Не узнемирава нас налог МКС-а за хапшење Путина

"Кремљ је потпуно миран поводом непријатељских манифестација против руског председника Владимира Путина као што је издавање налога за његово хапшење од стране Међународног кривичног суда (МКС)", изјавио је данас прес-секретар шефа руске државе Дмитриј Песков.

Свијет 20.03.2023 | 11:28
Не узнемирава нас налог МКС-а за хапшење Путина

"Ми ово прихватамо опуштено. Све пажљиво пратимо и настављамо да радимо. Председник наставља да ради", рекао је Песков новинарима, одговарајуц́и на питање како је председник Русије реаговао на одлуку МКС, преноси Интерфакс.

Песков је рекао да је много, како је навео, "отворених непријатељских манифестација против Русије и њеног председника у свету" и да, "ако се свака од њих узме к срцу, ништа добро нец́е бити од тога“.

Претпретресно вец́е МКС издало је налоге за хапшење руског председника Путина и омбудсмана за децу Марије Лвове-Белове, а како је саопштено, одлука је донета у оквиру истраге случаја о „незаконитој депортацији деце из делова Украјине које је окупирала Русија”.

Руско Министарство спољних послова је саопштило да одлуке Међународног суда у Хагу немају правну снагу за Русију.

(Тањуг) Фото: АА 

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Хит до хита

20.03.2023 10:58

Ови са Запада све бољи и бољи, руше сами себе убрзано. Одличан потез. Изгледа нагледаћемо се још овог Западног лудила. Велика подршка за Запад, само наставите, док се тотално не згов*ате.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фасистицконацистицко

20.03.2023 12:29

Настројени му не могу опростити сто су спасили дјецу и цивиле а сто им је и дузност по Медјународном праву на првој борбрној зони, јер су требали да слузе као таоци и ко зна за ста вец..... У Русији зиве равноправно као и сви са свим правима као и на запосљавање....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре од кога

20.03.2023 14:31

Су то Руси спасили украјинску дјецу? Ко је напао Украјину, јел Украјина?

Name

Украјински резим

20.03.2023 16:41

Је крив и одговараце као и изврсиоци, убија деценију дјецу по Домбасу,кољу сакате руске заробљенике, тргују органима, спаљују зиве људе, малтретирају и саљу у смрт градјане који нису слузили војску и необуцени, туку зене сто говоре руским матетњим, користе градјане као таоце и зиви стит, итд....

Name

Помоцу злоцинацке

20.03.2023 12:32

Измонтиране власти самим тиме и закона у Украјини се прода 35000 до 40000 дјеце....

ОДГОВОРИТЕ
Name

То је уговорени

20.03.2023 13:10

Суд а не Медјународни, нису потписале САД Кина, Русија, Иран, Израел,Украјина и низ других, ни ВБ гдје казе увазице само када исцрпе све могуцности у ВБ. Некима опет не смета да селективно птиступају истом, тим одлукама и ако нису потписнице и сматрају га стетним по њихове националне интересе и са те тацке гледиста га не признају....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Овим

20.03.2023 22:15

АнглоСаксонским педофилима,криво могли су покупити ту Спашени дјецу,и ко зна што би се догодило са Дјецом,?? Ово је борба Русије,против ЂАВЛА,.

ОДГОВОРИТЕ