Šaketanje u kafiću u Posušju, ima i povrijeđenih osoba

Kako se saznaje, radi se o trojici braće koja su se udaljili vozilom Mercedes IM (Imotskih) registracijskih oznaka.

Bosna i Hercegovina 21.11.2021 | 15:35
Šaketanje u kafiću u Posušju, ima i povrijeđenih osoba

U noći s petka na subotu nešto iza ponoći izbila je opšta tučnjava u centru Posušja, tačnije u ugostiteljskom objektu Viva, gdje je jedna osoba zadobila teže tjelesne povrede, prelom noge i potres mozga, dok je nekoliko osoba lakše povrijeđeno, sazanje portal OTPOR.Media.

Kako prenosi taj portal, došlo je do velikih nereda, narušavanja javnog reda i mira gdje je bilo “šaketanja”.

Nakon što je telefonski stigla prijava u PU Posušje oko 00.50h da je došlo do tučnjave u lounge barr-u Viva, te da ima povrijeđenih, pripadnici PU Posušje su izišli na mjesto događaja i zatekli veliki broj gostiju ispred bara, na cesti.

Nered je već prestao, a glavni izazivači su pobjegli. Brzom razmjenom informacija i ophođenjem na terenu te iz izjava sudionika došli su do informacije o kome se radi” – rekao je za portal OTPOR.Media izvor iz MUP-a ŽZH.

Kako se saznaje, radi se o trojici braće koja su se udaljili vozilom Mercedes IM (Imotskih) registracijskih oznaka.

Nedugo zatim, nešto malo iza 1h, granični policajci na GP Osoje su kontrolisali i izdvojili Mercedes u kojem zatečene dvije osobe za kojima se tragalo.

Braća M.G (r. 1991.) i R.G (r. 1993.) zadržani su na prelazu do dolaska pripadnika PU Posušje koji su nakon dolaska utvrdili identitet njih dvojice, dok trećeg nisu pronašli u vozilu.

Sprovedeni su u PU Posušje. Nakon što je  utvrđeno kako su upravo oni izazvali nered, lišeni su slobode i zadržani. U međuvremenu se takođe saznalo da je vlasnik spomenutog objekta u kojemu je i izbila tuča M. M. teže povrijeđen i prevezen u Klinicki centar Mostar.

O svemu tome izviještaj je podnesen Tužilaštvu ŽZH.

 

(BN)

.

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Ništa Čudno

21.11.2021 16:02

U mom Selu ovako je svaku veče .

ODGOVORITE
Name

Урар

21.11.2021 16:14

Господски уз музику ??

ODGOVORITE
Name

...

21.11.2021 17:34

Право освјежење за видјети џентлментско песничарење, а не кукавичко истресање рафала из калаша. Респект за момчадију!

ODGOVORITE
Name

Mir

21.11.2021 20:32

Koji prostaci zar ima i ovakvih ...

ODGOVORITE
Name

BN

21.11.2021 20:59

20 agresivnih nasilnih pijanih i drogiranih budala pomnoženo sa 1000km novčanih kazni za kršenje javnog reda i mira, jest jednako 20 000km u budžet. Plus, alko testiranjem i testom na droge, utvrdilo bi se da nijedan nije trijezan, pa im treba odrezati jos po 1000km svima i po tom osnovu. To vam je 40 000km u budžetu, a i za nadati se da bi se bar poneko od tih balvana i opametio bar malo. Šta radi policija, da li je iko od učesnika tuče priveden i sankcionisan? Ili je reakcija policije bila tipa ko im j... mater nek se nađu poslije pa nek se jos jače potuku i nek naprave jos veće sranje?! Pitam zbog druga. Hvala

ODGOVORITE
Name

A

21.11.2021 22:24

U pozadini srpski hitovi sviraju, kako bi se uz tompsonovu podlogu makljali. Samo naprijed.

ODGOVORITE