Pet osumnjičenih za ubistvo policajaca u Sarajevu

Komesar sarajevske policije Nusret Selimović saopštio je danas da je pet osoba osoba osumnjičeno za ubistvo policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića 26. oktobra 2018. godine.

Bosna i Hercegovina 08.11.2021 | 13:03
Pet osumnjičenih za ubistvo policajaca u Sarajevu

Ukazao je da je to navedeno u posljednjoj dopuni izvještaja tužilaštvu iz 5. novembra ove godine. Naglasio je da ne može saopštiti identitet osoba kako se ne bi ugrozila istraga.

Napomenuo je da je sarajevska policija, osim sa domaćim institucijama, tokom istrage sarađivala sa nadležnim institucijama zemalja u regiji, u Sjedinjenim Američkim Državama, Kanadi, Velikoj Britaniji, Francuskoj i Njemačkoj. Zahvalio se američkoj, britanskoj i francuskoj ambasadi u Bosni i Hercegovini.

Selimović je odbacio navode da se unutar policijskih struktura opstruiše istraga ubistva policajaca.

Podsjećamo, više policijskih agencija je 5. novembra izvršilo pretrese na području Istočnog Sarajeva u svrhu rasvijetljavanja ovog slučaja. Tada je privedena i jedna osoba.

U vezu sa ovim ubistvom dovodi se i Aleksandar Macan za kojeg se pretpostavlja da je iz Bosne i Hercegovine pobjegao u Španiju.

(Klix)

 

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Rajko VASIĆ

08.11.2021 12:49

KAD ISKRENO ŽELI, POLICIJA RIJEŠI SLUČAJ ZA JEDAN DAN.TO što nije riješeno govori da I U OKVIRU SAME POLICIJE POSTOJE ONI KOJIMA TU NIJE MJESTO.Potvrđuju to i slučajevi MEMIĆ i DRAGIČEVIĆ

ODGOVORITE
Name

Zato je i pobjegao

08.11.2021 14:13

Uhapsite Aleksandra Macana i rijesite slucaj.Medjunarodna potjernica i eto ga.Pravda mora biti zadovoljena.

ODGOVORITE
Name

Eto

08.11.2021 14:33

Sada nam je jasno zašto je Savčić ćutao na sve zahtjeve boraca a znao je da je svaki opravdan i pravedan.Zetove grijehe je neko držao u fijoci

ODGOVORITE
Name

Pojma nemam

08.11.2021 15:02

Moj savčiću. E, moji Borci nesretni.

ODGOVORITE