Sara Ćirković osvojila zlato na SP u boksu

 Sara Ćirković, reprezentativka Srbije i član Bokserskog kluba "Obilić" iz Zvornika, postala je svjetski šampion u boksu nakon što je u finalu Svjetskog prvenstva pobijedila Sofi Vinter Roshaug iz Danske.

Ostali sportovi 25.11.2022 | 21:27
Sara Ćirković osvojila zlato na SP u boksu

Ćirkovićeva je osvojila zlatnu medalju i postala prvakinja u kategoriji do 51 kilograma.

Ona je sa 5:0 pobijedila takmičarku iz Danske u finalu Svjetskog prvenstva u boksu za uzrast mlađih seniora.

Bio je ovo još jedan sjajan meč Ćirkovićeve i treća pobjeda u mečevima sa bokserkom iz Danske. Zlatna medalja Ćirkovićeve je najveći uspjeh jednog sportiste koji trenira u nekom od zvorničkih klubova, kažu u Bokserskom klubu "Obilić".

Svjetsko prvenstvo u boksu, koje je počelo 11. novembra, održano je u španskom gradu Alikante.

U dosadašnjim susretima Ćirkovićeva je savladala Roshaugovu u polufinalu Evropskog prvenstva za mlade /Budva 2021./ i u četvrtfinalu Evropskog prvenstva koje je u aprilu ove godine održano u Sofiji.

(Srna Foto: Srna) 

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Ilija cvorovic

25.11.2022 22:10

Svaka cast,sve cestitke za ovu mladu sportistkinju.Ne razumijem zasto ne pisete rijeci podrske,a kad je onaj mali harmonikas u pitanju,ili ona plivacica iz Mostara,onda stotine poruka podrske pisete.A ovo je veci uspjeh i od jednog i od drugog,ako cemo realno...

ODGOVORITE
Name

Poreski obveznik

26.11.2022 00:26

Djevojcici čestitam, ali pustite dijete da uči školu. Ovo je obična IBA asocijacija i uglavnom su mladi takmičari iz Indije, ostrvske i CIS zemlje, sponzor je Gazprom. Sportska dvorana gdje se održava “svjetsko prvenstvo” je ranga one u Nemili Gornjoj. Pogledajte sajt asocijacije i fotografije prvenstva. Ovo je medijska pompa za još jednu donaciju iz budžeta, živi bili pa vidjeli, volio bih da griješim.

ODGOVORITE
Name

Ilija cvorovic

26.11.2022 07:10

Moguce je da si ti u pravu sto se tice donacije i budzeta.Ali sve ostalo nisi u pravu.Takmicenje je odrzano u Spaniji,treba li sta dodavati.U finalu je pobijedila takmicarku iz Danske,nadam se da znas gdje je to.A i to sto govoris da su takmicari iz Indije,itd,pa zna se da iz kojih zemalja poticu najbolji takmicari u boksu,sigurno nisu iz Austrije,Njemacke,Italije...Ocito je da ne poznajes materiju,i bolje nemoj omalovazavati ovaj ogroman uspjeh nase mlade takmicarke.

Name

Danijel Čojić

26.11.2022 07:19

Prvi put u životu pišem komentar. Sramota. Totalna sramota šta ste napisali. Djevojčica je osvojila svjetsko zlato. Na wiki stranici prvenstva vidimo više od 70 zemalja itd. Uspjeh je samo njen i njegog trenera Mirka, a što se donacina tiče zaslužuje ih koliko god je to moguće i sa svih strana. Čak i sportsku penziju zaslužuje sa ovim uspjehom. Svaka čast Sari i Mirku!