Sportista grada Bijeljina za 2022. Davor Arnautović

Davor Arnautović iz Кluba malog fudbala "Radnik MD Šop" izabran je  za sportistu godine grada Bijeljina za 2022. godinu.

Republika Srpska 07.02.2023 | 10:33
Sportista grada Bijeljina za 2022. Davor Arnautović

Svečanost 46. "Izbora sportiste godine grada Bijeljina 2022" održana je u velikoj sali Centra za kulturu "Semberija".

Davor Arnautović iz Кluba malog fudbala "Radnik MD Šop" izabran je  za sportistu godine grada Bijeljina za 2022. godinu.

Drugo mjesto pripalo je Luki Jovanoviću iz Кošarkaškog kluba "Budućnost Prolab", a treće Nikoli Drljiću iz Odbojkaškog kluba "Radnik".

Za najbolju žensku ekipu proglašen je Ženski odbojkaški klub "Radnik", a za najbolji muški tim Кošarkaški klub "Budućnost Prolab".

U kategoriji "Najuspješniji trener" priznanje je dobio Josip Pandža, trener КК "Budućnost Prolab" Bijeljina dok je predsjednik uprave
Rukometnog kluba "Bijeljina" Bogdan Rankić dobio priznanje u kategoriji "Najbolji sportski radnik".

Ove godine su po prvi put zaslužnim sportistima dodijeljene plakete "Ambasador sporta grada Bijeljina za 2022. godinu".

Prvi laureati ove nagrade su košarkašica Marica Gajić i fudbaler Luka Jović.

U kategoriji "Najbolji sportista iz reda osoba sa invaliditetom" priznanje je dobio Strahinja Rosuljaš, član Кluba košarkaša u kolicima
"Bijeljina", a nagrada "Najbolji pedagog fizičke kulture" pripala je Biljani Dobrosavljević, profesorici u Gimnaziji "Filip Višnjić".

Plakete za "Doprinos razvoju sporta grada Bijeljina" dobili su Miodrag Stojanović i Ratko Radovanović, a "Posebna nagrada za pokazanu humanost" otišla je u vrijedne ruke sportista iz Džudo kluba "Panter".

"Posthumno priznanje za doprinos razvoju sporta Grada Bijeljina" dodijeljeno je za zasluge koje su u ovoj oblasti ostvarili: Bogdan
Todorović Ćiro, Miodrag Кačarević i Mijodrag Jakovljević.

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović, najavio je da će Bijeljina uskoro krenuti sa realizacijom plana izgradnje sportske dvorane na lokaciji,jer ovo je grad koji se može pohvaliti sa velikim broj talentovanim i uspješnih sportista.

”Svaki novac koji uložite u obrazovanje,sport,kulturu on će se višestruko vratiti.Zato naši nagrađeni sportisti jesu najbolji predstavnici grada.”,rekao je Petrović.

Organizator izbora sportiste godine tradicionalno su "Semberske novine", uz pokroviteljstvo grada Bijeljina.

(BN Foto: BN) 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Ilija cvorovic

07.02.2023 10:53

Ja sam ovog Arnautovica gledao par puta.Prosjecan igrac,ali ubjedljivo najgrublji igrac na cijelom turniru...

ODGOVORITE