Operativna akcija „Studenac“ – uhapšeno 11 lica

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) su danas, u sklopu operativne akcije „Studenac“, na području Zenice, Viteza, Ljubuškog, Čapljine, Posušja, Cazina, Banja Luke i Bijeljine realizovali pretrese stambenih objekata i pokretnih stvari na 18 lokacija.

Bosna i Hercegovina 12.04.2023 | 17:45
Operativna akcija „Studenac“ – uhapšeno 11 lica

Slobode je lišeno 11 lica zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivična djela „Organizovani kriminal“, „Krivotvorenje znakova za obilježavanje robe, mjera i utega“, „Nedozvoljen promet akciznih proizvoda“, "Nedopušteno skladištenje robe“ i „Krijumčarenje“ propisana Krivičnim zakonom Bosne i Hercegovine.

Lica lišena slobode su sprovedena u prostorije SIPA-e, radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog.

Prilikom pretresa otkriveni su i privremeno oduzeti predmeti i dokumentacija koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku, saopšteno iz SIPA-e.

(BN) Foto: Ilustracija 

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

zoka

12.04.2023 15:57

Je li Zmaj od Laktasa uhapsen

ODGOVORITE
Name

Petar

12.04.2023 15:58

Oštetili budžet za 10 hiljada, kad ne znaju krasti na veliko ne treba im dozvoliti ni malo. Moraju ući u institucije da uče kako se krade.

ODGOVORITE
Name

mihail

12.04.2023 17:01

Koliko treba godina da se nesto iz toliko opljackane privrede procesuira.Tuzilastvo, SIPA treba da pretrese i konacno nesto od pravde da dobije ovaj narod, koga su institucije u ropstvo oterale.Neka zapamte u tuzilastvu, ropstvo koje sleduje naredne generacije, su oni i inspekcijske sluzbe stvorili.

ODGOVORITE