Žene ubice u Srbiji ubile i skuvale muževe u loncu

Dvije žene, Tereza Perić (42) iz Zrenjanina i Ljiljana J. iz Vlaškog Dola (56) ubile su svoje muževe na gotovo identičan način. One su zbog svireposti ubistava koja su počinile prve žene u Srbiji kojima prijeti kazna doživotnog zatvora.

Srbija 14.01.2024 | 09:35
Žene ubice u Srbiji ubile i skuvale muževe u loncu

Naime, obje žene su ubile svoje partnere na spavanju, a potom njihova tela isekle na komade. Posle zločina obe su veštačene, odnosno veštačeno je njihovo psihičko stanje, kako bi bilo utvrđeno da li su u trenutku zločina bile uračunljive. S obzirom na to da su optužnice podignute, proizilazi da je utvrđeno da su i Tereza i Ljiljana u trenutku gnusnih zločina bile uračunljive. Da je situacija bila drugačija, umjesto što bi postojala šansa da ostatak života provedu iza rešetaka, one bi bile smještene u psihijatrijsku ustanovu zatvorenog tipa.

Muža kuvala u loncu

Optužnica protiv Tereze Perić je predata na potvrđivanje u Viši sud u Zrenjaninu 3. oktobra. Njoj preti najmanje 10 godina zatvora, dok je maksimalna kazna doživotnog zatvora.

Ona je muža, navodno, ubila tako što ga je najprije izbola nožem, a potom njegovo tijelo isjekla motornom testerom i određene dijelove, tačnije testise i nogu, čak kuvala u loncu. Sve to je uradila pred maloletnom kćerkom, a naposletku su je njena dkeca prijavila policiji.

Tereza je Srđanu u vodu stavila lijekove za smirenje kako bi ga omamila, pa ga potom ubila u kući u kojoj su bila i njena djeca. Života ga je lišila tako što ga je, dok je spavao, izbola nožem. Sve to, uradila je pred svojom djecom.

Tereza je Srđana ubola u spavaćoj sobi, a on je uspio da nekako dođe u dnevnu sobu. Tada ga je vidjela Terezina kćerka. Njena majka je izašla po motornu testeru, a potom je istjerala na ulicu, a posljednje riječi koje je čula od Srđana bile su: „Zovi Hitnu pomoć“. Uplakana djevojčica je pozvala starijeg brata, a potom su zajedno lupali na vrata porodičnog doma, moleći majku da se zaustavi. Naposljetku su pozvali policiju.

– Sve je uradila pred očima naše kćerke, a onda joj je dala i bensedin. Djevojčica je gledala kako ga ona ubada nožem, siječe motornom testerom, a onda je vidjela i Srđanovu nogu. Potom je zvala mog sina, njenog brata i rekla, „Mama je zaklala Srđana“. Ja sam prvo mislio da se šali, ali onda smo zvali policiju. Inače, on mi se hvalio tom motornom testerom, baš mi je rekao da je oštra. On i ja smo se družili. Nema veze što je ona bila sa njim. Obojicu je znala da nas strpa u zatvor, pa sam ga ja vadio napolje – rekao je nakon zločina Terezin bivši suprug.

Tereza je vrata kuće otvorila tek kada joj je sin zapretio da će da pozove policiju. Kako je ispričao, u dnevnoj sobi je ugledao noge na podu.

– Sledeći prizor je bio kao iz filma „Teksaški masakr“. Raskomadano telo u lokvi krvi. Upitao sam je šta namerava da uradi, praveći se da sam na njenoj strani. Rekla je da ima u planu da raskomada celo telo i baci na različite lokacije. Još je rekla da hoće da delove tela prokuva kako bi kosti odvojila od mesa – rekao je Terezin sin.

Policija je, tokom istrage, pronašla delove tela u loncu. Tereza je Srđanu do dolaska policije odsekla nogu i genitalije, izvadila mu srce i bubrege, pa sve zajedno stavila u dve šerpe na šporetu.

(Novosti) Foto: Unsplash 

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

Verovatno

14.01.2024 09:47

Nisu mogle trpit nasilnika, treba videti

ODGOVORITE
Name

Ugljevik

14.01.2024 10:06

I gde au sad borci za ženska prava da se oglase. Ne podržavam nikakvo nasilje pogotovo nad ženama i djecom, ali ovo je brutalno nad muškarcima.

ODGOVORITE
Name

Koroslav

14.01.2024 10:38

Što će sirote. U gladi su velike😃👀.

ODGOVORITE
Name

+

14.01.2024 11:13

Užas. Zar niko nije primijetimo, toliki poremećaj u Porodici.

ODGOVORITE
Name

Vagner.

14.01.2024 11:33

Ja sam ugrozen kuvam spremam perem sve radim ona na internetu cio dan, sta da radim.

ODGOVORITE
Name

Za Wagner

14.01.2024 12:22

Dobro čisti,dobro Kuvaj, Al ipak se Đavla čuvaj,Preživio sam i Rastavio se od Đavla,,100%,bez da se šalim,

Name

Strava i užas!

14.01.2024 13:15

I to na Novu godinu? Brat ubio brata na badnje veče u Bosni, pa žena ubijena u Banjaluci, pa onda ovo...još djeca sve gledala? Zašto je Srdjan htio Hitnu pomoć a ne policiju? Januar je ove godine posebno demonski za srpski narod. Stvarno je užas!

ODGOVORITE
Name

Još se sprdaju?

14.01.2024 13:17

Srpski narod je pred nestankom. Smijemo se Albancima, Bošnjacima i dr kad se nešto slično a vidi ovo? U zadnjih 15 - 20 godina u Srbiji se desilo pregršt (masovnih) ubistava koji su počinjeni, kao da se snima horor film...

ODGOVORITE
Name

f60

14.01.2024 16:10

Pitam se odakle im inspiracija???

ODGOVORITE
Name

Um

14.01.2024 17:57

U svijetu,a tako i kod nas,je veliki porast psihickih oboljenja najteze vrste. Mi smo na nivou svijesti da je sramota lijeciti psihu,dakle nema brige o mentalnom zdravlju. Eto zasto se desavaju ovakva zla....

ODGOVORITE