Ona je glumcu dala pištolj: "Zamalo nisam odbila posao"

Tragedija koja se dogodila na snimanju filma "Rust" uzdrmala je medije širom sveta, američki glumac Alek Boldvin slučajno je upucao snimateljku Halinu Hačins i ranio reditelja Joela Souza.

Magazin 23.10.2021 | 20:55
Ona je glumcu dala pištolj: "Zamalo nisam odbila posao"

Holivudski glumac Alek Boldvin, na snimanju filma "Rust", slučajno je upucao direktorku fotografije Halinu Hačins, koja je preminula od prostrelne rane. Tom prilikom je i ranio reditelja Džoela Souzu.

Gotovo svakog sata se pojavljuju novi detalji koji bi mogli da pomognu u rasvetljavanju strašne nesreće koja se dogodila.

Daily Mail je otkrio identitet mlade oružarke, koja je u kolicima na setu ostavila tri pištolja da posluže kao rekviziti, da bi asistent režije Dave Halls jedan od njih predao Boldvinu ne znajući da je napunjen pravim mecima. Reč je o Hani Gutjierez Rid (24) koja je prošlog meseca u jednom podkastu priznala kako nije baš najspremnija za rad na spornom snimanju.

"Zamalo nisam odbila posao, jer nisam bila sigurna da sam spremna, ali kad je snimanje krenulo - sve je teklo glatko", rekla je ona kojoj je ovo bio drugi film na kojem je radila. Tom prilikom je priznala kako joj je punjenje pištolja ćorcima predstavljalo veliki stres, jer zapravo nije znala što radi, pa je pomoć potražila od oca, inače legendarnog i iskusnog oružara Tela Rida koji je učestvovao u brojnim holivudskim produkcijama.

U intervjuu je takođe naglasila da ju je otac počeo podučavati o oružju kada je imala 16 godina, ali da je intenzivno počela da trenira poslednjih nekoliko godina.

(Blic)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Dok

23.10.2021 19:30

Jakog treninga majko mila.Svaka budala može razlikovati pravi metak od lažnog!Šta ju je učio tolike godine

ODGOVORITE
Name

Zasto?

24.10.2021 05:21

Se na snimanje filma i donosi prava municija.