Vučić poručio: Sa državom niko ne može da se igra

Povodom Sretenja, Dana državnosti Srbije, predsednik Aleksandar Vučić uručio je odlikovanja najzaslužnijim građanima i institucijama.

Srbija 15.02.2023 | 15:33
Vučić poručio: Sa državom niko ne može da se igra

Obraćajući se prisustnima, Vučić je rekao da je otadžbina kolektivni duh jednog naroda. Kaže da su prijatelji države svi oni koji su nešto učinili za nju i njene građane.

Predsednik je rekao da su za Srbiju 15. februar i 1804. i 1835. dani velikih srpskih pobeda i crveno slovo u našem kalendaru. Ističe da stvaranje države može da bude avantura, ali da avantura ne sme da postoji kada već imate državu. Poručio je da sa državom niko ne može da se igra.

"Danas, kada je naša zemlja pritisnuta sa različitih strana i u vreme kada najviše napreduje, mi moramo da jasno kažemo svima da imamo samo jednu mogućnost, a to je da budemo svoji o svome, da čuvamo i brinemo o svojoj državi i svojim građanima i da gledamo u budućnost", rekao je on.

Predsednik je poručio da je u Miloševoj crkvi video koliko je dobra zajedništvo i jedinstvo države, naroda i crkve donelo srpkom rodu.

"Nadam se da dobre stvari i dobro naučene lekcije iz 19. veka nećemo prokockati u 21. veku", kazao je on.

Ordenom Srpske zastave prvog stepena nagrađen je Ričard Grenel za istaknute zasluge u razvijanju i učvršćivanju miroljubive saradnje i prijateljskih odnosa između Republike Srbije i Sjedinjenih Američkih Država.

Ordenom Srpske zastave prvog stepena nagrađen je Sahil Babajev za istaknute zasluge u razvijanju i učvršćivanju miroljubive saradnje i prijateljskih odnosa između Srbije i Azerbejdžana.

Istim ordenom odlikovan je i Stanislav Hočevar za istaknute zasluge i lični doprinos u širenju sloge, mira, duha tolerancije i verske saradnje.

Sretenjski orden prvog stepena dobio je profesor dr Milovan Bojić za naročite zasluge za Republiku Srbiju i njene građane u oblasti razvoja kardiovaskularne medicine.

Elena Mina nagrađena je ordenom zastave trećeg reda za kontinuiran doprinos razvoju i jačanju bilateralnih odnosa Republike Srbije i Republike Kipar...

(B92) Foto: Tanjug

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Вишеград

15.02.2023 14:49

Вучићу свака част за све што ради за државу Србију и србе и Републику Српску.Само не знам шта му је данас требао додик,а још горе онај нешић.

ODGOVORITE
Name

Tatar

15.02.2023 16:52

Ti Vučicu ili si ostario ili oslepio.Pa vidiš li uopšte šta se ovde dešava.Zasto se tvoja izjava ne podudara sa situacijom na ovom prostoru.Zasto naše vlasti ne razmišljaju na taj nacin

Name

mrga

15.02.2023 16:57

Ne može niko da se igra sa državom....osim države ?

ODGOVORITE
Name

Država

15.02.2023 19:31

Treba da služi narodu, ne obratno

ODGOVORITE
Name

ha ha,

16.02.2023 14:36

Jel,osim tebe.

ODGOVORITE
Name

Igracka

16.02.2023 16:18

Sa državom niko ne može da se igra samo oni!

ODGOVORITE