Lokalizovan požar u hotelu, šteta višemilionska

- Požar u hotelu Pahuljica na planini Vlašić lokalizovan je tokom noći, a na objektu je nastala višemilionska šteta s obzirom na to da je požar zahvatio gornji deo objekta.

Bosna i Hercegovina 10.03.2023 | 09:06
Lokalizovan požar u hotelu, šteta višemilionska

Portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona Hasan Hodžić rekao je za sarajevski portal Klix da je na objektu načinjena znatna materijalna šteta i da će pod nadzorom nadležnih danas biti obavljen uviđaj kako bi se utvrdile sve okolnosti ovog požara.

Požar je priavjen sinoć kada su dve ekipe vatrogasaca izašle na teren i počele s gašenjem požara. Međutim, on se veoma brzo proširio na krovnu konstrukciju i potkrovlje objekta koje je u potpunosti uništeno kao i donji spratovi.

O šteti je teško govoriti, ali je sigurno da se radi o višemilionskom iznosu i nemerljivoj šteti za planinski turizam s obzirom na to da je Hotel Pahuljica bio jedan od prvih napravljenih hotela na ovoj planini.

(Tanjug) Foto: Screenshot 

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Neprirodno

10.03.2023 09:55

Je da se pojavljuju požari,tako često,i da,tamo gdje vlast ima finansijsku dobit za sebe,obično procjenjuje štetu u milionima!!!Ne bi bilo iznenađenje da je vlast indirektno učestvovala u izazivanju požara,samo da uveća lično bogatstvo.Niko normalan,neće povjerovati u "slučajnost",a,tajkunska vlast već zna na koji način se to radi.Bit će gadno kad pokulja istina,i kad se sve razotkrije,što je neminovno.

ODGOVORITE
Name

Đ. B.

10.03.2023 14:32

Angažujte vještake iz Srbije i saznaćete da je neki neodgovorni prolaznik bacio opušak od cigarete u snijeg na krovu hotela pa je to izazvalo požar širih razmjera. Tako je zapaljena i prostorija u kojoj se nalazila arhiva "Investiciono Razvojne Banke" (IRB u Banjaluci) i to baš u vrijeme kada se vodi krivični postupak protiv bivšeg premijera Džombića.!?! Da nije žalosno bilo bi smješno.

ODGOVORITE