Boja kože mu se iz bele promenila u smeđu i niko ne zna zašto!

Muškarac iz Luizijane proglašen je medicinskom misterijom nakon što mu je boja kože počela da se menja iz bele u smeđu nakon uzimanja lekova protiv depresije.

Zanimljivosti 12.10.2022 | 15:25
Boja kože mu se iz bele promenila u smeđu i niko ne zna zašto!

U januaru 2021. Tajler Monk, 34-godišnji terenski inspektor za kontrolu štetočina iz Luizijane, odlučio je da leči svoju anksioznost i depresiju. Posetio je psihijatra i prepisao mu je antidepresiv fluoksetin, selektivni inhibitor ponovnog preuzimanja serotonina, poznat kao Prozac.

Nažalost, ne samo da lekovi nisu promenili Monkovo raspoloženje na bolje, već je posle nekoliko meseci promenio mu se i ten (boja) kože.Tako je otac dvoje dece postao vidljivo tamniji, sve dok deo njegove kože nije postao braon.

Iako je prošlo više od godinu dana otkako je počeo da primećuje promene u boji kože, niko zaista ne zna šta je to izazvalo.

 

Činjenica je da ni doktori ne znaju zaštomise menja boja kože! Prvo su mislili da je to fotosenzibilnost, tako da imam reakciju na svetlost, ali sam se prikrivao i još uvek postajem tamniji..“, rekao je Tajler Monk u sada viralnom TikTok videu koji je pregledan milionima puta.

Iako je 34-godišnji muškarac prestao da uzima lekove nakon samo nekoliko nedelja, s obzirom da to ne pomaže u ublažavanju anksioznosti i depresije, njegovi epidermalni problemi su se nastavili do tačke kada je njegova koža postala tamno smeđa.

Tajler je u početku poricao promene boje svoje kože, ali nakon što mu je nekoliko prijatelja rekao, odlučio je da to prihvati kao činjenicu da polako tamni da dobija tamniju boju kože Nažalost, on nije bio u stanju da uradi više od toga. I pored toga što ih je do sada pregledalo nekoliko dermatologa, niko nije mogao da ponudi jasnu dijagnozu šta mu se dešava

Dok se većina komentara na TikTok-u na Tajlerov viralni video uglavnom drži šala poput “Otišao od Tajlera do Tajrona“ ili “obrnuo Majkla Džeksona“, neki ljudi zapravo pokušavaju da pomognu Tajleru i njegovoj ženi da dođu do rešenja ove misterije…

Pa daju razne odgovore poput:
“To je zato što fluoksetin ima sastojak koji povećava melatonin, zbog čega su delovi njegovog tela izloženi sunčevoj svetlosti ti koji su pogođeni!” jedna osoba je napisala na popularnoj platformi za deljenje videa.

 

Da li je to tačno ili ne ostaje da potvrde stručnjaci. Tajler je upućen timu specijalista, a takođe je pokrenuo GoFundMe da prikupi nešto novca za sve medicinske troškove.

(Zanimljivostidana.rs)

Komentari / 0

Ostavite komentar