Krivokapić preuzeo funkciju ministra pravde Crne Gore

Crnogorski premije Zdravko Krivokapić preuzeće koordinisanje Ministarstvom pravde, ljudskih i manjinskih prava (MPLjMP) gdje je sada vršilac dužnosti ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović.

Region 24.01.2022 | 18:17
Krivokapić preuzeo funkciju ministra pravde Crne Gore

Sekulović je potvrdio Vijestima da je ta informacija tačna i dodao da je za odluku saznao iz Ministarstva pravde dok je bio na sjednici Sudskog savjeta.

Inače, ministar pravde, ljudskih i manjinskih prava je po zakonu i član Sudskog savjeta što bi moglo biti sporno, jer Krivokapić nije pravnik.

Premijer je odluku da ubuduće koordiniše Ministarstvom pravde donio u subotu.

Sekulović je, kako pišu Vijesti, nakon što je putem Whatsapp aplikacije od kolega iz Ministarstva dobio informaciju o odluci premijera o tome obavijestio Sudski savjet i napustio sjednicu.

Sekulović je preuzeo poziciju rukovodioca Ministarstva nakon što je Vladimir Leposavić smijenjen sa funkcije ministra 17. juna prošle godine.

(Tanjug)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Auuuu

24.01.2022 17:30

Šta se muti u CG bog zna. Vladajuca koalicija mora stati u odbranu Premijera i Vlade inače ode mast u propast. Neke stvari Krivokapić je skontao tek nakon godinu dana. Inače jedinstven primer je da nakon izbora Vladu ne formiraju pobjednici tih Izbora nego nekakvi ‘eksperti’ i jedan političar iz jedne minorne Partije tj Pokreta. Sada taj Političar te minorne Partije Rusi tu Vladu zamisli apsurdisan.

ODGOVORITE
Name

Re

24.01.2022 19:12

Po čemu određuješ pobjednike izbora? Pojedinačni pobjednici su Milovi sa 30 mandata. Prosrpske stranke bez Dritanova 4 mandata nisu imale većinu i nisu mogle formirati vladu.

Name

Re re

25.01.2022 10:26

Tacno da nijesu mogli!!! A Abazovic je dobio glasove na rusenju krimosa Mila i njegove anti Srpske partije!!! Posteno, novi izbori, i idi sa krimosom na izbore pa ces vidjeti koliko ces dobiti glasova!! To je posteno, a ne manipulisati sa pricama i prevarama naroda!!!

Name

OTAN

24.01.2022 17:31

Biće kako je Eskobar rekao, džaba se trudite. Ne može manjina upravljati većinom. Teško se rastati sa privilegijama. Amerikanci hoće da CG prati NATO i Zapad a ne Srbiju i Rusiju.

ODGOVORITE
Name

Petar Mitić

24.01.2022 18:18

Ako nema dogovora vladajuće većine, jedini izlaz iz krize su novi izbori! Ništa drugo! Kakva crna manjinska vlada i slične gluposti!

ODGOVORITE
Name

Penzija

24.01.2022 18:34

Pa ovaj stari treba u penziju zastaviti mlade i obrazovane da ne srljaju i sele trbuhom za kruhom po svijetu.

ODGOVORITE
Name

PapanRe

25.01.2022 09:44

Dritan je na izborima glaso i mogao kao pojedinac dobiti jedan glas,njegova stranka je osvojila mandate za potpisanom platformom o rušenju režima ..Da li papci misle da mogu potpisati ugovor sa Ferrarijem a nositi majicu Mercedesa ?

ODGOVORITE