Sjednica o drogi: "Neko mora da završi u ludnici"

Višečasovno zasedanje Odbora za bezbednost i odbranu Skupštine Crne Gore završeno neobičnim zaključkom.

Region 31.01.2022 | 19:24
Sjednica o drogi: "Neko mora da završi u ludnici"

Nakon gotovo pet sati rada u Podgorici je završena sednica Odbora za bezbednost i odbranu Skupštine Crne Gore na kojoj je obavljeno kontrolno saslušanje povodom poslednja zaplene oko pola tona kokaina u magacinu kompanije Voli.

Premijer Zdravko Krivokapić ponovo nije došao na saslušanje, a o razlozima pismom obavestio Odbor.

Potpredsednik vlade Dritan Abazović, koji se odazvao saslušanju, izjavio je nakon sednice, koja je održana u tzv. "gluvoj sobi", da je Specijalno državno tužilaštvo članovima tog skupštinskog tela predstavilo novi, drugačiji izveštaj.

Abazović je kazao da je njegova poruka članovima Odbora bila da treba da, kako je rekao, "budemo srećni što je u poslednjih pet meseci zaplenjeno toliko kokaina".

Rekao je da misli da su ovakve količine kokaina plod transnacionalnog kriminala.

"Kada je reč o povezivanju koje se tiče mene lično, mislim da je svim članovima Odbora jasno da je to smešno. Činjenica da predsednik vlade nije došao, a imao je priliku da dođe i pred članovima Odbora i kamerama kaže činjenice", rekao je Abazović.

Prema pisanju portala podgoričkog dnevnika Vijesti, Abazović je rekao da je predsednik Odbora Milan Knežević postavio nekoliko vrlo logičnih pitanja uglavnom specijalnom tužiocu Milivoju Katniću i da su i njegova razmišljanja slična.

"Dilema koja se ispostavila jeste zašto SDT nije uzelo slučaj u kom je zaplenjeno 1,2 tone kokaina, a jeste slučaj zaplene kokaina u Voliju. Ako to nije organizovani kriminal, već su kriva samo dva čoveka iz Zete, onda iz Zete treba da bude predsenik vlade doživotni", poručio je Abazović.

Prethodno, Knežević je kazao da predsednik Crne Gore treba da bude iz Zete. "Gde su organizatori i gde su krijumčari, do njih moramo doći. Do sada nismo mogli doći ni do kokaina", rekao je Abazović.

Zaključujući sednicu, Knežević je rekao da je Odbor jednoglasno usvojio izveštaj i dodao da je došao do zaključka da "neko mora da završi u ludnici". "Ili mi koji smo slušali ili oni koji su nam saopštavali detalje", rekao je Knežević.

(Tanjug  Foto:EPA/EFE/ BORIS PEJOVIC)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Uroš

31.01.2022 18:47

Zbog ovoga pada Vlada!Transport kokaina preko Luke Bar nesmetano se odvijao 30 godina i sad se našao neki Krivokapić to spriječi.Time je izazvao bijes najmoćnijih tajkuna,političara i bezbjednosnog sektora Crne Gore i Srbije.

ODGOVORITE
Name

RS

31.01.2022 19:09

NarkoKartel iz R. Srpske je cekao tu robu. Videti Vaskoviceve dokumente.

ODGOVORITE
Name

Re za Re

31.01.2022 20:20

DISPECER RADI ZA DODIK ON JE NAJVECI NARKO DILER I KRIMINAKAC.

Name

A nekad

31.01.2022 20:07

Bilo droga Portoroz ...

ODGOVORITE
Name

Marko

31.01.2022 20:22

Ogromna količina je pala, neko je dobro pao a 30 godina su praćene ture od policije pred šleperima od "Banana" a sad se vidi šta je unutra bilo, sigurno policajci nisu znali a jesu njihovi šleperi. Ovo nekom neodgovara i akcija rušenja Krivokapića je isplanirana. Ljudi koji pošteno rade u regionu nemogu opstati na vlasti, svak nam nevolja, mrzi nas čitav svijet pa se pitam šta traži poštena omladina na našim prostorima odgovor je ropstvo za tajkune.

ODGOVORITE
Name

soko962

31.01.2022 22:09

JOS TAMO POSLE 2000 GODINE U KAMIONIMA SLOVENACKIH I DRUGIH EXYU REPUBLIKE SA *BANANAMA JE UVOZEN * KOKAIN I DRUGE DROGE BIO SAM OCEVIDAC ,,*SRECOM TA CRVENA VLAST JE SVE OPRAVDALA*KAMIONI SU VRACENI VLASNIKU SENADU CARKIC IZ CELJA ,,ON JE KAO KOLATERALNA STETA NADRLJAO IZA SVEGA SU STAJALI JANEZ JANSA I SADASNJI *VLADARI* REPUBLIE SRPSKE SNSD BANDA I MONTENIGERSI..SA DJUKANOVICEM NA CELU SAD SU TEK NAKON 22 GODINE *OTKRILI* ZA INFORMACIJE GARANTUJEM ISTINA JE JEDINA JAVNA KAO I NASA BNTV UZ NJU DO SLOBODE IZRAZAVANJA I SLOBODE NARODIMA U ENTITETU RS I BH

ODGOVORITE
Name

Agent

01.02.2022 08:14

Pratiti Karan S. U vezi NarkoGanga u RS.

ODGOVORITE