Stanje elementarne nepogode zbog jake kiše u Višegradu

Na području opštine Višegrad proglašeno je stanje elementarne nepogode uslijed jake kiše koja je nanijela veliku štetu, najviše putevima, potvrdio je načelnik opštine Mladen Đurević poslije sjednice Kriznog štaba.

Republika Srpska 03.06.2023 | 21:13
Stanje elementarne nepogode zbog jake kiše u Višegradu

Đurević je pojasnio da je jaka kiša koja danas pada na području Višegrada izazvala klizišta u pojedinim naseljima i da je najveća šteta bila na putevima, koje je voda djelimično ili skroz odnijela.

– Imamo veliki broj zahtjeva od sugrađana da se saniraju putevi. Donijeli smo odluku o proglašenju stanja elementarne nepogode – rekao je Đurević.

On je napomenuo da će timovi za procjenu štete sutra biti na terenu.

(Srna) 

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Maja

03.06.2023 21:55

Najlakše je procijeniti štetu mnogo teže je gospodine načelnice profesionalno odraditi posao na terenu pokupiti oborinske vode Najbrže se prostre asfalt sa rokom godine dvije Voda nade sebi put a i kiša će biti ako niste znali. STRUKA JE STRUKA

ODGOVORITE
Name

Вишеград

03.06.2023 23:58

Срам те било,ђуревићу,затрпао си скоро завршен базен само зато што га је почео правити начелник из сдс,господин Славиша Мишковић,а сад би да правиш изнова други.Ниједну рупу по путу ниси затрпао,ни пут уз главички поток завршио.

ODGOVORITE
Name

Za Višegrad,

04.06.2023 10:36

Vjerovatno bi se taj bazen napunio ovom silnom vodom koja je juče pala, ako je ono bio skoro završen bazen, onda nikad nisi vidio bazen uživo.

Name

.Milanka.

04.06.2023 03:00

Hajd svakako malo,malo,prave se ti nekakvi putevi u toj nedođiji...

ODGOVORITE
Name

Вишеград

04.06.2023 09:55

Нема кад ђуревић и екипа,андрић,перишић,др.печат размишљати о граду.Имају они преча посла,зиплајн,апартмани,куповина станова,на коју дестинацију ићи на одмор,водити рачуна ко их лајкује да би га запислили или ставили у неки управни одбор,ревизор итдитд

ODGOVORITE
Name

Ре за вишеград

04.06.2023 11:00

Јавља се будући савјетник ђуревићев.Ма богати,сад ми је лакше кад знам разлог што затрпасте базен.Због кише,добар разлог.Што га не завршисте,па га покристе.Овако ће се у нови базен лијепо и добро уградити,зна се већ ко.

ODGOVORITE
Name

Вгд

04.06.2023 11:09

Ма пустите сеоске путеве,села су ионако празна,сеоски путехи служе само за извлачење грађе из шума.ђуревићу сједи у службено ауто па прођи јонџом,горе кроз тунел,па улицом Цара Лазара,поред бивше општине,преко рзавског моста и направи круг око града.Да ти напишем колико има рупа,неби вјеровао,преброј и увјери се сам.Пусти шта ти причају савјетници,кад ти је могла милица станчић бити савјетник јасно ми је колико је сати.

ODGOVORITE