Vozači oprez: Gusta magla smanjuje vidljivost

Saobraćaj se na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH odvija po suvim i mjestimično vlažnim kolovozima, a u kotlinama i duž riječnih tokova mjestimično gusta magla smanjuje vidljivost, zbog čega je neophodna maksimalno oprezna vožnja, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Republika Srpska 30.10.2022 | 09:20
Vozači oprez: Gusta magla smanjuje vidljivost

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina mogući su odroni zemlje i kamenja na kolovoz.

Režim saobraćaja izmijenjen je na magistralnom putu Gradiška - Nova Topola - Klašnice zbog radova na rehabilitaciji i izgradnje tri kružna toka na dionici Klašnice jedan - Nova Topola, na dijelu magistralnog puta Banjaluka dva - Srpske Toplice /Omladinska ulica/ zbog izgradnje trotoara, te na dionici Brod na Drini /Foča/ - Hum /Šćepan Polje/ zbog rekonstrukcije magistralnog puta.

Izmijenjen je režim saobraćaja i na petlji Johovac zbog izgradnje dionice auto-puta od petlje Johovac do Vukosavlja, kao i na petlji Rudanka zbog izgradnje dionice auto-puta od mosta Rudanka do tunela Putnikovo brdo dva.

Na dionici magistralnog puta Rudanka - Doboj jedan izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja radi isključivanja i uključivanja mehanizacije koja je angažovana na izgradnji auto-puta na koridoru "Pet ce" od mosta Rudanka, uključujući most, do tunela Putnikovo brdo dva.

U toku je sanacija kolovoza na dijelu magistralnog puta Krivače - Bileća.

Zbog rekonstrukcije raskrsnice na ukrštanju Ulice cara Lazara i dionice magistralnog puta Sokolac - Podromanija izmijenjen je režim saobraćaja.

Novi režim saobraćaja na snazi je i na dionici magistralnog puta Čelinac - Kotor Varoš i na putu Čelinac - Ukrina zbog izgradnje razvodne mreže vodovoda, kao i na regionalnom putu Teslić dva - Teslić tri - entitetska granica /Podjezera/ zbog izgradnje kružne raskrsnice.

Režim saobraćanja izmijenjen je i u tunelu "Čeljigovići" na dionici magistralnog puta entitetska granica /Lapišnica/ - LJubogošta, kao i u tunelu "Stambolčić" na magistralnom pravcu Pale - Podgrab zbog farbanja tunela i instalaciji opreme, te na dionici magistralnog pravca Stari Majdan - Banjaluka /Rudarska/ i na pravcu Jezero - Šipovo.

Jednom kolovoznom trakom zbog aktiviranog klizišta saobraćaj se odvija na dionici magistralnog puta Foča - Goražde, u mjestu Filipovići, na liniji razgraničenja, te na regionalnim pravcima Ukrina - Gornja Vijaka i Srpske Toplice - Kola kod Banjaluke.

Produženi su radovi na regionalnim putevima Srbac - Gornja Vijaka jedan - Gornja Vijaka dva - Razboj, Razboj - Tedin Han i Tedin Han - Teslić.

Režim odvijanja saobraćaja izmijenjen je i na dionici magistralnog puta Prijedor - Kozarac radi uključivanja na teren mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta Banjaluka - Prijedor, te na pravcu Prijedor tri - entitetska granica /Stara Rijeka/ za vrijeme prelaska radnih mašina preko kolovoza tokom eksploatacije rudnika LJubija.

Polučasovne obustave saobraćaja na snazi su na dionici regionalnog puta Polje - Podnovlje, u mjestu Gornji Božinci, grad Derventa, od 8.00 do 15.00 časova.

(Srna)

Komentari / 0

Ostavite komentar