Potrebna pomoć starici, požar progutao kuću

Na području Stare Rijeke, sela između Sanskog Mosta i Oštre Luke, požar je prije nekoliko dana progutao kuću Lucije Šolaja, koja je u samo nekoliko sati ostala bez imovine koju je cijeli život mukotrpno sticala. Sada joj je potrebna pomoć dobrih ljudi.

Republika Srpska 06.03.2023 | 16:28
Potrebna pomoć starici, požar progutao kuću

U samo nekoliko časova, Lucija je ostala bez krova nad glavom. Požar koji je izbio iznenada usljed dotrajalih elektroinstalacija zahvatio je krov a potom se proširio i na prvi sprat objekta uništavajući sve pred sobom.

„Ja sam kuvala ručak u prostoriji ispod i čula sam miris kao na čađ od dimnjaka i i mislila sam da se čađ zapalila. Međutim, kada sam izašla vani, vidjela sam plamen koji izbija na krovu. Pozvala sam komšije, uhvatio me bio strah“- kaže za BN Lucija Šolaja.

Dolazak vatrogasnih jedinica iz Oštre Luke i Sanskog Mosta do Šolajine kuće bio je otežan budući da se do jedine kuće u ovom zaseoku dolazi samo neodržavanim šumskim putem. 

U pomoć starici priskočile su komšije iz susjednih sela koji su zajednički učestvovali u raščišćavanju zgarišta kako bi stvorili preduslove za obnovu kuće.

Jedan od komšija Borislav Došenović apelovao je na sve ljude dobre volje da pomognu na bilo koji način kako bi Lucija dobila krov nad glavom.

Svi ljudi dobre volje mogu kontaktirati Borislava Došenovića na broj telefona 0038765 594 578 kako bi dobili sve informacije o načinu pomoći ili direktno uplatiti na račun Lucije Šolaja :

Broj računa za pomoć: Tekući račun: 1340015000179550  ( Lucija Šolaja- ASA banka) 

Devizni račun za uplate iz inostranstva:

Lucija Šolaja 

Stara Rijaka 12, Sanski Most

IBAN code: BA39 1340014100055634

ASA banka d.d. Sarajevo

BIC/SWIFT code: IKBZBA2X

(BN)  Foto:BN

Komentari / 0

Ostavite komentar