Iz Njemačke BiH isporučeno jedno lice s potjernice

U nastavku rada po predmetu koji se odnosi na otkrivanje počinilaca krivičnog djela ubistvo policijskih službenika Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo koje se dogodilo u oktobru 2018. godine, danas je na Međunarodnom aerodromu Sarajevo iz SR Njemačke isporučeno jedno lice.

Bosna i Hercegovina 27.07.2022 | 15:32
Iz Njemačke BiH isporučeno jedno lice s potjernice

Lice je od Granične policije Bosne i Hercegovine preuzela Sudska policija Federacije Bosne i Hercegovine, koja je uz mjere zaštite u saradnji sa Državnom agencijom za istrage i zaštitu i Ministarstvom unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, lice sprovela u prostorije Kazneno-popravnog zavoda Sarajevo.

Radi se o licu za kojim je na prijedlog Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo raspisana međunarodna potjernica od strane NCB Interpola Sarajevo, zbog postojanja osnova sumnje da se dovodi u vezu sa počinjenjem krivičnog djela „Ubistvo“ u vezi sa krivičnim djelom „Teška krađa“ poropisanih Krivičnim zakonom Federacije Bosne i Hercegovine, saopšteno je iz SIPA-e.

Mediji su objavili da se radi o Savi Marinković jednom od osumnjičenih za ubistvo sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića.

(BN Foto: Ilustracija) 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

B.L

28.07.2022 11:52

Mislio je da mi niko ništa ne može Dodik uvek prva nemože nam niko ništa..Tako će i Dodik dolijati kad prođe mandat.

ODGOVORITE