Lavrov i Kuleba stigli u Antaliju, danas triletaralni sastanak

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov doputovao je u Antaliju, gdje će sutra uz posredovanje Turske biti održan trilateralni sastanak ministara spoljnih poslova Rusije, Ukrajine i Turske, javlja Anadolija.

Svijet 09.03.2022 | 22:01
Lavrov i Kuleba stigli u Antaliju, danas triletaralni sastanak

Lavrov je zajedno s ruskom delegacijom sletio na aerodorm u Antaliji, a nakon njega stigao je i ukrajinski ministar spoljnih poslova Dimitra Kuleba.

Delegacije, koje će boraviti u odvojenim hotelima, sastaće se u hotelu Regnum Carya u turističkom centru Belek.

Lavrov, Kuleba i njihov turski kolega Mevlut Čavušoglu održaće sutra trilateralni sastanak u salonu u kojem su se u okviru Samita G-22 sastali svjetski lideri poput bivšeg američkog predsjednika Baraka Obame i ruskog predsjednika Vladimira Putina.

Salon G20, u kojem se nalaze sve vrste tehnološke opreme, ima 7.500 kvadratnih metara prostora, prozore i vrata koja se otvaraju direktno napolje.

Samit će pratiti više od 330 novinara iz 34 zemlje, uključujući Rusiju, Ukrajinu, SAD, Veliku Britaniju, Njemačku, Izrael, Japan, Holandiju i Tursku.

Povodom samita poduzete su opsežne mjere sigurnosti oko hotela, a postavljeni su razbijači signala za dron.

Važne mjere preduzete su i u vili hotela u kojem će se održati samit, a u kojoj će boraviti ruska delegacija. Okružena neprobojnim prozorima i gvozdenim rešetkama, vila ima tri sprata i površinu od 4.000 kvadratnih metara.

Ministar vanjskih poslova Turske Mevlut Čavušoglu ajavio je u ponedjeljak da će se tokom sedmice sastati sa ministrima spoljnih poslova Rusije i Ukrajine na Diplomatskom forumu u Antaliji.

Izražavajući nadu da će sastanak "biti prekretnica" i "važan korak" ka miru i stabilnosti u Ukrajini, turski ministar vanjskih poslova rekao je da će Ankara "nastaviti da ulaže napore za trajni mir".

Diplomatski forum u Antaliji biće održan od 11. do 13. marta.

(Anadolija Foto: AA) 

Komentari / 13

Ostavite komentar
Name

Trn

09.03.2022 21:18

Jos burle da donese ikonu i sve potaman

ODGOVORITE
Name

Krajišnik

09.03.2022 22:17

Od tih velikih sastanaka i konferencija i pregovora neće biti ništa!!Lavorov licemjerni neće od Ukrajine ni ikonu dobiti!

ODGOVORITE
Name

MM

09.03.2022 22:23

Ako nema dogovora Lavrov nesme putinu naoči doći. Jer on gubi rat Putin je imao plan uzeti za dva dana uzeti do Kijava a jos 4 dana komplet Ukrajinu a 14 dana ratovanja on nije uspio uzeti 20% posto ukrajine a poginulo 12000 hiljada vojnika unisteno vise stotina aviona motorni vozila tenkova helikoptera on da je uspio svojom namerom uzeti Ukrajinu nebi trazio pregovore ali posto je naletio na tanak led pa se okliznuo tesko njemu grdna rano znas da ni je zao diktatora

ODGOVORITE
Name

Za MM

10.03.2022 01:38

Hahahahahahah svaka cast,kako si samo upucen u situaciju,kao da si svaki dan na kafi sa njim,ti znas kakav je bio njegov plan. Cuti jado,razmisljaj kako ces sutra dnevnicu zaradit sa prezivis,nesretnice. Ps. Puna nam drzava ovakvih strucnjaka,cudim se samo kako smo stigli do ovde sa ovakvim ekspertima.

Name

Dubioza Kolektiva

10.03.2022 05:58

MM je veoma dobro upucen...potpisujem i dodajem...SANKCIJE su vec toliko srozale rusku federaciju, ne samo narod, a odlazak velikih zapadnih firmi ostavlja iza sebe milione nezaposlenih...jos ako se Evropa odrekne gasa...bio bi to potpuni ekonomski krah rusije iz koje se nebi mogla decenijama izvuci i podrazumjeva se da bi to kraj "velikog brata" bio....i to je ta velicina crvene diktature u koju se nasi politicari zaklinju. E, moj narode...opameti se dok jos ima malo vremena.

Name

ozren1962 za MM

10.03.2022 09:53

Ma, da, baš smo tebe, stručnjače, vidjeli da sjediš za stolom, zajedno sa Putinom! Sigurno ti Rusi svako jutro šalju izvještaje, pa si tako dobro obavbiješten! Ćuti, pokrij se ušima i moli Boga da sačuvaš živu glavu u ovom ludom vremenu!

Name

Meho

09.03.2022 22:39

Sve je bolje od rata. Kompromis. Nema NATOa za Ukrajinu, Doneck, Krim i Luhansk autonomija u granicama Ukrajine...mir je mir, ni u BiH niko nije zadovoljan, ali valja nam tako, jacajmo ekonomiju, granice nece ni postojati....

ODGOVORITE
Name

Ničija do zore

09.03.2022 22:55

POGLAVLJE I VELIKA CARSTVA I NJIHOVA PROPADANJA "Svaki narod ima svoj kraj, i kada dođe njegov kraj, neće ga moći ni za tren jedan ni odložiti ni ubrzati" (Allah dž.š. u Kur'anu, VII-34)

ODGOVORITE
Name

Tako je Meho

10.03.2022 03:23

Nema rat opciju i nikome dobro nije donio..Samo grobove sa obe strane..Podrška Erdoganu za zalaganje ..Mirko

Name

Dragan. St..

09.03.2022 23:15

Pa sta je bitno taj salon ili dogovor pravoslavne brace... Izgleda vise salon...

ODGOVORITE
Name

Dragan

09.03.2022 23:17

"Salon G20, u kojem se nalaze sve vrste tehnološke opreme, ima 7.500 kvadratnih metara prostora, prozore i vrata koja se otvaraju direktno napolje." Ee svašta, da mi bii vidjeti te prozore i vrata koji se otvaraju napolje...

ODGOVORITE
Name

Gogi

10.03.2022 04:23

Bivsi ruski ministar: Kada je reč verovanju broj dva – ruska vojska, Kremlj je proveo poslednjih 20 godina pokušavajući da modernizuje svoju vojsku. “Veliki deo tog budžeta je pokraden i potrošen na mega-jahte na Kipru. Ali kao vojni savetnik ne možete to da prijavite predsedniku. Pa su mu umesto toga prijavili laži. Potemkinova vojska”.

ODGOVORITE
Name

Vojska je

10.03.2022 07:17

Moderzinovana 90% i najsavremenija je i dalje napreduju.... Sto se tice svega ostalog spremili su se, moze da traje 5 i vise godina da im uopste ne pravi probleme za razliku od onih sto su ih i uzrokovali..... Ptosto je takvo.