Počelo razmatranje molbe Ukrajine za članstvo u EU

Evropska unija je zvanično počela da razmatra molbu Ukrajine za članstvo podnetu Ukrajini 28. februara 2022. godine, saopštila je Vrhovna rada Ukrajine.

Svijet 09.03.2022 | 22:35
Počelo razmatranje molbe Ukrajine za članstvo u EU

"Trenutno je nivo političke i javne podrške, saosećanja i simpatija prema Ukrajini u svim zemljama EU neviđeno visok. Naša zemlja već dugi niz godina ulaže sve napore da sprovede Sporazum o pridruživanju sa Evropskom unijom. Vrhovna rada Ukrajine uložila je značajne napore da primeni domaće zakonodavstvo kako bi se uklopilo u zahteve ackuis communautaire", piše u saopštenju.

omitet za ekonomski razvoj je, kako navodi Vrhovna rada, uradio dosta posla na ispunjavanju obaveza Ukrajine prema sporazumu, a to su reforma antimonopolskog zakona, zaštita autorskih prava, uvođenje evropskih pravila za javne nabavke i drugo.

"Danas Ukrajina mora da odbije neprijateljske napade, uključujući i na ekonomskoj liniji fronta. Ipak, stojimo dostojanstveno, a kao jaka država sa velikom istorijom i ponosnom nacijom brinemo ne samo za sebe, već i za one oko nas. Izražavamo zahvalnost svima koji podržavaju ukrajinski narod i pomažu Ukrajini u borbi protiv ruskog agresora!", zaključuje se u saopštenju.

(B92 Foto: Tanjug) 

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Ipe

09.03.2022 21:51

Možete vi se udavati u Evropsku Uniju,imate miraz da možete hraniti komplet EU,resursa brdo,vas će rado uzeti u svoje okrilje,zato vam i daju oružje da se branite.Ali šta će Bosna i Hercegovina,mi miraza nekog velikog za EU nemamo,možda za švalerku bar da nas uzmu.

ODGOVORITE
Name

Kommentarius

09.03.2022 22:12

Griješiš druže. Bosna ima vrlo veliki broj pametnih glava. Na zalost nadu, mnogo više vani nego u rodnoj zemlji. Oni koji se danas nazivaju vlašću, ucit će sve da i to malo školovanih mladih ljudi protjeraju iz zemlje. Njima pametno ne trebaju, samo oni koji su od njih jos gluplji. Kad čovjek samo pogleda face npr. D. M ili Ž. C. Svako komentar je suvisan. Istini za volju i ovaj NEŠIĆ se udružio sa pametnicama našim. Ima tu jos mnogo laprdala s praznim glavama. Riba i smrdi od glave, zar ne.

Name

Ipe

09.03.2022 22:27

Ako pričamo o "pametnim glavama" pa Ukrajina ima više stranih studenata cca 450.000 nego mi u Bosni i Hercegovini radnog stanovništva.

Name

Demokrata

10.03.2022 05:31

Sigurno će imati i jedni i drugi korist da Ukrajina udje u EU. Hahahahahahahahaha Mozda za obnovu Ukrajine. Hahahahahahahahaha

ODGOVORITE