Uskoro Ronaldov transfer težak 200 miliona evra

Postaće daleko najplaćeniji fudbaler svijeta, ali nisu to jedine blagodati ugovora.

Fudbal 27.12.2022 | 13:06
Uskoro Ronaldov transfer težak 200 miliona evra

Kristiano Ronaldo navodno je sve bliže prelasku u Al Nassr, koji će ga učiniti daleko najplaćenijim igračem u istoriji fudbala. Pozivajući se na izvor iz kluba, američki "CBS" piše da je Al Nassr u Saudijskog Arabiji zakazao ljekarski pregled za Portugalca, te se nada da će sklopiti posao do kraja ove godine i proglasiti ga svojim igračem početkom januara, odnosno kada počne zimski prelazni rok.

Američki list tvrdi da je klub već i rezervirso smještaj za Ronalda i njegove savjetnike, a podrazumijeva se da su opšti uslovi njegovog ugovora već dogovoreni te sve zavisi o odluci legendarne sedmice. Tako bi Ronaldo zarađivao oko 200 miliona evra po sezoni, izvijestio je Sporting News, što je znatno više od bilo kojeg drugog fudbalera.

Osim toga, CBS piše da bi Ronaldo mogao dobiti i ulogu u vođenju kluba, kao što to Kylian Mbappé ima dogovoreno s Paris Saint-Germainom.

Ronaldo je bez kluba od kraja novembra, kada je raskrstio s Manchester Unitedom tokom boravka na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Njegov agent Jorge Mendes još mu nije uspio pronaći novu destinaciju u Evropi, stoga svjetski mediji neprestano pišu da je odlazak u Saudijsku Arabiju najizgledniji scenarij za 37-godišnjaka.

(Agencije Foto: Wikipedia) 

Komentari / 0

Ostavite komentar