Podizanje svijesti o radu tužilaštva u Republici Srpskoj

Udruženje građana "Put pravde" sprovodi aktivnosti javnog zagovaranja o neadekvatom radu Tužilaštva u sklopu Antikorupcijske kampanje i podizanja svijesti javnosti o radu Tužilaštva u Republici Srpskoj. 

Vijesti 19.09.2021 | 16:56
Podizanje svijesti o radu tužilaštva u Republici Srpskoj

Cilj Antikorupcijske kampanje jeste podizanje svijesti javnosti o radu pravosuđa, kažu u Udruženju građana Put pravde. Plan je da se prikupe informacije o radu tužilaštva u lokalnim zajednicama čime će se obezbijediti dodatna vidljivost kampanje. 

 „U rukama nesavjesnog tužioca svaka istraga može biti opstruisana i upropaštena. najbolji primjer je ubistvo Davida Dragičevića, gdje postupajući tužilac svjesno opstruisao istragu i dokaze uništavao i vodio istragu u pogrešnom smjeru“, kaže Sofija Grmuša, predsjednik UG „Put pravde“.

Netransparentan rad pravosuđa je i jedan od razloga što je projekat pokrenut. Potrebno je, kažu u udruženju “Put pravde” da građani shvate da tužioci moraju odgovarati i da treba raskrinkati svu korupciju u Srpskoj. Zbog toga se i rade ankete sa građanima bi se vidjelo kakvo mišljenje vlada o pravosuđu.

 „Niko nije zadovoljan. 99% ispitanika odgovaravši na pitanje ko postavlja sudioce i tužioce odgovorili sa političari, ne spominju VSTS. Građani smatraju da je politika upletena u sve“, smatra Grmuša.

Iz udruženja građana “Put pravde” kažu da će 30. oktobra biti organizovana treća međunarodna konferencija na kojoj će biti saopšteni konačni rezultati istraživanja.

(BN)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

NR

19.09.2021 15:58

Nema potrebe istraživati. Stanje je opštepoznato. A to je radi korupcije i zato što su zakonom zaštićeni kao međedi.

ODGOVORITE
Name

Goca i tegi

21.09.2021 12:50

Ovi traze pravedno i nezvisno tuzilastvo. Neke da moze dok se mile pita

Name

Sud-iskaz Ikona

19.09.2021 17:50

Labilnosti Semberije.

ODGOVORITE
Name

baka

21.09.2021 20:58

Hapsiti lopove,nema cekanja!

ODGOVORITE