"Ranč prokletih" iz serije "Srećni ljudi" pred rušenjem, jedini stanar brani!

Gotovo da nema osobe koja barem jednom nije gledala domaću seriju "Srećni ljudi", koja je snimana pre tačno 30 godina.

Zabava 30.03.2023 | 16:28
"Ranč prokletih" iz serije "Srećni ljudi" pred rušenjem, jedini stanar brani!

Veliki deo radnje odvijao se na "Ranču prokletih", u malenom dvorištu u kojem su se nalazile četiri kućice. U njima su živeli likovi, takozvani rančeri, Veliborka Prodanović (Ružica Sokić), Smiljka Miljković (Eva Ras), Cana Fontana (Žiža Stojanović) i Ilija Pandurović (Dušan Poček).

Oronule i propale

Moguće je da ste pored ove lokacije prošli barem jednom, nalazi se u blizini železničke stanice Prokop, u Ulici Lazara Sočice. Možda najneverovatnija stvar koja se tiče ovog mesta jeste to što je na Gugl mapi lokacija označena upravo kao "Ranč prokletih".

ranč prokletih
FOTO: PRINTSCREEN

Dobili smo informaciju da su malene kuće srušene i da se tu uveliko gradi stambena zgrada, pa smo otišli da proverimo. Kad smo se približili ulici, već na početku videli smo da to više nije stari kraj, da već postoje nove zgrade i da se radovi odvijaju baš u toj ulici.

ranč prokletih
FOTO: KURIR

Približili smo se lokaciji i zatekli smo ne tako lep prizor kakav pamtimo iz serije "Srećni ljudi". Kućice su i dalje tu, još više su oronule u odnosu na pre nekoliko godina kada smo bili na ovom mestu. Prvo što nam je privuklo pažnju bila je srpska zastava. Kad smo se približili kapiji i ušli u dvorište, bilo je očigledno da tu više niko ne živi.

Polomljeni prozori, prazne prostorije, nabacane stare stvari, a onda su nam pažnju privukle biljke, negovane i taman krenule da se bude iz zimskog sna, na trećim vratima. U jednom momentu videli smo da se neko nalazi unutra i taman kad smo hteli da pokucamo na vrata, izašao je jedan stariji čovek, vidno nervozan i besan.

ranč prokletih
FOTO: KURIR

Razočaran

Na naše pitanje gde je komšiluk, šta misli o tome što se naselje ruši i da li je on jedini koji tu živi, besno je govorio:

- Ajde sad izađite odavde, ovo je privatni posed, muka mi je više od svega, nemoj da slikaš jer, kao što vidiš, nema šta da se slika. Svi su dali ovo da bi dobili nove stanove na lokacijama koje požele, e - ja neću! Mene samo mrtvog mogu da oteraju odavde, nema lepše lokacije od ove i neću ni na dan da se sklonim odavde, neka ruše - samo preko mene mrtvog. A komšije, neka im je na duši - rekao je razočarani čovek.

ranč prokletih
FOTO: KURIR

Ko je gledao seriju sigurno se seća da su se "rančeri" stalno žalili da im iz novoizgrađenih solitera bacaju smeće u dvorište i kradu struju. Solitera okolo tada nije bilo, ali godinama kasnije oko ranča se zaista nalaze nove, velike građevine. Ranča uskoro neće biti. Srušiće ga i na tom mestu izgradiće se soliter, baš kao u seriji, i tu će biti domovi gde će sreću potražiti neki drugi ljudi.

(Kurir.rs)

Komentari / 0

Ostavite komentar