Istraga: Inspektori na matičnom brodu „Titana“

Kanadsko Odeljenje za bezbednost saobraćaja pokrenulo je istragu o tragediji koja je zadesila podmornicu „Titan“, a inspektori su se ukrcali na matični brod sa kog je lansirana.

Svijet 25.06.2023 | 11:10
Istraga: Inspektori na matičnom brodu „Titana“

Istražitelji kanadskih vlasti ukrcali su se na brod „Polar prins“, ukotvljenom na Njufaundlendu, kako bi ispitali posadu i proverili podatke iz dnevnika.

Odeljenje za bezbednost Kanade potvrdilo je da sprovodi istragu o smrti pet ljudi na podmornici „Titan“ dok se spuštala ka olupini „Titanika“.

Kako bi utvrdili uzrok nesreće, inspektori kažu da prikupljaju i analiziraju podatke, zapise i audio-snimke iz kontrolne sobe i brodskog mosta.

„Sprovodimo bezbednosnu istragu u Kanadi jer je u nesreći učestvovao brod registrovan u Kanadi koji je isplovio iz kanadske luke“, rekla je portparolka Keti Foks.

Navela je i da razume međunarodno interesovanje za slučaj i da će kanadski organi deliti sva saznanja i informacije koje prikupe sa kolegama iz drugih zemalja.

(Agencije) Foto: Profimedia/Ilustracija

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

BB

25.06.2023 11:26

Trla baba lan...

ODGOVORITE
Name

Goran

25.06.2023 12:20

Nisu mogli otkriti ko je uništio severne tokove a ovo će otkriti.

ODGOVORITE
Name

Miroslav

25.06.2023 12:22

Sto se petljate, avanturi su odabrali, i snose posledice? Kasno je, pre avanture trebali ste pregledati podmornicu. I cemu bi trebala posluziti naknadna istraga i pametovanje?

ODGOVORITE
Name

Iskreno

25.06.2023 13:16

Samo ogromna žalost za izgubljenim životima. Sada ništa nije bitno. Mislim da je Titanik velika grobnica i da to treba ostati tako. Sve je to tužno.

ODGOVORITE
Name

Nema šta se istrażit

25.06.2023 16:10

...kad se zna da im jr pogubljenje smješteno.. .

ODGOVORITE