Gacko: Blokirani projekti - Problemi u koaliciji SNSD

Odbornici Skupštine opštine Gacko ponovo nisu održali sjednicu lokalnog parlamenta. I dok u skupštinskoj većini kažu da nema nikavih problema unutar vladajuće kolacije, u opozciji tvrde da zbog interesa pojedinaca vlast ima velike probleme, ali da najviše ispaštaju građani te opštine. 

Republika Srpska 07.06.2022 | 20:06
Gacko: Blokirani projekti - Problemi u koaliciji SNSD

Prošle sedmice 13. sjednica Skupštine opštine Gacko završena je tako što nije usvojen dnevni red, a ni zakazani nastavak zasjednja nije održan.

Kako kaže predsjednik Skupštine opštine Gacko Rajko Papović u vladajućoj koaliciji nema problema i prethodna sjednica nije  održana zbog izostanka šest odbornika, ali priznaja da ipak nije sve kako treba i to nakon što su dva odbornika SPS-a napustila klub koji su činili zajedno sa njim.

"Iskreno nisam očekivao jer nismo prethodno sjeli kao klub da raspravljamo o nekim probleme i unutra kluba i unutra same skupštinske većine", kazao je Rajko Papović, predsjednik Skupštine opštine Gacko .

Međutim, u opozciji kažu da unutar vladajuće kolacije ima dosta toga što ne štima, a da su nažolost u pitanju lični interesi.

"Vidjeli smo u petak da postoje problemi među vladajućom kolaciji kada smo imali prliku da vidimo da je skupština počela i završila ne usvanjnjem dnevnog reda što je pokazetlj da se nešto dešava u kolaciji. Međutim, da li će uspjeti da to prevaziđu vidjećemo u narednom periodu", istakla je Jelica Bjeković, odbornik SDS-a.

"Žao mi je što  su problemi ispali zbog nekih ličnih interesa ne zbog nekog opšteg stanja u kome se nalazi Gacko, koje je u najmanju ruku nije dobro, da ne kažem težu riječ. Danas smo imali sastanak oko nastavka od petka, taj sastanak nije mogao biti jer nije usvojen ni Dnevni red nije mogla imati nastavak nije ji prekinuta", naglasio je Radoica Antunović, odbornik PDP-a.

U SDS-u ističu da je očigledno da od početka mandata nove valsti mnogo toga ne štima zbog čega ispašatju građani Gacka.

"Ništa se za 20 mjeseci nije uradilo. Baš ništa. Nijedan novi projekat, blokiran je vodovod gdje je uloženo 2 miliona, blokirana je dvorana, dom za stara lica, blokirana je stara opštine. Svugdje su blokade, ništa se nije napravilo, od pijace, garaže za VJ, ništa nije urađeno, ne znam šta se dešava", izjavio je Miroslav Vuković, odbornik SDS-a.

Novo zasjednja u Gacku zakazano je za 14. jun.

(BN)

Komentari / 14

Ostavite komentar
Name

Gacko

07.06.2022 18:14

Neće Zelenovićka na skupštinu dok joj sestru ne postave na čelo odjeljenja za urbanizam....

ODGOVORITE
Name

Nostradamus

08.06.2022 06:17

Blokiran vodovod gdje je ulozeno dva miliona maraka. Pa zar nije bilo dovoljno dva miliona da se vodovod uradi,kao da grade naftovod.Pare pokradene i sada ce opet narod morati da plati .

Name

Mićko

07.06.2022 18:23

Par nepismenoh likova vrti Milinkovića oko malog prsta. Tako treba...

ODGOVORITE
Name

...

07.06.2022 18:39

Slažem se, tako mi i treba.. Sta je covjek sebi dopustio, eee moj Ognjene, moja b......

Name

Kurir

07.06.2022 19:12

Sta je sa termom? Je li tamo rasulo

Name

Gacko

07.06.2022 18:35

Podrska za opoziciju u Gacku, samo tako nastavite. Ogi bolje da se iseli iz Gacko, ako ovako nastavi bice haos.... Nije nista uradio sto je obecao, Gacko nije procvjetalo njegovim dolaskom, omje ostavio 40 ljudi bez posla i to mu nikad necemo zaboraviti i oprostiti. Zivio SDS

ODGOVORITE
Name

Dejan

07.06.2022 19:36

Tako je za vreme SDS koje je trajalo 20 g u Gacku je sve cvjetalo . Treba ih sto prije vratiti na vlast da krenu projekti koje je započeo SDS ali malo je bilo vremena da ih realizaciju.

Name

Strasno

07.06.2022 18:38

Stvarno ne mogu da vjerujem dokle ide ljudski bezobrazluk, das nekome posao i zapososlis im sestru i supruga i nisu zadovoljni.... Strasnooooo!!! Das nekome prst, on hoce citavu ruku, ma ne samo ruku, vec i glavu....

ODGOVORITE
Name

Tatar

07.06.2022 20:21

E to ti je SNSD brate moj

Name

Re

08.06.2022 03:48

Problem je sto je ljudima normalno to davanje. Halo kakvo davanje i djeljenje pozicija samo strucnost i zasluga.

Name

VRS

07.06.2022 21:17

Više vrijedi Hrgo nego čitava koalicija sastavljena s' koca i konopca...

ODGOVORITE
Name

Јаој лопурде

08.06.2022 00:42

Нерадници Додикови и ухљеби све уништише чега се дотакну. Оваква аждаја није виђена одавно. Мајку продају за парче власти, за грабеж и само грабеж. А и законе треба мијењати и увести казне за нерад одборника. Сједнице морају да се редовно одржавају и само тежа болест може бити оправдање за недолазак. Ово овако овдје као и оно у Вишеграду што се радило је пљување грађанима у лице.

ODGOVORITE
Name

Vladajući

08.06.2022 07:40

Definitivno nanose veću štetu narodu,od bilo kog ratnog stanja,i to treba narod da rastjera dok nisu svoje pljačkaške ciljeve doveli do kraja.Kada se to desi,nikakva borba neće imati svrhu.Treba,i mora se krenuti s čistkama od M.Z-ca,preko opština,pa dalje.Inače,sami smo uzroci vlastite propasti.

ODGOVORITE
Name

Вишеград

08.06.2022 10:51

Е гачани стигла вас казна што гласасте пејову унуку жељку,умјесто вашек доброг,поштеног,честитог Вукоту.А што се тиче Вишеграда и ми смо кажњени,иако нисмо дали глас ивим лопинама који само знају да лажу,краду и петљају из снсд ђуревићу нијемцу,андрићу широкобријежанину и неписменом перишићу.Али ако бог да иде референдум у неђељу,на Свете Тројице и оћераћемо ову секту са власти.

ODGOVORITE