Naredio isušivanje brane da bi pronašao mobilni telefon koji mu je upao u vodu!

Indijski zvaničnik suspendovan je nakon što je naredio da se isuši rezervoar (branu) da bi mogao vratitit njegov mobilni telefon koji je upao u vodu.

Zanimljivosti 29.05.2023 | 15:31
Naredio isušivanje brane da bi pronašao mobilni telefon koji mu je upao u vodu!

Bilo je potrebno tri dana da se ispumpaju milioni litara vode iz brane,nakon što je Rajesh Vishvas ispustio mobilni dok je pravio selfi.Kada je pronađen mobilni telefon je bio previše natopljen da bi mogao da radi.

Gospodin Vishvas je tvrdio da sadrži osjetljive vladine podatke i da ih je potrebno pronaći, sada je optužen za zloupotrebu položaja.

Inspektor za hranu je u nedelju slučajno je ispustio svoj Samsung telefon, vredan oko 1.200 dolara (100.000 rupija), u branu Kerkata, u centralnoj indijskoj državi Čatisgar.

Nakon što lokalni ronioci nisu uspeli da ga pronađu, platio je donošenje dizel pumpe, rekao je gospodin Vishvas u video izjavi koju su citirali indijski mediji. On je rekao da je imao usmenu dozvolu zvaničnika da ispusti “nešto vode u obližnji kanal”, dodajući da je zvaničnik rekao da bi to “u stvari koristilo farmerima koji bi imali više vode”.

Pumpa je radila nekoliko dana, ispraznivši otprilike dva miliona litara vode – navodno dovoljno za navodnjavanje 6 kvadratnih kilometara (600 hektara) poljoprivrednog zemljišta prenosi BBC

Njegova misija je prekinuta kada je drugi zvaničnik, iz odeljenja za vodoprivredu, stigao na lice mesta nakon žalbe.

“On je suspendovan do istrage. Voda je neophodan resurs i ne može se trošiti na ovaj način”, rekla je Priianka Shukla, zvaničnik okruga Kanker.

isušen rezervoar vode

Gospodin Vishvas je negirao da je zloupotrebio svoj položaj i rekao da je voda koju je isušio bila iz prelivnog dela brane i da “nije u upotrebljivom stanju”.  Ali njegovi postupci su izazvali kritike od strane političara, a nacionalni potpredsednik državne opozicione stranke BJP je tvitovao:

“Kada ljudi zavise od cisterni za vodosnabdevanje u vrelim letima, zvaničnik je isušio dva miliona litara  vode koja se  mogala da se iskoristi za navodnjavanje najmanje 1.500 jutara zemlje“.

(zanimljivostidana.com)

Komentari / 0

Ostavite komentar