Ne uznemirava nas nalog MKS-a za hapšenje Putina

"Kremlj je potpuno miran povodom neprijateljskih manifestacija protiv ruskog predsednika Vladimira Putina kao što je izdavanje naloga za njegovo hapšenje od strane Međunarodnog krivičnog suda (MKS)", izjavio je danas pres-sekretar šefa ruske države Dmitrij Peskov.

Svijet 20.03.2023 | 11:28
Ne uznemirava nas nalog MKS-a za hapšenje Putina

"Mi ovo prihvatamo opušteno. Sve pažljivo pratimo i nastavljamo da radimo. Predsednik nastavlja da radi", rekao je Peskov novinarima, odgovarajući na pitanje kako je predsednik Rusije reagovao na odluku MKS, prenosi Interfaks.

Peskov je rekao da je mnogo, kako je naveo, "otvorenih neprijateljskih manifestacija protiv Rusije i njenog predsednika u svetu" i da, "ako se svaka od njih uzme k srcu, ništa dobro neće biti od toga“.

Pretpretresno veće MKS izdalo je naloge za hapšenje ruskog predsednika Putina i ombudsmana za decu Marije Lvove-Belove, a kako je saopšteno, odluka je doneta u okviru istrage slučaja o „nezakonitoj deportaciji dece iz delova Ukrajine koje je okupirala Rusija”.

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova je saopštilo da odluke Međunarodnog suda u Hagu nemaju pravnu snagu za Rusiju.

(Tanjug) Foto: AA 

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Hit do hita

20.03.2023 10:58

Ovi sa Zapada sve bolji i bolji, ruše sami sebe ubrzano. Odličan potez. Izgleda nagledaćemo se još ovog Zapadnog ludila. Velika podrška za Zapad, samo nastavite, dok se totalno ne zgov*ate.

ODGOVORITE
Name

Fasistickonacisticko

20.03.2023 12:29

Nastrojeni mu ne mogu oprostiti sto su spasili djecu i civile a sto im je i duznost po Medjunarodnom pravu na prvoj borbrnoj zoni, jer su trebali da sluze kao taoci i ko zna za sta vec..... U Rusiji zive ravnopravno kao i svi sa svim pravima kao i na zaposljavanje....

ODGOVORITE
Name

Re od koga

20.03.2023 14:31

Su to Rusi spasili ukrajinsku djecu? Ko je napao Ukrajinu, jel Ukrajina?

Name

Ukrajinski rezim

20.03.2023 16:41

Je kriv i odgovarace kao i izvrsioci, ubija deceniju djecu po Dombasu,kolju sakate ruske zarobljenike, trguju organima, spaljuju zive ljude, maltretiraju i salju u smrt gradjane koji nisu sluzili vojsku i neobuceni, tuku zene sto govore ruskim matetnjim, koriste gradjane kao taoce i zivi stit, itd....

Name

Pomocu zlocinacke

20.03.2023 12:32

Izmontirane vlasti samim time i zakona u Ukrajini se proda 35000 do 40000 djece....

ODGOVORITE
Name

To je ugovoreni

20.03.2023 13:10

Sud a ne Medjunarodni, nisu potpisale SAD Kina, Rusija, Iran, Izrael,Ukrajina i niz drugih, ni VB gdje kaze uvazice samo kada iscrpe sve mogucnosti u VB. Nekima opet ne smeta da selektivno ptistupaju istom, tim odlukama i ako nisu potpisnice i smatraju ga stetnim po njihove nacionalne interese i sa te tacke gledista ga ne priznaju....

ODGOVORITE
Name

Ovim

20.03.2023 22:15

AngloSaksonskim pedofilima,krivo mogli su pokupiti tu Spašeni djecu,i ko zna što bi se dogodilo sa Djecom,?? Ovo je borba Rusije,protiv ĐAVLA,.

ODGOVORITE