Šole sa Vučićem razgovarao o deeskalaciji na KiM

Visoki zvaničnik u američkom Stejt departmentu Derek Šole saopštio je danas da je sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem razgovarao o značaju trenutne deeskalacije situacije na severu KiM i izbegavanju akcija koje bi dovele do povećanja tenzija.

Srbija 26.09.2023 | 21:34
Šole sa Vučićem razgovarao o deeskalaciji na KiM

Šole je na društvenoj mreži X poručio i da je tragični gubitak života na severu pokrajine dodatno upozorenje o važnosti hitnog ponovnog uspostavljanja mira i povratka dijalogu pod posredstvom EU.

(Tanjug) Foto: Tanjug 

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Đorđe

26.09.2023 21:47

Irska, Sjeverna, dugo, činimi se oko 70.god., rešavala svoj problem, sličan. Riješili su u prošlom vijeku, otprilike se sjećam. Sve je krivično djelo u obadve Irske, osim mišljenja neko je za odcjepljenje, a neko nije, drugo su sve krivična djela. Sa Kosovom i Metohijom Srbija mora uraditi nešto slično. Svaki oblik nasilja je krivično djelo, bez obzira tko radi, Srbi ili Albanci. Razmišljanje Albanaca da je Kosovo van Srbije, razmišljanje Srba, da je Kosovo i Metohija dio Srbije, to ne bi trebalo biti krivično djelo, po meni. Laku noć...

ODGOVORITE
Name

sta reci

26.09.2023 22:14

Tipicno za Amerikance . Pale pa gase . Nato je taj koji pravi probleme Srbima sirom regiona. Kurti ni na pisanje nesmije bez njihove dozvole.

ODGOVORITE
Name

ЖИВЕЛА СРБИЈА И СРПСКА!!!

27.09.2023 13:36

Позивам ''господина'' Дирека на уздржаност, деескалацију, трпљење и поручујем му да нам даље не помаже. Море марш и ти и твоји зли сународници и зле швабе и да не заборавим наше ''пријатеље'' одвратне енглезе. Дабогда доживели само оно што нама мисле и раде, То им желим од срца.

ODGOVORITE