Vjetar od 111km/h Sokočane ostavio bez vode i struje

Orkanski vjetar na Sokocu ostavio je stanovnike jednog dijela opštine bez vode i struje.

Republika Srpska 02.12.2023 | 13:20
Vjetar od 111km/h Sokočane ostavio bez vode i struje

Vodovod Bioštice, sa kojeg se napaja oko 80 odsto potrošača opštine Sokolac, od jutros je bez vode, a u toku je otklanjanje kvara, rekao je Srni upravnik Terenske jedinice Sokolac "Elektrodistribucije" Pale Srđan Knežević.

Knežević je naveo da su usljed vjetra bez struje ostale crpne pumpe na Vrelu Bioštice, te da se vraćanje u funkciju ovog dijela voda očekuje do 15.00 časova, a vodosnabdijevanje bi trebalo da bude normalizovano oko 18.00 časova.

On je istakao da je zbog jakih udara vjetra tokom noći došlo do više prekida u snabdijevanju električnom energijom potrošača na 10 kilovoltnim dalekovodima Kaljina i Novo Selo.

Prema njegovim riječima, ekipe ovog preduzeća od jutros popravljaju kvarove koji se teško otklanjaju zbog jakih udara vjetra.

"Trudimo se da gradsko naselje Sokolac ima uredno snabdijevanje električnom energijom, ali na seoskim područjima to je teško održati jer trase dalekovoda uglavnom vode kroz šumovite predjele, što otežava otklanjanje kvarova", istakao je Knežević.

U Vatrogasnom odjeljenju Sokolac izjavili su da nije bilo poziva građana za pomoć za otklanjanje štete koje je nanio jak vjetar.

Iz sokolačke Policijske stanice nije bilo prijavljenih saobraćajnih nezgoda uzrokovanih jakim udarima vjetra.

Orkanski vjetar duvao je danas na Sokocu gdje su udari iznosili od čak 111 kilometara na čas, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

(Nezavisne novine) Foto: Startbih

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Pa sta

02.12.2023 15:35

Romaninci su to ,zar da se vjetra boje!

ODGOVORITE