Jedan od učesnika incidenta tvrdi: Policija laže!

Jedan od učesnika ovog jutrošnjeg incidenta u izjavi BN tvrdi da je saopštenje Policijske uprave Banjaluka laž i da nije tačno da su lice koje je pucalo u 4.30 odmah uhapsili i sproveli u policijsku stanicu u Kotor Varoš.

Republika Srpska 10.07.2022 | 15:30
Jedan od učesnika incidenta tvrdi: Policija laže!

Policijski službenici Policijske stanice Кotor Varoš, 10.07.2022. godine oko 04,30 časova, neposredno nakon prijave pronašli su i lišili slobode lice D.P. iz Кotor Varoši zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivična djela „Ugrožavanje sigurnosti“ i „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.


Od strane radnika benzinske pumpe u mjestu Maslovare, opština Кotor Varoši, jutros oko 04,15 časova, prijavljeno je da je došlo do fizičkog sukoba između dva lica, nakon čega se jedno lice udaljilo sa prostora benzinske pumpe.

Nakon kraćeg vremena navedeno lice se vratilo na prostor benzinske pumpe i iz vatrenog oružja-automatske puške ispalilo nekoliko hitaca u vazduh, te se udaljilo u nepoznatom pravcu. 

Policijski službenici su izašli na lice mjesta, te u blizini pronašli i lišili slobode lice D.P. od kojeg su oduzeli vatreno oružje – automatsku pušku.

Na licu mjesta izvršen je uviđaj, a lice je neposredno nakon lišenja slobode sprovedeno u službene prostorije Policijske stanice Кotor Varoš, radi vršenja kriminalističke obrade. Lice D.P. podvrgnuto je ispitivanju na prisustvo alkohola i tom prilikom je utvrđeno 1,31 promil alkohola u ogrganizmu. 

Sve mjere i radnje preduzete se uz saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka i dežurnog sudije Osnovnog suda Кotor Varoš, saopšteno je iz PU Banjaluka.

Nakon ovog saopštenja u popodnevnim satima stiglo je drrugo u kome tvrde da je policija postupala profesionalno i da nisu tačni navodi da je je lice D.P., koje je pucalo u alkoholisanom stanju i da se "pijući sok trijezni uz pomoć policajca na benzinskoj pumpi".

U saopštenju PU Banjaluka se navodi da su policijski službenici pomenuto lice jutros u 04,30 časova lišili slobode i sproveli u službene prostorije Policijske stanice u Kotor Varoš radi kriminalističke obrade.

Jedan od učesnika ovog jutrošnjeg incidenta u izjavi BN tvrdi da je saopštenje Policijske uprave Banjaluka laž i da nije tačno da su lice koje je pucalo u 4.30 odmah uhapsili i sproveli u policijsku stanicu u Kotor Varoš.

"Na benzinskoj pumpi policajac je bio sa licem koje je pucalo više od tri sata, sve do dolaska drugih policijskih patrola, koje su po našem pozivu došle oko pola osam i tek tada je urađen uviđaj", tvrdi jedan od učesnika tih dešavanja i dodaje da mu je tada policijski službenik  rekao da je lice koje je pucalo moralo biti privedeno odmah u policijsku stanicu nakon pucnjave.

Pomenuto lice se vidi i na fotografiji, kako ispija sok a u blizini njega je i policajac naslonjen na šanku.

Podsjećamo da smo jutros objavili vijest da je rano jutros oko 4 časa došlo do pucanjeve na benzinskoj pumpi i da je policija sve do iza sedam časova bila sa licem koje je pucalo u prodajnom prostoru na benzinskoj pumpi, gdje je ispijao sok...dok je ostale učesnike tog incidenta zadržala nekoliko stotina metara od pumpe.

Kako saznajemo lice koje je pucalo je zet jednog privrednika, koji je navodno, ili je trebao da se nađe, na listi SNSD-a.

(BN) 

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

Istina

10.07.2022 14:44

Slika sve govori Treba suspendovani policajca.

ODGOVORITE
Name

Realno

10.07.2022 14:46

I kakve to ima veze sad sa ovom objavom sta je pisac zelio reci

ODGOVORITE
Name

Laktasi

10.07.2022 15:37

Eto zasto se nema povjerenja u policiju hoce li uopste i odgovarati policajac za svoj nerad.3 sata pucati na benzijskoj stanici dobro je i proslo ovo ima samo kod nas i u filmu B produkcije?

ODGOVORITE
Name

Dušan

10.07.2022 15:44

Najbolje da se svi registrujemo u snsd. Za njih zakon ne postoji.

ODGOVORITE
Name

Borac

10.07.2022 16:01

Nista cudno ako pripada crvenoj sekti oni su poznati po silejdzistvu, ubijanju a pomenuti ako je na listi SNSD vjerovatno ce sad pobrati simpatije svojih glasaca a mozda se domogne neke funkcije kod baje

ODGOVORITE
Name

PC

10.07.2022 16:51

To je ta rak rana, poznanstva i namjestanje...Sve dok nismo svi isti pred zakonom nema nam boljitka

ODGOVORITE
Name

Bojan

10.07.2022 16:55

Ne vidim problem sto je policajac sam drzao pod kontrolom lice do dolaska pojacanja ako je samo tako mogao uraditi. Glupinsu komentari o losem radu policajca. Vazno je da je uspostavio red i da je kasnije lice privedeno. Jadno je sto politicka podobnost tog idiota igra bilo kakvu ulogu i ispada da je to presudno. To je zalost za drustvo. Ovi koji pisu o suspenziji su nepismeni i zlonamerni. Sta biste vi uradili da je takav nadiveni pijani debil nesto ucinio i je mozete ga sami savladati. Sad jos coveku ugroziti egzistenciju porodice zbog takvih. Jadno je to i pomenuti..:

ODGOVORITE
Name

Tatar

10.07.2022 17:08

Ma zakon je da se on sam otrezni bez obzira koliko to trajalo i bez obzira što se debelo krši zakon i što je najgore rusi se ionako narušen rejting policije.A o povlasticama pripadnika ka SNSD klana ne treba ni govoriti

Name

Ne vidis

10.07.2022 18:31

Ili nećeš da vidiš? Držali ga uz sok satima da tek u 8 provjere je li u alkoholisanom stanju. Oni su mu i nabacili da pije sokove da smanji procenat alkohola. I još ga čuvali. Jer su znali čiji je.

Name

Cccc

10.07.2022 19:53

Cccccc svasta nemam komentar

ODGOVORITE