Bugarska: Ruski diplomata ima rok da napusti zemlju

 Bugarsko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je danas da je jednog ruskog diplomatu proglasilo "personom non grata" i dalo mu rok od 72 sata da napusti tu zemlju zbog optužbi za špijunažu.

Republika Srpska 01.04.2022 | 22:00
Bugarska: Ruski diplomata ima rok da napusti zemlju

Ministarstvo je saopštilo da su ga tužioci obavestili da je diplomata iz ruske ambasade bio umešan u neregularne obaveštajne aktivnosti, preneo je Rojters.

Tužioci su ranije danas naveli da istražuju dvojicu zvaničnika bugarske Državne agencije za nacionalnu bezbednost i jednog vladinog zvaničnika zbog navodnog špijuniranja u korist Rusije.

(Tanjug)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Milojko

02.04.2022 04:58

Zasto protjeruju ruske diplomate, sirom Evrope ?

ODGOVORITE
Name

Sultan

02.04.2022 06:58

A ovo sve govori da je NATO supalj ko sir i da su Bugari privrzeni Rusiji..Pa Amerika mora da prisiljava vladu Bugarske da slusa.A od prisile nema fajde.NATO nije ujedinjen i toga se Amerika najvise plasi.Plasi se da se vidi da je NATO razjedinjen i clanice jogune..Rusi samo vracaju ono sto pripada Rusiji a to e Kijev,Harkov ,Krim,Lugansk Doneck,Dnjepar .I nrka je sa srecom.Ukrajinci su govna jer su htjeli ja brata Rusa da pokrenu NATO..Ukrajinci su dozvolili da se u Ukrajini grade laboratorije za bioloska ratovanja protiv Rusije i svijeta.CIA je vladala Ukrajinom..Rusija spasav svijet

ODGOVORITE
Name

Alen

02.04.2022 10:02

Jadni su ovi rusi boze mili

ODGOVORITE