Vukanovićeva lista: S mafijom ne idemo u vlast

- Tražio sam ponudu napismeno da vidimo šta hoće, a stav naše Liste je da sa mafijom nemamo kontakta ni posla. Ali, neka nam daju napismeno da im odgovorimo zvanično, mada su se kasno sjetili da nude, jer svakako ćemo dogodine uzeti te pozicije i ne treba nam ništa više – istakao je  Nebojša Milišić, odbornik Liste za pravdu i red u Skupštini grada Trebinja. 

Republika Srpska 26.04.2023 | 16:21
Vukanovićeva lista: S mafijom ne idemo u vlast

Na Skupštini grada Trebinja vođena je žučna rasparava o izvještaju rada gradonačelnika i gradske uprave. U isto vrijeme odbornik SNSD-a i predsjednik Gradskog odbora te stranke Luka Petrović pozvao je Listu za pravdu i red Nebojše Vukanovića da uđe u vlast u Trebinju, što je na konferenciji za novinare potvrdio I gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić.

- Svi ljudi koji žele da daju doprinos da Trebinje bude bolje, u ovom slučaju Lista za pravdu i red je  pozvana da uzme učešće u vlasti, da uradi napokone nešto za grad, a ne samo da pričaju – naveo je Ćurić.

Iz Liste za pravdu I red tražili su da im Petrović pismeno pošalje taj zahtjev ali i odgovorili da sa mafijom ne žele imati posla.

- Danas je palo na pmaet Luki Petroviću da nam ponudi tri mjesta u gradskoj upravi. To je on vjerovatno ustao na lijevu nogu ili ne znam šta drugo. Uglavnom njegovi odbortnici se slažu, iako nisu znali da će se to dogoditi, pa je i gradonačelnik to na kraju rekao. Tražio sam ponudu napismeno da vidimo šta hoće, a stav naše Liste je da sa mafijom nemamo kontakta ni posla. Ali, neka nam daju napismeno da im odgovorimo zvanično, mada su se kasno  sjetili da nude jer svakako ćemo dogodine uzeti te pozicije i ne treba nam ništa više – istakao je  Nebojša Milišić, odbornik Liste za pravdu i red u Skupštini grada Trebinja. 

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić kaže da je prezadovoljan svojim i radom gradske uprave u 2022. godini.

-Mi ne da smo zadovoljni nego smo prezadovoljni ocjenom ne gradonačelnika, nego kompletnog tima ljudi. Ovo iziskuje dosta vremena i truda i sigurno možda neko zaboravi u kakvim vremenima i danas živimo i uslovima u kojima radimo i sve one probleme koje imamo – rekao je Ćurić.

Međutim, u opoziciji su rad gradonačelnika ocjenili najslabijim ocjenama. Opozcioni odbornici imali su zamjerke na transparentno trošenje novca, nerealiziovanje brojnjih dugogodišnjih projekata, odgovornost za raseljava građana Trebinja, sve goru demografski sliku i slično.

-Nedovoljan jedan. Što se tiče transparentnosti nedovoljan. Projekata ima, ali ja sam rekao jasno da naprimijer u tržinicu podržavam do onih 270 hiljada rad gradske administracije, a razliku od 400 hiljada nikada neće dobiti – naglasio je Saša Borjan, nezavisni odbornik u Skupštini grada Trebinja.

Ilija Mastilović, odbornik SDS-a u Skupštini grada Trebinja, istakao je lošu demografsku sliku.

-Katatrsoflna nam je demografska slika I zatražio sam nešto da učinimo koliko možemo da pomognemo da bi u Trebinju bila bolja  jer svake godine imamo znatan pad novoređenih u odnosu na broj umrlih – istakao je Mastilović.

Na ovoj sjednici donesena je I odluka o novom zaduženju grada Trebinje u visino od preko 4 miliona maraka za rekonstrukciju i dogradnju sistema vodosnabdijevanja.

(BN) Foto: BN 

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Borac

26.04.2023 15:11

Pitajte Stevandica, zasto Dodik provocira da ce se ocijepiti, pripojiti Srbiju, i da ce staviti policiju na linije razgranicenja, a zna da od toga nema nista, zato nas prozivaju

ODGOVORITE
Name

Nauci se

26.04.2023 16:52

Na kraju sjednice Potpredsjednica Ljubojevic ipak pokaza svoje pravo lice i opravda dolazak Milanovica u Derventu i razlog zbog koga je dosao. Sram je bilo. Ona bi da pljuje po poslanicima opozicije ali voljela bi da oni podrze njihove glupe prijedloge i da budu jedinstveni. Mali se izglupirala.

Name

Tatar

26.04.2023 17:07

Dodik je totalno poludio jer je sve manje vremena a krediti se moraju vratiti.Nemojte nasedati na njegova lupetanja.

Name

TALIBAN

27.04.2023 14:57

KAKAV STEVANDIC on dopusta sve duduku da provocita i gura NAROD U RAT da bi Duduk mogao da svercuje NAFTU i CIGARE mozda u Stevandicevom CRVENOM KOMBIJU MALOUMNICI i jedan i drugi

Name

Sejttan

26.04.2023 17:56

Vukane treba da udjes u vlast. Bas trebas. Tako ides na ruke njima. Sa problemima se treba uhvatit u kostac. Najveceg grmalja srusi virus kojeg ne vidi oko. Virus tako malen udje u grmalja i radi posao. Budi i ti virus. Budi za narod dobra bakterija a za vlast pogubna

ODGOVORITE
Name

Re Sejttan

26.04.2023 19:24

Odličan komentar, svaka čast

Name

miro

26.04.2023 17:56

Luka je Al CAPONE

ODGOVORITE