Parlament BiH danas o dopunama Zakona o PDV-u

Predstavnički dom Parlamenta Bosne i Hercegovine danas će između ostalog razmatrati i izmjene Zakona o PDV-U.

Bosna i Hercegovina 30.08.2022 | 08:09
Parlament BiH danas o dopunama Zakona o PDV-u

Na dnevnom redu su osim izvještaja Zajedničke komisije oba doma Parlamentarne skupštine BiH o postizanju identičnog teksta zakona o dopunama Zakona o porezu na dodanu vrijednost.

I izmjene i dopune Zakona o odbrani Bosne i Hercegovine te dopune Zakona o javnim nabavkama, potom izmjene i dopune Zakona o državnoj službi u institucijama Bosne i Hercegovine.

Izvještaj komisije Kolegija o nastojanju za postizanje saglasnosti o zastupničkoj inicijativi Denisa Zvizdića kojom Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH zadužuje Savjet ministara BiH da u što kraćem roku izdvoji  200.000  KM za sanaciju štete i izradu novih 700 kamenih cvjetova s imenima antifašista koji su dali svoje živote za slobodu grada Mostara i čitave Evrope, te za buduću integralnu institucionalnu zaštitu i osiguranje ovog nacionalnog spomenika Bosne i Hercegovine, takođe je u najavljenom dnevnom redu.

U predloženom dnevnom redu je  i Informacija o radu Interresorne radne grupe za izmjenu izbornog zakonodavstva Bosne i Hercegovine.

Sjednica treba da počne u 12 sati.

(Fena Foto: Parlament.ba)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

NR

30.08.2022 06:28

Isto kao i akcize. Kad treba uvesti onda se uradi za dan. Kad treba ukinuti ili smanjiti onda se daju glupi komentari da je neprovodivo Kad treba povećati plate 500 KM poslanicima za minutu. Kad treba imenovati Turkovićevu za ministra za dan. A onda igrokaz za izbore traži se smjena. I naravno ne može se provesti. Ne treba glasati za ovu nesposobnu, korumpiranu i bahatu vlast.

ODGOVORITE
Name

Tatar

30.08.2022 09:28

Što duže budete zasedali i vecali narod će sigurno strpljivo čekati i bukvalno gladovati uzdišući za stvarima koje ne mogu sebi priustiti

Name

Cv

30.08.2022 19:48

Ovo nije država, ovo je cirkus Monti pajton

ODGOVORITE