Pjevač i njegov otac će se braniti sa slobode

Pjevač Mahir Petrović, učesnik "Zvezda Granda", koji je osumnjičen da je 31. jula u Gornjem Vakufu, audijem usmrtio pješaka i pobjegao s mjesta nesreće, neće biti pritvoren.

Bosna i Hercegovina 01.09.2023 | 12:23
Pjevač i njegov otac će se braniti sa slobode

On će se zajedno s ocem Irfanom, koji mu je pomogao u uklanjanju tragova, braniti sa slobode, potvrđeno je za portal "Avaza" iz Tužilaštva Srednjobosanskog kantona.

Naime, u odgovoru Tužilaštva SBK navedeno je da se istraga provodi, te da nije bilo neophodno predlagati mjeru zadržavanja u pritvoru.

- Tužilaštvo provodi istragu protiv M.P. zbog krivičnog djela teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa i neukazivanje pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nesreći, dok se I.P. tereti za krivično djelo pomoć počiniocu poslije učinjenog krivičnog djela.

- Tužilaštvo je u saradnji s policijom obezbijedilo dokaze, te ocijenilo da nije neophodno predlagati mjeru pritvora. Inače, stav je sudske prakse da je ovo restriktivna mjera i primjenjuje se samo u situacijama koje su propisane Zakonom o krivičnom postupku Federacije Bosne i Hercegovine - odgovoreno je za "Avaz" iz Tužilaštva SBK.

Podsjećamo, 31. jula 2023. godine u PS Gornji Vakuf - Uskoplje je prijavljeno da se dogodila saobraćajna nesreća u kojoj je stradao pješak J.B., dok je vozač putničkog motornog vozila pobjegao s mjesta nesreće.

- Operativnim radom na terenu policijski službenici PU Bugojno su došli do saznanja da je osumnjičeni za izvršenje predmetog krivičnog djela M.P., rođen 1997. godine, iz Gornji Vakuf-Uskoplja, koji je u trenutku saobraćajne nesreće upravljao putničkim motornim vozilom marke audi, dok je za krivično djelo pomoć počinitelju poslije učinjenog krivičnog djela osumnjičen I.P., rođen 1972. godine, iz Gornji Vakuf-Uskoplja - navodi se u saopštenju MUP-a SBK.

(Avaz)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Ime

01.09.2023 12:53

Propjevat će on kad dobije bar 20-30 a i pametni mu otac,ti što si jarene pjevao i ispjevao si!!!

ODGOVORITE
Name

Србо

01.09.2023 12:56

Да је неко непознат и да је остао и помогао унесрећеном тога би ухапсили а овај пјевач цајки нек слободно хода , немој случајно да му одузмете возачку, одличан примјер за младе.

ODGOVORITE
Name

Pera

01.09.2023 13:59

Ma on je pjevač pod hitno ga osloboditi šta ima veze što je pobjegao sa mjesta nesreće još da nalete neki huligani da ga premlate a i taj što je hodao po putu bi trebao biti optužen šta je on radio u to doba van kuće!

ODGOVORITE
Name

Ma bravo

01.09.2023 14:11

za tužilaštvo ubiješ čovjeka autom pobjegneš daš pare sudijama i šetaš se na slobodi!

ODGOVORITE
Name

Gkhg

01.09.2023 16:06

Šta radi para,da je neki siromak već bi bio i osudjen i pritvoren

ODGOVORITE
Name

Предатор

01.09.2023 17:22

Пара врти где бургија неће

ODGOVORITE
Name

Miroslav

02.09.2023 01:16

Sloboda za ubicu, kako je to moguce? Pa se onda cudimo, sto mladi tatini i mamini agresivni sinovi divljaju po putevima i ubijaju? Ako je pravda prilagodljiva, moral nije sigurno.

ODGOVORITE