Ukradeni vredni rekviziti iz serije “Kruna”

Netfliks je potvrdio da je nekoliko vrednih rekvizita ( antikviteta) ukradeno iz njegove ekstravagantne i nagrađivane serije “Kruna” (engl. The Crovn) Zanimljivi predmeti iz serije navodno su ukradeni 16. februara, a predmeti su vredni 150.000 funti (oko 180.000 evra)!

Zanimljivosti 28.02.2022 | 16:30
Ukradeni vredni rekviziti iz serije “Kruna”

Ova krađa je izazvala policijsku istragu, koja je sada trenutno obustavljena.

Policija Južnog Jorkšira otkrila je da su u Donkasteru provaljena tri vozila sa rekvizitima koji se koriste na televiziji i filmu.

Portparol snaga je rekao: “Policija je pozvana u sredu 16. februara u 16.30 posle prijave o krađi iz vozila na Pastures Roadu u Donkasteru.

“Policicijski službenici su istražili krađu, ali su sve postojeći nalazi u istrazi za sada iscrpljene. Slučaj je obustavljen do novih saznanja u istrazi.’

Tvrdi se da je ukradeno oko po nekim navodima preko 200 predmeta, uključujući skupu repliku ruskog Faberžeovog jajeta koje su kupili kralj Džordž V i kraljica Marija, nakit, sat, srebrni pribor i kandelabar prenosi Metro

U pokušaju da povrati predmete ukoliko lopovi pokušaju da ih prodaju, studio “Netflix” je dao opis nekih od njih nedeljnoj publikaciji Antiques Trade Gazette:

Replika Faberžeovog jajeta za carsko krunisanje iz 1897.godine
12 kompleta srebrnih kandelabra
Sedam zlatnih kandelabra
Brojčanik sa sata dede Vilijama IV (ali ne i dugačka futrola u kojoj je bila zatvorena)
Neke ruske verske ikone
Srebrni toaletni sto od 10 komada
St Louis pozlaćeno Kristalno stakleno posuđe i dekanteri

“Ukradeni predmeti nisu nužno u najboljem stanju i stoga imaju ograničenu vrednost za preprodaju“, rekla je za Gazet Alison Harvey, dekoraterka “Kruna” scenografije.

Međutim, oni su vredni kao delovi za britansku filmsku industriju prenosi Variety

“Banda je uspela da provali u tri vozila u kojima su se nalazili rekviziti koji se koriste u filmovima i TV-u gde su ukrali vredne rekvizite vezanu za seriju.

Portparol Netfliksa rekao je da incident neće odložiti snimanje jer će se “pronaći zamene“.

(Zanimljivostidana.com)

Komentari / 0

Ostavite komentar