što je trpio nedostatak lične higijene.

“Supružnici moraju da ispunjavaju obaveze zajedničkog života“, rekao je advokat A.I. Senem Iilmazel za turski list Sabah.

“Ako zajednički život postane nepodnošljiv zbog ponašanja, druga strana ima pravo da podnese zahtev za razvod. Svi moramo biti oprezni u ljudskim odnosima! Iz tog razloga moramo obratiti pažnju i na svoje ponašanje i na čistoću.”

U turskom građanskom pravu, prihvaćeni razlozi za razvod braka podeljeni su u dve kategorije – posebni razlozi i opšti razlozi – pri čemu ovaj drugi uključuje sve razloge koji čine život nepodnošljivim za jednu ili obe strane.

U ovom konkretnom slučaju, loša lična higijena supruga je smatrala valjanim razlogom za razvod od strane Regionalnog suda pravde i Vrhovnog apelacionog suda, čija je nedavna presuda bila konačna.

Sudski spisi su pokazali da je, prema iskazima svedoka, C.I. tuširao se najviše jednom u 7-10 dana, a zube je pratio samo jednom ili dva puta nedeljno, zbog čega je njegov dah smrdeo „nepodnošljivo“. Zanimljivo je da su neki od čovekovih saradnika pristali da se pojave kao svedoci u ovom slučaju i izjavili da je njegov neprijatan telesni miris činio rad sa njim mučenjem.

(zanimljivostidana.com)

Komentari / 0

Ostavite komentar