Beograđani u srpsku Novu godinu ušli uz bogat program

- Beograđani i njihovi gosti dočekali su Novu godinu po julijanskom kalendaru na ispunjenom Trgu Republike uz bogat muzički program.

Srbija 14.01.2024 | 00:23
Beograđani u srpsku Novu godinu ušli uz bogat program

Doček je počeo nastupom pevačice Tee Tairović koja je publiku zagrejala svojih hitovima. 

Ispred bine našli su se i stari i mladi, a hladnoća očito nikome nije smetala, tako da od početka novogodišnjeg koncerta niko nije štedeo dlanove.

Tea Tairović je najveće oduševljenje izazvala pesmom "Hajde". 

Publika je zajedno sa njom pevala, a u publici su uglavnom bili mladi, ali i roditelji sa decom.

Pored svojih izvodila je i pesme drugih izvođača. Pratila su je plesači koji su dodatno zagrejali atmisferu.

Okupljenima je poželela pravu ljubav u Novoj godini, a nastup je završila pesmom "Beograd".

Mnogobrojna publika već sa prvim taktovima počela je da igra, pa je atmosfera od prvog momenta bila izuzetno dobra, a tako je nastavljeno i uz muzičara Sašu Matića čiji je nastup počeo posle 23 časa.

Saša Matić, koga je publika dočekala ovacijama, nastup je započeo pesmom "Prejako".

Matić je za Tanjug je rekao da uglavnom publika odlučuje kako će se koncert odvijati i sa kojim pesmama će nastaviti.

 Za bis, kako kaže, najčešće traže pesmu "Ko si ti", "Nađi novu ljubav" i "Idemo anđele".

"Uvek se osećam lepo kada sviram u Beogradu, volim velike stvari i izazove, ali ne bih pravio razliku, svaki grad je priča za sebe, da li je u pitanju Arena, hala ili trg osećaj je uvek isti", rekao je Matić

Što se tiče velikog koncerta u Beogradu, rekao je da je još rano o tome da se priča, ali da je svakako večeras upravo jedan takav veliki koncert. 

Najavio je i da priprema novi album.

Matić je poželeo puno zdravlja i sreće Beograđanima.

U ponoć su Tea Tairović i Saša Matić zajedno čestitali publici Novu godinu i otpevali pesmu "Kad zamirišu jorgovoani".

Veselo je bilo i u beogradskoj boemskoj četvrti Skadarlija, gde su svirali nezaobilazni trubači, a mogli su se čuti različiti jezici s obzirom na veliki broj turista.

Kafane u Skadarliji su bile prepune, a slavilo se uz dobru hranu i muziku.

Dragan Dragić iz kafane Tri šešira rekao je za Tanjug da su bili prisutni gosti iz Bugarske, Hrvatske, ali i iz Nemačke i drugih zapadnih zemalja.

Dragić, koji u toj kafani radi 45 godina kaže da na proslavu Srpske nove godine mladi dolaze više nego ranije, da je atmosfera vesela i da je vrlo zadovoljan kako protiče veče uz dobru muziku i razigrane goste.

Zbog proslave Srpske Nove godine kompletna zona Trga republike je zatvorena, a u ulici Kralja Milana je postavljena signalizacija, redarska služba, pripadnici MUP-a kako bi se svi građani osećali bezbedno.

Svi koji su dolazili na koncertni prostor bili su pregledani, a oko 150 redara su brinulo za bezbednost svakog od posetilaca Trga Republike.

(Tanjug) Foto: Tanjug

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

mile

14.01.2024 08:38

Proslava i obelezavanje u redu , ali ovo gramurozno i kic deranej i urlikanje ,prikrivaju surovu tesku i mucnu stvarnost.Samo kod primitivcia i neukih ovo prolazi .

ODGOVORITE
Name

Olivera

14.01.2024 10:12

A izasli švorc .Novcanik dozivio nervni slom ..Treba ga namazat kremom za cipile da se ne stvrdne jer se nece skoro koristit .Unutra samo kasika za skidanje cipela i cesalj .

ODGOVORITE