Sunčano i toplije vrijeme uz porast temperature

 - U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ danas se očekuje pretežno sunčano vrijeme, uz porast temperature vazduha.

Bosna i Hercegovina 11.04.2022 | 08:58
Sunčano i toplije vrijeme uz porast temperature

Maksimalna dnevna temperatura vazduha od devet do 16, u višim predjelima od četiri stepena Celzijusova, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Duvaće slab do umjeren zapadni i sjeverozapadni vjetar, na jugu i na planinama umjeren do jak sjeverni, uveče u skretanju na južne smjerove.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, jutros preovladava pretežno sunčano vrijeme, a magle ima po kotlinama.

Ispod nule jutros je u 8.00 časova izmjereno na Han Pijesku i u Šipovu minus četiri stepena, zatim minus tri na Sokocu i na Čemernu, minus dva u Кalinoviku, Mrkonjić Gradu, Bugojnu, Driniću i Ribniku, a minus jedan u Gradišci, Rudom, Srebrenici, Drvaru i Jajcu.

Temperatura vazduha u ostalim mjestima: Novi Grad, Prijedor, Foča, Livno, Sanski Most i Zenica nula stepeni, Banjaluka, Višegrad, Gacko, Doboj, Zvornik, Mrakovica, Nevesinje, Bihać i Tuzla jedan, Sarajevo dva, Srbac tri, Bileća četiri, Grude pet, Bijeljina i Gradačac šest, Trebinje sedam, Neum osam i Mostar devet stepeni Celzijusovih.

Najviše kiše, 24 litra po metru kvadratnom u protekla 24 časa palo je u Foči, a potom u Zvorniku 23, u Nevesinje 20, na Čemerno 13, u Rudo i Srebrenici osam, u Gacku šest, a u ostalim krajevima količina padavina je manja od pet litara po metru kvadratnom.

Na Čemernu je jutros u 8.00 časova izmjereno 30 centimetara snijega, na Han Pijesku 21, u Кalinoviku 20, u Gacku 10, na Sokocu osam, u Nevesinju i Ribniku tri, a u Driniću, Mrkonjić Gradu, Foči i Šipovu dva centimetra. 

(Srna Foto: Profimedia) 

Komentari / 0

Ostavite komentar