Frajle kažnjennje novčano u Hrvatskoj jer su pevale bez radne dozvole!

Frajle su prošlog vikenda nastupile u hrvatskom mestu Pitomača, u Centru za kulturu "Drago Britvić", i to bez radne dozvole, zbog čega su sve tri članice benda sankcionisane kaznama između 900 i 1.300 evra.

Zabava 09.11.2021 | 17:24
Frajle kažnjennje novčano u Hrvatskoj jer su pevale bez radne dozvole!

Nataša MihajlovićJelena i Nevena Buča napravile su sjajnu atmosferu, pa su publici zasigurno ostale u divnom sećanju, ali za njih tri noć nije prošla bez neprijatnosti.

Naime, iako je Policijska uprava virovitičko-podravska upozorila da devojke ne mogu da dobiju potvrdu o prijavi rada, te da samim tim ne mogu ni da nastupe, organizator se oglušio i Frajle su zapevale.

Zbog toga je, navodi pomenuti hrvatski medij, policija podnela optužni predlog Prekršajnom sudu u Virovitici koji se tiče zakona o strancima.

Pozvali su se na odluku Ministarstva unutrašnjih poslova koja je na snazi od 18. aprila ove godine, u kojoj je naznačeno da izvođači ne mogu da dobiju potvrdu o prijavi rada u objektu, već se one mogu izdavati (uz uslove propisane zakonom o strancima) samo ako se nastupi održavaju na javnim površinama.

Pevačice su kaznu morale da plate na licu mesta.

(Novosti.rs Foto: thefrajle/Instagram)

Komentari / 0

Ostavite komentar