Pucnjava u Mostaru: ranjen muškarac, napadač se predao

Mostarac A. Č. (52) uhapšen je nakon što je jutros u šest časova u naselju Južni logor, u Dolini Sunca, iz pištolja upucao D.LJ. (33) iz Čitluka, potvrđeno je za federalne medije u Ministarstvu unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Bosna i Hercegovina 07.11.2021 | 12:15
Pucnjava u Mostaru: ranjen muškarac, napadač se predao

Кako je rečeno iz MUP-a HNК, A. Č. je sam pozvao policiju i prijavio slučaj, kazavši da su ga dvije nepoznate osobe fizički napale, “zbog ponašanja u kulturi saobraćaja”.

Prema prvim informacijama s lica mjesta, A. Č. krenuo je da otvori svoj ugostiteljski objekat, parkiravši se vozilom prekoputa, nakon čega su se na njega verbalno obrušila dva muškarca iz automobila marke Mercedes, jer navodno, nije dao znak za skretanje.

Nakon verbalne prepirke, D.LJ. i К.LJ., iz Mercedesa su krenuli za A. Č. i fizički nasrnuli na njega, nakon čega je on zapucao iz pištolja. Pri tome je u predjelu noge ranio D.LJ., a nakon zbrinjavanja u bolnici njemu su konstatovane teške povrede.

Na licu mjesta pripadnici MUP-a HNК obavljaju uviđaj, a više informacija bit će poznato naknadno.

(Glas Srpske)

 

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Cisternaš

07.11.2021 11:27

Opasni su oni "saobraćajni vaspitači" kad upitaju: "Šta radiš majmune"? Kod mnogih to probudi još poganiji odgovor i eto incidenta.

ODGOVORITE
Name

Savo

07.11.2021 11:33

Sve je to kako kaze, ali opet c'è odgovara ti. Odkud njemu pistolj kad ga mogu nositi znase KO, postarli, sumari i policija i td.

ODGOVORITE