Oglasio se federalni MUP o onima koji su podržavali ubicu

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Federacije Bosne i Hercegovine oglasili su se o provedenim aktivnostima o onima koji su podržavali Nermina Sulejmanovića tokom prenosa uživo putem Instagrama gdje je prvo pretukao pa potom ubio Nizamu Hećimović.

Bosna i Hercegovina 12.08.2023 | 17:13
Oglasio se federalni MUP o onima koji su podržavali ubicu

Iz FMUP-a je rečeno:

“Odsjek za sajber kriminal u Federalnoj upravi policije u Federalnom ministarstvu unutrašnjih poslova već je započeo aktivnosti koje se odnose na prikupljanje podataka, odnosno evidentiranje osoba koje su na društvenim mrežama podržavali i veličali čin ubistva i ubicu.

Federalna uprava policije u saradnji s nadležnim tužilaštvom započeće s postupkom lociranja i dokumentovanja svih pojedinaca koji su svojim objavama širili mržnju, podržavali i veličali ubistvo i ubicu i to ne samo na Instagramu već i na svim drugim društvenim mrežama”, naveli su.

Prema informacijama kojima N1 raspolaže već je 40 osoba lociranio koje su podržavale Sulejmanovića.

Podsjećamo, Sulejmanović je ubio tri osobe, nekoliko ranio te potom izvršio samoubistvo.

Na podrčuju Gradačca od danas traje trodnevna žalost.

(N1/foto: N1) 

Komentari / 13

Ostavite komentar
Name

BiH

12.08.2023 17:24

A sta su preduzeli protiv pripadnika mup-a koji su se oglusili na prijavu zrtve nasilja koja je ubicu prijavila i na raj nacin, takodje, podrzali ubicu?

ODGOVORITE
Name

Dr

12.08.2023 20:51

Narod je bolestan a postupci vlasti korupcija i ne kaznjavanje onih koji treba da su ogledalo drustva i koji su se zakleli da ce raditi pravedno i za to su placeni daju narodu pravi uzor.

Name

Re BiH

12.08.2023 22:04

Nisu se pripadnici MUP-a oglušili ne lupaj, malo citaj vise i ne komentarsi nije to za tebe. MUP je podnio izvještaj tuzilastvu za zabranu pristupa zrtvi. Da bih sud odbio

Name

Re Re BiH

12.08.2023 23:50

Zrtva je ubicu prijavila tri dana prije ubistva za nasilje. Hocete reci da je u roku od ta dva-tri dana policija predala izvjestaj tuzilastvu i da ga je sud odbio? Nisu nase institucije, nazalost, tako azurne, tako da bi bilo pametno da Vi ne komentarisete i ne lupetate gluposti.

Name

Doboj

12.08.2023 18:04

Sta cete sa tim monstrumima koji su podrzali ubicu?? Imali drzava mehanizam da ih kazni odlucno i zestoko?

ODGOVORITE
Name

Ipe

12.08.2023 18:19

Vrana vrani oči ne vadi.Sve oni znaju i ko i šta,droga,reketi,sve se zna u svakom gradu.SAMO GLEDAJU.

Name

Rddd

13.08.2023 18:28

A da je sud izrekao tu zastitnu mjeru da li bi ona sta pomogla kako se sprovodi zastitna mjera, koja svrha zastitne mjere zabrana uznemiravanja i priblizavanja zrtvi a zive u zajednickom domacinstvu, spavaju u istoj sobi. Sam zakon je toliko manjkav i neprovodiv u nasim uslovima. Ovdje su zakazali svi od prijatelja, rodbine, institucija itd

Name

Ujko Vukasin

12.08.2023 19:14

Zacudilo me da se to desilo u Gradačcu o kojem sam slusao sve najbolje. Nikad nisam bio u tom gradu ali kazu da je lijep gradic. Za vrijeme poplave 2010g stanovnistvo Gradačca je pokazalo veliku humanost. Spasavali i pomagali su svima. I srpskom narodu. Zao mi je za Gradačac da mu se to desava, da je zavijen u crno. Vrijeme je da policija oduzima sto vise oruzja od gradjana. Djeca u kuci su ugrozena jer nesavjesni roditelj ostavlja pistolj sa metkom u cijevi. Mada je tesko, zlikovac moze svacim da se koristi da nekog ubije. Takve ljude treba poznati, a znaju se. Kavgadzije su i siledzije. Samo kukavice udare na slabije od sebe, na zenu na djecu. Sljam od ljudi. Ne mogu da razumijem one koji mogu da podrzavaju ovakav gnusan zlocin. Takvi neljudi podrzavaju torturu i zivotinja jer im je krv zla. Njih sve treba na neki otok i zasejat stotine hektara kukuruza i neka jedu koliko sebi narade. Ako ne rodi kukuruz neka jedu cokotke. Pa bi cijenili svaciji zivot.. Umazena derista, zla i lijena. Sto je dizao tegove bolje da je radio poslove na njivi. Da bude covjek.

ODGOVORITE
Name

Miroslav

12.08.2023 19:20

Budaletine, kad bi znali sta rade, u zemlju bi propali. Ali to nije prepreka, da odsede neko vreme u zatvoru, i da rade teske fizicke poslove, a ne da lencare. Budaletine, a mozda i pacjenti?

ODGOVORITE
Name

Prijedorčanin M.

12.08.2023 22:14

Samo opaliti po džepu ili zatvor.

Name

Prijedor podržava pitanje

12.08.2023 22:30

A sta su preduzeli protiv pripadnika mup-a koji su se oglusili na prijavu zrtve nasilja koja je ubicu prijavila i na raj nacin, takodje, podrzali ubicu?

ODGOVORITE
Name

Obican covjek

13.08.2023 08:31

Ovakav šljam koji daje podršku ivici treba odmah zatvoriti,da nikad više ne vide sunce i mjesec

ODGOVORITE
Name

Šimo

13.08.2023 09:01

Ovo je samo predstava za javnost u režiji Kantonalnog MUP-a. Sad moraju da pravdaju svoj nerad. Onaj ko misli da će iko od ovih koji su podržavali napuhanog kriminalca, grdno se vara. Samo će se lijepo ispričati u policijskoj stanici a zatim ih pustiti na slobodu.

ODGOVORITE