Bosanac iz Nemačke Ginisov rekorder u razbijanju predmeta golim rukama!

Muhamed Kahrimanović (63), majstor borilačkih veština iz Nemačke, nazvan je “Hammer Hands” (“Ruke čekića”) zbog svoje sposobnosti da golim rukama razbije bilo šta,od kokosa do bejzbol palica kao što možete videti na primer u ova dva video snimka!

Zanimljivosti 07.09.2022 | 15:25
Bosanac iz Nemačke Ginisov rekorder u razbijanju predmeta golim rukama!

Kahrimanović,  je rođen u Bosni, kada je bio  tinejdžer sa porodicom preselio u Nemačku. Inače, on je ranog detinjstva učio  tekvondo te je nastavio da trenira u svojoj zemlji dolazka – Nemačkoj, da bi na kraju i sam postao instruktor.

Kahrimanović je privukao međunarodnu pažnju tako što je postavio nekoliko Ginisovih rekorda zahvaljujući ovim neverovatno snažnim rukama, što mu je donelo reputaciju stvarnog nadčoveka i nadimak “Ruke čekića“.

Sa svoje 63 godine, Muhamed Kahrimanović je nedavno je postavio novi svetski i ginisov rekord za najveći broj drvenih bejzbol palica razbijenih golim rukama za jedan minut.

 

On je uspeo golim rukama da slomi impresivnih 68 bejzbol palica ! Ali ovo je bilo samo poslednje u nizu nezaboravnih dostignuća vrednih nadimka “Ruke čekića“.

U prošlosti, Kahrimanović je takođe postavio svetski i Ginisov rekord za vnajveći broj razbijenih kokosa jednom rukom ne manje od šest puta, a njegovo poslednje dostignuće je bilo 148 kokosovih oraha razbijenih u jednom minutu.

Godine 2014. postavio je još jedan impresivan rekord, on je uspeo da razbije 24 debele betonske ploče golim rukama.!

Dok je avgusta 2019, Hammer Hands odnosno Muhamed  poboljšao jedan od svojih prethodnih rekorda, postavljen 2011. godine, on je razbio 97 aluminijumskih limenki punjenih pićem u svom  gradu Hamburgu.

Takođe drži svetski rekord za najveći broj  staklenih flaša razbijenih golom rukom u jednom minutu, ukupno 66 flaša!

(zanimljivostidana.com)

Komentari / 0

Ostavite komentar