Šta znači ako se često budite noću između 1 i 3 sata?

Ako uzmemo u obzir tradicionalnu kinesku medicinu, znamo da sati u kojima se obično budimo govore mnogo o našem blagostanju – i fizičkom i mentalnom. Saznajte šta znači ako se često budite između 1 i 3 sata ujutro ili između 3 i 5 sati.

Zanimljivosti 29.09.2023 | 22:06
Šta znači ako se često budite noću između 1 i 3 sata?

Prema principima tradicionalne kineske medicine, svaki tjelesni organ bi trebao imati određeni sat ili dio dana kada je njegova energija na vrhuncu, a svaki dio tijela je povezan i sa određenim emocijama, prenosi portal Sensa.

Ako se često budite između 1 i 3 sata ujutro, prema principima kineske medicine, to znači da je vaša jetra preopterećena. Jetra je odgovorna za detoksikaciju našeg tijela i obradu emocija svake noći. Možda ste dan prije pojeli nešto što nije odgovaralo vašem tijelu, popili previše alkohola ili nosite neriješeni bijes ili mnogo stresa i napetosti.

Ako se često budite između 3 i 5 ujutro, prema principima kineske medicine, to bi trebalo da ukazuje na neravnotežu u plućima ili vašem disanju. Nešto vjerovatno ometa vašu sposobnost da duboko i pravilno dišete, što se može manifestovati kao piskanje, kašalj, astma ili se brzo razbolite. Prema principima kineske medicine, ovo bi trebalo da bude povezano i sa emocionalnim faktorima, posebno sa tugom zbog suočavanja sa gubitkom ili ožalošćenošću.

Preporučuju se vježbe disanja ili druge vježbe opuštanja. U isto vrijeme, trebate stalno održavati svoje tijelo toplim kako biste pomogli vašim plućima da ispune tijelo kisikom. Takođe je važno povjeriti se nekome o svojim osjećajima, razgovarati s tom osobom i razmisliti šta bi vam još moglo pomoći kako bi vaša emocionalna strana bila adekvatno podržana.

(N1) Foto: Profimedia

 

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

N. N.

30.09.2023 02:21

Znači da nisam spavao

ODGOVORITE
Name

Miki

30.09.2023 03:55

Zato ja legnem u 6 ujitru i nemam tih problema.

ODGOVORITE
Name

Hook

30.09.2023 06:57

Znači da komšijski pas lake cijelu noć, ne znam kakva je njemu jetra ali pluća mu rade k’o švicarski sat!

ODGOVORITE
Name

Значи

30.09.2023 07:57

Да ћу читав дан зијевати

ODGOVORITE