Operativna akcija „Mini“ – slobode lišeno šest lica

Slobode je lišeno lica, koja će biti sprovedena u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog.

Bosna i Hercegovina 14.02.2023 | 16:23
Operativna akcija „Mini“ – slobode lišeno šest lica

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu ( SIPA) danas su na području Bihaća realizovali  operativnu akciju „Mini“, u okviru koje su izvršeni  pretresi stambenih  objekata i pokretnih stvari na lokacija, zbog postojanja osnova sumnje da su počinjen krivično djelo “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” propisano Krivičnim zakonom Federacije Bosne i Hercegovine.

Slobode je lišeno šest lica, koja će biti sprovedena u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog.

Prilikom pretresa otkrivena je i privremeno oduzeta dokumentacija koja može poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Navedene aktivnosti su realizovane po nalogu Općinskog suda u Bihaću i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona a u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona.

(BN) Foto:Ilustracija 

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Zoki

14.02.2023 16:10

Ova SIPA bas postala seoska milicija, rade za Kantonalno tužilaštvo. Bruka

ODGOVORITE
Name

Koroslav

14.02.2023 17:03

Ljudi se dočepali plijena.Treba se od nečega životi.

Name

Re

14.02.2023 17:05

Jedina policijska agencija koja radi kako treba

Name

Krajišnik

14.02.2023 17:42

Zar Kantoni nemaju svoje Specijalne jedinice,Interventne i ostale džabalebaroše ko i MUP RS već SIPA kao neka lokalna policija,a ne elitna državna?!Kakav čoban ih vodi obezbjeđivat će i seoske utakmice!!Al kakva vlast na nivou BiH takve im i institucije nigdje školovanih i stručnog kadra sve stranački nepismeni čobani!

ODGOVORITE