Petrović čestitao Vaskrs građanima i sveštenstvu

 Gradonačelnik Bijeljine LJubiša Petrović čestitao je Vaskrs građanima, sveštenstvu i monaštvu Srpske pravoslavne crkve, uz poruku da se slaveći pobjeda života, koju simbolizuje Hristovo vaskrsenje, stvori naprednije društvo.

Republika Srpska 24.04.2022 | 00:22
Petrović čestitao Vaskrs građanima i sveštenstvu

Petrović je istakao će vjernici dijeleći radost Vaskrsa sa drugim ljudima pokazati da razumiju njegov smisao i svevremenu važnost.

On je naveo da je Bijeljina mala tačka po mjerilima Evrope ili planete, ali da je za njene građane ona centar svijeta, a kao što je vaskrsenje Hristovo centar i smisao pravoslavne vjere, saopšteno je iz Gradske uprave.

"Zato vjerujemo da će svjetlost Vaskrsa obasjati naše domove, polja, škole, preduzeća i cijelu Semberiju, učinivši da praznični dani proteknu u duhovnom i svakom drugom miru, zdravlju i veselju", naveo je Petrović u čestitki.

Srpska pravoslavna crkva proslavlja sutra najveći hrišćanski praznik - Vaskrs, kojim se slavi vaskrsenje Isusa Hrista iz mrtvih, pobjeda života nad smrću, a predstavlja suštinu hrišćanske vjere. 

(BN)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Orthy

24.04.2022 16:42

Neka svjetlost Vaskrsa uđe u srca naših političara i da se žrtvuju za svoj narod i Republiku Srpsku. Bog blagoslovio Vas, godine Petroviću i sve one koji odlučuju o našim političkim i društvenim smjernicama.

ODGOVORITE